Dodaj do ulubionych

Modowo jeszcze. Pasi?

06.09.25, 14:57
Wreczenie dyplomow przed poludniem w ratuszu. Bedzie bardzo oficjalnie. Marzy mi sie zalozenie mojego kombinezonu, ktory jest wieczorowy. Odkryte plecy wiazanie na karku. Jest piekny i uszyty przez piekielnie zdolna krawcowa z okazji mojej matury. Ma duze znaczenie dla mnie, bo juz bywal na wielu waznych okazjach. To co, wypada? Czy juz przed 50-tka nie? Kroj klasyczny, spodnie lekko dzwony.
Obserwuj wątek
    • anajustina Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:02
      Te odkryte plecy... A jaki kolor?
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:08
        Czarny. To serio bardzo klasyka. A plecy do lopatek odkryte. Z przodu cos jak gorset ale nie wulgarny, kurcze cos jak kamizelka. Bez szokujacych wyciec, z guzikami zaczynajacymi sie pod biustem.
        • nangaparbat3 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:13
          Do austriackiego ratusza na wręczenie dyplomów? Lepiej nie.
          • nangaparbat3 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:14
            No inprzed południem. Nie, zdecydowanie.
            • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:24
              Przekonalas mnie. Zaloze.🤪
              • kamin Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:16
                Założ żakiet do tego.
    • wroblica_cwir_cwir Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:03
      Nie ma mowy
    • po_godzinach_1 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:06
      andallthat_jazz napisała:

> Wreczenie dyplomow przed poludniem w ratuszu. Marzy m
      > i sie zalozenie mojego kombinezonu, ktory jest wieczorowy.

Słowik to, a nie skowronek się zrywa
    • zerlinda Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:13
      Ratusz, przed południem, odkryte plecy? Oczywiście, idź.
      • bazia_morska Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:33
        Anna w formie 😁
    • furiatka_wariatka Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:22
      Może załóż do tego jakiś żakiet i nie będzie problemu z gołymi plecami.
    • eliszka25 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:23
      Nie, wieczorowy kombinezon z odkrytymi plecami nie nadaje się na uroczyste rozdanie dyplomów odbywające się przed południem.
      • m_incubo Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:19
        Bzdura, skoro nadawał się na maturę 30 lat temu rano, to i do ratusza można, i na pogrzeb króla, i do piekarni po obwarzanki.
        • kamin Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:20
          Jest uroczyście, nie jest dresem - nadaje się!
          Tak jak męski pełny garnitur idealny na każdą okazję - od zakończenia roku szkolnego w klasie II s.p, obiad w restauracji, wyjście do teatru aż po własny ślub i pogrzeb.
          /sarkazm jakby co/
    • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:27
      Bardzo oficjalnie-przed poludniem-wieczorowy kobinezon-odkryte plecy. Nie, nie wypada. Nie dlatego, ze przed 50 tylko z powodu kombinacji jak wyzej. Jak ma znaczenie, zeby kombinezon z toba byl na tej waznej okazji, to wsadz go do torby i zabierz ze soba tongue_out
      • mava12 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:36
        >Jak ma znaczenie, zeby kombinezon z toba byl na tej waznej okazji, to wsadz go do torby i zabierz ze soba

dobre...
        popieram.
      • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:42
        🤣👌
    • mava12 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:34
      >Marzy mi sie zalozenie mojego kombinezonu, ktory jest wieczorowy. Odkryte plecy wiazanie na karku

no chyba cie pogięło...
      Na oficjalne wręczenie dyplomu? i wieczorowy strój w południe?
      Na maturę też poszłabyś w takim kombinezonie? na jakimkolwiek początku/zakończeniu roku szkolnego/akademickiego, też tak się ubierałaś?
      Na takie uroczystości zakłada się "strój formalny"
    • kk345 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:39
      Pokaż ten sławny kombinezon
    • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 15:43
      Zrobisz jak zechcesz, w ratuszu raczej policja modowa nie urzęduje.
      Ale ja, z opisu, jestem na "nie". Nie dlatego, że pięćdziesiąt na karku i w tym wieku nie wypada. Dlatego, że sama piszesz iż kombinezon jest WIECZOROWY, a to impreza przedpołudniowa. Do tego - impreza jednak "szkolna". Może by "uszło" gdybyś na wierzch założyła jakiś żakiet czy marynarkę? Wiele zależy nie tylko od kroku ale też materiału. smile
      • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:00
        Od kroju a nie kroku, oczywiście!
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:04
          O kroku trzydziestoletniego kombinezonu lepiej nie wspominac 😇😇😇
          • magdulecp Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:07
            Zjedzony przez mole. Będzie jej chłodniej z tą siateczka wygryziona.
      • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:07
        Matura też raczej nie była wieczorowa wink
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:01
        Poplakalam sie ze smiechu od tego kroku. 🌺 Moze nie na tym bedzie wtedy skupiona uwaga zebranych. Ale uwierz bede sie smiac, jesli go zaloze. Kocynder rozwalasz system.
        • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 18:04
          Nie ja, mój telefon... Kiedyś mi Buckingham poprawił na cycki... Kroju miało być. big_grin
    • memphis90 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:06
      Nie.
    • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:16
      Nie, zdecydowanie nie wypada, bez względu na wiek. Odkryte plecy?! Chyba Cie bóg opuścił.
      Pójdziecie na jakieś oblewanie dyplomów, to wtedy włożysz kombinezon.
    • ga-ti Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:39
      Zobacz sobie w necie zdjęcia z oficjalnych wręczeń różnych dyplomów, wyróżnień, awansów itp. Ja się czasem nadziwić nie mogę, gdzie ta kobieta miała oczy i czemu nikt z bliskich jej nie powiedział, że tak nie wypada. Nawet jeśli to modna, droga sukienka, czy elegancki wieczorowy kombinezon, nie wszystko dobrze wygląda na oficjalnych uroczystościach.

Może będzie dobrze z marynarką? Jeśli materiał nie jest z połyskiem i przód wygląda elegancko to możliwe, że żakiet zakryje gołe plecy i nada oficjalny charakter. Może masz beżowy na przykład, z czarnym powinien się zgrać.
      • anajustina Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 16:45
        Zawsze można też pójść w siatce jak jedna maturzystka swego czasu na studniówkę.
        • memphis90 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:54
          Studniówka to impreza wieczorowa. Można się spierać czy sukienka z koronki się podoba czy nie, ale strój nadal jest stosowny do okazji.
          • anajustina Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:56
            To nie była sukienka, tylko siatka narzucona na bieliznę. Ale w sumie nieważne.
            • zerlinda Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:59
              Tutaj ematki były zachwycone, mam nadzieję, że ich córki też na studniówkę poszły/ pójdą prawie gołe.
              • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:18
                No i? Tak, pewnie twoja matka nie była zachwycona i cię wyzywała brzydko i masz uraz, ale to nie powód, by być zgorzkniałą starą babą, tym bardziej, że nie jesteś jeszcze stara.
                • zerlinda Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 20:17
                  Ulala, aż moja matkę musiałaś przywołać do wątku modowego? Aż się boję pomyśleć, jaki ty masz uraz.
          • m_incubo Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 12:12
            A ty widziałaś tę konkretną sukienkę stosowną do okazji czy tak tylko piszesz, żeby coś napisać?
            • zerlinda Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 14:14
              m_incubo napisała:

> A ty widziałaś tę konkretną sukienkę stosowną do okazji czy tak tylko piszesz,
              > żeby coś napisać?
              >
              Oczywiście że widziałam. Że tobie się podoba, to mnie nie dziwi.
              • m_incubo Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 23:32
                zerlinda napisała:

> m_incubo napisała:
                >
                > > A ty widziałaś tę konkretną sukienkę stosowną do okazji czy tak tylko pis
                > zesz,
                > > żeby coś napisać?
                > >
                > Oczywiście że widziałam. Że tobie się podoba, to mnie nie dziwi.

Mnie za to nie dziwi, że ani nie ogarniasz, kto komu odpisuje, ani na jaki temat.
          • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 12:40
            Naprawde ta sukienka to stosowny do okazji stroj?
            • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:19
              A dlaczego nie? Tylko majtki powinny być cieliste.
              • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:23
                Nie. Koronka NIE JEST stosownym strojem na imprezę jakkolwiek powiązaną ze szkołą. Tak, jak nie jest nią "przebranko" pokojówki z rozcięciami na biuście nabyte w sexshopie. To po prostu nie jest stój stosowny i tyle. I nie zależnie czy panna założyła galoty czarne, cieliste czy w papuzie wzorki. Po prostu tychże galotów nie powinno być jej widać.
                • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 20:24
                  No cóż, miałam studniówkę w 96 bodajże. Pamiętam te rozpierdaki po udo i podwiązki i jakoś nie kojarzę, by któraś z dziewczyn się stoczyła. Młodość ma swoje prawa. Ja tak się nie ubierałam, moje córki też nie, ale będę walczyła, by nawet młode kobiety mogły wyjść z gołą dudą, jak im się podoba, bo to nie świadczy o tych kobietach nijak. Tak im się podoba, tak wychodzą, nie mają co stare ciotki się czepiać, bo im zazdrość, że młodość minęła.
                  Tak to widzę.
              • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:39
                Wiesz, dla mnie to nie kolor majtek jest w tej sukience problemem. Nie mam fiola na pukcie zakrywania sie od stop do glow (i jej sukienka mnie nie szokuje, po prostu jest dla mnie dziwna i niedopasowana do okazji - moje zdanie, nikt nie musi sie z nim zgadzac), ale akurat z jakiegos powodu w majtkach, biustonoszu i przeswitujacej/pokazujacej bieliezne z calymi detalami sukience do pracy raczej sie nie idzie. Nawet jak majtki i biustonosz byly cieliste.

Dziewczyna na tej studniowce ma ladna figure, nie musi jej ani chowac ani pod nos innym podstawiac; mysle, ze gdyby tak sukienka miala podszewe pod koronka i koronke w rekawach, kolo dekoltu, w spodnicy (chociaz dla mnie osobiscie lepiej wygladaloby z pelna podszewka), to ladna figure i tak byloby widac (bo sukienka dopasowana).
                • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:51
                  100/100
                • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 20:25
                  Ja nadal obstawiam za mocne światło flesza na fotce.
    • dekoderka Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:14
      Za ciasny.
    • pepsi.only Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:30
      Jesteś przed 50ką, i z okazji twojej matury krawcowa, piekielnie zdolna, uszyła ci kombinezon. Mam pytanko: KIEDY ZDAWAŁAŚ MATURĘ?
      suspicious
      • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:32
        Od wczoraj jesteś na forum?
        Nie znasz historii kombinezonu???!
        • pepsi.only Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:34
          Od zawsze na forum. Ale historii kombinezonu nie kojarzę. 🤷‍♀️
          • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:37
            O rany, nie chce mi się szukać na komórce, ale to było jeszcze chyba w czasach nicku Anna. Była cała saga o tym, jak z koleżanką jechały do byłego odebrać właśnie ten kombinezon, oczywiście nie obyło się bez problemów 🙈
            • jakis.login Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:46
              Prosz: forum.gazeta.pl/forum/w,567,177915181,177915181,Heh_w_sobote_zamykam_malzenstwo_.html#p177918776

W tamtej wersji kombinezon był szyty z okazji osiemnastki.
              • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 22:03
                O rany, rękę bym sobie dała uciąć, ze to było o wiele wcześniej… no i nie miałabym ręki 😂
                • jakis.login Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 08:16
                  Nie martw się, legenda głosi, że w wątkach anny wszystko odrasta.
                  • m_incubo Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:22
                    🤣
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:14
            pepsi.only napisała:

> Od zawsze na forum. Ale historii kombinezonu nie kojarzę. 🤷‍♀️
            >

Ja też nie sad
        • kocynder Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:36
          Też nie znam historii kombinezonu?
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 17:57
        W wieku lat 17 bodaj, bo niby kiedy? Chudlam tylam, chudlam. Wrocilam do dawnej wagi po prostu.
        • hrasier_2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 18:08
          Mają Cię rozpracowaną. Nawet wątki w jakich brałaś udział. Niesamowite😂
          • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 18:11
            Nie wątki w których (nie: jakich) brała udział, tylko jej własne wątki, gdzie szczegółowo opisywała kombinezon i jego wyjątkowość.
          • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 18:11
            Ty w kazdym jej watku bierzesz udzial, wiec tez je masz rozpracowane zboczku.
        • m_incubo Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:24
          Nie dość, że zdawałaś maturę w wieku 17 lat, to jeszcze w kombinezonie, który piekielnie zdolna krawcowa uszyła ci z okazji 18 urodzin?
          Czy ten kombinezon ma kieszeń na śledzionę?
          • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:33
            Wygrałaś 🤣
      • trampki-w-kwiatki Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:58
        Przepraszam, że się wtracę, Anna ma prawie 50 lat? 😳
        Myślałam, że połowę mniej...
        • 35wcieniu Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 12:08
          Szybko się regeneruje, więc ma w zależności od aktualnych potrzeb.
    • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 18:09
      Gołe plecy nie wypada
    • szarmszejk123 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 19:15
      Nie pasi, ale innej okazji żeby się w to wcisnąć może już nie będzie:p
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:28
        W trumnie moze. 🤪
    • mikams75 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 06.09.25, 20:22
      a z przodu tez jest wieczorowy? Bo jak neutralny a tylko plecy sa gole to mozesz zalozyc na to marynarke jakas.
      Z golymi plecami nie wypada isc na taka okazje niezaleznie od wieku.
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:18
        Plecy odkryte do lopatek a nie nizej. Wszysto, co potrzeba zakryte. Z przodu zakryty. Pomecze sie w zakiecie najwyzej.
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:28
          Naprawde nie masz zadnych innych ciuchow, ktore bardziej pasuja to tej okazji?

W zakiecie z kolnierzem na karku bedziesz miala i kolnierz i "wiazanie na karku", to sie dobrze nie bedzie ukladac.
          • alpepe Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 17:19
            Rozmawiasz z kobietą, która ma wannę w salonie nie z powodu ekstrawagancji.
    • aankaa Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:14
      brzmi jak strój łyżwiarki na ślub córki (?)
      • andallthat_jazz Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:27
        To neutralny kombinezon. Serio. Budzi podziw, bo krawcowa swietna byla (byla, bo jej sie zmarlo). Guziki oblekane materialem. Wtedy kombinezony byly jeszcze nie calkiem w modzie, w tym czasie. Robi efekt wow, bo co bardziej zakryte, tym bardziej ciekawe. Jest po prostu pieknie uszyty.
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:38
          Guziki oblekane materialem to jakis wielki aj waj?
          • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:43
            30 lat temu może, nie wiem. Ale nie oszukujmy się, że 30-letni kombinezon, przewracający się latami po kartonach wzbudzi jakieś wow. Wzbudzi najwyżej uśmiech politowania, ale Anna musi być w centrum uwagi, nawet kosztem politowania.
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 16:53

> To neutralny kombinezon. Serio. Budzi podziw, bo krawcowa swietna byla...

Czyli ludzie do ciebie podchodza i komentuja szwy, wykonczenie i guziki oblekane materialem?

Nie brnij w te durnoty. Chcesz zalozyc (a jak widac, chcesz), to zaloz. Najwyzej ktos dziwnie na ciebie popatrzy i co sobie pomysli, to jego.
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 08.09.25, 09:23

> Wtedy kombinezony byly jeszcze nie calkiem w modzie, w tym czasie.

Wtedy, to znaczy kiedy? Bo w modzie byly i w latach 60tych i 70tych i 80tych.
    • trampki-w-kwiatki Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 09:32
      Nie gadaj tylko poka poka ten kombinezon.
      Bez zdjęcia się nie liczy!
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:16
      Czy ona nie chce po prostu pochwalić się, że wchodzi w strój z lat nastoletnich?

Ad rem: pomysł z choinki
      • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:35
        A co, jak nie to?
        Przy okazji, 30-letni materiał może zrobić dowcip na szwach i gołe będą nie tylko plecy wink
        • glasscraft Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:47
          Zwlaszcza jak sobie lezal przez kilka lat w pudle u eksa w domu, ktory to dom byl zapuszczona ruina.
          • anajustina Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 10:52
            Mnie w ogóle zastanawia, dlaczego Anna odstawia tu na forum aż taką wiwisekcję. Musi być bardzo samotna w życiu.
            • mikams75 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:02
              Tez mysle, ze jest bardzo samotna i dobrze dla niej, ze znalazla miejsce w necie, gdzie moze te samotnosc troche zmiejszyc.
              • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:05
                Wiesz, jak się jest gotowym zerwać stosunki za sms "Wesołych Świąt" po latach znajomości, to trudno mieć wokół siebie tłumy.
                • mikams75 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:17
                  byc moze, nie wiem, nie analizuje przyczyn.
            • hrasier_2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:20
              anajustina napisała:

> Mnie w ogóle zastanawia, dlaczego Anna odstawia tu na forum aż taką wiwisekcję.
              > Musi być bardzo samotna w życiu.
              Obudziłaś się z letargu? Wystarczy okazać jej odrobinę empatii. Co na tym forum to jest nie osiągalne.
          • pursuedbyabear Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:08
            Teraz doczytałam o tych Chanel i Burberry...
            • anajustina Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:51
              Gdzie?
      • mikams75 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:17
        jak je raz na trzy dni, to jeszcze bedzie miala luzy.
    • nick_z_desperacji2 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 11:20
      Napisałabym, że będziesz wyglądać jak pół dupy zza krzaka, ale to nie prawda.
      Będziesz wyglądać jak podstarzała pani żałośnie skamląca o odrobinę uwagi.
    • princy-mincy Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 21:17
      Bardzo oficjalna impreza przed południem i wieczorowy kombinezon? No przecież to się wyklucza niezależnie od wieku.
      • trina45 Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 22:10
        podziwu godne ze zachowalas figure 18latki ...ja mam jeszcze dzinsowa jasnoniebieska katane z 1990 i jest to jedyna rzecz jakana mnie wejdzie po 30 latach
        • dolce-gabanana Re: Modowo jeszcze. Pasi? 07.09.25, 22:14
          Ja mam szalik z czasów matury, też jest wciąż dobry na mnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka