Dodaj do ulubionych

Legimi czy empikgo

23.06.25, 14:41
Hej, mam pytanie do dziewczyn korzystających z tych aplikacji. Mam czytnik pocketbook i potrzebuję dostępu do tego czytnika i audiobooka na telefon męża. Czyli dwa urządzenia różne czy raczej muszę wykupić pakiet rodzinny? Co polecacie jeśli chodzi o dostępność do czytania i słuchania? Jaka aplikacja ma większy wybór?
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 15:15
      Cenowo chyba wychodzi lepiej empik.
      Co do oferty- trudno powiedziec co lubisz Ty i Twoj maz.
      Sprawdz dostepnosc wybranych ksiazek w obu abonamentach.

Mialam legimi dlugi czas, teraz od chyba 3 lat mam empik bo oprocz ebookow, duzo korzystam z podcastow i audiobookow. Nie ma wszystkich wydawnictw, a mimo tego mam w bibliotece dluga liste ksiazek
    • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 15:45
      W Empiku musisz wybrać pakiet dla 2 urządzeń, chyba go max się nazywa.
      W legimi zdaje sie pakiety są dostępne na 4 urządzeniach.
      Dla mnie w tej chwili coraz więcej książek jest w empik go, nad czym ubolewam, bo nie lubię tej aplikacji. W legimi coraz mniej. No ale to jednak zależy co kto lubi czytać
      • hanusinamama Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 20:43
        Ale trzeba pamietać ze 4 różne. Ja się naciełam bo myslalam ze 2 czytniki pojda...
    • czarna_kita Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 18:34
      Legimi upadlo. Dla mnie tam już nie ma nic a jak cos jest to każą dopłacać. No sory ale nie. Place abonament i nie będę dopłacać jeszcze do pojedynczej książki.
      Empik ma coraz więcej ciekawych pozycji. Zresztą możesz sobie na miesiąc wykupić raz jedno raz drugie i sprawdzić co wam odpowiada.
      • afro.ninja Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 19:03
        Dokładnie. Nie zapłacę dodatkowej złotówki tej firmie. Legimi nie polecam!

Też przechodzę do empik go, niech sie te legimi ...
    • inez21 Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 18:35
      Tak jak napisałaś Daniela trudno doradzić bo każdy czyta co innego. Ja jednak mimo wszystko wolę Legimi I ciągle znajduje tam sporo do przeczytania. I spokojnie możesz korzystać na czytniku i na telefonie. W Empik w sumie nie wiem ale pewnie przy wyborze pakietu jest to w opisie.
      • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 18:40
        W Empiku to zależy od wybranej opcji. Przy wybraniu pakietu na 1 urządzenie plus kindle, niestety trzeba na czas korzystania z telefonu usuwać czytnik i odwrotnie. Nie polecam tego wariantu.
    • memphis90 Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 20:39
      W Legimi musisz płacić abonament oraz opłatę za każdą pobraną książkę, za wyjątkiem jakiegoś darmowego g…na. Ja czekam tylko na koniec abonamentu, żeby kazać się im pocałować w dupę za zmianę warunków i narzucenie opłat w czasie trwającej umowy.

LEGIMI TO OSZUŚCI!
      • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 23.06.25, 21:27
        🤣

Nie jest aż tak źle. Niektóre wydawnictwa wracaja do katalogu bez dopłat. Ale bałagan ostatnio panuje nieziemski.
        • afro.ninja Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 13:33
          Jest do d... Serio, że ktoś nie chce na tym skorzystać i zrobić podobnej platformy. Nawet za wyższą cenę.
          • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 13:42
            Podobno ma byc właśnie, jakieś artykuły czytałam.
            • jottka Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 13:48
              ja nie rozumiem, czemu nie może powstać platforma biblioteczna z obowiązkowym egzemplarzem jak to jest z wersją papierowąsad
              • jottka Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 13:49
                off top - czy jest jakiś synonim do mola książkowego? jako obelga?smile ty zaczytańcu jakoś mi nie pasuje...smile
                • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 13:50
                  🤣

• jottka Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 14:09
                    ja tu odpowiedzi żądam, a nie niewczesnego rechotu!smile
                    • daniela34 Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 14:13
                      Ty książkowy narkomanie?
                      Ty ćpunie literacki?
                      Ty czytelniczy nałogowcu?

Niestety same dwuwyrazowe mi przychodzą do głowy,
                      • 00zxc00 Re: Legimi czy empikgo 24.06.25, 14:30
                        Przecież jest „książkoholik”.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się