19.01.26, 11:15
Zainspirowany radosnymi doniesieniami o nowym nabytku polskiej, panstwowej firmy pod tytulem Jantar, sprawdzilem ze ta firma jest zarejestrowana w Cyprze i tam placi podatki. Niniejszym wycofuje sie z wszystkich uwag dotyczacych "optymalizacji podatkowych" , unikania placenia przpez polskich, prywatnych przedsiebiorcow. Jezeli panstwo naciaga samo siebie na podatkach, to pozwala wszystkim na dowolne traktowanie obowiazkow.
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: Podatki 19.01.26, 11:20
      A czym się ta firma Jantar zajmuje?
      • kokosowy15 Re: Podatki 19.01.26, 11:34
        Jantar to prom, nalezacy do PZM, macierzysty port- Limassol.
        • marecky81 Re: Podatki 19.01.26, 11:36
          POLSKA ŻEGLUGA MORSKA PRZEDSIĘBIORSTWO PAŃSTWOWE
          Adres siedziby Plac Rodła 8, 70-419 Szczecin, Polska
          Forma prawna PRZEDSIĘBIORSTWO PAŃSTWOWE
          Data rejestracji 10 maja 2002 r.

Siedziba i podatki spółki: PŻM jako podmiot prawa polskiego, odprowadza podatki dochodowe i VAT do polskich urzędów skarbowych. Siedzibą jest Szczecin, co wskazuje na właściwy Urząd Skarbowy.
          • kokosowy15 Re: Podatki 19.01.26, 11:39
            To jeszcze sprawdz, gdzie jest zarejestrowana spolka corka.
            • marecky81 Re: Podatki 19.01.26, 11:51
              Limassol, Cypr. No i co z tego?
            • iwles Re: Podatki 19.01.26, 11:53

Jeśli chcesz dyskutować na jakiś temat, to nie mógłbyś napisać jasno i konkretnie tego, co wiesz?
              Mam przetrzepać cały internet, żeby natrafić na coś, co ty masz na myśli, ale czym sie nie podzielisz?
              • profes79 Re: Podatki 19.01.26, 17:57
                Wiem, ale nie powiem wink
                O banderę promu była już awantura; to jest ten słynny pisowski projekt który dopiero po 24' udało sie dokończyć. Był artykuł na ten temat, pytano PŻM skąd wynika rejestracja jednostki ale póki co nie widziałem żadnej odpowiedzi.
                www.money.pl/gospodarka/awantura-wokol-jantar-unity-rzad-reaguje-na-krytyke-7244461633198304a.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka