Dodaj do ulubionych

Sytuacja basenowa

24.06.25, 11:16
Co o tym myślicie? www.facebook.com/share/v/19QJvWC7Zp/ to normalne? Czy nie?

Jak jest u was?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:18
      Możesz streścić o co chodzi?
      • snakelilith Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:25
        Dziś dzieci nie potrafią już formułować myśli pisemnie i porozumiewają się obrazkami. wink
      • luki31 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:25
        Afera o 7 latki w męskiej szatni, rozbierane do rosołu przez ojców przy innych mężczyznach. Czy taka nagość przy dzieciach jest normalna? I jak jest u was?
        • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 13:07
          luki31 napisał(a):

> Afera o 7 latki w męskiej szatni, rozbierane do rosołu przez ojców przy innych
          > mężczyznach. Czy taka nagość przy dzieciach jest normalna? I jak jest u was?

Nie nie jest normalne.
          Nawet w basenowej szatni nie trzeba paradować nago.
    • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:28
      Nie bardzo wiem o co pytasz. Przypuszczam że pytasz czy normalne jest żeby ojciec stawiał córkę 7-10 w męskiej szatki rozbierał i ubierał na basenie.
      Myślę że pan już dokładnie nie pamięta bo te jego córki były w opisanej w filmie sytuacji wiele lat temu. Zapewne coś zobaczył w szatni i się zniesmaczył i przeraził.
      Nie wiem jak to wygląda w męskiej szatni bo nie byłam. 7-10 lat ubiera się samo raczej. Pan sam mówi że są przebieralnie tylko ojcom się spieszy.
      W damskiej nikt się maluchom nie przygląda to raczej one się gapią.

Lubię austriackie (niemieckie?) rozwiązanie tzn kabina. Na basenie bierzesz szafkę lub kabinę i tam zostawiasz swoje rzeczy przebierasz się etc. Bardzo wygodne. Niestety zabierają masę miejsca
      • hanusinamama Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:31
        U mnie też są kabiny. Przejsciowe. Czyli wchodzisz z jednej strony, przebierasz się z drugiej wychdozisz na częśc z szafkami (tu chowasz rzeczy).
        Prysznice są wspólne. I tu czasami jest problem jak matka zabiera pod prysznic 8-9 latka....pod damskie prysznice.
        • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:34
          No właśnie przejściowe najlepsze (te w Amalienbad (pierwsze zdjęcie) są właśnie przejsciowe
      • ga-ti Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:35
        Takie przejściowe (zielone na zdjeciu) są na basenie u moich rodziców, fajne rozwiązanie, tylko miejsca trochę zajmuje.
        • hanusinamama Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:41
          U nas generuje kolejki trochę. Bo jednach tych szatni jest moze 15. Są tez dwie grupowe ( jak szkoła ma zajecia, po południu mogą korzystać wszyscy).
          • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:45
            No właśnie u mnie myślę że tych kabin są setki bo długo się ciągną te przebieralnie i są różne sekcje kolorystyczne
      • palacinka2020 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 16:36
        Przebieralnie nazywasz „niemieckim/ austriackim rozwiązaniem”? Serio myślisz, że w Polsce nie ma kabin do przebierania się na basenach? Są, sama wolę przebrać się szybko przy szafkach jeśli akurat nikogo nie ma w alejce. Idę do kabiny jeśli jest dużo ludzi.
        • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 13:51
          No nie ma. Bo kabinę bierzesz jak szafkę, każda ma swój numer. Zostawiasz tam torbę ubranie wózek jeśli go nie bierzesz na basen. I zamykasz na klucz. U nas się z takim rozwiązaniem nie spotkałam kabiny są do przebrania się i wypad ze czy zostawiasz w szafce.
    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:30
      Na większości basenów jest taki regulamin, że do 7 roku życia dziecko idzie do szatni z rodzicem - według płci rodzica oczywiście. Może być też w szatni rodzinnej jeśli taka jest. Nie wiem, co w tym jest dziwnego. Matka z czterolatkiem miałaby się rozbierać w męskiej a ojciec z czterolatką w damskiej?
      • trampki-w-kwiatki Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 20:13
        U nas dla dzieci do lat 5 są prysznice "rodzinne" dla rodzica dowolnej płci z dzieckiem. No ale tam są kolejki większe niż do zwykłych więc matki biorą synów do damskiej części i tak stoją jak wryci wgapiając się w kobiece ciała 🤷
        • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:51
          A czemu 5latkowie „stoją jak wryci wgapiając się w części ciała”, skoro ich obecność w szatni damskiej to norma i od małego zapewne byli w tej szatni z ciałami dziesiątki razy? 🤔
      • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 12:25
        Przecież na basenach połowa facetów myje sie nago
        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 16:44
          Tylko połowa? Normalne że ludzie myją się nago, kobiety też. Nadal to nie zmienia faktu, że trudno żeby matka z czterolatkiem szła do męskiej czy ojciec z czterolatką do damskiej
          • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:24
            A to po basenie a nawet przed trzeba się szorować? Jakby w domu nie bylo wody i mydla.m?
            • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:25
              Niestety wiele osób tego nie rozumie, że trzeba, ale nie każdy jest brudasem
              • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:09
                gru.u napisała:

> Niestety wiele osób tego nie rozumie, że trzeba, ale nie każdy jest brudasem

Serio ile razy dziennie sie szorujesz?
                • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:12
                  Tyle ile potrzeba. Nie wyobrażam sobie, żeby włazić nieumytą do basenu, z tym całym potem, kosmetykami na sobie, fuj
                  • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:13
                    I musisz się z tej okazji rozbierać do naga pod prysznicem?
                    • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:14
                      bo u mnie np. prysznice nie są osobno i tylko częściowo zasłonięte. Może tutaj sie nie pogadałyśmy
                      • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:27
                        W jakim sensie nie są osobno? Od męskich?
                        • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:38
                          Od męskich osobno chociaż w moim szkolny basenie było z tym trochę kwasów.
                          No prysznice są wspólne
                    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:27
                      Tak, zawsze kąpię sie nago, co w tym dziwnego? Myję ciało a nie kostium
                  • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:40
                    gru.u napisała:

> Tyle ile potrzeba. Nie wyobrażam sobie, żeby włazić nieumytą do basenu, z tym c
                    > ałym potem, kosmetykami na sobie, fuj

No ja sie nie kosmetykuje jak ide na basen, ty muszisz miec tapetę zeby moc wyjsc z domu.
                    To faktycznie musisz sie szorowac. Ryżowej szczoty uzywasz?
                    A na jakim odkrytym basenie widzialas kapiacych sie nago ludzi przed wejscie do wody?
                    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:43
                      Jaką tapetę? Mam krem do twarzy, na ciele balsam spf. Już nie mówiąc o tym, że warto umyć okolice genitaliów z potu i wydzielin. Na basenie odkrytym to nie byłam od wieków
                      • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:52
                        gru.u napisała:

> Jaką tapetę? Mam krem do twarzy, na ciele balsam spf. Już nie mówiąc o tym, że
                        > warto umyć okolice genitaliów z potu i wydzielin. Na basenie odkrytym to nie by
                        > łam od wieków

No tylko po co ci krem przed basenem?
                        No i myślałam ze kremy sie wchlaniaja w skore, jakich badziewi uzywasz ze tkwia na skorze i dostaja sie do wody basenowej ktore sie od niech brudzi.

Jabym miala mysleć o wydzielinach to w sumie spod prysznica by sie nie wyszło.

Bo sie cigle cos wydziela. Nawet w basenie.
                        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 20:05
                          Bo nie idę na basen, który mam w apartamencie tylko zwykle coś wcześniej robię, a normalnie rano zawsze nakładam kremy i inne kosmetyki, w ciągu dnia dokładam krem z filtrem
                          • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 20:24
                            gru.u napisała:

> Bo nie idę na basen, który mam w apartamencie tylko zwykle coś wcześniej robię,
                            > a normalnie rano zawsze nakładam kremy i inne kosmetyki, w ciągu dnia dokładam
                            > krem z filtrem

Jeszcze raz krem sie wchłania w skore. A przyjamniej powinien taki co trzeba zmywać bo x godzin od rana “wisi” na skorze to badziew.
          • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:32
            Na jakim basenie większość sie myje nago? Norma? wezzzz
            • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:34
              Na szczęściem a moim całkiem sporo. Na basenie sportowym to już w ogóle wszyscy.
              • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:38
                wezz. Nigdy tak nie robiłam bo szanuję innych ludzi. Dziewczynka 10 lat niekoniecznie musi ogladać nagie panie w wieku własnej prababki, babki lub matki.
                • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:40
                  Niestety nie szanujesz innych ludzi jak włazisz brudna do basenu. Co ma szokować dziesięciolatkę w widoku ciała innej kobiety?
                  • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:41
                    Mało widziałaś akcji na basenie.
                    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:43
                      Jakich akcji?
                  • wapaha Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:45
                    gru.u napisała:

> Niestety nie szanujesz innych ludzi jak włazisz brudna do basenu. Co ma szokowa
                    > ć dziesięciolatkę w widoku ciała innej kobiety?

mimo, że od 6 rż byłam przyzwyczajona do basenowej nagości to widok starej nagiej kobiety mną wstrząsnął
                    nie wiem dokładnie co- może wiele elementów jednocześnie- młody wiek-miałam jakieś 11lat ( 4 klasa SP), nigdy nie widziałam dorosłej nagiej kobiety bo zajęcia zawsze miałam równocześnie z innymi rocznikami ( dziewczynki starsze max 3lata), nigdy nie widziałam nagiej starej kobiety w takim kontekście ( czas basenowo-prysznicowy dla nas )
                    Panią widywałam potem częściej bo ( prawdopodobnie) nie miała ciepłej wody/prysznica w domu , przychodziła po prostu się wykapać, korzystała tylko z prysznica i suszarki
                    • wapaha Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:47
                      dodam jeszcze bo to chyba istotne- ja się trochę wystraszyłam
                      • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:53
                        Wiele osób tak ma. Widok nagiej osoby starszej, otyłej to nie jest przecież specjalnie przyjemny widok... dla dziecka to już zupelnie. u facetów dodatkowo dochodzą inne kwestie fizjologiczne. Czy dziecko musi to oglądać?
                        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:58
                          Nic nie musi, ale ja się cieszę, że moje córki wiedzą, jak wyglądają ciałka obieg: realnych, młodych, starych, chudych, grubych, w ciąży, a nie karmią się wyidealizowanymi obrazami i potem szok na etapie dojrzewania że się wygląda jak człowiek a nie jak obrazek
                    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:49
                      Moje córki widują praktycznie od niemowlęctwa więc nie jest to dla nich nic ani szokującego ani w ogóle budzącego jakieś zainteresowanie. Z tego co widzę są w szatni skupione na przebieraniu się.
                      • wapaha Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 17:50
                        zapytałaś co może szokować-więc odpisałam
                        a to co napisałam nie ma być i nie jest w żadnej opozycji do tego, jak reagują twoje córki
                      • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:27
                        gru.u napisała:

> Moje córki widują praktycznie od niemowlęctwa więc nie jest to dla nich nic ani
                        > szokującego ani w ogóle budzącego jakieś zainteresowanie. Z tego co widzę są w
                        > szatni skupione na przebieraniu się.

Oj oj chcesz order z ziemniaka?
                        Meskie przyrodzenie tez im pokazujesz?
                        Ten gruby ten chudy ten krzywy?
                        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:28
                          Tak, wyobraź sobie że widziały nagich mężczyzn między innymi w szatni basenowej, wiedzą że kobiety i mężczyźni mają inną budowę, nie budzi to ich ekscytacji ani przerażenia, podchodzą naturalnie.
                          • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:35
                            gru.u napisała:

> Tak, wyobraź sobie że widziały nagich mężczyzn między innymi w szatni basenowej
                            > , wiedzą że kobiety i mężczyźni mają inną budowę, nie budzi to ich ekscytacji a
                            > ni przerażenia, podchodzą naturalnie.

Zdradze ci sekret moim nie pokazywałam, zaden obcy facet nie musiał machać fiutem przed corka, a calkiem spoko ludzie z nich wyrosli.

Nie wiem czy ty sie tu szczycisz
                  • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:11
                    gru.u napisała:

> Niestety nie szanujesz innych ludzi jak włazisz brudna do basenu. Co ma szokowa
                    > ć dziesięciolatkę w widoku ciała innej kobiety?

Brudna?
                    Mam prysznic w domu i biore 2 razy dziennie latem czas 3. Jak ide z domu po prysznicu to dalej jestem brudna?
                    • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:12
                      Ja nie idę po prysznicu tylko na przykład po 30 km na rowerze, chcesz się kąpać w moim pocie i resztkach kremu do opalania?
                      • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:31
                        Ale to ty.
                        Kazdy idzie kiedy mu sie podba i pasuje.
                        Wiec nie mow ze ktos jest brudas bo nie szoruje sie przed basenem nago.
                        To samo po. Splukuje tylko chlor kostiumie wracam do domu i sie myje.

A na basenach zewnętrznym to tez sie ludzie nago szoruja za kazdym razem jak wstaja z koca?
                        Myslisz ze te pielychy dzieciece to trzymaja mocz?
                        O naiwności. Woda w basenie tez juz przez nie jedna dupe przeszla.

A jeziora czy inne akweny wodne?
                        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:33
                          Po to sobie rób co chcesz. W sumie do basenu też możesz włazić brudna, jak musisz, ja jestem mało brzydliwa i po prostu o tym nie myślę, ale o własną higienę dbam
                          • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 18:37
                            Nie wiedzialam ze jestem brudna max 10 minut po prysznicu, no coz czego to czlowiek od emamy sie nie dowie na swoj temat.
                            I Jak tu to ludzi isc taka brudaśna.
    • majaa Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:45
      Z tego, co się orientuję, to rodzice z dziećmi do lat 7 włącznie mogą wchodzić do tzw. szatni rodzinnej. Czyli na logikę wynika z tego, że dzieci od lat 8 powinny w zależności od płci wchodzić już do szatni albo męskiej albo damskiej. Jeśli np. 8-latka jest z tatą, to powinna wejść do szatni damskiej sama, imo. 8-letnie dziecko raczej powinno dać radę rozebrać się i ubrać samodzielnie. Jeśli jednak jest jakiś problem, to zawsze można zapytać czy poprosić obsługę o możliwość skorzystania z szatni rodzinnej dla 8, czy nawet 9-letniego dziecka albo zwyczajnie poprosić kogoś o pomoc dziecku, jeśli byłaby taka potrzeba, zwłaszcza kiedy na basenie w ogóle nie ma szatni rodzinnej.
      • junebug Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 17:47
        W życiu nie puściłabym 8latka(ki) samemu do przebieralni na basenie.
        • kamin Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 17:57
          Zasadniczo co basen to inny system zamykania szafek. Kluczyk, czytnik na drzwiczkach szafki, czytnik pośrodku rzędu szafek, czytnik na końcu rzędu szafek itp. Ośmiolatek ogarnie, ale trzeba mu przynajmniej raz pokazać. Chyba, że dostanie szafkę na samej górze, to w ogóle nie dosięgnie do czytnika i będzie właził na ławki.
          • junebug Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 19:20
            Bardziej bałabym się zboczeńców.
    • luki31 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:47
      Dla wyjaśnienia: Pan na filmie wszedł do męskiej szatni i zobaczył, że wielu ojców stawia swoje córeczki na ławce i rozbiera je do naga, i dziwi się, czy to normalne, pytał obsługi basenu – powiedzieli mu, że do 7 lat można wejść z dzieckiem oddzielnej płci. Nie wiadomo, czy te dziewczynki stały też nago pod prysznicem, mówił tylko o sytuacji w szatni. Jak jest u was na waszych basenach?
      • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 11:52
        No tak jest, że do lat siedmiu dziecko idzie do szatni z rodzicem i tam się normalnie przebiera i idzie pod prysznic. Tak, jest to normalne
        • hanusinamama Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 12:08
          Pytanie jak to jest sprawdzane. Te 7 lat. U mnie pod prysznicem wchodzą starsi chłopcy z matkami ...
          • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 12:11
            Zapewne jak zgłosisz obsłudze to sprawdzą i wyproszą
          • luki31 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 12:17
            ci chopcy sa rozbierani jak dziewczynki w filmie tego goscia?
            • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 12:20
              No tak, normalnie się przebierają i idą pod prysznic a co mają robić innego w szatni na basenie? Dokładnie to samo co inni ludzie
              • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 12:25
                Dla mnie problem jest nieco wydumany. Dziecku małemu spokojnie możesz założyć koszulkę albo poncho z ikei bardzo szybko nie bardzo widzę tu przestrzeń stoi gołe wszyscy patrza
            • hanusinamama Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 16:10
              Nie ale myją sie pod prysznicem damskim. Przebieralnie są akurat osobne.
              O ile to jest mały bobek to nie ma problemu ale już taki 8-9latek to tak.
              • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 17:59
                Odróżniasz siedmiolatka od ośmiolatka tak łatwo?
              • hanusinamama Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 20:32
                Wyjatkowo wyrośniety 8 latek musiałby być. Nadal tak duzy chłopak moze iśc się umyc do męskiej która jest za ścianą. Moja młodsza chodzi na basen też z tatą. Jak miała 5 czy 6 lat szła przez damskie prysznice i sama się tam myła. M.in. dla jej komfortu....tu nie tylko moje córki mogą się czuć niekomfortowo w takiej sytuacji ale i ten wyjątkowo "wyrośniety 7 latek".
                To są prysznice, tu się większośc babek robiera do mycia.
          • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 12:25
            A co ty łaźnie prowadzisz albo sale gimnastyczną?
      • lauren6 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 13:35
        Raczej bym się zastanowiła co z facetem nagrywającym filmik jest nie tak jeżeli w szatni basenowej czuje potrzebę przyglądania się małej dziewczynce przebieranej przez ojca.
        • junebug Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 17:50
          A on szukał wzrokiem nagiej dziewczynki i jej się przyglądał? Czy po prostu ją zobaczył jak wszedł do szatni? Tak jakby zobaczył przechodząca obok, w pełni ubraną dziewczynkę na ulicy?
          • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:56
            To Twój film, Ty nam powiedz… 🤔
        • nangaparbat3 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 23:56
          I sam o tym mówi, że się sytuacja „jara”. A potem uzywa slowa „ocipiec”. Fuj.
        • 3-mamuska Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 16:10
          lauren6 napisała:

> Raczej bym się zastanowiła co z facetem nagrywającym filmik jest nie tak jeżeli
          > w szatni basenowej czuje potrzebę przyglądania się małej dziewczynce przebiera
          > nej przez ojca.

Patrzy zdzwiony ze ojciec idiota nie dba o prywatność corki.
      • palacinka2020 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 19:30
        7letnie dziewczynki nie pozwalają ojcom postawić się wysoko na ławce i rozebrać do rosołu. Chyba że jakieś niepełnosprawne.
        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 20:32
          Nie wiem jak na basenie ale na zajęciach sportowych widuję dzieci wczesnoszkolne które stoją i czekają na pełną obsługę ubraniowa
          • palacinka2020 Re: Sytuacja basenowa 24.06.25, 20:50
            Nagie czekają? 7 latek czy 7latka może i się rozbierze w szatni, ale dyskretnie, szybko, może siedzie na ławce albo przykryję ręcznikiem. Nie widziałam nigdy tak dużych dzieci, które by „stały na ławce” rozebrane.
      • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:54
        >wielu ojców stawia swoje córeczki na ławce i >rozbiera je do naga
        Mój bosze, a co to za uniwersum, w którym w przypadkowej szatni obecnych jest naraz „wielu ojców” i to z nagimi córkami…? 🤔 W normalnych warunkach to nawet jednego nie ma, tylko matka z dziećmi chodzi… A ty tabuny, tabuny ojców i wszyscy z nagimi córkami…
        • gru.u Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 12:03
          Może po zajęciach jakieś szkółki pływania?
      • nangaparbat3 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 23:54
        Przecież tu są matki, skąd mają wiedzieć, jak jest w męskich szatniach?
    • luki31 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:27
      poznan.naszemiasto.pl/nago-pod-prysznic-przed-basenem-tak-sugeruje-gis/ar/c1-3109822 ponoc GIS zaleca kapiel nago pod prysznicem, dla mnie toche dziwne bedzie zmienic rutyne z dziecmi jesli takie jest zalecenie. Jak jest u was?
      • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:57
        Ty masz jakąś fiksację na tle nagich dzieci, basenów i pryszniców? 🤮🤮🤮
        • luki31 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 12:11
          ale to nie moj filmik na facebooku, czytaj ze zrozumieniem 🤮🤮🤮 ja tylko pytam i zaczalem dyskusje, idz hejtowac gdzie indziej jesli to twoje hobby

i jeszcze twj opis to "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń" to moze trzymaj sie swojego motta smile
          • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 17:35
            Ale to Ty wyszukujesz filmiki, newsy i zakładasz wątki o nagich dzieciach. Zbok.
            • luki31 [...] 27.06.25, 23:17
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • memphis90 Re: Sytuacja basenowa 28.06.25, 08:07
                Moja miara jest taka, że zbokiem jest randomowy facet wbijający na kobiece forum, oglądający filmy z nagimi dziećmi w szatni, wrzucający filmy z nagimi dziećmi w szatni, zakładający wątki na ten temat, dopytujący się o nagie dzieci w szatniach kobiecych. Ja - w przeciwieństwie do randomowego nicka - jestem na tym forum od dawna i punktuję niepokojące treści i zachowania.
                • luki31 [...] 28.06.25, 13:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pitupitt Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:32
      W obecnych czasach w szatniach są przebieralnie...
      • ichi51e Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 11:47
        no I właśnie pan o tym tez mówił - ze ludzi z nich nie korzystają
    • marileskrzys Re: Sytuacja basenowa 27.06.25, 16:14
      A w szkołach waszych dzieci wyjścia na basen są koedukacyjne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka