Dodaj do ulubionych

D’Alchemy - koniec marki

28.08.25, 11:25
Szkoda. Bardzo lubiłam ich różaną mgiełkę i kremy.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:27
      Nigdy o nich nie słyszałam
      • kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:36
        Znałam z TS - dostawali nagrody w konkursie Doskonałość roku. Stacjonarnie w Super-Pharm, a ja zwykle kupowałam on-line na ich stronie-
        Mnie akurat róża w kosmetykach bardzo służy, stąd moja miłość do nich.
    • alterego72 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:33
      Nie znam.
      Ale wiem, że na takie akcje trzeba uważać.
      "Sytuacja zmusiła nas do zamknięcia firmy, ogłaszamy totalną wyprzedaż", "po 30 latach działalności przekazujemy firmę w ręce młodych, którzy stawiają na biznes online" itp.

Nawet niedawno wyświetliła mi się na FB podobna wiadomość - zweryfikowałam i okazało się, że oszustwo - zdjęcie siedziby firmy wygenerowane przez AI, a łzawa historia zmyślona...
      • kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 11:39
        Nie, akurat ostatnio mieli -70% i nic już nie wracało na stan, stąd podejrzewałam, że coś się dzieje. Miałam jeszcze nadzieję, że jakiś rebranding czy coś, stąd sprawdzałam stronę od czasu do czasu.
        • apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 12:38
          Właśnie weszłam na brytyjska Ecco Verde i wyprzedają smętne resztki. To samo na eBay' u.
          Zastanawiam się, czy nie kupić ich krem na szyję i dekolt.... póki jeszcze jest.
      • ajr27 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 14:02
        Oszustwa o których piszesz dotyczą no nemowych " firm" o których nikt nie słyszał a nie znanych dużych marek
        • alterego72 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 14:13
          Owszem, ale często te no nameowe firmy podszywają się pod znane, a nawet bardzo znane marki.
          O mało się nie nabrałam parę miesięcy temu na "Rosenthala"...
    • koko8 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 12:56
      Nie znam, nie używałam.
      Ale może komuś przyda się informacja, że REN Skincare (marka akurat niepolska) też kończy produkcję z końcem roku.
      • apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:05
        A to niespodziewanka (!!)
        Pamiętam, że ,,ktosia" bardzo zachwalała ich liftingujacy czy też odmładzający balsam do ciała. Do końca roku jeszcze trochę czasu jest, to kto ma zrobić zapasy, ten zrobi.
        • koko8 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:48
          Produkują (produkowali?) najlepsze na świecie serum barierowe Evercalm Barrier Support Elixir. Uwielbiałam je - na krem, pod krem, na czerwone placki, na suche placki, na ściągniętą skórę, na wysuszoną skórę, na podrażnioną - generalnie serum rozwiązuje większość problemów na twarzy.
      • azalee Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:56
        koko8 napisała:

> Ale może komuś przyda się informacja, że REN Skincare (marka akurat niepolska)
        > też kończy produkcję z końcem roku.

O nie!! Uwielbiam ich balsam z kwasami sad
        Ide wykupic zapas.
      • mocca25 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:57
        Ren został wykupiony kilka lat temu przez jakieś procter and gamble czy inne unilever. Od tego czasu marka leci w dół. Podejrzewam, że po to ja kupili. Wszyscy kochają chalu spf Ren - pierwsze poszło pod nóż.
    • autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:26
      Omg uwielbiam ich kremy!!! sad teraz mam 3 otwarte sad
      • apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:29
        Są az takie dobre ?
        Pytam się, bo nigdy nie miałam...
        • autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:35
          No myślałam że w końcu mam idealne sad
          • kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:44
            Otwarte dwa plus olejek i jeden sztuka nówka w lodówce. Plus tonik i peeling.
            W tej ich róży mogłabym się kąpać.
            • autentyczka Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 13:45
              Ja też bo po prostu uwielbiam uncertain
    • nenia1 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 17:17
      o kurcze zaskoczyłaś mnie, ich kremy były bardzo fajne.
    • taje Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 17:41
      Faktycznie, w czerwcu wspólnicy zdecydowali o postawieniu spolki w stan likwidacji.

rejestr.io/krs/594063/d-alchemy
      • kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 19:55
        O kurka, znów się Annie Mamczur nie udało.
        Nie robiłam dogłębnego riserczu co to za firma, ale teraz mi się wszystko składa. Nic dziwnego, że jako miłośniczka Phenome tak mi podeszło D`Alchemy. I ta róża - to przecież te same olejki co w Phenome.
        Dzięki, Taje!
        • mysiulek08 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:07
          nie wiem czy dobrze czytam, (Taje?), ale zobacz jakie dostala dofinsowanie, wyglada na to, ze kasa sie po prostu skonczyla
          • apallosa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:16
            No teraz to i ja kojarzę.
            Anne Mamczur pamiętam jako znaną modelkę, no i potem jako jedna z zalozycielek Phenome.
            Z D'alchemy jakos nigdy mi nie bylo po drodze, a moze i szkoda....choc niewykluczone, ze za jakich czas nastąpi zmartwychwstanie lub powstanie kolejnej firmy.
            • alicia033 Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:30
              apallosa napisał:

> No teraz to i ja kojarzę.
              > Anne Mamczur pamiętam jako znaną modelkę,

A ja jako jedną z wokalistek "ze stajni" Józefowicza. I partnerkę świetnego saksofonisty jazzowego, Mariusza Mielczarka. To ta sama Anna Mamczur? Kosmetyki kojarzę jako miłe w użyciu.
              • kropkaa Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:32
                Tak, to ta z "Metra" m.n.
              • taje Re: D’Alchemy - koniec marki 28.08.25, 20:34
                Ja Mamczur nie kojarzę. Kosmetyki i owszem, ale nie wiedziałam do dzisiaj, że to polska marka. Miałam raz krem d’Alchemy i był ok, ale tylko ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka