Dodaj do ulubionych

Dzisiaj w Katowicach

19.07.25, 13:36
Wiem, że dzisiaj są protesty w Kato, a ze znajomymi mieliśmy zaplanowane wyjście uncertain. Czy jest tu jakaś ematka mieszkanka Katowic? Jak wygląda sytuacja na rynku?
Dużo tam kibolskich przychlastów? Ok 16 może być bezpiecznie czy nic nie wskazuje na to, ze towarzystwo zostanie szybko rozgonione?
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 13:39
      Dużo. Przepychałam się przez tą dzicz spiesząc się na pociąg.
    • zanetka.x Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 13:51
      Oni walczą też dla was i w waszym imieniu, aby nie byli do Polski wpuszczani migranci i aby PiS powrócił do władzy, żeby to powstrzymać.
      • raczek47 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 13:53
        Pis wpuścił do Polski za swoich rządów ponad 360 tysięcy imigrantów .
        To są fakty.
        • abria Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:03
          wiecej niz 360 000
          wiz pracowniczych wydali 1.8 mln
        • zanetka.x Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:54
          bzdura, gdzie są akty oskarżenia, jeżeli było coś nielegalnego?
        • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:56
          raczek47 napisała:

> Pis wpuścił do Polski za swoich rządów ponad 360 tysięcy imigrantów .
          > To są fakty.

Fakty to są takie, że w niedługim czasie, będziemy mieć to samo, co na zachodzie. Więc dalej popieraj migrację.
          • paskudek1 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:57
            demono2004 napisała:

> raczek47 napisała:
            >
            > > Pis wpuścił do Polski za swoich rządów ponad 360 tysięcy imigrantów .
            > > To są fakty.
            >
            >
            >
            > Fakty to są takie, że w niedługim czasie, będziemy mieć to samo, co na zachodzi
            > e. Więc dalej popieraj migrację.

Czyli co? Równość małżeńską i prawo do, abrocji? Super 😁😁
            • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:29
              Nic z tych rzeczy i daj sobie spokój z prowokacjami.
          • feniks_z_popiolu Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:58
            Fakty są takie, że migracje do Europy będą stale rosnąć. Niezależnie od tego jakie są oczekiwania chłopców-gaśnicowców.
            Pohukiwania i pokrzykiwania kiboli nic tu nie zmienią.
            Niezbędne jest opracowanie planu działania jak tych ludzi zagospodarować.
            No ale to trzeba ruszyć głową i
            coś sensownego wymyśleć. Ɓąkiewicz, ten od niesienia krużganka oświaty?
            Szczerze wątpię.
            • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:02
              feniks_z_popiolu napisał:

> Fakty są takie, że migracje do Europy będą stale rosnąć.

Wcale nie muszą rosnąć. Wystarczy tych ludzi nie wpuszczać i nie sprowadzać.
              • droch Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 21:47
                Można zaminować granicę jak w PRL, ale na dłuższą metę to i tak nic nie da.
            • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:05
              feniks_z_popiolu napisał:

> Fakty są takie, że migracje do Europy będą stale rosnąć. Niezależnie od tego ja
              > kie są oczekiwania chłopców-gaśnicowców.
              > Pohukiwania i pokrzykiwania kiboli nic tu nie zmienią.
              > Niezbędne jest opracowanie planu działania jak tych ludzi zagospodarować.
              > No ale to trzeba ruszyć głową i
              > coś sensownego wymyśleć. Ɓąkiewicz, ten od niesienia krużganka oświaty?
              > Szczerze wątpię.

No to ja ci życzę powodzenia.
              Skoro życie i spokój ci niemiły, twoja sprawa.
              Mam tylko nadzieje, że nikt nie będzie na tyle głupi by stawać w Twojej obronie, gdzieś kiedyś na ulicy .

• pursuedbyabear Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:14
                Jasne jasne, demono. Bo ci nakoksowani kibole będą pierwsi, żeby stanąć w czyjejś obronie.
                • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:34
                  pursuedbyabear napisała:

> Jasne jasne, demono. Bo ci nakoksowani kibole będą pierwsi, żeby stanąć w czyje
                  > jś obronie.
                  >

🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                  • angazetka Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:38
                    W mojej nie stawali, przeciwnie.
                  • pursuedbyabear Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:39
                    Tylko na taką ripostę cię stać? I myślałoś nad nią całe 20 minut? Wow. To ci tęgi umysł.
                    • demono2004 [...] 19.07.25, 16:48
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • pursuedbyabear Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:35
                        A weź mi to przetłumacz na słowa? Nie lękaj się, bądź szczere, putinofilu.
                        • demono2004 [...] 19.07.25, 18:28
                          • pursuedbyabear Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 19:35
                            Ale co, boisz się napisać "pi*erdol się"? Twoi koledzy na tych śmiesznych marszach raczej nie mieli tym problemu. Nawet taką piosenkę mają, "cała Polska śpiewa z nami..."
                            • dramatika [...] 19.07.25, 19:40
                            • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 20:40
                              pursuedbyabear napisała:

> Ale co, boisz się napisać "pi*erdol się"? Twoi koledzy na tych śmiesznych marsz
                              > ach raczej nie mieli tym problemu. Nawet taką piosenkę mają, "cała Polska śpiew
                              > a z nami..."
                              >

👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀👀
              • margit49 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:25
                demono2004 napisała:

> Mam tylko nadzieje, że nikt nie będzie na tyle głupi by stawać w Twojej obronie
                > , gdzieś kiedyś na ulicy .
                >
                I ciebie też to może spotkać, ze strony rodzimego inżyniera

Incydent w Toruniu(sic!)

4 lipca przeżyłam jeden z najgorszych momentów w życiu. Na bulwarze jakiś naćpany człowiek (Polak, od razu ucinam spekulacje) próbował wsiąść do mojego auta.
                Widzieli to ludzie wokół. Widziałam, jak siedzą w samochodach, patrzą — i nic. Wielu przechodniów też widziało — i szli dalej, jakby nic się nie działo.

www.o2.pl/informacje/zostala-napadnieta-w-toruniu-znieczulica-padly-mocne-slowa-7176018658675584a
                • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 18:27
                  Przyzwyczajaj się.
                  Mało ci rodzimej patologii, będziesz miała tego więcej, w wykonaniu obcych kulturowo.
                  Buziaczki 💋
              • sarah_black38 Re: Dzisiaj w Katowicach 20.07.25, 09:33
                demono2004 napisała:

> Skoro życie i spokój ci niemiły, twoja sprawa.
                > Mam tylko nadzieje, że nikt nie będzie na tyle głupi by stawać w Twojej obronie
                > , gdzieś kiedyś na ulicy .

Mnie ostatnio zaatakowali ( dobrze, że tylko słownie) polscy młodziankowie, tak na oko 14-15 lat. Jechałam w dośc odludnej okolicy rowerem i ni stąd ni z owąd grupka chłopaków zaczęła wykrzykiwać w moją stronę obelżywe słowa, zostałam k...wą i takie tam. Dałam w pedał, bo bałam się że rzucą się w moim kierunki i zrobią mi krzywdę.
                • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 20.07.25, 20:53
                  Ojejujeju, tulę smile
      • paskudek1 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:36
        zanetka.x napisała:

> Oni walczą też dla was i w waszym imieniu, aby nie byli do Polski wpuszczani mi
        > granci i aby PiS powrócił do władzy, żeby to powstrzymać.

Wypraszam sobie żeby ta dzicz w jakikolwiek sposób mnie reprezentowała. Nie walczą ani za mnie ani dla mnie. Wręcz przeciwnie, pierwsi by mnie uderzyli gdyby mogli.
      • mizantropka_20 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:34
        Ja ich o to nie proszę matole. Kibolska dzicz "walczy", bo jest kibolską dziczą. Migrant, empik, jeden pies, byle się nachlać, naćpać i zadymić.
        • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 18:29
          mizantropka_20 napisała:

> Ja ich o to nie proszę matole. Kibolska dzicz "walczy", bo jest kibolską dziczą
          > . Migrant, empik, jeden pies, byle się nachlać, naćpać i zadymić.
          >

Ojojojojujoj
          Przytulam i całuję 😘
          • livia.kalina Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 18:31
            Sęk w tym, żeby kogoś przytulić i pocałować, to trzeba mieć jego zgodę. Według cywilizowanych norm. Bo w pis- dzielskim świecie to wiadomo, wystarczy alfonsów zapłacić.
            • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 18:37
              livia.kalina napisała:

> Sęk w tym, żeby kogoś przytulić i pocałować, to trzeba mieć jego zgodę. Według
              > cywilizowanych norm. Bo w pis- dzielskim świecie to wiadomo, wystarczy alfonsów
              > zapłacić.
              >
              👏👏👏👏👏👏👏👏👏

• hrasier_2 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:08
      milka_z_karmelem napisała:

> Wiem, że dzisiaj są protesty w Kato, a ze znajomymi mieliśmy zaplanowane wyjści
      > e uncertain. Czy jest tu jakaś ematka mieszkanka Katowic? Jak wygląda sytuacja na rynk
      > u?
      > Dużo tam kibolskich przychlastów? Ok 16 może być bezpiecznie czy nic nie wskazu
      > je na to, ze towarzystwo zostanie szybko rozgonione?
      Ale ocena ludzi, których się nie zna. Żałosne. Zrobili ci krzywdę. Później się będziesz martwić o siebie i swoje córki- kiedyś.
      • raczek47 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:14
        Myślące kobiety i ich córki boją się przede wszystkim takich przychlastów jak ty i inni chłopcy- gaśnicowcy.
      • abasia0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:38
        Całe szczęście, że jestem do jutra daleko od domu, bo właśnie dowiedziałam się, że prawie pod moimi oknami w mieście taki wiec się odbywa😡 nie muszę tych gęb nieskalanych myśleniem oglądać i słuchać ich wrzasków.
      • angazetka Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:41
        Ja już się boję o siebie, gdy widzę kolegów Bąkiewicza. Jutro minie sześć lat od marszu równości w Białymstoku, na którym widziałam, na co ich stać.
    • hrasier_2 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:11
      W większości miast protestowali kibice klubów piłkarskich. W moim mieście kibice Rakowa. Nikt nikomu krzywdy nie zrobił.
      • livia.kalina Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:44
        Tak! W Poznaniu kibole lecha, do spółki z kibolami Cravovii, tymi samymi, którzy zostali skazani za przemyt imigrantów. A debile się cieszą.
        • margit49 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:51
          livia.kalina napisała:

> Tak! W Poznaniu kibole lecha, do spółki z kibolami Cravovii, tymi samymi, którz
          > y zostali skazani za przemyt imigrantów. A debile się cieszą.
          >

Także kibole Górnika Zabrze, Ruchu Chorzów, GKS-u Katowice i Piasta Gliwice działali w gangu przemycającym imigrantów z Białorusi. Wespół w zespół
          Oficjalnie się nienawidzą, ale kasa potrafi zdziałać cuda
          • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:00
            margit49 napisała:

> Także kibole Górnika Zabrze, Ruchu Chorzów, GKS-u Katowice i Piasta Gliwice dzi
            > ałali w gangu przemycającym imigrantów z Białorusi.

A ochrzciliście ich "kibolami", bo co - bo jakaś livka widziała ich na jakimś meczu, tak jak widziała, że Bąkiewicz kogoś "pobił"? big_grin
            • abasia0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:07
              Chrzcili to ich zapewne rodzice..swoje kibolstwo obnoszą publicznie bez cienia wstydu. W odróżnieniu od normalnych, sportowych kibiców.
              • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:12
                abasia0 napisała:

> swoje kibolstwo obnoszą publicznie bez cienia
                > wstydu.

Ale że jak, na przesłuchanie przyszli z szalikami drużyn piłkarskich? Czy może jednak było tak jak z tym Bąkiewiczem i to kibolstwo, to sobie wyciągnęliście paluchem z własnych okrężnic? big_grin
                • abasia0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:26
                  Ale, że tak. W linii prostej 500 metrów od domu mam trzy stadiony i nie jest trudno odróżnić kibica od kibola. A ty ślepo zakochałaś się w tym Bąkiewiczu, że tak go bronisz wbrew faktom i wyrokom?
                  • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:45
                    abasia0 napisała:

> Ale, że tak. W linii prostej 500 metrów od domu mam trzy stadiony i nie jest tr
                    > udno odróżnić kibica od kibola.

A jak odróżniasz kibica od niekibica, skoro wiesz, że ci przemytnicy byli kibicami? Mieli to narysowane na czole? big_grin
                    • abasia0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:09
                      Przemytnicy imigrantów byli kibolami. Jeszcze raz: kibolami. Dostali za przemyt ludzi wyroki choć sami swą "działalność" nazywali "przerzutem kurczaków ".
                      • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:32
                        abasia0 napisała:

> Przemytnicy imigrantów byli kibolami. Jeszcze raz: kibolami.

A, rozumiem. To taki dogmat, z którym nie wolno dyskutować big_grin
                        • abasia0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 18:17
                          Oczywiście, że nie rozumiesz. Napisałaś, że kibice przemycali imigrantów przez granicę. Zatem po raz trzeci: robili to kibole, za co otrzymali stosowne kary.
                  • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:47
                    abasia0 napisała:

> A ty ślepo zakochałaś się w tym Bąkiewiczu, że
                    > tak go bronisz wbrew faktom i wyrokom?

Bąkiewicz mi ani brat, ani swat - mam zwyczajnie bekę z waszych łgarstw. Co według ciebie zatem zrobił Bąkiewicz i jak brzmi wyrok? big_grin
            • margit49 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 16:33
              dramatika napisał(a):

> A ochrzciliście ich "kibolami", bo co - bo jakaś livka widziała ich na jakimś m
              > eczu, tak jak widziała, że Bąkiewicz kogoś "pobił"? big_grin

Nazwa adekwatna, jeśli mecz albo inne jakieś tam - jak choćby dzisiejszy wiec- jest pretekstem do rozróby, demolki czego się da, pospolitej bijatyki. Czyli patologia, a nie kibice

To co zrobił Bąkiewicz, zarejestrowały kamery - to jeden z dowodów w procesie
              Czyn chuligański polegający na naruszeniu nietykalności osobistej. Takie przestępstwo jest ścigane z oskarżenia prywatnego.

• asia-loi Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:27
        hrasier_2 napisał:

> W większości miast protestowali kibice klubów piłkarskich. W moim mieście kibice Rakowa. Nikt nikomu krzywdy nie zrobił.

Taniarada, to dzisiaj na Bieganie kibole Rakowa mieli wiec przeciwko imigrantom? Akurat tam dzisiaj przechodziłam i widziałam ludzi z flagami tylko nie wiedziałam co to za okazja. Ludzi nie było zbyt dużo, kobiety też były. Póžniej już w domu doczytałam w necie, że o 11.30 był wiec przeciwko migrantom organizowany przez Konfę. Kibole Rakowa to Konfa?
    • kropkacom Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:11
      To tylko rodziny z dziećmi. Nie bój się. To twoi obrońcy.
    • danaide2.0 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:16
      W Warszawie dziś gorąco.
      Tak, dużo przychlastów/prawdziwych Polaków.
      (po jedzenie pojechałam)
    • demono2004 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 14:55
      Dlaczego ma być niebezpiecznie? Do 16 to protesty się skończą i wiekszość rozejdzie się do domów.
      • paskudek1 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:00
        demono2004 napisała:

> Dlaczego ma być niebezpiecznie? Do 16 to protesty się skończą i wiekszość roze
        > jdzie się do domów.

Chyba że ich chodnik albo drzewko sprowokują
        • raczek47 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:30
          paskudek1 napisała:

> demono2004 napisała:
          >
          > > Dlaczego ma być niebezpiecznie? Do 16 to protesty się skończą i wiekszoś
          > ć roze
          > > jdzie się do domów.
          >
          > Chyba że ich chodnik albo drzewko sprowokują

Empik! Empik to ich wróg!
          • paskudek1 Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 17:33
            raczek47 napisała:

> paskudek1 napisała:
            >
            > > demono2004 napisała:
            > >
            > > > Dlaczego ma być niebezpiecznie? Do 16 to protesty się skończą i wi
            > ekszoś
            > > ć roze
            > > > jdzie się do domów.
            > >
            > > Chyba że ich chodnik albo drzewko sprowokują
            >
            >
            > Empik! Empik to ich wróg!

Zdaje się że ten co ich sprowokował to zamknięty 😁
      • pursuedbyabear Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:00
        Większość, a co z pozostałymi?...
        • dramatika Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 15:19
          pursuedbyabear napisała:

> Większość, a co z pozostałymi?...

Trudno, musisz siedzieć w domu big_grin
    • demono2004 [...] 19.07.25, 20:42
    • livia.kalina Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 21:27
      A w Szczecinie jedni konfpederaści pokłócili się z drugimi i pikietka ksenofobiczna nie wyszła wink

www.facebook.com/reel/1108540451119513/
      • alex_vause35 Re: Dzisiaj w Katowicach 20.07.25, 20:59
        No ale aż w 2 miejscach byli...
        Co za żenada...
    • livia.kalina Re: Dzisiaj w Katowicach 19.07.25, 23:32
      A w Zamościu tak....

www.facebook.com/watch?v=3692184491087654

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka