siedemkropek82 21.11.25, 05:34 Jak zimno.Jade do pracy i już kurtkę podszywaną kożuchem ubrałam.Ludzie w rękawiczkach,czapkach i też na zimowo.Dobrze,że gorąca zupa czeka na mnie po powrocie z pracy.Trza się ogrzać.Tylko do 13:35 i do domu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pleszkazlasu Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:01 Tak, bo każdy ma tramwaj pod oknem. Obudź się. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:50 Na szczęście, pod oknem mam grzejnik a nie tramwaj (lub autobus), bo byłoby halasliwie. Przecież, sądząc po innych wątkach, każdy może przenieść się do miasta, gdzie jezdzi komunikacja zbiorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:55 pleszkazlasu napisała: > Tak, bo każdy ma tramwaj pod oknem. Nie ma. Ale za to nie musi go skrobać. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Śnieg już spie 21.11.25, 06:28 Temperatura teraz jest ok.zera. Ale śnieg nie sypie, u nas w prognozach dopiero za kilka dni. Gorzej na drogach a muszę zaraz jechać do Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Śnieg już spie 21.11.25, 12:40 Tak, Olsztyn bezśnieżny. Zostaję do jutra bo w prognozie ma być nawet słońce . Którego ostatnio w Warszawie nie widać. A przy okazji zaliczymy koncert w Uranii Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 06:35 U nas też spadł pierwszy śnieg. Auto do odśnieżania. Dobrze, że wczoraj wymieniłam opony na zimowe Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Śnieg już spie 21.11.25, 07:22 U mnie nie pada, jest 0 Ale jak u ciebie pada, to czas na panią Monikę Borzym i T-raperów znad Wisły www.youtube.com/watch?v=5o_3SHmKxkc Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Śnieg już spie 21.11.25, 07:51 Oj, tak 😀 co roku odpalam sobie tę piosenkę przy pierwszym śniegu Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 07:36 U mnie (Szwajcaria) spadło trochę śniegu w nocy. Dodam, że tu gdzie mieszkam czyli nisko, nad jeziorem genewskim śniegu nie było od jakiś 6-7 lat. Dziecię lat 12 wybyło do szkoły bez czapki, rękawiczek, w cienkiej kurtce i zwykłych butach. Nie da się go przekonać, żeby się cieplej ubrał. Na szczęście dojeżdża szkolnym autobusem, który się zatrzymuje pod samą szkołą, a i przystanek mamy jakieś 300m od domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Śnieg już spie 21.11.25, 09:31 Moj trzynastolatek tez uwaza, ze kurtka zimowa w ogole nie jest mu potrzebna, buty caly rok ma takie same a czapki nie zalozy bo zniszczylaby mu jego misterna fryzure Fryzura oczywiscie najmodniejsza w tej chwili wsrod wczesnych nastolatkow czyli pierun w mietle strzelil Ale po moich blaganiach dal sobie kupic zimowa kurtke chociaz i nawet ja nosi w tym tygodniu. Nie choruje wiec moze to zimno dobrze mu robi? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 09:37 "pierun w mietle strzelil smile" A to się nie nazywa " na brokuła"?:p Moja młoda lat ma 8 ale też ja ciągle zastaje pod szkołą bez kurtki 🤬🤬 jej zawsze ciepło... Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Śnieg już spie 21.11.25, 09:40 tak! zapomnialam a to wlasnie „na brokula”. Moi tez nawet jak wychodza ubrani to wracaja w samych bluzach. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 09:58 A potem idziemy obok siebie- ja kurtka, czapka a młoda obok w sweterku i z gołą głową:p w oczach przechodniów pewnie jestem wyrodna mać co dziecię chłodem wychowuje :p Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 13:08 moja jak wraca ze szkoly to wyglada jak bezdomna pijaczka, nos czerwony, uszy czerwone ale po co ciepla kurta? po co szalik, po co kurtka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 13:11 Moja do tego często jest brudna, jak z kopalni, bo dużo siedzą na dworze w każdą pogodę :p Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 10:15 Wczoraj około 19.00 wyszłam do paczkomatu. Było koło zera już. I mijał mnie nastolatek ubrany tylko w bluzę z kapturem. Taka zwykłą, nie że z futerkiem czy grubszą Szedł raczej nieśpiesznie... Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Śnieg już spie 21.11.25, 11:20 Ja wczoraj na dworcu widziałam młodego faceta w t-shircie z krótkim rękawem. Były jakieś 2 stopnie. I wcześniej starszego w sandałach bez skarpetek. Nie wiem, czy zima ich zaskoczyła, czy przygotowują się do morsowania. W każdym razie w nocy było minus jeden, co jest u mnie zdarzeniem niezbyt częstym i zdarzającym się może w styczniu/lutym. Wiewiórki przygotowują się jednak na zimę, wczoraj jedna położyła się łapami na szybie w salonie i przez kilka minut z wyrzutem w oczach obserwowała mojego męża, aż wyniósł jej orzechy i wyczyścił miskę z wodą. Na szczęście jest na razie sucho, bo u mnie to pada co najwyżej śnieg z deszczem i przy temperaturach w okolicach zera robi się szklanka, a moje waterproof asicsy okazały się bardzo gładkie. Nie rozumiem dziadostwa, kupiłam specjalnie na zimowy deszcz, a nowe jeżdżą na mokrym bardziej niż ten sam, ale zwykły model. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Śnieg już spie 21.11.25, 12:44 Ostatnio bardzo często widuję młodych facetów w krótkich spodenkach. Na ogół w kurtkach i czapkach Zastanawiałam się nawet czy to moda taka, czy ja akurat na takich trafiam Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Śnieg już spie 21.11.25, 13:34 Krotkie spodenki przy minusowych temp wprawialy mnie w oslupienie 20 lat temu. Stoi koles ubrany jak w lato, a obok niego ludzie w Uggsach. Patrze z zazdroscia na moje dzieci gdy pija wode z lodowki zima i chodza lekko ubrane. Dzieki nim przestalam chodzic w golfach, od ktorych mnie mama uzaleznila. I nie nosze kapci. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:12 Hiszpanie tez sie tak noszą zimą. W Pl nie widziałam tylu ludxi w krótkich gaciach w styczniu. A bywa u nas naprawdę zimno Dziś np jest lodowato. Wyciągnęłam z szafy wszystko co mam najcieplejsze. Łącznie z czapką. A tu pani w szpileczkach. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 20:25 Moje dziecię wróciło ze szkoły w koszulce z krótkim rękawem. Kurtkę i bluzę zostawił w swojej szafce i skapnął się dopiero wchodząc do autobusu szkolnego, który zatrzymuje się dosłownie pod drzwiami szkoły. Temperatura dzisiaj to 1stopien i dość mocny wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 09:59 Uciekło mi. ...ale dalej w ogrodzie kwitną nagietki!!. Od kilku lat wytrzymują conajmniej do BN a w ubiegłą zimę kilka krzaczków przetrwało do wiosny. Prognozy u mnie śniegu nie przewidują choć niedaleko mam góry. Poludniowo- zachodni kawałek Polski Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Śnieg już spie 21.11.25, 17:12 U mnie nasturcje są takim ostatnim akcentem z ogrodu. Co roku zrywam na zakończenie sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Śnieg już spie 21.11.25, 10:07 Wczoraj u mnie nagle sypnęło drobnym śniegiem. Akurat wracałam z moją suczką ze spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Śnieg już spie 21.11.25, 10:28 na szczęście w poznaniu nie ma bialego badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 17:23 Sypie, zaczęło w nocy i padało cały dzisiejszy dzień. Ma sypać do rana. Jak wyjeżdżałam z pracy, to było -2,5 stopnia, w nocy ma być -5. Jutro w nocy za to zapowiadają do -15 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:13 Cudnie, kocham taką zimę. Tak powinno byc id grudnia do końca lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapozno23 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 19:33 W grudniu podobno ma być ciepłej (dla mnie na szczęście, nie lubię pośniegowego błota i mrozów. Śnieg może spaść jak dla mnie raz zimą, tak dla podziwiania białych krajobrazów wystarczy). Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 20:04 Cudnie będzie jutro, bo ma przestać padać i wyjść słońce. Też uwielbiam taką zimę, jak jest mróz i śnieg. Niestety ostatnio praktycznie nie zdarza się, żeby tak było choćby przez miesiąc non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Śnieg już spie 21.11.25, 20:13 Jak pójdę na speca, to będą i zdjęcia 😁 Odpowiedz Link Zgłoś