Dodaj do ulubionych

Wniosek do Adminów!

01.09.25, 13:58
Czy jest możliwość blokowania postów politycznych?
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:10
      Czy ja moge dolaczyc z moja prosba?
      W piatek wieczorem dopisalam sie do watku o katastrofie w Radomiu - post was not posted ale dostalam automatic info, ze musi zostac zaakaceptowany przez Admin i gdy bedzie, to bedzie posted. Hmmm ... jest poniedzialek - wciaz nie jest posted. Jesli bylo w nim cokolwiek nieodpowiedniego (??? surprised) to oczekiwalabym jakiegos pouczenia via email gazety. So far - nothing! Czy uprzejme Admin moga jakos wytlumaczyc takie dzialania? Bede wdzieczna. Cheers.
      • paspartua Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:46
        A nie użyłaś jakichś niegrzecznych słów? Bo ostatnio dostałam ten sam komunikat i trochę upłynęło zanim komentarz został opublikowany, przyglądałam mu się bacznie, próbując dociec o co ten ambaras, i chyba o zwrot: "tafia mnie jasny penis", bo niczego innego kontrowersyjnego ni członka tam ni ma wink
        • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:00
          paspartua napisała:

> A nie użyłaś jakichś niegrzecznych słów? Bo ostatnio dostałam ten sam komunikat
          > i trochę upłynęło zanim komentarz został opublikowany, przyglądałam mu się bac
          > znie, próbując dociec o co ten ambaras, i chyba o zwrot: "tafia mnie jasny peni
          > s", bo niczego innego kontrowersyjnego ni członka tam ni ma wink

Ja generalnie nie uzywam niegrzecznych slow big_grin A jesli juz wpisze jakis f***ck to dokladnie tak jak teraz - domysl sie, Czytelniczko/Czytelniku co artysta mial na mysli wink
          No, no idea co moglo powstrzymac Admin przed posting ALE nawet jesli bylo to jakies "cos", to honestly ... od piatku do poniedzialku mozna to fully przeanalizowac ... I hope wink BTW, to byl raczej krotki post. Definitely nie wypracowanie na temat gdzie spedzilam wakacje tongue_out Cheers.
          • arabelax Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 23:20
            admin powinien akceptować Twoje posty tylko jak są napisane w jednym języku.
            skąd taka durna maniera ci się wzięła?
            • patrzyk Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 11:51
              Popieram
              • muireade Re: Wniosek do Adminów! 07.09.25, 12:47
                Ja również, choć wiele to nie da.
      • rb_111222333 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:46
        Też kilka razy miałam ten komunikat, po czym post trafił w niebyt. Myślę, że to jakiś losowy błąd systemu
        • memphis90 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:05
          To jest błąd systemu, u mnie wywala przy banalnych postać o przepisie na kartoflankę.
          • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:11
            W sumie to mile, ze i innym sie trafia ale z drugiej strony ... hmmm ... moze chociaz jakies ogolne "sorry" of Admins, ze sie zdarza, zeby nie brac personally, ze sie staraja impove/correct etc. Czy ja za duzo chce? Maybe wink Cheers.
            • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:51
              There you go: Wiadomość została wysłana. Ukaże się, gdy moderator ją zaakceptuje. Info sprzed 5 minut!
              Probuje konwersowac w watku o IQ & sie nie da uncertain Na moj dus - nie uzywam zadnych wulgaryzmow! Crazy beans. Post napisany w piatek w watku o katastrofie w Radomiu wciaz lost in action suspicious
              Gdzie ten wszechmocny moderator, ktory moze cos z tym zrobic? Cheers.
              • m_incubo Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:54
                Ale co ci zależy, serio? wink
                • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 23:02
                  m_incubo napisała:

> Ale co ci zależy, serio? wink
                  >

No jak to? Pisze swoje mundrosci, staram sie jak moge zeby clearly express my point of view a tu taki psikus suspicious Jeszcze troche a zaczne to traktowac jak ageism albo jakas Canadophobia tongue_out Rowne prawa dla rownych ematek, please! big_grin Cheers.
                  • majenkirr Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 01:21
                    To po jakiś błąd systemu, też tak miałam, a post był o filiżance, żadnej polityki ani faków🤷🏼‍♀️
                  • beneficia Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 09:26
                    bi_scotti napisała:

> staram sie jak moge zeby clearly express my
                    >point of view

O Jezu. Serio nie rozumiesz, jakie to jest żałosne?
                  • mayoliijka Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:57
                    Nie chce Ci sprawiać przykrości, ale jak chcesz clearly express your point of view, to powinnaś zacząć pisać po polsku. Ta mieszana maniera jest pretensjonalna i nie do zniesienia. Nie wierzę, że nie potrafisz inaczej, tym bardziej, że w postach sprzed lat tak nie pisałaś. Nie piszesz ani nic kontrowersyjnego, ani głupiego, ale ja z reguły omijam Twoje wpisy, bo nie chce mi się tego składać. A jak nie umiesz już po polsku - przerzuć się zupełnie na angielski. Cheers.

bi_scotti napisała:

> m_incubo napisała:
                    >
                    > > Ale co ci zależy, serio? wink
                    > >
                    >
                    > No jak to? Pisze swoje mundrosci, staram sie jak moge zeby clearly express my p
                    > oint of view a tu taki psikus suspicious Jeszcze troche a zaczne to traktowac jak a
                    > geism albo jakas Canadophobia tongue_out Rowne prawa dla rownych ematek, please! big_grin Che
                    > ers.
                    >
                    • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 14:01
                      Myślę, że Biszkoptka ucieszy się, kiedy będziemy Jej odpisywać w ponglish.
                      Nie wiem, czy to maniera, może zapomniała sporo polskiego i jest Jej tak wygodnie wink
                      W każdym razie ja staram się w ogóle ograniczać angielskie wyrażenia, czasem jeszcze coś wtrącam ale pilnuję się.
                    • arabelax Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 23:09
                      mam tak samo, jak widze posty bi scotti, to z reguly je omijam
                      szkoda czasu na takie składanie. I jak napisałaś, kiedyś pisała normalnie, nie mam pojęcia, co się wydarzyło.
                      albo angielski, albo z translatorem niech pisze. cheers😄
                      • m_incubo Re: Wniosek do Adminów! 05.09.25, 08:43
                        To w sumie ciekawe, bo ja akurat lubię czytać bi_scotti, ale niczego nie muszę "składać" czytając jej posty, tak smao jak nei muzsę litreować kadżego sołwa w inynch posatch i są dal mnei cakłoiwcie zorzuimałe 🤷🏻‍♀️
                    • myszu13 Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 20:05
                      O mam tak samo. Tego nie da się czytac i omijam.
          • droch Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 23:32
            Może publikujesz słaby przepis i dlatego post nie przechodzi? 🤔😉
            • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 07:43
              Droch, tylko dlatego, że tutaj jest stronnicza klika.
              Natalia, która atakowała mój post, nie ma racji.
              Zrobiłam sondę i mnóstwo osób ma dość poopissu.
              Widać to także w publikacjach w sieci i w codzienności.
              Niestety, stronnicza jest też administracja.
              • abasia0 Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 07:56
                Weź się do nauki szesnastolatko bo sztuczna inteligencja nie wystarczy.
              • pursuedbyabear Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 08:06
                A weź już spyerdalaj, rzewny kmiocie.
                • asia.sthm Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 08:12
                  W samo sedno 👍😃
              • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 13:21
                A to taka sama racja jak ta, że dusza ludzka objawia się w psie oraz że możesz poczuć "wiele przyjemności z osobą, która też ma zdolności łączenia astralnego". smile
                • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 14:14
                  Tak, bo wtedy mózg osoby łączącej się astralnie wytwarza rodzaj ciarek i jest to sprzężenie dwóch pól.
                  O wszystkim informował chat GPT, więc musi to być prawda.
                  Ja nie próbowałam, bo mam więcej zadań, niż przyjemności na teraz wink
                  • beneficia Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 15:39
                    piwoniawpiwnicy napisała:

> O wszystkim informował chat GPT, więc musi to być prawda.

Nie dość że trolliszcze zboczone to jeszcze półgłówek.
                    • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 16:59
                      Miło mi, wybitny półgłówku, jestem Niii wink
                • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 14:14
                  Osiagnelysmy chyba jakis ultimate level abstrakcji surprised Na post Droch komentujacy przepis na kartoflanke Memphis, Piwonia responds na temat ... who knows jaki tak naprawde, definitely nie na temat "zakazanej" zupy, ktorej przepisu admin nie puscil do publikacji tongue_out Geeez ... czy my wszystkie juz wypilysmy, czy dopiero powinnysmy? surprised Crazy beans big_grin Cheers.

PS. For the record: moje 2 posts, jeden w watku o katastrofie w Radomiu, drugi w watku o IQ lewicy vs. prawicy wciaz sa ... hmmm ... investigated - fascinating, nawet cenzorzy na Mysiej byli szybsi tongue_out
                  • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 14:58
                    Biszkoptko, greetinguję gorąco z Łaskotkiem.
                    No, cóż - Life.
                    Każdemu może, tit happens.
                    Cheers i dzięks cherry much wink

• muireade Re: Wniosek do Adminów! 07.09.25, 12:51
                    Boże co za bełkot 😖
    • hrasier_2 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:16
      Wolność słowa, wolność wyznania.
      • j_malec Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:23
        U ciebie coś ostatnio się zmieniło hipokryto? Bo z tego co wiem, kilka osób zostało zablokowanych dzięki twoim donosom.
    • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:17
      a ja proszę o blokowanie postów o książkach i kosmetykach, źle wpływają na mój budżet
      • princesswhitewolf Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:27
        Haha
    • aankaa Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:21
      ja proszę o blokowanie postów nt pazurów - nie jestem fanką długaśnych szponów ani szalonych kolorów big_grin
      • borsuczyca.klusek Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:30
        aankaa napisała:

> ja proszę o blokowanie postów nt pazurów - nie jestem fanką długaśnych szponów
        > ani szalonych kolorów big_grin
        >

Chamstwo 🙄

--
        • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:35
          w ramach protestu wstaw natychmiast wielkie zdjęcie pazów smile
          • borsuczyca.klusek Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:46
            Proszę macie za karę 2 w 1, wielki pazur i wielki żukol 😈
            • hrasier_2 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:55
              Nie zrób mu krzywdy tymi szponami.
            • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:00
              ej, ten żuk na palcu jest za mocną karą, nie lubię takich
            • m_incubo Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:02
              K&a#@!a, proszę o listę wątków, które są bezpieczne i wolne od wklejania obleśnych pazurów, ten też na pierwszy i drugi rzut oka się wydawał bezpieczny.
              • borsuczyca.klusek Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:09
                Trafiona zatopiona 🤣🤣🤣
            • aankaa Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:29
              wiedziałam, wiedziałam, że tak to się może skończyć big_grin
    • mocca25 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:21
      Nie ma szans. Pisałam o tym na forum o forum, pisałam maila do admina. Cisza od miesięcy.
      • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:28
        pisałaś gdzieś o tym, żeby wprowadzić cenzurę tematyczną? serio uważasz, że ematkę należy kontrolować pod tym względem?
        • wyprawa32768 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:51
          przecież to dziecko, nie nauczona do czego prowadzi tłumienie wolności słowa, historii biedaczka nie zna.
          • taki-sobie-nick Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:28
            wyprawa32768 napisał:

> przecież to dziecko, nie nauczona do czego prowadzi tłumienie wolności słowa, h
            > istorii biedaczka nie zna.

Wolność słowa jest cały czas tłumiona.

Że zacytuję, nie pamiętam kogo:

"Za PRL-u cenzura była totalna i jawna. Dziś jest częściowa i niejawna."

Ode mnie samej: do cenzury netowej zalicza się dobór tematów; wycinanie postów (co często sama postuluję); puszczanie wpisów dopiero po łaskawym zaakceptowaniu ich przed admina danego bloga; banowanie.

Wątki/posty gazetowe bywają wyrzucane na oślą ławkę lub od razu w kosmos.

Zresztą cenzurę usprawiedliwia się i nazywa inaczej po to, żeby nie nazwać jej cenzurą.
            • taki-sobie-nick Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:28
              Przy czym jestem zwolenniczką sensownej cenzury.
              • wyprawa32768 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:02
                haha sensowna cenzura - czyli taka żeby nikt się nie zorientował że istnieje ?
                • taki-sobie-nick Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:04
                  wyprawa32768 napisał:

> haha sensowna cenzura - czyli taka żeby nikt się nie zorientował że istnieje ?

Bezpodstawny zarzut, w tym przypadku kłamliwy. Typowe dla trolli.
        • mocca25 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:56
          Nie chodzi o tematy ani poglądy tylko o trolling polityczny. Jakoś nikt nigdy nie posądzał np adwent o trolling więc naprawdę nie o poglądy ani temat chodzi.
          • mocca25 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:02
            Arweny nie adwent
            • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:23
              Ale wątek początkowy jest o blokowaniu tematów, nie osób
              • mocca25 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:30
                Ale kontekst jest dosyć oczywisty. Trolling, dezinformacja, oszczerstwa a wszystko pod pretekstem wolności słowa. Naprawdę widać różnicę między Arwena ( której poglądy mnie przerażają, ale trollem nie jest) a np wyprawa.
                • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:43
                  Masz rację, oczywiście, ale mam podejrzenie połączone z pewnością , że autorce chodziło o coś innego
                  • mocca25 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:45
                    Nie kojarzę autorki wątku ale ja to odebrałam jako postulat zlikwidowania tematów politycznych skoro trolli nie da się pozbyć co pokauzje życie. Ale może niech sama napisze.

Teoretycznie można ignorwać. Ale ja mogę ignorować tematy, które mnie w żaden sposób nie dotyczą. I np nie obchodzi mnie czy ktoś leży na kanapie, biega czy pływa. Ale gdyby w tej tematyce pojawił się masowy trolling, które de facto dąży do upanstwowienia decyzji i to sołtys będzie decydował ile biegasz, ile leżysz a jak się nie zgodzisz to ciupa lub emigracja to byłabym za zkazem wątków sportowych (podkreślę - dotyczy to zmasowanego trollingu np o szkodliwości biegania, raka po pływaniu , zakazu sportu dla kobiet itd. a nie jakichś tam jatek kto lepiej leży czy pływa)
                    • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:39
                      no ja się zgadzam z tobą, dlatego mnie zdziwiło, to co napisałaś wcześniej smile
                      I trole i ich wątki, lub tylko posty w innych wątkach, tu będą, bo ich istnienie jest zależne od widowni, a ta jest zawsze gotowa do pogawędek nawet z samym diabłem. Albo z powody właśnie źle pojętej wolności słowa dla wszystkich, albo z innej przyczyny, znacznie mniej pochlebnej
    • kotejka Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:21
      O nie. Protestuję. Nie ma obowiązku wszystkiego czytać, naprawdę. Ograniczanie tematow natomiast sprawi, ze forum zdechnie
      • abasia0 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:39
        Naprawdę uważasz, że forum zdechnie bez żanetki, małgosigosi, wyprawy czy innych trolli politycznych? Coś dobrego wnosiła yenna przed ostatnimi wyborami, pisząca przez całą dobę?
        • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:57
          ooo, autorka nic nie pisała o żanetce, tylko o tematyce, a to jakby co innego
        • hrasier_2 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:58
          abasia0 napisała:

> Naprawdę uważasz, że forum zdechnie bez żanetki, małgosigosi, wyprawy czy innyc
          > h trolli politycznych? Coś dobrego wnosiła yenna przed ostatnimi wyborami, pisz
          > ąca przez całą dobę?
          Jednak tak bo polityczne wzbudzają dużo emocji. Jak wyżej nie każdy musi być w każdym wątku i czytać. To nie jest trudne.
        • babcia47 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:32
          Wieszszsz. Jest całe stado wątków których ja nie klikam bo mnie nie interesują i jakoś forum nie padło
          • kotejka Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:03
            babcia47 napisała:

> Wieszszsz. Jest całe stado wątków których ja nie klikam bo mnie nie interesują
            > i jakoś forum nie padło
            >

o to chodzi - niech kazdy pisze co chce, a kazdy klika co chce. Zakladam, ze kazdy najglupszy nawet watek znajdzie swojego zainteresowanego
            a nie po to jest moderator, zeby ograniczac tematy, to nie jego prywatny ogrodek
            • wyprawa32768 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:05
              coś Ty, lewa strona sceny politycznej nie znosi wolności słowa, nie może wytrzymać bez cenzurowania innych
              • asia.sthm Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:11
                Ciebie to zakneblować należy, lewatywę zrobić i wilkom rzucić.
                • wyprawa32768 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:39
                  asia.sthm napisała:

> Ciebie to zakneblować należy, lewatywę zrobić i wilkom rzucić.
                  >

ach, ty z tych miłujących wolność słowa ?
                  • babcia47 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:47
                    Ty nawet nie odróżniasz stron a raczej traktujesz je zero-jedynkowy bo nie znasz innych opcji albo nie dostrzegasz jak lewaccy w postępowaniu, wg twoich kryteriów są ci których uważasz za prawakow. Ja ludzi dziele na rozsądnych i jakby dużo mniej oraz myślących i papugi bezkrytycznie powtarzających cudze słowa bo to nawet nie są myśli.
                • babcia47 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:12
                  Daj spokój wilkom, pozatym są pod ochroną!!
                  • asia.sthm Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:27
                    babcia47 napisała:

> Daj spokój wilkom, pozatym są pod ochroną!!
                    >

Dokarmiać nie wolno? Spytaj wilka to ci powie 😃
                    • babcia47 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 19:03
                      Nie wolno bo wtedy mogą się zadomowić 🤔
              • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:48
                Wyprawa, to prawda.
                Wcześniej padło moje pytanie, czy zbiorowa ematka to w ogóle Polka, bo posty dotyczące dobra Polski są kasowane cały czas bez znieczulenia.
                Chronione jest za to doskonałe dobro tzw. 'państw interesu' i satelit.

Nie ma tu równości słowa i wolności wypowiedzi.
                Każdy link jest deprecjonowany, a za
                przytoczenie treści czyjegoś artykułu jest masowa nagonka i wmawianie komuś absurdalnych intencji.
                Każdy niezależny link , niezgodny z lewacką narracją, to od razu tu fejk.
                Nigdzie jeszcze nie spotkałam się z tak zatrzaśniętym na lewo zamkiem forum.
                Nasuwa się pytanie - czy warto tu coś poruszać, o czymś dyskutować?
                • taje Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:51
                  >Nigdzie jeszcze nie spotkałam się z tak zatrzaśniętym na lewo zamkiem forum.
                  >Nasuwa się pytanie - czy warto tu coś poruszać, o czymś dyskutować?

Nigdzie?? Polecam grupę Dziewuchy Dziewuchom na FB.
                  • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:10
                    Taje, dzięki, nigdy nie byłam na tej grupie, może kiedyś z ciekawości sprawdzę ale nie zamierzam się irytować smile

Przykre, że kiedy zwraca się uwagę na występujący realnie problem ( oczernianie i szkalowanie publiczne osaczanych dziewczyn, łamanie ich praw człowieka i obywatelskich, wykorzystywanie tzw. ' sprzyjających momentów' na przerwach czy poza szkołą), to następuje polowanie na kogoś, kto to po prostu zauważył..

Tak samo w przypadku kontrowersyjno luźnych programów edukacyjne w Europie zachodniej, gdzie także protestowali wzburzeni rodzice.

• natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 12:04
                wyprawa32768 napisał:

> lewa strona sceny politycznej nie znosi wolności słowa, nie może wytrzymać bez cenzurowania innych

Jak zwykle łżesz. Bo jest akurat wprost przeciwnie. To prawa scena strony politycznej ma problem z wolnością słowa i cenzuruje innych. Praktycznie są zerowe szanse, żeby w prawackich mediach i na prawackich portalach (typu niezależna) pojawił się jakiś komentarz krytykujący jedynie słuszną linię polityczną (czasem przepuszczą jakiś neutralny czy stonowany dla pozoru). W TvPis też nie uświadczyłeś polityka z PO/KO, a jeśli już się pojawił to taki mniej znany a i tak był mieszany z błotem przez "bezstronnego dziennikarza" szczujni.
                • ell_czupakabra Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 12:19
                  natalia.nat napisała:

> W TvPis też nie uświadcz
                  > yłeś polityka z PO/KO

Ascetko intelektualna, podajesz przykłady na brak pluralizmu, a nie brak wolności słowa. Brak wolności słowa to owszem, PiS rzeczywiście uskuteczniał, banując przy pomocy ABW niektóre prawicowe portale w sieci, ale to akurat ci zupełnie nie przeszkadzało smile
                  • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 12:59
                    ell_czupakabra napisała:

> Ascetko intelektualna, podajesz przykłady na brak pluralizmu, a nie brak wolności słowa.

Akurat bzdura, paniusiu honorowa, uczciwa i obiektywna smile I ty dobrze o tym wiesz, tylko jak typowy prawacki troll, manipulujesz i jątrzysz. Jedno wynika z drugiego i są to pojęcia ściśle powiązane ze sobą. Jeśli władza nie dopuszcza ludzi z wrogiej opcji politycznej do dyskusji w telewizji publicznej, to właśnie dlatego że nie chce aby treści (np. o ich aferach, defraudacjach, kłamstwach, błędach, łamaniu prawa, ) i krytyka dotarły do obywateli, czyli de facto stosuje cenzurę wypowiedzi. Bo być może ktoś z tych mniej radykalnych wyznawców zacząłby się zastanawiać czy słusznie popiera takich szkodników. Lepiej nie ryzykować.
                    To co mi przeszkadza albo nie przeszkadza, to ty akurat gó.. wiesz. Typowe dla ciebie wycieczki personalne i stawianie agresywnych chochołów. Nie znudziło ci się?

Przegląd od AI
                    Tak, brak pluralizmu jest nieodłączną częścią braku wolności słowa i stanowi zagrożenie dla demokracji, ponieważ uniemożliwia swobodne wyrażanie różnorodnych poglądów, dostęp do informacji i wymianę idei bez ingerencji władz. Wolność słowa wymaga pluralizmu, tolerancji i otwartości, aby społeczeństwo mogło funkcjonować demokratycznie.

Dlaczego brak pluralizmu to brak wolności słowa?
                    Różnorodność poglądów:
                    Pluralizm to istnienie wielu różnych poglądów, opinii i sposobów myślenia w społeczeństwie. Brak pluralizmu oznacza, że tylko jedna, dominująca perspektywa jest akceptowana lub promowana, co jest bezpośrednim ograniczeniem wolności słowa.
                    Dostęp do informacji:
                    Wolność słowa obejmuje nie tylko swobodę wypowiedzi, ale także prawo do pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Brak pluralizmu często wiąże się z ograniczeniami w dostępie do różnorodnych źródeł informacji, co uniemożliwia obywatelom pełne uczestnictwo w debacie publicznej.
                    Demokratyczne społeczeństwo:
                    Wolność słowa i pluralizm są fundamentem demokracji. Bez możliwości swobodnego wyrażania różnych poglądów i idei, społeczeństwo nie może funkcjonować w sposób demokratyczny, a jego obywatele nie mogą w pełni uczestniczyć w życiu publicznym.

• ell_czupakabra Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 13:10
                      natalia.nat napisała:

> Jeśli władza nie dopuszcza ludzi z wrogiej opcji politycznej do dyskusji w telewizji publicznej

Jeszcze gorzej, gdy sami odmawiają tej dyskusji big_grin

wiadomosci.onet.pl/kraj/wirtualnemediapl-poslowie-po-rezygnuja-z-udzialu-w-programach-tvp/qq1zk33

A z ciebie taka orędowniczka wolności słowa, jak ze mnie mongolska baletnica, skoro dzień i noc gardłujesz na PiS, ale akurat to, że PiS banował prawackie media ci zupełnie nie przeszkadzało smile No bo jak prawackie, to kaganiec na usta się należy smile
                      • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 14:02
                        ell_czupakabra napisała:

> Jeszcze gorzej, gdy sami odmawiają tej dyskusji

Tu akurat była mowa o tym, że posłowie PO będą się rzadziej pojawiać w TVPiS m. in. dlatego że "gdy zgłaszamy swoich przedstawicieli, słyszymy, że posłowie strony rządowej nie chcą z nimi rozmawiać". Więc to co wkleiłaś tylko potwierdza to co napisałam, że nie są zapraszani i się im odmawia uczestnictwa.
                        A skoro to dla ciebie nie jest przykład ograniczania wolności słowa, to po co rozwijasz? Zmieniłaś zdanie? smile

> A z ciebie taka orędowniczka wolności słowa, jak ze mnie mongolska baletnica, s
                        > koro dzień i noc gardłujesz na PiS, ale akurat to, że PiS banował prawackie med
                        > ia ci zupełnie nie przeszkadzało smile No bo jak prawackie, to kaganiec na usta się należy smile

I znowu chochoły, do tego głupie i nielogiczne. To że krytykuję PiS (wcale nie tylko ich) wcale nie świadczy, że jestem przeciwko wolności słowa. Ty dzień i noc gardłujesz na PO i Tuska, chociaż to PiS zrobił najwięcej złego, i co w związku z tym? I wskaż, gdzie niby twierdziłam że "jak prawackie, to kaganiec na usta się należy"?

• ell_czupakabra Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 15:22
                          natalia.nat napisała:

> "gdy zgłaszamy swoich przedstawicieli, słyszymy, że posłowie
                          > strony rządowej nie chcą z nimi rozmawiać"

Tłumaczenie z tyłka, bo wcale nie musieli rozmawiać z nikim ze strony rządowej, wystarczy, aby odpowiadali na pytania prowadzącego, nawet bez obecności nikogo z rządu w studiu i już by się pluralizm zwiększył. Chodziło bardziej o to, że nikt im w TVPis nie rozkładał czerwonego dywanu jak w TVNie i Monika Olejnik nie mogła pogłaskać po główce big_grin

> wskaż, gdzie niby twierdziłam że "jak prawackie, to kaganiec na u
                          > sta się należy"?

Zamykanie nieprzychylnych pisowi mediów, czyli prawackich, to w zasadzie jedna z większych przewin PiSu, a nie zauważyłam, aby ci to szczególnie leżało na sercu, mimo twojej rzekomej krytycznej wobec PiSu postawy. Ty nie jesteś żadną antypisówą i zwolenniczką wolności słowa, tylko sekciarą partii Tuska, a to duża różnica smile
                          • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 16:02
                            ell_czupakabra napisała:

> Tłumaczenie z tyłka, bo wcale nie musieli rozmawiać z nikim ze strony rządowej,
                            > wystarczy, aby odpowiadali na pytania prowadzącego

Nie dotarło jeszcze, że pseudodziennikarze tych konkretnych posłów nie chcieli zaprosić do TvPiS podając argument, że posłowie strony rządowej (święte krowy widocznie) nie chcą z nimi rozmawiać. Mam jakoś inaczej rozrysować? Mógł przyjść tylko taki, którego zaakceptowali.
                            Dalej będziesz udawać, jaka to jesteś obiektywna i uczciwa?

> Zamykanie nieprzychylnych pisowi mediów, czyli prawackich, to w zasadzie jedna
                            > z większych przewin PiSu, a nie zauważyłam, aby ci to szczególnie leżało na ser

Jeszcze raz. Zamiast, inwektyw i obrażania, bo wiemy że to potrafisz najlepiej, wklej moją wypowiedź gdzie twierdzę że mediom z prawej strony sceny politycznej należy się kaganiec albo gdzie pochwalam jakiekolwiek próby cenzury wypowiedzi. Inaczej będzie to twój wniosek z tyłka.
                            Kto jest i czyją sekciarą, to raczej każdy widzi. smile I na pewno nie jesteś zwolenniczką wolności słowa, skoro nie przeszkadzało ci zamykanie ust opozycji za czasów rządów PiSu. Nie zauważyłam, żeby ci to leżało na sercu, a to przecież jedna z większych ich przewin smile
                      • pursuedbyabear Re: Wniosek do Adminów! 04.09.25, 15:47
                        Hej dramol, zapomniałeś, jak w ramach wolności słowa broniłeś zyeba Michalkiewicza i jego napuszczania hejterów na ofiarę przestępstwa?
    • runny.babbit Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:42
      Blokowane powinny być trolle. Człowiek wygasza, a oni wciąż wracają pod nowymi nickami.
    • mizantropka_20 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:48
      A ja plotkach, pieskach i bombelkach
      • mizantropka_20 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:48
        *kotkach
        • borsuczyca.klusek Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:50
          Uff czyli plotki są bezpieczne 😊
    • paspartua Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:49
      A ja poproszę o permanentne zbanowanie wielonickowego użytkownika, raczej płci męskiej, podszywającego się pod nastolatkę, który to notorycznie umieszcza tu antymedyczne bzdury, ale też ohydne wpisy zahaczające o pornografię i / lub pedofilię. Naprawdę nie możecie tego zrobić po IP? Dla dobra nas i jego, bo ktoś tak zaburzony nie powinien mieć udostępnianego (żadnego!) forum do robienia sobie dobrze i pogłębiania choroby
      • pursuedbyabear Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:15
        Ooo, popieram.
      • simply_z Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:57
        Oj tak piwoniak
        • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:40
          jestem za
          • pade Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 19:26
            ja też
      • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:30
        Paspartua, a ja poproszę, żebyś była stale zbanowana, jako ktoś na tyle pomroczny, że nie odróżnia cytatu i apelu zawierającego opisy bulwersujących zachowań ( realne sytuacje, zaczepianie tych szon patroli, a także skrytykowane przez opiekunów elementy EZ) od zaburzeń, które niewątpliwie są Twoją codziennością i utrudniają Ci życie.
        Widać, że kiedyś robiłaś sobie 'dobrze' takimi wpisami, skoro wmawiasz innym.

• beneficia Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 09:30
          A skąd wiedziałeś że to o tobie, zboku?
          • paspartua Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:47
            big_grin uderz w stół, chociaż w tym przypadku raczej w dzban dźwięczący
    • matogroso Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 14:51
      Wnioskuję aby wątki o ciastach były blokowane gdyż tyję od takich wątasów.

-
      zrzutka.pl/na-wydanie-ksiazki-dlaczego-musialam-opuscic-zgromadzenie
    • kozica111 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:02
      Oczywiście, ale forum umrze.
    • elinborg Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:27
      Ja poproszę o blokadę watków fitnesowych, bo mnie nudzą.
      A, i dlugaśne posty z wieloma cytatami. Zdanie cytat- zdanie komentarz. Oczy mi się męczą, wnioskuję zakazać.
    • ichi51e Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:30
      Jak kogoś nie interesują należy omijac
    • primula.alpicola Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:34
      Proszę o zablokowanie zdjęć wypieków Danieli!
      No fuda rośnie na sam widok!
      • primula.alpicola Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:34
        *duda
        • borsuczyca.klusek Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:19
          primula.alpicola napisała:

> *duda

Fuda też 😒
          • eglantine Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:21
            F uda to idzie. 🤣
      • kotejka Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 15:58

> Proszę o zablokowanie zdjęć wypieków Danieli!
        > No fuda rośnie na sam widok!

mnie nie rosnie
        optuje za wolnoscia wypiekow na ematce
        z luboscia wlaze ogladac food styling mariolki wink
        • primula.alpicola Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:44
          kotejka napisała:

> mnie nie rosnie
          >
          Ale przybergamociłaś!
          • kotejka Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:01

> kotejka napisała:
            >
            >
            > > mnie nie rosnie
            > >
            > Ale przybergamociłaś!

W sensie? Zdjecia wypiekow nie robia na mnie wrazenia po prostu smile
            Olfaktorycznie moglaby na mnie podzialac chalwa natomiast big_grin
      • matogroso Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:08

> Proszę o zablokowanie zdjęć wypieków Danieli!
        > No fuda rośnie na sam widok!

O to, to właśnie.
      • daniela34 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:18
        Ale ja bardzo skromnie ostatnio 😜 żadnych zdjęć.
        Chociaż ta tarta ze sliwkami, migdałami i limoncello była nawet grzechu warta 😀
        • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:26
          Ić stont, od samego opisu też mi się jeść chce
        • princesswhitewolf Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:55
          Limoncello chyba do nasaczenia pozniej oo upieczeniu? Taka eklektyczna tarta
        • simply_z Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:58
          Masz gdzies przepis?
          • daniela34 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:01
            mojewypieki.com/przepis/tarta-ze-sliwkami-i-limoncello

Cukru do nadzienia można dać mniej.

Następna bedzie z figami I limoncello. Też z Moich Wypieków
            • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:42
              jezu, mam śliwki i reszte, nie mam limoncello, mam natomiast mocne postanowienie poprawy tzn trzymania właściwej wagi
              • daniela34 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:46
                No ja właśnie miałam takie biedne limoncello z abandonment issues. Stało takie smutne od miesięcy, takie niewykorzystane...zająć się takim porzuconym limoncello to nie grzech.
            • simply_z Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:33
              dzięki!
        • bi_scotti Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:08
          daniela34 napisała:

> Chociaż ta tarta ze sliwkami, migdałami i limoncello była nawet grzechu warta ??

Idz sie spowiadac do watku o religious values czy cos w tym rodzaju - wiara katolicka by Kropkadotcom - tam sie tarta owocowa przyda for sure - grzech obzarstwa i te rzeczy big_grin A ja sobie tymczasem raspberry sorbet bo upal trwa wiec grzeczyc trzeba, no other way to survive tongue_out Cheers.
          • daniela34 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 17:17
            Ja juz się tam wyspowiadałam. Nie chcę być świętą. Nie mam potrzeby świętości po śmierci. Póki żyję lubię sobie natomiast moc spojrzeć w lustrze w oczy, więc z przykazań interesują mnie tylko te dotyczące stosunku do bliźnich oraz osłów i wołów 🤣
            • hrasier_2 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:26
              daniela34 napisała:

> Ja juz się tam wyspowiadałam. Nie chcę być świętą. Nie mam potrzeby świętości p
              > o śmierci. Póki żyję lubię sobie natomiast moc spojrzeć w lustrze w oczy, więc
              > z przykazań interesują mnie tylko te dotyczące stosunku do bliźnich oraz osłów
              > i wołów 🤣
              Możesz spojrzeć w lustro. I powiedzieć, że nigdy nie trollowałaś, nie hejtowalaś i nie ośmieszalaś? Wtedy być może zostaniesz świętą. A lustro nie pęknie.
              • abasia0 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:28
                Ty hrasier piszesz to z pozycji świętego?🤣
                • galaxyhitchhiker Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:10
                  Ściętego. Jak zawsze.
      • taje Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:21
        Ja zgłaszam głos odrębny!
        • matogroso Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:09
          taje napisała:

> Ja zgłaszam głos odrębny!
          >

Uchylam !
          • taje Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 20:37
            No jak to! Dlaczego nie chcesz oglądać wypieków Danieli?? Primula wnioskowała o zablokowanie zdjęć wypieków, no to ja kontra!
            • matogroso Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:36
              taje napisała:

> No jak to! Dlaczego nie chcesz oglądać wypieków Danieli?? Primula wnioskowała o
              > zablokowanie zdjęć wypieków, no to ja kontra!
              >

Vide mój wpis powyżej początkujący dyskusję o ciastach i ciasteczkach.
              • taje Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:41
                Apage, ciastkanas!
            • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 22:55
              Wypieki Danieli i dania Mariolki nie mogą przepaść na tym forum wink
              To wiralowa szama i proszę mi nie przeszkadzać w zdziczałej konsumpcji ! xD
      • daniela34 Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 21:21
        Dopóki mnie nie zablokowali
        • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 22:52
          Ojej, ale cudo! Brawo, Daniela! smile
    • galaxyhitchhiker Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:38
      To nie posty są problemem, tylko trolle, boty i dezinformatorzy. Jak coś śmierdzi, to się to wywala, a nie próbuje przekonać, żeby ładniej pachniało. Ignorować te posty, nie podbijać nowymi wpisami, zgłaszać do usunięcia.

O polityce można rozmawiać nomalnie i na argumenty, jak ktoś nie umie, to nie jest do tej rozmowy partnerem. Wrzucać te nicki do KF-a, i problem zniknie.
      • malia Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:45
        Zgłaszać tak, a jest ktoś kto usunie zanetkopodobne?
      • asia.sthm Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 16:49
        > Wrzucać te nicki do KF-a, i problem zniknie.

Nie zniknie. Wręcz przeciwnie, trollskie byty i świry zasyfià forum i przejmà tę platformę.
        Niedoczekanie.
        • babcia47 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 18:17
          Zawsze można wrzucić przepis na sałatkę czy inne danie jednogarnkowe...
    • alexis1121 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 21:42
      Ja uważam w ogóle, że to forum powinno być zamknięte i powinny być tu wpuszczane osoby z klasą, posługujące się ładną polszczyzną i nieużywające wulgaryzmów. Ponadto należałoby udowodnić jak się tu znalazło. Kiedyś było to forum gazety wyborczej i można było poczuć się elitarnie.
      • majenkirr Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 01:31
        alexis1121 napisała:
        Ja uważam w ogóle, że to forum powinno być zamknięte i powinny być tu wpuszczan
        > e osoby z klasą, posługujące się ładną polszczyzną i nieużywające wulgaryzmów
        .

Trzeba dać napis, żeby wpuszczać tylko w krawatach.
        😉
    • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 22:00
      Mam też pytanie - co zrobiła niby ta Żaneta i jej pochodne, że tak się na Nią skarżycie? I chcecie się pozbywać politycznych adwersarzy?
      Czy wszyscy muszą tu być lewakami, a ten kto posiada a własne zdanie, od razu miłośnikiem pissu?
      Żaneta, bo popiera piss?
      Zły piss, uwaga, gryzie?
      A POO, KO, to niby to lepsze?
      Mniej kradnie, wykorzystuje i manipuluje?
      Jesteście rozgrywani jak nic nie znaczące pionki, a POOPISS, ich przyczółki inne konfabulacje śmieją się z Waszej polit- poprawności i bycia systemowym kapo dla innych.
      Bo nie mieści się Wam w głowie, że ktoś może być całkowicie bezstronny.
      I bez syndromu sztokholmskiego czy postawy podnóżka czy tępego zadaniowca.
      • demono2004 Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 23:32

> Mam też pytanie - co zrobiła niby ta Żaneta i jej pochodne, że tak się na Nią s
        > karżycie? I chcecie się pozbywać politycznych adwersarzy?
        > Czy wszyscy muszą tu być lewakami, a ten kto posiada a własne zdanie, od razu
        > miłośnikiem pissu?
        > Żaneta, bo popiera piss?
        > Zły piss, uwaga, gryzie?
        > A POO, KO, to niby to lepsze?
        > Mniej kradnie, wykorzystuje i manipuluje?
        > Jesteście rozgrywani jak nic nie znaczące pionki, a POOPISS, ich przyczółki i
        > nne konfabulacje śmieją się z Waszej polit- poprawności i bycia systemowym kapo
        > dla innych.
        > Bo nie mieści się Wam w głowie, że ktoś może być całkowicie bezstronny.
        > I bez syndromu sztokholmskiego czy postawy podnóżka czy tępego zadaniowca.

Żeby politycy sie tak o nie kłócili, jak one sie kłócą o polityków i partie. Nie rozumieją jeszcze, że wszyscy jedziemy razem na tym samym wózku, niezależnie od głoszonych przez siebie poglądów.
        • runny.babbit Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 23:36
          demono2004 napisała:

> Ni
          > e rozumieją jeszcze, że wszyscy jedziemy razem na tym samym wózku, niezależnie
          > od głoszonych przez siebie poglądów.

Nie wszyscy, bowiem nie wszyscy nawet nadają z Polski i nie wszyscy wypisują tu własne poglądy....
          • demono2004 Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 06:50
            To też, ale generalnie to ci u góry i tak mają nas wszystkich gdzieś.
        • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 11:55
          Demono, w sam punkt.
          A z człowieka o innych poglądach politycznych chcą zrobić kogoś, kim nie jest.
          To wyraz ich bezsilności.
          Każdy, kto myśli inaczej, to od zaraz ruska onuca albo 'pisi agent'.
          A ktoś, wyrażający odmienne opinie o czymkolwiek, to od razu szkodnik, troll.
          Tylko dlatego, że ośmiela się mieć własne zdanie.
          Ludzie tak uprzedzeni, z tak stostowanym przez lewiznę mózgiem, że oblekl się gładzią teflonu.

Mniejszość chce decydować o większości, bo taki jest zamysł państwa kontroli i represji - żebyśmy byli ogłupieni i tworzyli system międzyludzkiego kagańca uciskowego.

Wszystko po to, żebyśmy wiedzieli mniej i nie występowali masowo w akcie woli, która znaczy i wiele zmienia.
          Dlatego nie ma u nas referendum w każdej sprawie, a jak pojawi się w ogóle, to jest efemeryczne, pomijane czy brane niepoważnie.

Nie tak dawno pewien Sajmon z głownią mówił jeszcze o ograniczeniu praw suwerena i wyborów pomiędzy rządzącymi.

Za niedługo zwierzęta będą mieć większe prawa obywatelskie.
          No ale zostanie najprawdopodobniej tak, jak jest, bo nikt nie chce brać odpowiedzialności.
          I wybiera bycie nie podmiotem w państwie, a produkcyjnym podopiecznym.
          • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:50
            Programowe bzdury z chata GPT nie na temat. Nie umiesz napisać od siebie, a chcesz mówić ludziom, co mają myśleć i ich diagnozować? Nie masz poczucia żenady? smile
            • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:57
              Ok, to był test chata GPT i to Aetheria czy jak jej tam pisała.smile
              • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:57
                Deep seed AI.
      • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:38

> Mam też pytanie - co zrobiła niby ta Żaneta i jej pochodne, że tak się na Nią s
        > karżycie? I chcecie się pozbywać politycznych adwersarzy?
        > Czy wszyscy muszą tu być lewakami, a ten kto posiada a własne zdanie, od razu miłośnikiem pissu?
        > Żaneta, bo popiera piss?

Nie odróżniasz hejterskiego trolla od adwersarza politycznego, ponieważ sama jesteś tym pierwszym czy po prostu udajesz głupią?

> Zły piss, uwaga, gryzie?

Chyba nie żyłaś pod kamieniem, kiedy rządzili dwie kadencje. Ile zepsuli zdefraudowali, rozkradli, naszczuli, naubliżali obywatelom to ludzkie pojęcie przechodzi. Różni już w Polsce rządzili, ale czegoś tak odrażającego nigdy nie było.
        cozepsuli.pl/

> A PO, KO, to niby to lepsze?
        > Mniej kradnie, wykorzystuje i manipuluje?

Oczywiście, że lepsze. Nie ma nawet porównania. I każdy bezstronny to widzi.

> Jesteście rozgrywani jak nic nie znaczące pionki, a POOPISS, ich przyczółki i
        > nne konfabulacje śmieją się z Waszej polit- poprawności i bycia systemowym kapo dla innych.

Systemowe kapo, bo pokazuje się, że ktoś chamsko kłamie i manipuluje, prosto z przekazów prawackich mediów bez sprawdzenia i refleksji?
        I która to jest ta władza idealna? Wskaż alternatywę.
        To akurat szkodniki pisowskie gardzą ludźmi i mają z nich polewkę typu "ciemny lud to kupi", nie wspominając o agresywnej i wykluczającej mowie nienawiści w kierunku obywateli.

> Bo nie mieści się Wam w głowie, że ktoś może być całkowicie bezstronny.
        > I bez syndromu sztokholmskiego czy postawy podnóżka czy tępego zadaniowca.

Mieści się. Ale kto jest niby całkowicie bezstronny? smile Wymień te nicki. Robisz z ludzi idiotów? Nie stać cię na uczciwość w dyskusji a pouczasz innych?
        • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 13:51
          Natalio, dla mnie Piss i POO to jedno zło, tylko wymieniające się co kilka lat, a będące w jednym układzie, gra w złego i dobrego stróża prawa.
          Nic lepszego nie mają do zaproponowania partie, które już rządziły, czy choćby były w koalicji.
          Podobnie 'konfabulacja' .
          Obywatelskie rządy zaczną się od ruchów oddolnych i ustanowienia referendum jako odnośnika.
          Kto..wymienię swój nick, jako osoby apolitycznej i bezstronnej, potem dołączą inni.
          Piss nienawidzi tak samo, jak poo, a konfiarstwo dodatkowo z całą mocą kobiet.
          Nie widzę żadnych rozsądnych partii na teraz, dbających o interes Polaków.
          Szczerze, nie jestem żadnym trollem.
          Nie widziałam też, żeby Żaneta knuła czy wypełniala zlecone zadania.
          Ale ja Jej nie znam i nie podejrzewam.

O prawdziwości treści czy osądów nie przekonamy się, bo każdy dostrzega coś innego.
          Dlatego jedni protestują przeciwko EZ, wysuwając własne wnioski, a inni popierają bezkrytycznie.
          Oszołomów znajdziemy po 1 i drugiej stronie - hipokrytów, hedonistów albo katobeton, konserwy zaściankowe.
          • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 14:31

Znowu bez chata się nie dało? smile

> Natalio, dla mnie Piss i PO to jedno zło, tylko wymieniające się co kilka lat,

A dla mnie i innych, PO i PiS to zdecydowanie nie jest to samo i zdecydowanie nie jest nam wszystko jedno, kto będzie rządził naszym krajem. NIE. A skoro nie ma alternatywy, a ktoś zawsze musi być u władzy, to w interesie Polski jest, żeby to nie były pisowskie szkodniki. Nikt nie będzie rządził idealnie, ale przynajmniej nie będzie rządził tragicznie. A to ogromnie dużo.

> Kto..wymienię swój nick, jako osoby apolitycznej i bezstronnej, potem dołączą inni.

Ale to ty bronisz w swoim wpisie pewnej grupy "bezstronnych prawaków", więc pytam ciebie. Dla mnie to jest oksymoron na tym forum.

> Piss nienawidzi tak samo, jak poo,

Zdecydowanie nie tak samo. Niedawno nawet wklejałam tutaj ich mowę nienawiści wobec obywateli. Chyba nie trzeba przypominać kolejny raz. Po stronie liderów/członków Koalicji nie ma czegoś takiego.

> Szczerze, nie jestem żadnym trollem.

Twoje komentarze temu przeczą.

> Nie widziałam też, żeby Żaneta knuła czy wypełniała zlecone zadania.

smile Akurat ona wypełnia idealnie definicję pisowskiego trolla. I na pewno nie jest bezstronna. Broniąc jej tylko się pogrążasz.
            • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 11:24
              Natalio, dokąd nie oprzytomniejecie i nie zobaczycie, że i piss i poo to dwie podstępne bandy i żadna nie tylko nie jest lepsza ale musi być zdekonspirowana i zdekonstruowana dla dobra wszystkich Polaków, choćby po to, by zaprzestać głębokich podziałów i skłócenia, to nie mamy stycznego punktu do rozmowy 😂
              Dla mnie Twoje argumenty to przykład bycia w totalnej hipnozie.
              Nie widzisz , do czego doprowadziły te partie obcego interesu i cała banda czworga.
              Tkwij dalej w stuporze, w jaki wprowadzili Cię polskojęzyczni.
              Ja postępu w obecnej polityce Erpe nie widzę.
              Choć jedno się zgadza - jesteśmy dla państwa rzeczą i to pospolitą.
              Największym zagrożeniem dla Polaków wbrew pozorom NIE są reprezentanci państw obcego interesu, a otumanione, zombiackie masy, ślepo wierzące w cyrkowe po- pissy które codziennie ich ograniczają, kontrolują od ponad 20 lat i na przemian, w spółce okradają.
              Nigdzie nie ma tak straumatyzowanego narodu, który nie potrafi stanąć w prawdzie i ujrzeć prawdziwego przeciwnika.
              A rządzącym to wybitnie na rękę, bo baranie społeczeństwo będzie nadal posłusznie beczało
              i się samozaganiało do komór karceru społecznego.
              Na wieki podzielone, by nie wystąpić w słusznej sprawie.

Oczywiście, nienawidzi inaczej..powiedz, jakiej polit-orientacji są 'tęgie' umysły kompromitujące i szkalujące Polskę oraz jej historię na forum międzynarodowym i utrwalające fałszywe, niezaszłe nigdy steki bzdur i antypolonizm?
              Dlaczego lewactwo systematycznie opływa Polskę i wyraża się o niepopierajacych go - 'polactwo'?
              Dlaczego przeciwników i piss i poo ( jak mnie) nadal nazywa stronnikiem pisim?
              Gdzie upadła Wasza logika?
              Przykład braku inteligencji wyborców lewackich - protesty wyborcze, wysłane z danymi z wzoru Giertycha.

Nie jesteście lepsi, bo tworzycie tragiczny właśnie podział na 'lepsi my, gorsi Wy'.
              Z takim podejściem jedyne, co osiągacie, to rozłam i dołożenie się do skłócenia, zainicjowanego przez antypolskich mącicieli.

• piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 11:25
                Opluwa *
              • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 12:26
                piwoniawpiwnicy napisała: ...

smile
                Żenady ciąg dalszy. Znowu zmanipulowany i kłamliwy stek bzdur z chata nakierowany tak, żeby wybielić szkodników i obronić własne jedynie słuszne stanowisko.
                Wyraziłam się jasno i ostatecznie, PO i PiS to nie jest i nigdy nie będzie to samo. Każdy bezstronny i myślący człowiek to wie i widzi. Z faktami się nie dyskutuje tylko je przyjmuje. To ty powinnaś oprzytomnieć i uczciwie porównać po obu stronach: jakość rządów, skale zniszczeń defraudacji i złodziejstw, mowę nienawiści w kierunku obywateli, szczucie i tworzenie mitycznych wrogów, przestrzeganie konstytucji, praworządność, troskę o stan finansów, stosunek do mniejszości, neutralność wyznaniową w miejscach publicznych, etc. Masz przecież wszystko podane na tacy. Naprawdę, nie masz własnego rozumu, żeby to wszystko przeanalizować? To media prawackie i chaty gpt muszą ci mówić, co masz myśleć? Gdzie upadła twoja logika? Nie ma władzy idealnej i nie ma takiej, która zadowoli wszystkich, ale to nie znaczy, że wszyscy są tacy sami i wszystko jedno kto rządzi. To że istnieją dwie główne opcje polityczne, że się spierają i często wymieniają władzą, to nie jest nic zaskakującego i wynika m.in. z ordynacji wyborczej. Tak przecież jest w zdecydowanej większości krajów. Jedni rządzą to drudzy są opozycją, której rolą jest punktowanie tych u władzy. To tak jakby krytykować, że ziemia jest okrągła albo ludzie się starzeją.
                Operujesz wytartymi schematami i prostackimi przekazami. Naprawdę, daruj sobie pouczanie innych, zwłaszcza że nic nie rozumiesz, nie obserwujesz i nie wyciągasz wniosków.

• piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 12:43

To nie jest zmyślone - wypytywałam ludzi z przekroju społecznego.

Świadomi ludzie mają ogólnie dość poopissu, nie ufają konferencji i pragną utworzenia zupełnie nowych, reprezentujących ich interesy partii.
                  Słyszałam to niejednorodnie w przeróżnych miejscach - urzędach, przychodniach, biurach, instytucjach, na ulicy i od losowo zapytanych.

Czas zmienić oblicze Polski i nie broń poopissu,
                  bo to hańba bronić kogoś, kto nie kieruje się naszym, a obcymi korzyściami, a nasz rozwój ogranicza i upośledza.

Daruj sobie dopowiadanie, racja leży po stronie wnikliwych i aktywnie przeciwdziałajacych pominięcia naszego interesu osób.
                  Czyż nie jest Ci wstyd za to mentalne zapóźnienie?
                  Prostackie jest z Twojej strony obniżanie czyjejś wartości - ja Twojej nie obniżam w żadnej wypowiedzi i miło się odnoszę smile

Konkluzja jest za to prosta - nie uchronisz Polski przed niezbędnymi zmianami i nie sprawisz, że ludzie nagle będą ślepi na nadużycia poopissu i zaczną Cię popierać.

• abasia0 Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 12:47
                    Dzban dźwięczący w piwnicy🤣
                  • asia.sthm Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 12:49
                    Co ta piwonia znowu pitoli?
                    Nie da się jedym machnięciem przewinàć sraczuchny.
                  • natalia.nat Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 14:19

> Świadomi ludzie mają ogólnie dość poopissu, nie ufają konferencji i pragną utwo
                    > rzenia zupełnie nowych, reprezentujących ich interesy partii.

Akurat świadomi ludzie wiedzą, że nie ma potrzeby tworzyć nowych partii, bo ten mechanizm zawsze będzie taki sam. Każde jedno ugrupowanie ma swój światopogląd, program skręcający w którąś stronę, a idealnego i takiego które zadowoli wszystkich, nie będzie nigdy. Poza tym niestety ludzie nie zawsze głosują na obiektywnie lepszych, chociaż to jest jedyne na co maja wpływ.
                    No ale przecież twórzcie sobie te nowe partie. Ktoś wam broni? smile

> Słyszałam to niejednorodnie w przeróżnych miejscach - urzędach, przychodniach,
                    > biurach, instytucjach, na ulicy i od losowo zapytanych.

A ja słyszałam co innego. I co w związku z tym?

> Czas zmienić oblicze Polski i nie broń poopissu,
                    > bo to hańba bronić kogoś, kto nie kieruje się naszym, a obcymi korzyściami, a
                    > nasz rozwój ogranicza i upośledza.

Oblicze Polski mogłaby zmienić jedyne delegalizacja PiSu, co zresztą byłoby jak najbardziej uzasadnione, za całokształt działalności tych szkodników, za łamanie prawa, defraudacje i afery.
                    Nigdzie nie bronię żadnego "poopissu". Objaśniam ci świat i podstawowe zasady w nim panujące, to jak działa polityka, bo jak widać nie znasz tych oczywistości i próbujesz tworzyć jakąś utopijną nierzeczywistą alternatywę. Można sobie opowiadać bajki, tylko po co?
                    Jeśli jakaś partia polityczna ogranicza twój rozwój, to już tylko twój problem. I nie zauważyłam żeby obecnie rządzący kierowali się jakimiś obcymi korzyściami. Zdecydowanie nie podzielam twoich obsesji.

> Daruj sobie dopowiadanie, racja leży po stronie wnikliwych i aktywnie przeciwdz
                    > iałajacych pominięcia naszego interesu osób.

Czyli de facto do każdego, kto się takim poczuwa. A "nasz interes" to każdy ma własny.

> Czyż nie jest Ci wstyd za to mentalne zapóźnienie?

Dlaczego miałoby mi być wstyd za twoje mentalne zapóźnienie, które widać w komentarzach? Chyba to tobie powinno.

> Prostackie jest z Twojej strony obniżanie czyjejś wartości - ja Twojej nie obni
                    > żam w żadnej wypowiedzi i miło się odnoszę

No właśnie widać w komentarzach, jak miło się odnosisz. Nie widzę powodu, żeby traktować cię inaczej niż ty traktujesz swoich rozmówców. Nie nazywaj prostackim tego, co jest po prostu uczciwe i co ci się należy.
                    Sama obniżyłaś swoją wartość sposobem i formą dyskusji, niechlujstwem, tym jakie "argumenty" przedstawiasz, jak manipulujesz, i jaki masz stosunek do rozmówcy. Możesz mieć pretensje tylko do siebie

> Konkluzja jest za to prosta - nie uchronisz Polski przed niezbędnymi zmianami i
                    > nie sprawisz, że ludzie nagle będą ślepi na nadużycia poopissu i zaczną Cię popierać.

Owszem, konkluzja jest prosta. Nie zamierzam ochraniać Polski przed niezbędnymi zmianami. W przeciwieństwie do ciebie i tobie podobnym życzę Polsce jak najlepiej smile Mam też nadzieję, że ludzie przestaną być ślepi na nadużycia PiSu i wreszcie poślą tych popaprańców tam, gdzie ich miejsce, czyli na śmietnik historii.

I na koniec. Jeśli już wklejasz tak niechlujnie tekst z chata gpt, bo nie stać cię na własny, to miej chociaż minimum szacunku do adwersarza i skoryguj go na poprawnie brzmiący i zrozumiały.

• piwoniawpiwnicy [...] 03.09.25, 18:19
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • piwoniawpiwnicy Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 12:51
                  Chat GPT testuję, a z prawakami i lewakami nie mam do czynienia, bo jestem całkowicie neutralna.
                  Kiedyś z innymi stworzę całkiem nową partię.
                  To państwo poopissu zawiodło wszystkich młodych ludzi, dlatego wielu postawiło na konfederację.

Tu już masz przykład, że POOPISS się nie sprawdził i ludzie głosujący na Mentxena i KN mieli dość ich cyrkowych popisów.

Pomimo mojego odrzucenia poopissu nie poprę także konferencji z uwagi na ultraliberalny program antyspołeczny przeciw kobietom i skłonności promonarchistyczne.

Nie chcę się z Tobą kłócić, bo jesteś miłą, kulturalną, inteligentną osobą ale niezbyt uważnie przyjrzałas się, dlaczego ten naród jest aż tak skłócony.
                  Przez POOPISS.

• pursuedbyabear Re: Wniosek do Adminów! 03.09.25, 14:26

> Chat GPT testuję, a z prawakami i lewakami nie mam do czynienia, bo jestem całk
                    > owicie neutralna.

Nie pyerdol, pamiętamy twoje popieranie proruskiego kandydata na prezydenta. Miaumio.
                    • piwoniawpiwnicy [...] 03.09.25, 14:59
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • niemcyy Re: Wniosek do Adminów! 01.09.25, 23:31
      Wątki polityczne to nie zakon ani nie ksiądz podrywający w sutannie na dwa tysiące gotówki: przymusu czytania ani kary za zablokowanie/omijanie twórczości trolli nie ma.
    • 1matka-polka Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 11:13
      Ja proszę o blokadę włosingu i wątków rozwodowych.
    • serei Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 11:58
      a dlaczego? jak szukasz rozmów o kwiatkach, ubraniach i gotowaniu to gazeta.pl ma bardzo szeroki wybór for tematycznych więc masz do wyboru do koloru
    • mava12 Re: Wniosek do Adminów! 02.09.25, 12:00
      zablokuj u siebie.
      Nie musisz ich czytać. Ja nie wchodzę w wątki, które nie wydają się być interesujące. Dla mnie.
      Proste? proste.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka