majaa Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 04.04.25, 11:04 A u kobiet tego nie widzisz? Przecież też cała ich masa paraduje po ulicy w dresach. I to bynajmniej wcale nie same młode. Ale nie, nie irytuje mnie to, bo niby czemu. Tak jak nie irytuje mnie noszenie na ulicy bardzo opiętych, aż lekko prześwitujących wręcz leginsów. A czy to mi się podoba, to już inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 04.04.25, 11:29 Nie istnieje taki strój, który mógłby mnie irytować u obcych ludzi, kompletnie mam gdzieś, jak się ubiera jakiś obcy chłop czy kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 04.04.25, 12:58 Skąd pomysł, że czyjekolwiek ubranie na ulicy może denerwowac? Absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 04.04.25, 20:51 Na mojej dzielni wszyscy chodzą w dresach Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 00:50 Nie oglądam się za chłopcami w wieku 15, 20 czy 25 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 07:31 Jak na Bałkanach. Panowie w dresikach i kamizelkach. Mój mąż dresowych spodni nie nosi poza wyjściem na jogging. Na szczęście, bo dla mnie one aseksualnie są. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 09:18 Nie zwróciłam uwagi by ktoś nosił, zauważam u kobiet i świetnie łączą części kompletu dresu z inną odzieżą (np spodnie z żakietem, albo bluzę ze spodniami garniturowymi i perły, albo cały dres z eleganckim płaszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 15:43 Ja już nie mogę na to patrzeć, chociaż zdecydowanie bardziej rzuca mi się w oczy u dziewcząt. Co druga w szerokich, szarych, dresowych spodniach, to już nie moda, to już jakiś terror po prostu. Nie wolno im włożyć normalnych spodni, czy co? Więc tak, irytuje mnie, chociaż oczywiście zachowuję świadomość, że to mój problem, będą chodzić w czym chcą i nic mi do tego. Irytuje mnie na zasadzie nie wiem, brzydkich szyldów reklamowych, wolałabym, żeby ludzie wyglądali ładniej, i żeby nie ubierali się tak niesamowicie stadnie, że wszyscy wyglądają nagle identycznie. Też mnie irytuje inwazja obuwia sportowego, nikt w niczym innym nigdy nie chodzi. Widzę i w tych dresach i w tych adidasach głównie pranie mózgu przez tiktoki i koszmarne, szkodliwe potwornie dla środowiska korpo od odzieży sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:35 Problem w tym, że influenca jest najczęściej ładna. A że przysłowiowej "ładnej głowie" i w garnku do twarzy, owce i barany kopiują bezkrytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:42 Nie każdy wychodząc rano z domu myśli o tym, czy jest ładny i nie dla każdego to jest ważne Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:47 Ja nie wychodząc nawet myślę. Podczas porannej toalety, przed przejściem do miejsca pracy zdalnej, patrzę z coraz większym zachwytem i uwielbieniem w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:41 To jest właśnie moda. Kiedyś wszystkie nosiły poduchy na ramionach, trwałaą, albo taliowane sukienki określonej długości. Buty sportowe są wygodne, co ma do tego tik-tak? Prać mózg to chyba trzeba było żeby kobiety masakrowały sobie stopy obcasami. Nie mam tiktoka a chodzę niemal wyłącznie w sportowych butach. Dlaczego dres miałby być bardziej szkodliwy dla środowiska niż sukienka??? Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 22:33 OJEZUS trzy razy bardziej niż dresy irytują mnie te pseudomądrości, że wszystko jest takie samo, i mody takie same jak kiedyś, panie dziejku. Nie, social media wpływają inaczej na rozprzestrzenianie się i intensywność mód, niesamowicie wręcz potęgują i przyspieszają różne procesy, w tym niewiarygodnie pompują sprzedaż najgorszych korpo świata i niewiarygodnie mocno wpływają na to, co nastolatki mają w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 06.04.25, 00:53 Dresy i sportowe buty noszą nie tylko nastolatki. Niezależnie od tego czy ktoś nosi dres czy dżinsy to je musi kupić. Bez żadnych social mediów w latach 90. Młodzież nosiła to samo - nie wiem jak to się rozprzestrzeniało ale było Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 22:36 I jest mnóstwo wygodnych butów, które nie są ani szpilkami ani sportowymi butami. Ubieranie się na sportowo w mieście to tylko potężna moda tak samo absurdalna jak szpilki, bo tak samo te wszystkie funkcje sportowej odzieży są zbędne w codziennym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 22:51 Podaj prosze przyklady tych wygodnych, dobrych butow? Nie znam wygodniejszych i zdrowszych od sportowych ale moze sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 17:01 Pranie mózgu? LOL. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaafg Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 22:50 Ty tak serio escott? 🤦z ciekawosci, ile masz lat? Co do obuwia sportowego to nic lepszego nie moglo nam sie przytrafic! Ta "moda" jest fantastyczna.W koncu ludzie chodza w dobrych dla stop butach. Szpilki czy zupelnie plaskie baleriny to katorga dla stop, tak wiem, sa tez inne rodzaje obuwia, ale nic nie przebije naprawde porzadnych "adidasow", slowa ortopedy mojej corki. Ps. Tiktoka nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:54 A sam w młodości ubierałeś się w to, co się babci podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 16:59 > Moda na dresowe spodnie u facetów. Na szczęście nie każdemu zależy na tym, aby być modnym Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 20:08 Dresowe spodnie to w ogóle nie jest moda, tylko abnegacja. No chyba że podczas ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
wkswks Re: Moda na dresowe spodnie u facetów. 05.04.25, 20:13 Ostatnio kupiłam sobie dwie pary: czarne i szare. Chodzę w nich nie tylko wyrzucać smieci. Odpowiedz Link Zgłoś