Dodaj do ulubionych

Pompeje Wezuwiusz-bilety

02.09.25, 10:45
Czy ktoś niedawno kupował bilety do Pompei i na Wezuwiusz latam po stronach i chyba mnie to przerasta czy ktoś podeśle link do miejsca gdzie klikam i kupuje bilety?? wymiękam
Obserwuj wątek
    • ksiegowakrowa Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 10:56
      www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-pompeii-reserved-entry-p1119981/personal_details/?partner=pompeii&productGroupId=1111409 taki link znalazłam do pompei czy to dobry POMOCY
    • eagle.eagle Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 13:43
      Można też na miejscu kupić.
      • eagle.eagle Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 13:46
        My zawsze na getyourguide kupujemy, ale czat gpt podpowie które strony są bezpośrednie do kupienia biletów.
    • maly_fiolek Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 14:02
      Jeśli już jedziesz do Neapolu, warto kupić (u mnie 3-dniowy) bilet metropolitalny ze wstępem do dwóch muzeów. Fajna rzecz.
    • fuzja-jadrowa Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 19:46
      Kupowałam niecały rok temu. Tutaj masz jedyną oficjalną stronę na Wezuwiusz:

vesuviopark.vivaticket.it/en/event/visita-guidata-al-gran-cono-del-vesuvio/79785

Bilety możesz nabyć jedynie z 30-dniowym wyprzedzeniem.
    • fuzja-jadrowa Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 19:53
      A Pompeje zwiedziłam spontanicznie - bilety kupione przy wejściu, kolejka mała. Tylko lepiej wybrać mniej obleganą bramę wejściową. Byłam pod koniec października.
    • mdro Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 20:10
      Jeśli jedziesz do Neapolu i chcesz więcej zwiedzać, to kup (w necie) kartę Campania Artecard 365 Lite. Nie żadne trzydniowe czy tygodniowe, ale konkretnie tę. Kosztuje 2 euro i zwróci ci się już po dwóch "większych" wejściach (czyli np. Pompeje + Muzeum Archeologiczne). Nie wszystko w to wchodzi (np. kościoły nie), ale bardzo dużo, a w wielu miejscach na hasło "Artecard" są też drobne zniżki. Niestety na bilety na Wezuwiusz zniżki nie ma.
      • mdro Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 20:11
        26 euro oczywiście, 2 byłoby jednak zbyt pięknie wink
    • mdro Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 20:37
      A jedyna właściwa strona do kupowania biletów do Pompejów jest tutaj:
      pompeiisites.org/en/visiting-info/timetables-and-tickets/

Tylko, jak piszę, kup Campania Artecard 365 Lite za 26 euro, masz w niej Pompeii Express (ten, który kosztuje 18 euro)
      www.campaniartecard.it/365-lite/?lang=en
    • koronka2012 Re: Pompeje Wezuwiusz-bilety 02.09.25, 20:38
      Myśmy je ogarneli razem z biletem na komunikację wyszło bardzo korzystnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka