alpepe 02.06.25, 05:46 Wczoraj wracałam A4 do Berlina, i mignął mi bilbord: Trzaskowski= aborcyjna rzeź w Polsce i stosowny krwawy obrazek. Czyli co, wygrał sutener, oszust, kibol i nieuk, to Nawrocki=rządy kryminalistów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zanetka.x Re: ależ wstyd 02.06.25, 05:50 Kampanię Trzaskowskiego mogła uratować tylko ustawa o kwocie wolnej 60k i akadrmiki za 1 zl. Niestety rząd jej nie położył na stół i Trzaskowski przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 05:51 cóż, jak się nie umie w czarne kampanie, to nie należy się za nie brać. W czarne kampanie natomiast zdecydowanie umie jacek kurski. Władzuchna mogła mu zapewnić inne zajęcia (przypominam, że ten typ żadnego immunitetu nawet nie ma, a zresztą gdyby nawet miał, to immunitety można uchylić), niż zajmowanie się kampanią nawrockiego noale nie chciało jej się tego zrobić. No to jest, co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abidja Re: ależ wstyd 02.06.25, 06:40 No, ja mysle ze jednak brak realizacji obietnic wyborczych mial zasadnicze znaczenie i wiarygodnosc. Dla osob poza fan bojow PO czy PIS to mialo wplyw. Podejrzewam,ze ci nie glosowali wcale. Do tego zaglodzenie sluzby zdrowia, wycinka na granicy, zawieszenie praw czlowieka i wrzutka z ostatniej chwili przed 2.tura miny (!!!@)na granicy i zawieszenie traktatu z Ottawy. To potrafia a wypowiedziec konkordatu juz nie 🤬 I nie, nie cieszy mnie to co sie stalo. Wole Zandberga lub Biejat na tym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:40 Wiesz Alicjo. Mądra z ciebie kobieta. Rozsądnie piszesz. Rozumiesz ludzi poza swoją bańką. Obserwujesz świat i potrafisz wyciągać wnioski. Szkoda, że jesteś tu małą mniejszością. Podziwiam, że prowadzisz orkę na ugorze i tłumaczysz mechanizmy socjologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:51 Alicia vel władzuchna pisze życzeniowo. Miestety nie uwzględnia faktycznej struktury wymiaru sprawiedliowowsci i faktu jak on wygląa od środka, jakimi ludźmi przez 8 lat rządów PIS-u był obsadzany. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 16:02 Życzeniowo to piszesz tu jedynie ty, Feniks, że no nie można było nic zrobić. Można było tylko władzuchnie palcem w tym kierunku nie chciało się nawet kiwnąć. Całkowicie się też mylisz twierdząc, że nie wiem kim piss obsadzał wymiar sprawiedliwości (i inne instytucje) i jak to wygląda od środka. Z wieloma z tych ludzi studiowałam, imprezowałam i pracowałam. Z tymi z drugiej strony też. Niejeden, z obu stron pewnie jeszcze ma ciarki na dźwięk mojego nazwiska. Więc naprawdę, Feniks, kulą w płot strzelasz. bodnar ze wsparciem tuska za plecami po prostu nie zrobił nic z tego, co można było (o dalej można) zrobić dla zmiany sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: ależ wstyd 02.06.25, 06:23 alpepe napisała: > Wczoraj wracałam A4 do Berlina, i mignął mi bilbord: Trzaskowski= aborcyjna rze > ź w Polsce i stosowny krwawy obrazek. Czyli co, wygrał sutener, oszust, kibol i > nieuk, to Nawrocki=rządy kryminalistów? >Aż cię czytać. Wstyd i żenada. > Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: ależ wstyd 02.06.25, 06:54 W Niemczech są polskie bilbordy po co jak w DDR macie afd Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: ależ wstyd 02.06.25, 07:08 Młodych od Mentzena urzekł Nawrocki, typ spis ciemnej gwiazdy. Rozpędzili się i stolik wywrócili. Czeka nas 5 lat szarpaniny bo normalnego współrządzenia z tym środowiskuem nie da się zirganizować. Za 2 lata nasz parlament może mocno na dodatek zbrunatnieć. Ciężko będzie Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:01 A kogo urzekł bonzur?. Zakompleksione panie w różnym wieku które chciałyby być bardziej unijne niż cała unia nie wiedząc jakie zagrozenia obecna unia ( nie ta na którą glosowalismy) niesie, jaki zamordyzm! Co wam może zaproponować...aborcję do 12tz? Coś więcej? Ue idzie w kierunku pełnej kontroli nad obywatelem.. rejestr majątków, zielony ład to tylko % tego planu. Z nimi za kilka lat większość postów byłaby mową nienawiści ( krytyka) Widać że ematulka 60+ nigdzie nie jeździ a Europe zna z lat młodości....jest ciemno i groźnie w wielu miastach Europejskich. Ale coś emamcia wie popijacac" neskę" na rod- osie lub lepiąc pierogi. Historia pokazała że można zrobić szuję z każdego. Media dziś to broń. Jak widać zwyciężyła demokracja. Za 2l wybory Braun dostanie min19" bo wk...w ludzi siegnie zenitu na rządy tfuska Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:24 Wypiendalać z unii ze wschodnią Polską i po sprawie, nie ma przymusu, a ruscy was wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:31 niemcyy napisał(a): > Wypiendalać z unii ze wschodnią Polską i po sprawie, nie ma przymusu, a ruscy w > as wezmą. d o k ł a d n i e . Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: ależ wstyd 02.06.25, 10:36 wrota.do.lasu napisała: > Ue idzie w kierunku pełnej kontroli nad obywatelem.. rejestr majątków, zielony > ład to tylko % tego planu. Z nimi za kilka lat większość postów byłaby mową nie > nawiści ( krytyka) W jakim kierunku by nie szła (choć manipulujesz nie podając konkretów, a zielony ład to akurat popierał i promował PiS), to każda władza będzie podobnie działała w UE, mogą być jakieś niewielkie różnice, ale to będzie w zasadzie to samo. I też nic nie wskazuje na to, żeby PO/Koalicja nie miała robić nawet bardziej z korzyścią dla Polski (tak jak było np. z odblokowaniem funduszy unijnych). Nie ma niczego złego we współpracy i wypracowywania wspólnych kierunków. Jeśli nie chcemy być w UE, to po prostu wystąpmy z niej, nie róbmy ze wszystkim cyrków i fochów. Ciągle tylko ten przekaz, jaka to Unia jest zła. Rolnicy chyba nie powinni narzekać, tak samo jeżdżący po Polsce autem, czy podróżujący po Europie. Jesteśmy już w Unii od ponad 20 lat i nigdy nie widziałam i nie widzę na co dzień zupełnie żadnych ograniczeń czy niedogodności. Owszem o środowisko trzeba dbać czy przestrzegać praworządności oraz szanować osoby LGBTQ i uwzględniać ich potrzeby, jak i szereg innych oczywistości i nie ma tutaj żadnej wątpliwości. I doucz się o co chodzi w ustawie o mowie nienawiści i że nie dotyczy tego o czym piszesz. > jest ciemno i groźnie w wielu miastach Europejskich. Wszędzie zdarzają się incydenty, zwłaszcza w dużych miastach. > Historia pokazała że można zrobić szuję z każdego. Media dziś to broń. Czasem ktoś jest tą szują. I media to po prostu pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 10:55 natalia.nat napisała: > Czasem ktoś jest tą szują. I media to po prostu pokazują. Szkoda tylko, że kończy się na pokazaniu przez media, bo władzuchna nie jest absolutnie zainteresowana tym, żeby powołane ponoć do tego organa ścigania i wymiaru sprawiedliwości wykonywały swoją pracę tak, jak powinny to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:12 alicia033 napisała: > Szkoda tylko, że kończy się na pokazaniu przez media, bo władzuchna nie jest ab > solutnie zainteresowana tym, żeby powołane ponoć do tego organa ścigania i wymi > aru sprawiedliwości wykonywały swoją pracę tak, jak powinny to robić. No to teraz na pewno wszystkie rozliczenia i procesy ruszą pełną para, a jak jakiegoś pisowca skażą, to prezydent ułaskawi. Będzie o niebo lepiej. Masz to, czego chciałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:21 natalia.nat napisała: > Będzie o niebo lepiej. Będzie tak, jak do tej pory było. I pod tym względem tak, jak byłoby, gdyby wygrał trzaskowski. Bo niestety, to wcale nie duda blokował tu ściganie piss-mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: ależ wstyd 02.06.25, 12:13 Bo ty to na pewno wiesz. Weź już tych poerdól od pińskiego nie powtarzaj ten kolo jest mało wiarygodny, napisał książkę z braunem. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: ależ wstyd 02.06.25, 15:21 alicia033 napisała: > Będzie tak, jak do tej pory było. Raczej dużo gorzej. Ktoś taki nie powinien nigdy mieć dostępu do tego urzędu z jego kompetencjami. Poza tym chcieliśmy, żeby było inaczej. > I pod tym względem tak, jak byłoby, gdyby wygrał trzaskowski. Nie byłoby tak samo. Ale już się nie przekonamy. Inaczej jest, kiedy prezydent współpracuje z rządem. I faktycznie najbardziej teraz potrzebujemy kolejnych 5 lat pisowskiego żyrandola. Bo niestety, to wcale nie duda blokował tu ściganie piss-mafii Prezydent nie jest od tego, to nie wymiar sprawiedliwości. Natomiast gdyby już został ktoś skazany, to by go ułaskawił. Za to z przyjemnością zablokuje inne ustawy, nie mam żadnej wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: ależ wstyd 02.06.25, 12:12 Jakie potrzeby? Chyba takie jak każdego? To ma być jakaś grupa uprzywilejowana? Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: ależ wstyd 02.06.25, 12:15 Na razie skupmy się na nie sprowadzaniu niezasymilowanych z De....ok? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: ależ wstyd 02.06.25, 12:14 jest ciemno i groźnie w wielu miastach Europejskich W Ameryce też... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ależ wstyd 02.06.25, 07:06 A w radiu Zet teraz Sasin. Wyłączyłem. Nie mam siły. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:12 Teraz żałuję, że nie przegrał ten w gruncie rzeczy prawacki, ponury bufon i efekciarz Sikorski. Wstyd byłby mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:22 Wygrał ktoś kto co chwile zmienia zdanie, a skłamie nawet pytany o pogodę. Od wielu lat nasze społeczeństwo ma problemy z wyborem swych reprezentantów, prawie zawsze stawia na tego gorszego Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:26 Ale tu był wybór między dżumą a cholerą. Nie ma żadnych porządnych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:30 Bzdury. To był wybór między KO i PiSem. PiS jest i dżumą i cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:00 krwawy.lolo napisał: > PiS jest i dżumą i cholerą. A KO cholerą i dżumą. Przecież to właśnie ich ludzie chronią tę piss-mafię przed odpowiedzialnością karną za popełnione przestępstwa. Ministerstwo sprawiedliwości wg umowy koalicyjnej przypadło do obsady KO. Tak samo MSW. To tusk wybrał sobie i powołał na stanowiska bodnara i siemoniaka, skrzętnie dbających o to, żeby tym z pisiej mafii żaden włos z głowy nie spadł. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:06 To może niedługo będziesz miała nową władzę, koalicję katopisu z katokonfą i preziem gangusem. Bo się obraziłaś na Tuska. Miłych snów życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:13 znaczy co, miałabym żałować typa, który chroni kumpli albo kumpli kumpli z tej politycznej kasty przed odpowiedzialnością karną za popełnione przestępstwa? No, nie. Nie jestem obłąkana. tusk dostał szansę 15.X.2023r. i spartolił ją na własne życzenie. Więc istotnie, płakać za nim nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:20 Nie o tym pisałem. Nie odwracaj kota ogonem. To nie pyskówka u Olejnikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:24 krwawy.lolo napisał: > Nie o tym pisałem. Za to ja o tym pisałam. I do tego właśnie, co napisałam ty się odniosłeś? Że nie zauważyłeś? To nie wiem, może kawę wypij? Odpowiedz Link Zgłoś
forumologin Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:36 Nawrocki jest twarza wiekszosci spoleczenstwa. Niestety wiekszosc jest idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: ależ wstyd 02.06.25, 08:46 Skoro odbierasz to personalnie... Jest mniejszym złem.opozniaczem nieuchronnego. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: ależ wstyd 02.06.25, 10:47 wrota.do.lasu napisała: > Jest mniejszym złem. opozniaczem nieuchronnego. Zdecydowanie jest większym złem. Rozpowszechniasz zmanipulowane przekazy dnia. Pewne zmiany są po prostu potrzebne nam i Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: ależ wstyd 02.06.25, 10:55 Wielka Brytania nie ma granicy z kacapią ani nie była pod ruskim butem, więc się nie martw, łajzo. Do wschodniej Polski łatwiej znowu wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:01 Jestem załamana. Chodzi o zgodę na umieranie kobiet na sepsę w imię dobrostanu martwego płodu. O wybieranie moralnego dna na najwyższy urząd w państwie. O próbę narzucenia swojego światopoglądu wszystkim ludziom, o zgodę na szczucie na ludzi, którzy chcą żyć zgodnie ze swoją naturą i poglądami (to są prawa człowieka, a nie "inne zdanie). O zgodę na pedofilię. O niszczenie podstawowych struktur demokracji, o niszczenie bezpieczeństwa kraju, o popieranie jego słabości. O zgodę na popsucie edukacji, bo przecież głupimi ludźmi łatwiej się steruje. I wiedzą co robią - wiedzą kto ma nich głosuje, ludzie bez wykształcenia, albo i z wykształceniem ale na tyle durni że nie potrafią wniosków wyciągnąć i wyobrazić sobie konsekwencji. Nie wiem, czy Polska się jeszcze podniesie po takiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:26 >O zgodę na popsucie edukacji, bo przecież głupimi ludźmi łatwiej się steruje. Przypomnij, kto jest ministrą oświaty? forum.gazeta.pl/forum/w,567,179004607,179004607,Juz_byl_w_ogrodku_juz_wital_sie_z_gaska.html Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: ależ wstyd 02.06.25, 14:02 skumbrie napisała: > Przypomnij, kto jest ministrą oświaty? Jej się chyba wydaje, że nadal rządzi PiS Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:05 Kandydaci nie mieli żadnego znaczenia. Mogły stać 2 chochoły z napisami pis/po i każdy by tak samo zagłosował. Nie było argumentów, które zmieniłyby decyzję, ludzie dawno zdecydowali na którą partię (tak nie na którego kandydata) oddadzą głos. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 11:29 larix_decidua77 napisała: > Nie było argumentów, które zmieniłyby decyzję, Były. Tak, powtórzę to jeszcze raz: zabranie się za rzeczywiste rozliczenie piss-mafii. Noale władzuchna ten akurat argument ponad rok temu postanowiła sobie odwiesić na kołek. Cóż, exemplum dla wszystkich pozostałych chętnych do sprawowania a zwłaszcza utrzymania władzy: zaniechania się mszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: ależ wstyd 02.06.25, 13:50 Żaden wyznawca pisu nie zagłosowałby na kandydata PO, nawet gdyby to był anioł z nieba. Młode dupki, które przerzuciły się z Mentzena na Nawrockiego gadają o tym, że mają dosyć lewactwa. To czym miał ich Trzaskowski przekonać, że będzie gejów gonił? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: ależ wstyd 02.06.25, 14:04 larix_decidua77 napisała: > Młode dupki, które przerzuciły się z Mentzena na Nawrockiego gadają o > tym, że mają dosyć lewactwa. To czym miał ich Trzaskowski przekonać, że będzie > gejów gonił? W tej "deklaracji toruńskiej" to było w ogóle coś o gejach, czy znowu sobie coś roicie? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 14:10 larix_decidua77 napisała: > Żaden wyznawca pisu nie zagłosowałby na kandydata PO, A to społeczeństwo to tylko ci, co stawki się na wczorajsze wybory? Aha. No przy takim bielmie na oczach to faktycznie, nie mamy o czym rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: ależ wstyd 02.06.25, 14:33 Nigdy 100% ludzi nie było na wyborach i nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: ależ wstyd 02.06.25, 12:20 No właśnie. Dla mnie jest to kosmos kosmosów, kiedy pomyślę że ON (i ta jego rodzinka) wprowadzi się do pałacu prezydenckiego 😅 Życie pisze różne scenariusze, ale największą rolę odgrywa szczęście. U mnie w klasie liceum był koleś, który jest aktualnie wiceprezydentem miejscowości, z której pochodzę. Nie znosiłam go. Zawsze głupi, wyszczerzony uśmiech na twarzy, donosiciel, lotność na poziomie -1. Ale los mu sprzyjał. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: ależ wstyd 02.06.25, 16:07 To kiedy nowe wybory? Bo to funkcjonować nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ależ wstyd 02.06.25, 16:11 yadaxad napisał(a): > To kiedy nowe wybory? Bo to funkcjonować nie może. No patrz, a dotąd funkcjonowało... Odpowiedz Link Zgłoś