Dodaj do ulubionych

Głupia sprawa...

23.04.25, 18:33
W kompasie wyborczym na oko.press mi wyszło, że najbliżej mi do Nawrockiego a w drugiej kolejności do Zandberga.
A to się porobiło...
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:45
      Mnie wyszła Magdalena Biejat i pełna zgoda, ale boję się, że będę mogła „zmarnować głos”.
      • kropkaa Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:48
        Zastanawiam się czy w I turze nie oddać na nią głosu. Jednak wq* mnie niemożebnie do tej pory nierozwiązana sprawa aborcji.
        • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:52
          Jednak nie ma w tym żadnej jej winy.
          Ja ją zresztą widziałam i słyszałam w realu, ma w sobie coś ujmującego, taka prawdziwa młodość, bez udawania.
          • kropkaa Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:58
            Jej nie, obwiniam PO.
            Ona ma taką świeżość ale jednocześnie w mowie jest stanowcza.
            Pewnie do II tury i tak nie wejdzie, ale głos nie na Trzaskowskiego to taka czerwona kartka ode mnie
            • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:10
              No ale ja nie jestem w stanie podjąć ryzyka, że przyczyniłam się do niewejscia Trzaskowskiego. Pamiętam jak Tyminski wyprzedził pana Mazowieckiego i zaczęły się wszystkie nieszczęścia 😥
              • pani.asma Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:10
                tak, nie dawaj szansy kobiecie, lepiej zostac przy garach i dawac sie rzadzic facetom.

czy twarzowo ci w czerwonym?
            • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:16
              Daj mu ze trzy kartki i zagłosuj na nowogrodzkiego, albo męcena, albo brałna.
              • kropkaa Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:43
                Biejat wystarczy.
                Naprawdę było dużo czasu na zajęcie się sprawami kobiet.
              • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:03
                Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli, ja jestem zdecydowana głosować naTrzaskowskiego, koniec kropka.
                • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 05:49
                  To było do kropki, czerwonokartkującej Trzaskowskiego.
          • galaxyhitchhiker Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:45
            To się nazywa wodolejstwo. Dużo gadania, niemoc działania.
            Ale fakt, sposób bycia i wypowiadania się ma dużo bardziej przyjemny niż wiecznie wrzeszcząca i przysrywająca sobie konkurencja. Tyle że osiągnięć brak, bo siła przebicia słaba. I merytorycznie też jest słaba, za słaba, żeby wcisnąć się w walkę między głównymi kandydatami.
            • kropkaa Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:11
              Ale że niby Memcen czy Nowogrodzki niby lepsi od niej? No nie.
              • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:39
                Ale przynajmniej od czerwonokartkowego Trzaskowskiego lepsi, co nie? Chętnie się dowiem w czym, bo jakoś mi ta oczywistość umknęła....
            • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:37
              >>>przysrywająca sobie konkurencja.
              a ona nie z tych przysrywających? Aha, aha, aha
      • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:13
        Biejat i Hołownia za ataki na Trzaskowskiego i dziwną atencję dla nowogrodzkiego są dla mnie nieakceptowalni
        • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:50
          mizantropka_20 napisała:
          > Biejat i Hołownia za ataki na Trzaskowskiego i dziwną atencję dla nowogrodzkieg
          > o są dla mnie nieakceptowalni

Staniecię w obronie godności osób LGBT, które twój idol Trzasku opluł nie jest atakiem lemingu.
          • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:04
            Naprawdę powinno się skończyć z tym upodobaniem do gadania o opluwaniu. Przecież to nam szkodzi. „Znowu nam napluli w twarz” tak się można wykończyć.
            • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:28
              nangaparbat3 napisała:
              > Naprawdę powinno się skończyć z tym upodobaniem do gadania o opluwaniu. Przecie
              > ż to nam szkodzi. „Znowu nam napluli w twarz” tak się można wykończyć.

Wiesz w ogóle do czego się odnosisz?
              • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:42
                Tak, wiem, do używania czasownika „pluć” zamiast nabprzyklad „obrazić” . Z takiego nakręcania się nie wynika nic dobrego.
                • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:51
                  nangaparbat3 napisała:
                  > Tak, wiem, do używania czasownika „pluć” zamiast nabprzyklad „obrazić” . Z taki
                  > ego nakręcania się nie wynika nic dobrego.

Takiego określenia użyła osoba, której kwestia dotyczy. Racz nie dyktować innym co mają czuć.
                  • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:36
                    Nie pisze uczuciach, tylko o słowach.
                    • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:37
                      nangaparbat3 napisała:
                      > Nie pisze uczuciach, tylko o słowach.

O słowach wyrażających uczucia.
                      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:49
                        Ja wiem, z tym że tak plastyczne wyrażanie uczuć czasem szkodzi, bo zwroty z tym pluciem wyrażają poniżenie i upokorzenie i lepiej się w tym nie pławić.

I odezwałam się, bo ostatnio to plucie jest dosłownie w każdym wątku (przesadzam, ale naprawdę często), i najbardziej mnie wkurza, jak się mówi „napluli na ciebie” - Bo to tej „oplutej” osobie w żaden sposób nie pomaga. Co innego o sobie samej taknpowiedziec, co innego komuś lub o kimś,
                        • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:53
                          nangaparbat3 napisała:
                          > Ja wiem, z tym że tak plastyczne wyrażanie uczuć czasem szkodzi, bo zwroty z ty
                          > m pluciem wyrażają poniżenie i upokorzenie i lepiej się w tym nie pławić.

To nie używaj. Stój grzecznie w kąciku.
                          • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:56
                            Nie używam i tym bardziej nie wobec strony poszkodowanej, co Ty zrobiłaś.
                            • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 03:07
                              nangaparbat3 napisała:
                              > Nie używam i tym bardziej nie wobec strony poszkodowanej, co Ty zrobiłaś.

Użyłam tego słowa, którego użyła strona poszkodowana. Czego nie zrozumiałaś?

I tak wiem, jesteś grzeczną dziewczynką stojącą w kąciku. A.jak plują ci w twarz, mówisz, że pada.
                              • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 06:16
                                evening.vibes napisała:

> nangaparbat3 napisała:
                                > > Nie używam i tym bardziej nie wobec strony poszkodowanej, co Ty zrobiłaś.
                                >
                                >
                                > Użyłam tego słowa, którego użyła strona poszkodowana. Czego nie zrozumiałaś?

Mówię, że nie powinno się o kimś tak mówić, bo mu się w ten sposób szkodzi. Powtarza się doznane już upokorzenie.
                                • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 07:53
                                  nangaparbat3
                                  > Mówię, że nie powinno się o kimś tak mówić, bo mu się w ten sposób szkodzi.

Czyli mam kłamać o tym co ta osoba czuje, żeby leming czuluły się dobrze??
                                  • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:06
                                    evening.vibes napisała:

> nangaparbat3
                                    > > Mówię, że nie powinno się o kimś tak mówić, bo mu się w ten sposób szkodz
                                    > i.
                                    >
                                    > Czyli mam kłamać
                                    Absolutnie nie masz kłamać. Masz parafrazować- mówić to samo używając innych słów.

o tym co ta osoba czuje, żeby leming czuluły się dobrze
                                    > ??
                                    Nie. Żeby w tej skrzywdzonej osobie nie wywołać tych strasznych uczuć. Nazwać je, ale nie wywoływać.
                                    >
                                    >
                                    >
                                    • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:20
                                      nangaparbat3 napisała:
                                      > Nie. Żeby w tej skrzywdzonej osobie nie wywołać tych strasznych uczuć.

Po pierwsze: nie rozmawiam tu z tą osobą tylko lemingiem Mizantropką, która śpiewa Rafalkowi 'nic się nie stało'. A stało się.

Po drugie: umniejszanie czyichś uczuć to przemoc.
                                      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:11
                                        Użycie określenia nazywającego uczucie zamiast metafory wywołującej je nie jest w żadnym razie umniejszaniem uczuć.
                                        • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:27
                                          nangaparbat3 napisała:
                                          > Użycie określenia nazywającego uczucie

Czyli jednak ty wiesz lepiej co ona czuła?🤦‍♀️
                                          • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:36
                                            evening.vibes napisała:

> nangaparbat3 napisała:
                                            > > Użycie określenia nazywającego uczucie
                                            >
                                            > Czyli jednak ty wiesz lepiej co ona czuła?🤦‍♀️
                                            >
                                            >
                                            >

Po prostu wiem, co czuje człowiek, który tak mówi. To zresztą żadna sztuka. Ale nie chcecie nim tego uczucia na powrót wywoływać, jeśli je nazwę, ze spokojem, akceptuję je, jeśli będę używać tej samej przenośni, mogę mu dowalić.
                                            • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:39
                                              nangaparbat3 napisała:
                                              > Po prostu wiem, co czuje

Nie wiesz. To tylko twoje ego.

Gdybym napisała, że poczuła się opluta przez Nawrockiego nie miałabyś z tym najmniejszego problemu. No ale Raaaafałeeek...
                                              • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:49
                                                evening.vibes napisała:

> nangaparbat3 napisała:
                                                > > Po prostu wiem, co czuje
                                                >
                                                > Nie wiesz. To tylko twoje ego.
                                                >
                                                > Gdybym napisała, że poczuła się opluta przez Nawrockiego nie miałabyś z tym naj
                                                > mniejszego problemu. No ale Raaaafałeeek...
                                                >
                                                >
                                                >
                                                Nie. Już tu protestowałam przeciw gadaniu o pluciuvwvtwarzvw zupełnie innym kontekście.
                                                Gdybyś pisała o Nawrockim, też bym protestowała.
          • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:45
            Póki co, to mój lider REALNIE więcej zrobił dla społeczności LBGT, niż pani pełzająca przed pajacem z pałacu swoim tanim i ogranym gestem. Poza tym, pani Magdalena Robię Co Mi Sztab Podpowie Biejat jakoś nie oczyściła flagi z plwociny Trzaskowskiego.
            • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:53
              mizantropka_20 napisała:
              > Póki co, to mój lider REALNIE więcej zrobił dla społeczności LBGT,

Blahahahahahahah 😆 Kałuszki-kłamczuszki gdzie wasze obiecane ustawy?????? Kobiety i LGBT potrzebni wam tylko przy wyborach...
              • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:57
                Jak zwykle masz rację, zatem dalej dyskutuj sama sama z sobą, lepszego interlokutora w całym wszechświecie nie znajdziesz
                • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:00
                  *zatem dalej dyskutuj sama ze sobą, lepszego interlokutora w całym wszechświecie nie znajdziesz
                • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 03:18
                  mizantropka_20 napisała:
                  > Jak zwykle masz rację, zatem dalej dyskutuj sama sama z sobą

Reakcja leminga na zderzenie z faktami: FOCH! 🤣
                  • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 05:51
                    Nie, samoobrona przed lewicującym chamstwem, z którego słyniesz
            • galaxyhitchhiker Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:51
              Nie śledzę, więc zapytam: kto jest twoim liderem?
            • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:54
              Moim zdaniem ona dobrze zareagowała, albo sztab jej dobrze podpowiedzią, na jedno wychodzi. Nie mam za złe Trzaskowskiemu, ze zdjął i odstawił, bo to co zrobił Nawrocki to była jawna przemoc symboliczna, i to Nawrocki jest winien, urządził cyrk, żebyśmy się miedzy sobą naparzali, i się naparzamy, A to on powinien za to być krytykowany i tylko on.
              • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 03:21
                nangaparbat3 napisała:
                > Nie mam za złe Trzaskowskiemu, ze zdjął i odstawił, bo to co zrobi
                > ł Nawrocki to była jawna przemoc symboliczna

No i Trzaskowski do tej sbolicznej przemocy się przyłączył. Nie stanął w obronie ludzi, którymi tak bardzo lubi sobie wycierać gębę w kampanii.

Ale najważniejsze to siedzieć cicho i głosować ma Trzaska!
                • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 06:26
                  Kampania przeciw przemocy w warszawskich szkołach, też przemocy wobec osób LGBT, idzie w niepamięć. A to była wielka sprawa, zresztą świetnie przygotowana. Ważniejszy jeden gest człowieka wtrąconego w pułapkę. I jak po sznurku idziemy za tym, kto tę pułapkę zastawił, zamiast skupić się na nim i dać mu odczuć, że nie zgadzamy się na takie manipulacje.
                  • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 06:38
                    No ale flaaaaaagę opluł, co dziewczyna z sąsiedztwa zgodnie z sugestią sztabu wykorzystała
                    • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:11
                      Nie mam nic do gestu i słów pani Biejat. Natomiast nie opluł, tylko odstawił, i nie on zawinił w całej tej historii. Wina jest Nawrockiego, który się z nas teraz śmieje w kułak. To jest najgorsze, ale dziwnym trafem nie chcesz tego widzieć.
                      • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:22
                        nangaparbat3 napisała:
                        > nie on zawinił w całej tej historii. Wina jest Nawrockiego, który się z nas te
                        > raz śmieje w kułak.

Owszem, konkursowo wpadł w pulapkę i zrobił najgorsze co mógł w tej sytuacji. Pokazuje to jak słabym i nieprzygotowanym jest człowiekiem. Ciężkie czasy idą a Rafałka flaga pokonała 🤦‍♀️
                        • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:15
                          I co? Zadowolą Cię Memfen z Nawrockim w II turze? To jest twój cel?
                          • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:32
                            nangaparbat3 napisała:
                            > I co? Zadowolą Cię Memfen z Nawrockim w II turze? To jest twój cel?

Uuu... już się pełuszkowe grożenie zaczęło.
                            • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 12:02
                              Ja ci nie grożę, ja stwierdzam fakt, że ty i twoje lewicowe "kryształy" (Ciążyński, Wieczorek, dr Kotula i Szejna), na nikogo lepszego nie zasługujecie
                      • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 11:48
                        No widzę, ale to wróg i stosuje zbójeckie prawo opozycji. Dziewczyna z sąsiedztwa to ponoć sojusznik.
                        • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 11:55
                          Nie przykładam do tego wielkiej wagi i wściekła jestem na dziennikarzy o to, jak interpretują takie sytuacje. Nawet w niby przyzwoitych mediach klikalność jest bogiem. To musi upaść.
                    • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:12
                      mizantropka_20 napisała:
                      > No ale flaaaaaagę opluł

Nie falgę tylko ludzi.
            • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 13:13
              mizantropka_20 napisała:

> Póki co, to mój lider REALNIE więcej zrobił dla społeczności LBGT, niż pani pe
              > łzająca przed pajacem z pałacu swoim tanim i ogranym gestem.
              >

Co Trzaskowski zrobił dla spolecxnosvi LGBT? Poza chodzeniem na Parady?
              • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 13:48
                Jeszcze raz: zrobił w Warszawie wielką kampanię przeciwdziałania bullyingowi, co Dotyczyło wszystkich prześladowanych dzieci, w tym LGBT. Rozwijano wrażliwość nauczycieli i dano im narzędzia, nie słyszałam, żeby w jakimś innym mieście zrobiono to na podobną skalę. Parę lat wcześniej podobny projekt planowano w moim mieście - upadł na etapie pilotażu, właśnie z powodu LGBT.
                Ja bym chciała, żeby to Trzaskowskiego pamiętać, bo zrobił rzecz bardzo potrzebną, zrobił dobrze, mam marzenie, że to objęło wszystkie szkoly w całej Polsce. Oszczędzilibyśmy na psychiatrii dziecięcej i pokrewnych.
              • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 15:43
                Na przykład podpisał Deklaracja LGBT+
                • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 15:45
                  *Deklarację
                  • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:37
                    I zrealizował z niej przede wszystkim punkt o chodzeniu na Parady wink (Byłam w organizacji współtworzącej Deklarację).
                    • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 18:42
                      No to faktycznie, facet do ukamienowania.Co jeszcze strasznego zrobił LBGT, przytoczysz? Może siła twoich argumentów sprawi, że zmienię idola
                      • pani.asma Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:13
                        bardziej niz od lgbt obrazil kobiety

w tym wlasna zone ktora wziela sobie dupiarza i jeszcze zamiast byc noszona na rekach to zasuwa w kuchni i mu usluguje

naprawde taki wzorzec zwiazku ci odpowiada i chcesz takiego dla swojej corki?
        • angazetka Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:42
          mizantropka_20 napisała:

> Biejat i Hołownia za ataki na Trzaskowskiego i dziwną atencję dla nowogrodzkieg
          > o są dla mnie nieakceptowalni
          >
          Ale ogarniasz, że to wybory prezydenckie, konkurencja indywidualna?
          • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 05:53
            Ogarniam pani pisolubna. Ogarniam też, że można konkurować nie dowalając koalicjantowi
            • evening.vibes Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 07:56
              mizantropka_20 napisała:
              > Ogarniam pani pisolubna.

Typowy poziom umysłowy leminga: jak ktoś nie wielbi Trzaska to jest 'pisolubny' 🤦‍♀️
              • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 15:52
                Typowy poziom zero jedynkowca: jak dla kogoś jedynym akceptowalnym w kontrze do gangusoalfonsa; konfiarskiego szura, megalomana, judaszowatej dziewczyny z sąsiedztwa, naczelnego zadymiarza i przystawki pisu (Zandberg) jest Trzaskowski to znaczy, że go wielbi. Ale ja nie mam z tym problemu, mogę wielbić. Co cię mam pozbawiać pretekstu do przywalania się
                • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:38
                  Judaszowatej big_grin Jezu, jaki ty masz poziom odklejki, to ja nawet nie.
                  • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 18:43
                    A co, zabronione mieć odklejkę? No fakt, w pisie wszyscy muszą być od sztancy
                    • angazetka Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 08:35
                      Chodzę na marsze równości, w tym ten pierwszy w Białymstoku, jestem pro choice, od zawsze głosuję na Lewicę/Razemki, teraz mi wychodzi Biejat, a Mizantropka_20 i tak uważa, że jestem z PiS-u...
                      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 10:27
                        angazetka napisała:

> Chodzę na marsze równości, w tym ten pierwszy w Białymstoku, jestem pro choice,
                        > od zawsze głosuję na Lewicę/Razemki, teraz mi wychodzi Biejat, a Mizantropka_2
                        > 0 i tak uważa, że jestem z PiS-u...

Tyle lat piszesz na tym forum i nie wiesz, że tu zawsze się prędzej czy później zostanie wielbłądem?
                        • angazetka Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 10:37
                          Fakt 🙂
                      • pani.asma Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:11
                        no nie, na forum jestes najwierniejsza wyznawczynia Tuska
                        • angazetka Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:15
                          pani.asma napisała:

> no nie, na forum jestes najwierniejsza wyznawczynia Tuska
                          >
                          Kto?
                          • pani.asma Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:20
                            no ty a kto kojarze cie z uwielbiajacych postow
                            • angazetka Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:23
                              Lol. Lecytynkę na pamięć?
                      • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 22:03
                        Czyli taki Konrad Wallenrod z ciebie. Nic na to nie poradzę, tak cię czytam.
            • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:09
              Pokaż mi, gdzue ja lubię PiS. Jeden wpis pokaż.
              • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 11:52
                Już ci kilka razy pisałam, znajdź sobie. Była tam moja odpowiedź.
                • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 13:14
                  Tak, że sobie poczekam.
                  • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 15:44
                    no to czekaj
      • laluga Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:47
        Też zamierzam głosować na Biejat lub Zandberga. W 2 turze nie wybieram się na wybory. Za składkę zdrowotna Trzaskowski jest dla mnie skreślony. Niech milionerzy na niego głosują skoro tak dba o ich interesy.
      • lady.madrugada Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 16:34
        nangaparbat3 napisała:

> Mnie wyszła Magdalena Biejat i pełna zgoda, ale boję się, że będę mogła „zmarno
        > wać głos”.
        >

Do drugiej tury nie wejdzie, ale jeśli będzie miała dużo głosów w pierwszej to Trzaskowski będzie musiał pochylić się nad lewą stroną społeczeństwa. A tak to są duże szanse, że to oleje, bo przecież nie mieli (Biejat, Zandberg, nawet Senyszyn) poparcia. Więc zastosuj to, co Biejat powiedziała w debacie: w pierwszej turze zgodnie z tym, co podpowiada serce, w drugiej na mniejsze zło smile

A mnie osobiście najbardziej irytuje, że autentycznie całe swoje dorosłe życie nigdy na nikogo nie zagłosowałam z pełnym przekonanie, zawsze głosuję przeciwko komuś 🙈
        • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 16:39
          Ja tylko raz
        • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:07
          Ale ja do Trzaskowskiego mam przekonanie, to nie jest dla mnie w ogóle trudne - głosować na niego. Nie tylko poglądy się liczą. Mimo różnic uważam, że najbardziej się na daje na prezydenta. Że w ogóle - się nadaje.
          Pani Biejat jest jak na polską politykę bardzo młodą, wierzę, że jeszcze kiedyś zagłosuje na nią w drugiej turze.
          • lady.madrugada Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:37
            Właśnie - jak na polską politykę jest młoda, ale ma ponad 40 lat, to nie jest dzieciak. My tylko jesteśmy przyzwyczajeni do starych dziadów u steru 😁 Biejat jest zdroworozsądkowa i przede wszystkim jest kobietą, szkoda, że na debacie widać było jak się stresuje. Trzaskowski jest ok, ale ma jedną zasadniczą wadę, jeśli chodzi o bycie prezydentem - absolutnie brak mu charyzmy.
            • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:45
              Myślałam, że ma dychę mniej. Tak czy inaczej - ma potencjał.
              Co do charyzmy Trzaska, to jak dla mnie jest wystarczająca w zupełności. Zresztą kto w tym towarzystwie ma większą? Pani Senyszyn by miała, gdyby nie problemy z głosem. Wielka szkoda i nie chodzi mi o te konkretnie wybory, ale o całą jej karierę polityczną. Głos czyni różnice.
    • blahblah2 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:46
      Mi wyszedł Hołownia ale na niego nie zaglosuje
      • z_lasu Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:33
        Mi też. I też nie zagłosuję.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:43
        Mi wyszedł ex aequo Hołownia i Zandberg. Zagłosuję na tego drugiego.
        • mebloscianka_dziadka_franka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:44
          Oj, ale ja robiłam latarnika smile
          • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 10:08
            Mnie Zandberg wyszedł w kompasie i w latarniku, ale na niego nie zagłosuje.
    • gis3lla Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:50
      Eee, strasznie bzdurny ten kompas. Zrobiony z przypadkowych wypowiedzi kandydatów.
      Drugi raz zrobiłam i tym razem Zandberg i Mentzen idą łeb w łeb big_grinD
      Jedyny pozytyw, że Korwin za każdym razem 0% big_grinDD

Swoją drogą dość żałośnie się te "najważniejsze problemy" przedstawiają:
      -jak zwykle kto z kim sypia i co z tego tytułu ma,
      -napierdalanki aborcyjne/anty
      -dowalić górnikom czy zielonemu ładowi
      -nasi już dawno wzięli zasiłki z krajów Unii więc my ich Ukraincom nie dajmy
      -kto ma nie płacić składki zdrowotnej

Nie wiem kto ten kompas robił, chyba kazali AI pozbierać cytaty z przypadkowych wypowiedzi i dali je jako kompas. Ogólnie porażka.

• nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:07
        To fascynujące. Mnie Mamcen i Braun wyszli na 0, Zandberg 64, Biejat 73. Na Zandberga nie zagłosuje w życiu, nie znoszę go. No chyba żeby był wybór między nim a którymś z konfiarzy, do których zaliczam też Nawrockiego, cywilizacyjnie się nie różni
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 22:06
        gis3lla napisał(a):

> Eee, strasznie bzdurny ten kompas. Zrobiony z przypadkowych wypowiedzi kandydat
        > ów.

Miałam to samo odczucie. Zbiór przypadkowych zdań, co jedno to bardziej bezsensowne.

Czekam na Latarnika - jutro będzie dostępny.
      • arthwen Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 10:50
        Jaki Korwin znowu? Aby na pewno robisz tegoroczny kompas? Bo Korwin nie startuje...
        • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 11:40
          To są uroki Internetów. Zdarzyło mi się szukać knajpy nieistniejącej odpłat - w necie prosperowala
    • jeste_m_sobie Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:54
      A u mnie: na pierwszym miejscu ex aequo: Hołownia i Biejat. Na drugim też razem: Nawrocki i Trzaskowski (!) - jakim cudem, pytam? Na szczęście z Braunem mam 0% wspólnego, uff.
      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:26
        Bo Nawrocki jest populistą, Hołownia blisko, a Trzaskowski w ferworze kampanii też czasem odpływa. Stąd te dziwne pary wyskakują, tak mi się zdaje.
      • gis3lla Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:32
        W tym kompasie są ich wypowiedzi. Za każą wybraną wypowiedż masz 9%. Po prostu zaznaczyłaś tyle samo wypowiedzi tych dwóch osób i są ex aequo big_grin
    • wakacje_50 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:54
      Nie wiem, co to kompas wyborczy, ale od jutra startuje Latarnik Wyborczy. Tam wykonują naprawdę solidną robotę przygotowując pytania, więc warto.
      • wakacje_50 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:01
        Nie ma co narzekać. Z Br, Na i Me 0% smile
      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:34
        Będzie nowa zabawa, nowy wątek 😊
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 18:54
      Pfff, mnie wyszedł Hołownia.
    • gis3lla Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:04
      Do trzech razy sztuka:
      wypełniłam kompas po raz trzeci, niewiele właściwie zmieniając swoje preferencje i - uwaga uwaga - mam na pierwszym miejscu trójkę kandydatów z równą ilością głosów. Są to: Trzaskowski, Mentze i Biejat big_grinbig_grinbig_grin
    • mocca25 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:07
      Głupia sprawa b niestety jest tylko jedno pytanie (które i tak wpływa na inne): Czy jesteś za Polską w UE czy pod władzą Rosji.

Bardzo bym chciała, żeby by inny wybór. A teraz nie czas na eksperymenty
    • gis3lla Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:27
      Nie mogłam się oprzeć i zrobiłam po raz czwarty tongue_out
      Teraz Trzaskowski na pierwszym miejscu a na drugim Hołownia, Biełat i Zandberg.

Za jedną wypowiedź kompas daje 9% punktacji. A wypowiedzi są ot tak wycięte z jakichś wystąpień.

np na temat ochrony zdrowia "Polaków powinno być stać na prywatne konkurencyjne ubezpieczenie medyczne" - to niby ma być program na którym mam opierać preferencje wyborcze? czy jednak to pobożne życzenie oderwane od realiów? czyli populizm?
      Ja też sobie mogą mówić "Każdemu Polakowi się należy milion w środę i w sobotę" - tylko, że to nic nie znaczy bo tych milionów nie ma i nikt ich nie da.

• galaxyhitchhiker Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:38
      Kompas powinien pokazać tego, kto nie będzie utrudniał rządzącym i nie narobi obciachu na arenie międzynarodowej. To, co oni w tych swoich programach obiecują najczęściej w ogóle nie leży w kompetencjach prezydenta, więc lepiej patrzeć na poglądy i sposób bycia. I generalnie na to, z kim mogłabym iść na wódkę, bo jeśli nie mogłabym pójść na wódkę, to nie ma szans, żebym poszła za kimś takim gdziekolwiek (a to są czasy na prezydenta-lidera, nie mebel).
      • nangaparbat3 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 06:35
        >>>I generalnie na to, z kim mogłabym iść na wódkę,

Jak moje dziecko było małe, to widząc polityka i zastanawiając się, czy można mu ufać, pytałam się siebie, czy zostawiłabym córkę pod jego/jej opieką. Z perspektywy 30 lat mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że metoda działa bezbłędnie.
        • jehanette Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 11:50
          Coś w tym jest
    • angazetka Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:39
      U mnie bez zaskoczeń: Biejat, a potem Zandberg.
    • tania.dorada Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 19:58
      😳🫣 wyszła mi Biejat, i OK, ale mialam po 9% Nawrockiego i Mentzena a 0 Trzaskowskiego.
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 20:59
      Problem z kompasami wyborczymi w tym roku jest taki, że jak to pięknie ujął dr Oczkoś "jest za mało obietnic na tyłu kandydatów", więc w części się powtarzają u niektórych.
    • princy-mincy Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:09
      Mi wyszedł Hołownia, którego nie znoszę. Na drugim miejscu Trzask, na którego będę głosować w obu turach.
    • sarah_black38 Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:44
      Hahahaha ...
      • simonna Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:34
        Mnie też Holownia i nie ma co zaklinac rzeczywistości, najlepiej poradziłby sobie w roli prezydenta. Trzaskowski za miałki, Bielat w miarę ok, reszty nie biorę pod uwagę.
    • borsuczyca.klusek Re: Głupia sprawa... 23.04.25, 21:58
      Bez sensu ten kompas, po pierwsze nie ma wagi pytań a po drugie nie ma opcji "nie mam zdanie", więc wychodzą totalne absurdy.
    • lella_two Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 08:31
      Wyszła mi Biejat i na nią zagłosuję.
    • kanga_roo Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 09:00
      myślałam zachowawczo o Trzaskowskim, ale jednak nie wink
    • arthwen Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 10:53
      Wyszła mi Biejat 55%, Mentzen i Nawrocki poniżej 10%, Braun 0.

I w zasadzie to zagłosowałabym na Biejat normalnie (bo zawsze staram się głosować na kobiety, jeśli ich poglądy mi odpowiadają), ale zwyczajnie nie chcę ryzykować w tej sytuacji, jaką mamy.
    • lauren6 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 10:57
      Współczuję. Chyba już bym wolała być bliżej memcena niż alfonsa.
    • bywalec.hoteli Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 15:58
      mi też wyszło, że najpierw Nawrocki a potem komuchy big_grin big_grin big_grin
      • angazetka Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 17:38
        Jakie komuchy?
    • mizantropka_20 Re: Głupia sprawa... 24.04.25, 16:00
      Latarnik stwierdził, że moim idolem jest Senyszyn🫶, w sumie to świetna babka, mój dotychczasowy idol na pudle
    • kaki11 Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 08:26
      Ciężko mi się ten test rozwiązywało, czasem chciałam zaznaczyć 2 odpowiedzi, innym razem nie mogłam wybrać żadnej...
      Mam po 45% z Hołownią i Zandbergiem i to moja najwyższa zgodność, reszta gdzieś w tyle. Na Hołownie/jego partię głosowałam 2 ostatnie razy, na Zandberga chyba zagłosuję tym razem, z oboma coś mnie łączy i sporo dzieli. Nawrocki na równi z Trzaskowskim tylko po 9% (nawet Mentzen jest wyżej 😬) i w sumie na obu nie chcę głosować i przynajmniej w pierwszej turze tego na pewno nie zrobię. 
    • pani.asma Re: Głupia sprawa... 25.04.25, 12:08
      = lubisz wysokich facetow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka