niemcyy Re: Agata Duda 06.08.25, 20:16 A co sądzicie o Dudzie całującym Kasię Nawrocką, lat 7, w rękę? Dżętelmę? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Agata Duda 06.08.25, 20:50 10 lat utrzymywaliśmy pasożyta I właśnie otrzymaliśmy za to podziękowanie Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Agata Duda 06.08.25, 22:48 Przez 10 lat milczała. Nie odzywała się w sytuacjach publicznych, nie było jej wypowiedzi w mediach. Nie miała okazji wypracować własnego głosu, własnego idiomu Pierwszej Damy. Te dwa razy, kiedy zdarzyło jej się mówić od siebie (a nie wyczytywać z promptera gotowy tekst), czyli na wieczorze wyborczym i dziś, gdy tylko zaczynała mówić, wpadała w typową nauczycielską manierę. (W sumie nawet mnie to nie dziwi, to jest praca która ryje banię, mnie też się odbija na sposobie mówienia.) Potem chyba lekko panikowała, próbowała "mówić inaczej", sama nie będąc pewna jak, i kończyła histerycznym śmiechem, pokrywającym niepewność i zażenowanie. A można było inaczej. Można było pracować nad sposobem wypowiadania się od początku. Przecież gdyby prezydentowa raz, drugi, trzeci zachowała się ciut niezręcznie na spotkaniu z Kołem Gospodyń Wiejskich albo z piłkarzami z Olimpiady Specjalnej, to nikt by nie miał pretensji. A tak się właśnie stopniowo zdobywa wprawę i obycie, dzięki którym w historycznym - było nie było - momencie, takim jak dziś, można powiedzieć coś pamiętnego, coś co ujmie ludzi za serca. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Agata Duda 06.08.25, 23:07 Ale ona faktycznie się nie odzywała nawet na występach w rodzaju u piłkarzy? Nie śledzę tego, kogo nie lubię , ale jakoś zdawało mi się, że paprotka to jednak złośliwa hiperbola i ona przez te 10 lat ze 3 kurtuazyjne zdania nauczyła się stworzyć bez dziwnego chichrania się i cytatów od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Agata Duda 07.08.25, 09:00 Naprawde wstyd. Pomijajac juz role, w jakiej przemawiala. Dojrzala, wyksztalcona kobieta nie potrafi zaprezentowac sie publicznie i kocopiolow nie opowiadac? Wstyd. 10 lat bywania na salonach, dyplomoacji..elegancji i nic? Zero wnioskow i nauki? Taki bąk z dupy na koniec Jak.juz po takie cytaty soegamy to pasuje tez z mojej ulubionej piosenki.Elektrycznych Gitar Wszystko Xuj I ja wam mowie wszystko xuj Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Agata Duda 07.08.25, 09:43 👀👀👀 zatkało mnie dokumentnie 👀 Natomiast glos na miły i to mnie też zaskoczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Agata Duda 07.08.25, 13:28 Jak dla mnie ma głos histeryczny i piskliwy. Jak się w końcu odezwała to pomyślałam: dobrze, że milczała. Ona w ogóle, na podstawie tych zdarzeń, gdzie „zabrała głos” jawi mi się jako osoba niezrównoważona, histeryczna. Mówię na podstawie jej popisów w USA i w mc Donaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Agata Duda 07.08.25, 14:08 Im bardziej się czyta ten wątek tym lepiej się rozumie dlaczego Dudowa cieszyła się, że wreszcie zostanie osobą prywatną. Dość obrzydliwy hejt tu się odprawia, Odpowiedz Link Zgłoś