Dodaj do ulubionych

Okulary przeciwsłoneczne

31.03.25, 11:58
Czy uda mi się kupić okulary przeciwsłoneczne, ale takie prawdziwie przeciwsłoneczne, z filtrem do 200zł? Nie zależy mi na marce, a na skuteczności takich okularów. Możecie polecić jakiś sklep/optyka, gdzie coś znajdę? Ze stacjonarnych to Poznań.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 12:02
      Powinno się udać, choćby w sieciówkach optycznych. W Fielmannie bym zerknęła.
      • rinoa_woman Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 12:23
        Trochę się boję Fielmanna, naczytałam się ostatnio sporo negatywnych opinii o nich, a właśnie się zastanawiałam czy tam nie kupić.
        • daniela34 Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 12:53
          Ja mam w tej chwili drugą parę okularów słonecznych-korekcyjnych od nich i jestem zadowolona.
        • turzyca Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 13:27
          Fielmann ma nietypową dla naszego rynku politykę, która wywołuje sporo emocji - oni nie wprawiają szkieł na miejscu tylko w centralnych zakładach, więc na okulary czeka się dobre dwa tygodnie.
          • rinoa_woman Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 13:33
            To, że na przesyłki czeka się długo to pół biedy, negatywne opinie były o zwrotach, że nie oddawali kasy, nie szło się dogadać, a jak łaskawie się odezwali to proponowali bon do sklepu zamiast zwrotu. Poza tym jest też sporo opinii, że salony stacjonarne są słabo wyposażone i mają mało modeli. Były też inne opinie, generalnie bardzo dużo negatywnych albo takich pół na pół, co mnie mocno zniechęca.
            • daniela34 Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 13:41
              No nie wiem, byłam w salonie w sporej krakowskiej galerii, modeli zdecydowanie więcej niż byłabym w stanie nawet przymierzyć, jak dla mnie - raczej za duży wybór, nie za mały. O zwrotach się wypowiedzieć nie mogę, bo nigdy zwrotu nie robiłam. Jak mi rozbili w transporcie okulary (wieki temu), to zrobili nowe.
              • rinoa_woman Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 15:55
                Problem polega na tym, że jak widać opinie są skrajne, albo fatalnie albo wszystko ok i jak tu się do tego ustosunkować? Przeglądałam ceny i modele jakie mają i serio niektóre wychodzą bardzo korzystnie, korzystniej niż w innych salonach, no ale jakoś tak ciężko mi zaryzykować.
        • mikams75 Re: Okulary przeciwsłoneczne 01.04.25, 10:38
          Ja mam same pozytywne doświadczenia, korzystamy całą rodziną od lat. Duży wybór, dobre ceny, cierpliwi pracownicy.
          • jaktolecialo Re: Okulary przeciwsłoneczne 01.04.25, 15:10
            Ja jestem zadowolona. Mam przeciwsłoneczne korekcyjne. Zamawiałam w salonie i tam odbierałam. Faktycznie, czekałam na nie około 2 tygodni
            • jaktolecialo Re: Okulary przeciwsłoneczne 01.04.25, 15:14
              No i były sporo tańsze niż w dwóch małych optykach, bo najpierw zajrzałam do takich zakładów. Wybór dla mnie aż za duży.
    • eva_evka Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 12:33
      Na pewno Polaroid.
    • mabel_mora Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 12:46
      nawet 2 pary, zwykłe przeciwsłoneczne są drogie gdy kupujesz jakies popularne marki fashion -diory, chanele, RL, fendi lub typowo okularowe np ray bany
      a filtry (min. 3) ma większość i polaryzację też
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Okulary przeciwsłoneczne 31.03.25, 15:20
      Idź do optyka i tam zapytaj, nie do żadnej sieciówki, nie do żadnego salonu.
      Te sieciówki i salony z masową produkcją są nic nie warte. Produkują słabe i tanie produkty, a liczą sobie jak za zboże, na dodatek zatrudniają słabych fachowców, żeby jak najmniej im płacić, którzy potem często partolą robotę.
    • blahblah2 Re: Okulary przeciwsłoneczne 01.04.25, 11:12
      Kupowałam w Decathlon się takie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka