mondaymorning1987 Re: Matka z wózkiem… 18.04.25, 14:24 Ja ostatnio miałam przypadek odwrotny, w biedrze, chciałam przepuścić panią z wózkiem, a ona podziękowała, że poczeka, bo dziecko musi sie od małego przyzwyczajać😀😀co do startera, mogła poprosić, ktoś by przepuścił pewnie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
szafkanocna Re: Matka z wózkiem… 19.04.25, 15:55 tez bym sie wkurzyla jako matka z buczacym wozkiem, bo to tak dziala po prostu. przymysu przepuszczamia nie ma, ale jak ktos kulturalny to przepusci. niektore markety maja kasy dla uprzywilejowanych(tzn. nie wiem czy w Polsce), z wlaczeniem matek z malymi dziecmi, no wiec….. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Matka z wózkiem… 19.04.25, 16:45 Serio? Przy TRZECH osobach w kolejce już byś wychodząc obrzucała stojących (nota bene - również z dziećmi!!!) wyrzekaniem, jakie to buraki, bo cię nie przepuścili? W lodziarni? Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Matka z wózkiem… 19.04.25, 18:11 Ja od początku nie bardzo rozumiem, po co one tam stały. Wg ich słów, po wafelek, czyli raczej dla dziecka. Skoro dziecko woli spacerować w tym czasie, to bez wafelka nic mu się nie stanie, można nawet iść na spacer bez zamiaru kupienia wafelka. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Matka z wózkiem… 19.04.25, 19:43 Puściłabym, matki z małymi dziećmi zawsze puszczam. Nawet jak dziecko jest w maksymalnie słonecznym humorze, to za moment już nie musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Matka z wózkiem… 20.04.25, 15:17 Bo w ciąży to jesteś w stanie błogosławionym, jak urodzisz to spier.... Z drugiej strony gdyby na atrakcjach i miejscach kultu rodzinnego obowiazywał nakaz przepuszczania dzieciatych to single by tylko w żabce lody kupowali ;P Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Matka z wózkiem… 20.04.25, 15:18 A i sami dzieciaci by się zagryźli. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Matka z wózkiem… 20.04.25, 15:34 Strzelających fochy pań nie przepuszczam programowo. Gdyby poprosiła, to pewnie tak, ale nie w takiej sytuacji. Poza tym lodziarnia to nie apteka ani gabinet lekarski, więc w ogóle idea uprzywilejowania w kolejce ma dość ograniczone zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś