Dodaj do ulubionych

Jedzonko świąteczne

• migafka357 Re: Jedzonko świąteczne 19.12.25, 23:44
      Kompot i sałatka jarzynowa. Inne potrawy wigilijne też lubię, ale są opcjonalne, natomiast kompot i sałatka muszą być.
    • dawniej_nann Re: Jedzonko świąteczne 20.12.25, 13:03
      Duszona ryba z warzywami - danie robione raz w roku. nie moge sie doczekac
      potem zupa grzynowa z borowików suszonych i kaszą i pierogi z kapustą i grzybami, no i kluski z makiem (robione własnoręcznie drobne kluseczki odcinane ciasto na ręku i wrzucane do wrzątku)
      • pleszkazlasu Re: Jedzonko świąteczne 20.12.25, 18:11
        Co to za ryba? Opowiedz smile
    • pupu111 Re: Jedzonko świąteczne 20.12.25, 17:30
      Dla mnie też karp, i barszcz. Nie wiem co ludzie mają do karpia, bardzo smaczna ryba. Wczoraj właśnie kupowałam, ale był tylko filet niestety. Do tego dokupilam jeszcze kilkanaście innych rzeczy i odchodzę od kasy z rachunkiem na ponad dwie stówy. Coś mi było za dużo, więc sprawdzam paragon, i okazuje się że na pierwszej pozycji był duży garnek, za ponad 100 zl którego w ogóle nie kupowałam. Pytam kasjerke skąd to, a ona przeprasza, że zanim kupowałam, ona tylko sprawdzała cenę i nie zauważyła że ta pozycja została, chyba chciała sobie potem ten gar zabrać do domu?
      • bmtm Re: Jedzonko świąteczne 20.12.25, 18:36
        w sklepach pewnej sieci notorycznie mi doliczali różne drobne owoce itp. do paragonu.
      • kropkacom Re: Jedzonko świąteczne 25.12.25, 07:23
        Nie miała możliwości kupić kiedy jest w pracy.
        • kropkacom Re: Jedzonko świąteczne 25.12.25, 07:24
          Znaczy nie wyszłaby z tym garnkiem. Na pewno kontrolują pracowników.
    • majaa Re: Jedzonko świąteczne 22.12.25, 09:56
      Mam dwie takie: karp i makowiec.
    • marianna1960 Re: Jedzonko świąteczne 22.12.25, 15:55
      Karp kojarzy mi się z czymś niezjadliwym, ościste i muliste potrawa dla amatorów
      • pupu111 Re: Jedzonko świąteczne 23.12.25, 18:10
        Chyba dla amatorów gotowania, jak ktoś nie potrafi przygotować.
    • jakornelia12345 Re: Jedzonko świąteczne 22.12.25, 16:18
      Ja też staromodnie. Sałatka jarzynowa.
    • mama_duzych_dzieci Re: Jedzonko świąteczne 25.12.25, 07:53
      dwie zupy obowiązkowo - barszcz z uszkami oraz grzybowa obowiązkowo ( sami zbieramy i suszymy grzyby) a jak jest wena to jeszcze rybna, jesteśmy rodziną zupiarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka