Dodaj do ulubionych

Najlepszy bronzer polećcie

03.10.25, 16:37
Szukam idealu. Znalazlyscie swoj?
Przygladam sie miedzy innymi bikor ziemi egipskiej, cena troche gryzie, ale jesli warto, to moge pomyslec
Obserwuj wątek
    • gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 16:46
      NARS Laguna
      • princesswhitewolf Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 17:29
        Dokladnie. Albo odpowiednik tego samego koloru w Tom Ford: Terra
      • kotejka Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 18:00
        Dzieki, ktory odcien?
        • princesswhitewolf Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 18:01
          No ....Laguna nazywa sie odcien w Nars, a w Tom Ford nazywa sie Terra. Dokladnie ten sam kolor
        • gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:07
          kotejka napisała:

> Dzieki, ktory odcien?

Kiedyś był tylko Laguna, a teraz jak widzę jest mnóstwo odcieni o tej nazwie. Ja mój kupiłam sto lat temu, on wystarcza na wieki. Według info na stronie NARS oryginalna Laguna to teraz Laguna 02.
          • kotejka Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 06:26
            Wiecej wlasnie, dzięki.
    • sabek81 Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 16:47
      Chanel le beige.
      • apallosa Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 17:34
        Guerlain Terracotta the bronzing powder.
        Niesamowite wydajny, tylko trzeba dobrać odcień, żeby nie wyglądał na przybrudzoną plamę na twarzy.
    • bye-bye Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 18:04
      Sisley, nie ma lepszego. Co jakiś czas niepotrzebnie szukam odmiany i zawsze żałuję i i tak kończy się powrotem do sisleya. Jest stosunkowo drogi ale baaaaaaardzo wydajny.
    • blahblah2 Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:20
      Najlepsze brazery obroże są od Seleny Gomez, rare😍
      • blahblah2 Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:20
        Nie obroże tylko róże
    • ekstereso Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:23
      To ja budżetowo: benefit. Uwielbiam ten kosmetyk.
      • ekstereso Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:24
        Przepraszam, myślałam ze tamte kosmetyki w kosmos ceny mają wystrzelone, ale nie. Ale mój benefit juz mam 2 lata codziennego użytku i jeszcze polowe mam…
    • kotejka Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 06:30
      No i teraz zgłupiałam smile
      Wszystkie drogie, wazystkie swietne. Patrzylam tez ma hourglass, wydaje sie byc budzetowa wersja teraz big_grin
      Na tiktoki nawet nie patrze, odkrylam niedawno kosmetyczny tiktok, tam nawet ziaja to jest cud swiata, D
      Pojde fo sephory zatem na testy.
      A czy te ziemie egipska znacie?
      • damartyn Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 09:20
        Tak, to fajny bronzer. Teraz wprawdzie używam innego, ale miała przez lata parę pudełek ziemi egipskiej i zawsze byłam zadowolona.
    • konsta-is-me Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 07:49
      Glam shop może ?
      Ale on jest z drobinkami chyba.
      Generalnie jeśli chodzi ci o po prostu ciepły bronzer ,to prawie każdej firmy się nada ,według mnie.
      Zawęż kryteria.
      • ajr27 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 23:07
        Ja na bronzer też nie wydaję dużo pieniędzy bo można znaleźć dobre drogeryjne. Chodzi w sumie o to żeby się dobrze blendował, nie świecił i delikatnie krył. Wszystkie te zalety ma Rimmel.
    • krwawy.lolo Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 09:23
      Death Wish
      • trina45 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 15:17
        Vita Liberata
    • mabel_mora Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 16:43
      ja lubie bahama mama, ładny chłodny brąz, całkowicie matowy
      ziemima egipska na mnie wygląda jak starta cegła
    • andace Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 17:11
      Zależy też od potrzeb i karnacji, dla mnie ziemia egipska jest za ciemna i wygląda na twarzy jakbym była brudna. Mogę polecić nowe brazery od Lancome, są chyba w 10 odcieniach i są matowe:
      www.lancome.pl/teint-idole-ultra-wear-c.e-skin-transforming-bronzer/00970-LAC.html

Mam też i lubię bronzery Affectu, ale polecam sprawdzić na żywo kolory bo na zdjęciach są zupełnie inne.
      www.douglas.pl/pl/p/5003238018?variant=759231
    • mysiulek08 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:39
      a czy ten nars laguna 02 czyli oryginalna, nie bedzie za ciemny dla 'wyblaklego' lata?
      • andace Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:45
        Moim zdaniem może być za ciemna, wygląda na to że Laguna jest w odcieniach 00 do 08, z Lancome (mimo że nie jestem wyblakłym latem tylko zimą) mam najjaśniejszy.
        www.debijenkorf.nl/d/nars-laguna-bronzing-powder-4415090344-441509034456000?ref=external&vt=unknown
        • mysiulek08 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 21:41
          dlatego sklaniam ku 00, moze nawet bedzie jakis 'cien' rozu wink

moge zaryzykowac, mam do wykorzystania giftcard, wiec jak wtopie to nie bede chociaz zalowac tongue_out
      • gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:48
        mysiulek08 napisała:

> a czy ten nars laguna 02 czyli oryginalna, nie bedzie za ciemny dla 'wyblaklego
        > ' lata?
        >
        Ja jestem bladą blondynką idola mnie nie jest za ciemny.

• gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:48
          *i dla mnie
    • peli81 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 21:04
      a ja sie podepne, jakis bronzer ale matowy, bo potem daje sobie lekki rozswietlacz. Typ lato, zgaszone lato ale lubie udawac cieple lato. Najlepiej nie z gornej polki, moze dolna nawet - do 100 zl cos sie znajdzie?
      • apallosa Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 22:55
        Peli81- znajdzie się, jak najbardziej..
        Jeżeli masz Rossmann'a czy inna drogerie w pobliżu, to przejdź się może i coś wybierz. Pamiętam, że kiedy mieszkałam w Polsce, to czasem kupowałam sobie jakieś pudry Wibo czy Bell ,,po taniości " i czasami to były całkiem niezłe kosmetyki takie ,,po bułki do sklepu".
        Wykańczam teraz jakiś bronzer ,,no name" ( kupiony przez internet za grosze gdzieś na jednej z grup sprzedażowych) produkcji polskiej na pewno i jest bardzo przyzwoity. Wygląda jak mała tabliczka czekolady w pudełku.
    • thank_you Re: Najlepszy bronzer polećcie 05.10.25, 22:32
      To zależy od makijażu ale tak, mam kilka swoich ulubionych. Kocham paletę Hourglass, kocham mojego starego Marca Jacobsa, piękne są bronzery Toma Forda - to wersje pudrowe. Na mokro Rare Beauty i Chanel.

Ziemię Egipską miałam z 20 lat temu! Do dziś pamietam nazwę firmy - Bi - Kor. To czasy SPF z Biodermy, gdzie mogłabym występować jako gejsza, kultowej bazy pod makijaż Art Deco. smile Rossmanna omijało się wtedy szerokim łukiem. big_grin Jeśli szukasz budżetowo, to moim budżetowym - ale wciąż zjawiskowym - bronzerem jest Golden Rose Terracota w odcieniu 04. Jest przepiękny, ma satynowe wykończenie, wygląda luksusowo a jest tani jak barszcz i wypiekany, więc na długo wystarczy. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka