kropkaa 28.08.25, 11:25 Szkoda. Bardzo lubiłam ich różaną mgiełkę i kremy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35wcieniu Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:27 Nigdy o nich nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:36 Znałam z TS - dostawali nagrody w konkursie Doskonałość roku. Stacjonarnie w Super-Pharm, a ja zwykle kupowałam on-line na ich stronie- Mnie akurat róża w kosmetykach bardzo służy, stąd moja miłość do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:33 Nie znam. Ale wiem, że na takie akcje trzeba uważać. "Sytuacja zmusiła nas do zamknięcia firmy, ogłaszamy totalną wyprzedaż", "po 30 latach działalności przekazujemy firmę w ręce młodych, którzy stawiają na biznes online" itp. Nawet niedawno wyświetliła mi się na FB podobna wiadomość - zweryfikowałam i okazało się, że oszustwo - zdjęcie siedziby firmy wygenerowane przez AI, a łzawa historia zmyślona... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:39 Nie, akurat ostatnio mieli -70% i nic już nie wracało na stan, stąd podejrzewałam, że coś się dzieje. Miałam jeszcze nadzieję, że jakiś rebranding czy coś, stąd sprawdzałam stronę od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 12:38 Właśnie weszłam na brytyjska Ecco Verde i wyprzedają smętne resztki. To samo na eBay' u. Zastanawiam się, czy nie kupić ich krem na szyję i dekolt.... póki jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 14:02 Oszustwa o których piszesz dotyczą no nemowych " firm" o których nikt nie słyszał a nie znanych dużych marek Odpowiedz Link Zgłoś
alterego72 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 14:13 Owszem, ale często te no nameowe firmy podszywają się pod znane, a nawet bardzo znane marki. O mało się nie nabrałam parę miesięcy temu na "Rosenthala"... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 12:56 Nie znam, nie używałam. Ale może komuś przyda się informacja, że REN Skincare (marka akurat niepolska) też kończy produkcję z końcem roku. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:05 A to niespodziewanka (!!) Pamiętam, że ,,ktosia" bardzo zachwalała ich liftingujacy czy też odmładzający balsam do ciała. Do końca roku jeszcze trochę czasu jest, to kto ma zrobić zapasy, ten zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:48 Produkują (produkowali?) najlepsze na świecie serum barierowe Evercalm Barrier Support Elixir. Uwielbiałam je - na krem, pod krem, na czerwone placki, na suche placki, na ściągniętą skórę, na wysuszoną skórę, na podrażnioną - generalnie serum rozwiązuje większość problemów na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:56 koko8 napisała: > Ale może komuś przyda się informacja, że REN Skincare (marka akurat niepolska) > też kończy produkcję z końcem roku. O nie!! Uwielbiam ich balsam z kwasami Ide wykupic zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:57 Ren został wykupiony kilka lat temu przez jakieś procter and gamble czy inne unilever. Od tego czasu marka leci w dół. Podejrzewam, że po to ja kupili. Wszyscy kochają chalu spf Ren - pierwsze poszło pod nóż. Odpowiedz Link Zgłoś
autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:26 Omg uwielbiam ich kremy!!! teraz mam 3 otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:29 Są az takie dobre ? Pytam się, bo nigdy nie miałam... Odpowiedz Link Zgłoś
autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:35 No myślałam że w końcu mam idealne Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:44 Otwarte dwa plus olejek i jeden sztuka nówka w lodówce. Plus tonik i peeling. W tej ich róży mogłabym się kąpać. Odpowiedz Link Zgłoś
autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:45 Ja też bo po prostu uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 17:17 o kurcze zaskoczyłaś mnie, ich kremy były bardzo fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 17:41 Faktycznie, w czerwcu wspólnicy zdecydowali o postawieniu spolki w stan likwidacji. rejestr.io/krs/594063/d-alchemy Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 19:55 O kurka, znów się Annie Mamczur nie udało. Nie robiłam dogłębnego riserczu co to za firma, ale teraz mi się wszystko składa. Nic dziwnego, że jako miłośniczka Phenome tak mi podeszło D`Alchemy. I ta róża - to przecież te same olejki co w Phenome. Dzięki, Taje! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:07 nie wiem czy dobrze czytam, (Taje?), ale zobacz jakie dostala dofinsowanie, wyglada na to, ze kasa sie po prostu skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:16 No teraz to i ja kojarzę. Anne Mamczur pamiętam jako znaną modelkę, no i potem jako jedna z zalozycielek Phenome. Z D'alchemy jakos nigdy mi nie bylo po drodze, a moze i szkoda....choc niewykluczone, ze za jakich czas nastąpi zmartwychwstanie lub powstanie kolejnej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:30 apallosa napisał: > No teraz to i ja kojarzę. > Anne Mamczur pamiętam jako znaną modelkę, A ja jako jedną z wokalistek "ze stajni" Józefowicza. I partnerkę świetnego saksofonisty jazzowego, Mariusza Mielczarka. To ta sama Anna Mamczur? Kosmetyki kojarzę jako miłe w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:34 Ja Mamczur nie kojarzę. Kosmetyki i owszem, ale nie wiedziałam do dzisiaj, że to polska marka. Miałam raz krem d’Alchemy i był ok, ale tylko ok. Odpowiedz Link Zgłoś