Dodaj do ulubionych

W co się ubrać na taką imprezę??? Help

13.05.25, 09:15
Hej,
dziś dowiedziałam się, że impeza w piątek. Rozpoczęcie o 17, koniec około 1 w nocy, najpierw część biznesowa, wykład, potem kolacja, koncert i część taneczna.

Mam jeden dzień na zakup sukienki, więc musi to byc sieciówka, mieszkam w dużym mieście, więc nie powinno być problemu.
Noszę rozmiar 40/42, sukienka musi być do kolana, bez wielkich dekoltów, bo nie lubię. co do tej sukienki - marynarkę??? Też nie mam sad
Mam granatowe szpilki tylko.
Help.
To moja pierwsza tego typu impreza.
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 09:21
      To jakaś brytyjska impreza?
    • alpepe Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 09:48
      Do kolana, to znaczy, że przed też? Czy zakrywająca kolana, czy jak? A w jakich krojach ci dobrze?
      • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 09:51
        może być przed kolano, byle nie mini. Sukienka musi podkreślać talię smile
        • alpepe Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 09:53
          www.mohito.com/pl/pl/bialo-czarna-sukienka-midi-o-kroju-litery-a-502gr-99x
          • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:32
            dzięki, fason ok, tylko ta biała częśc mi się gryzie, chciałam cała czarną
            • misiamama Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 15:06
              do granatowych szpilek nie noś czarnej sukienki, chyba że chcesz donabyć buty
          • pierwszykot Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 23:01
            Ale ładna smile
    • szarmszejk123 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 09:52
      Potrzeba więcej danych :p
      Jaka masz figurę? W jakich krojach i kolorach ci dobrze?
      • szarmszejk123 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:05
        Na szybko Zara
        • mava12 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:27
          na wykład???
          pomijam, że sa okropne w ogole, no ale to jak dla mnie. Bardzo opinaja sylwetkę a więc trzeba ja miec nienaganną. Oczywiście, token może mieć sylwetkę modelki, to też mogę założyć.
          • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:29
            nie mam figury modelki sad mam fajny (spory) biust i wcięcie w talii smile
            • raczek47 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:32
              Do granatowych szpilek szukaj czegoś w jasnym beżu, może rozkloszowana sukienka? Perły d tego.
              Będzie i na wykład i na koncert i do tańca
              • raczek47 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:36
                Taka?
                • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:38
                  a to nie trzeba na czarno na wieczorną imprezę?
                  • szarmszejk123 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:39
                    Nie, no skąd, dlaczego niby?
                  • mama-ola Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:48
                    sleep_token napisała:

> a to nie trzeba na czarno na wieczorną imprezę?

Też się zdziwiłam tym beżem. Miałam takich imprez kilka i beżów nie widziałam. Czarne, szare, granatowe, szmaragdowe, bordowe itp.
                    • raczek47 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:52
                      Dopasowywałam do granatowych szpilek
                • simply_z Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 20:17
                  Ostrzegam.Ciuchy z tatuuma wygladaja dobrze glownie na zdj.Bylam w zeszly weekend w ich sklepie, poza jedna sukienka, cala reszta wygladala koszmarnie.Polecam jak juz Taranko.
            • mava12 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 12:11
              bardziej szukałabym czegoś w stylu ponizej
              https://img.modivo.cloud/product(b/9/a/2/b9a2b6f8aedaa2d6afbd7dcd4b1b1166523f919a_02_1000758465037_KC.jpg,webp)/rinascimento-sukienka-koktajlowa-cfc0019592002-granatowy-regular-fit-0000304657795.webp
              Na wykład, kolacje jest ok, koncert też (chyba że to koncert zenka) a tańce też ujdą, szczególnie że pewnie będą w okolicach północy.
              Nazywa się to sukienka biznesowa/koktailowa.
              Oczywiście wiele zalezy od branży...jaki wykład, czyj koncert i gdzie się to wszystko odbywa. No ale skoro bierzesz pod uwagę szpilki to raczej bedzie to takie bardziej oficjalne wyjscie a nie ognisko z kiełbaskami, przy disco (polo).
              • swiecaca Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 13:34
                na tańce taka niewygodna
                • mava12 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 19:46
                  >na tańce taka niewygodna

ale myslisz, że po imprezie pt. wykład-kolacja-koncert to tańce będą w stylu lambada i wężyk?
                  bo ja bym obstawiała raczej spokojny parkiet.
                  No ale nie wiem...w każdym razie wątkodawczyni chce założyć "granatowe szpilki" co z założenia, wydaje sie niewygodne na tańce.
          • szarmszejk123 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:39
            🤷
            Ta czerwona raczej nie wymaga figury modelki :p
    • clio_yaga Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 10:44
      A musi być sukienka? Wybrałabym kombinezon, jak nasz fajny biust to najlepiej z kopertową górą i do tego marynarkę. Biżuterię możesz ewentualnie zmienić, na wykład delikatny łańcuszek, na wieczór jakiś większy naszyjnik lub długie kolczyki.
      • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 11:00
        dobra myśl smile))
      • mava12 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 19:54
        >Wybrałabym kombinezon

z kombinezonów zrezygnowałam po pierwszym (i ostatnim) razie. I wrócić nie zamierzam.
        Nie mozna zapomnieć, że każda wizyta w kibelku, kończy się rozbieraniem do połowy. Po czym tę połowę (górną, którą zdejmiesz z siebie) należy mocno trzymac w garści, żebyś przypadkiem jej nie obsikała (że wprost tak to ujmę) albo nie spadła na brudną podłogę.
        W publicznych toaletach i przy spozywaniu alkoholu (do tej kolacji) nalezy uważać w dwójnasób.
    • jkl13 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 11:17
      Polecam Solar, powinnaś znaleźć coś na szybko.
      • sleep_token Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 11:37
        dzięki smile))) kocham Solar
        • misiamama Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 15:13
          pomarańczowy smile https://www.solar.com.pl/media/mf_webp/jpg/media/catalog/product/cache/e1f04ca79c645b6e51866bb586e32e9c/Z/A/ZA035242_030_p_1_1.webp
          • simply_z Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 20:18
            Yy...
    • lajtova Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 20:44
      Coś mi się ta historia nie klei.
      Nigdy wcześniej nie byłaś zaproszona na takie eventy? To twoj pierwszy raz?
      No impreza ma dość napiety program jak na taki czas. To bardziej przypomina wyścigi.

No i ostatnie. To miło, że poszukałaś to niszowe forum i założyłaś nicka tylko po to by zadać to pytanie.
      • imponderabilia20 Re: W co się ubrać na taką imprezę??? Help 13.05.25, 23:09
        Jak nie pracowała w korporacji czy dużej firmie to mogło nie być takich spędów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka