kotejka 03.10.25, 16:37 Szukam idealu. Znalazlyscie swoj? Przygladam sie miedzy innymi bikor ziemi egipskiej, cena troche gryzie, ale jesli warto, to moge pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 17:29 Dokladnie. Albo odpowiednik tego samego koloru w Tom Ford: Terra Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 18:01 No ....Laguna nazywa sie odcien w Nars, a w Tom Ford nazywa sie Terra. Dokladnie ten sam kolor Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:07 kotejka napisała: > Dzieki, ktory odcien? Kiedyś był tylko Laguna, a teraz jak widzę jest mnóstwo odcieni o tej nazwie. Ja mój kupiłam sto lat temu, on wystarcza na wieki. Według info na stronie NARS oryginalna Laguna to teraz Laguna 02. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 17:34 Guerlain Terracotta the bronzing powder. Niesamowite wydajny, tylko trzeba dobrać odcień, żeby nie wyglądał na przybrudzoną plamę na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 18:04 Sisley, nie ma lepszego. Co jakiś czas niepotrzebnie szukam odmiany i zawsze żałuję i i tak kończy się powrotem do sisleya. Jest stosunkowo drogi ale baaaaaaardzo wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
blahblah2 Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:20 Najlepsze brazery obroże są od Seleny Gomez, rare😍 Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:23 To ja budżetowo: benefit. Uwielbiam ten kosmetyk. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Najlepszy bronzer polećcie 03.10.25, 21:24 Przepraszam, myślałam ze tamte kosmetyki w kosmos ceny mają wystrzelone, ale nie. Ale mój benefit juz mam 2 lata codziennego użytku i jeszcze polowe mam… Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 06:30 No i teraz zgłupiałam Wszystkie drogie, wazystkie swietne. Patrzylam tez ma hourglass, wydaje sie byc budzetowa wersja teraz Na tiktoki nawet nie patrze, odkrylam niedawno kosmetyczny tiktok, tam nawet ziaja to jest cud swiata, D Pojde fo sephory zatem na testy. A czy te ziemie egipska znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 09:20 Tak, to fajny bronzer. Teraz wprawdzie używam innego, ale miała przez lata parę pudełek ziemi egipskiej i zawsze byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 07:49 Glam shop może ? Ale on jest z drobinkami chyba. Generalnie jeśli chodzi ci o po prostu ciepły bronzer ,to prawie każdej firmy się nada ,według mnie. Zawęż kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 23:07 Ja na bronzer też nie wydaję dużo pieniędzy bo można znaleźć dobre drogeryjne. Chodzi w sumie o to żeby się dobrze blendował, nie świecił i delikatnie krył. Wszystkie te zalety ma Rimmel. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 16:43 ja lubie bahama mama, ładny chłodny brąz, całkowicie matowy ziemima egipska na mnie wygląda jak starta cegła Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 17:11 Zależy też od potrzeb i karnacji, dla mnie ziemia egipska jest za ciemna i wygląda na twarzy jakbym była brudna. Mogę polecić nowe brazery od Lancome, są chyba w 10 odcieniach i są matowe: www.lancome.pl/teint-idole-ultra-wear-c.e-skin-transforming-bronzer/00970-LAC.html Mam też i lubię bronzery Affectu, ale polecam sprawdzić na żywo kolory bo na zdjęciach są zupełnie inne. www.douglas.pl/pl/p/5003238018?variant=759231 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:39 a czy ten nars laguna 02 czyli oryginalna, nie bedzie za ciemny dla 'wyblaklego' lata? Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:45 Moim zdaniem może być za ciemna, wygląda na to że Laguna jest w odcieniach 00 do 08, z Lancome (mimo że nie jestem wyblakłym latem tylko zimą) mam najjaśniejszy. www.debijenkorf.nl/d/nars-laguna-bronzing-powder-4415090344-441509034456000?ref=external&vt=unknown Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 21:41 dlatego sklaniam ku 00, moze nawet bedzie jakis 'cien' rozu moge zaryzykowac, mam do wykorzystania giftcard, wiec jak wtopie to nie bede chociaz zalowac Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 20:48 mysiulek08 napisała: > a czy ten nars laguna 02 czyli oryginalna, nie bedzie za ciemny dla 'wyblaklego > ' lata? > Ja jestem bladą blondynką idola mnie nie jest za ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
peli81 Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 21:04 a ja sie podepne, jakis bronzer ale matowy, bo potem daje sobie lekki rozswietlacz. Typ lato, zgaszone lato ale lubie udawac cieple lato. Najlepiej nie z gornej polki, moze dolna nawet - do 100 zl cos sie znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Najlepszy bronzer polećcie 04.10.25, 22:55 Peli81- znajdzie się, jak najbardziej.. Jeżeli masz Rossmann'a czy inna drogerie w pobliżu, to przejdź się może i coś wybierz. Pamiętam, że kiedy mieszkałam w Polsce, to czasem kupowałam sobie jakieś pudry Wibo czy Bell ,,po taniości " i czasami to były całkiem niezłe kosmetyki takie ,,po bułki do sklepu". Wykańczam teraz jakiś bronzer ,,no name" ( kupiony przez internet za grosze gdzieś na jednej z grup sprzedażowych) produkcji polskiej na pewno i jest bardzo przyzwoity. Wygląda jak mała tabliczka czekolady w pudełku. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Najlepszy bronzer polećcie 05.10.25, 22:32 To zależy od makijażu ale tak, mam kilka swoich ulubionych. Kocham paletę Hourglass, kocham mojego starego Marca Jacobsa, piękne są bronzery Toma Forda - to wersje pudrowe. Na mokro Rare Beauty i Chanel. Ziemię Egipską miałam z 20 lat temu! Do dziś pamietam nazwę firmy - Bi - Kor. To czasy SPF z Biodermy, gdzie mogłabym występować jako gejsza, kultowej bazy pod makijaż Art Deco. Rossmanna omijało się wtedy szerokim łukiem. Jeśli szukasz budżetowo, to moim budżetowym - ale wciąż zjawiskowym - bronzerem jest Golden Rose Terracota w odcieniu 04. Jest przepiękny, ma satynowe wykończenie, wygląda luksusowo a jest tani jak barszcz i wypiekany, więc na długo wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś