Dodaj do ulubionych

Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś

06.02.26, 11:12
Siedzę sobie pod palmą, książka przeczytana.
Kupiłam już nowy „retinol” na T na amazonie, którego nienawidzę za ich ux- wtf??? Kreteńskie to jest. Uczyliby się od ux naszych aplikacji i wiem i czym mówię. Serio uncertain

Polećcie coś. Od płaszcza poprzez krem, do butów czy środka do dywanu- bo moja 17 letni suka posikuje- tylko jeden dywan zostawiłam ale chcę żeby był. Ale luzik- może być inna kategoria smile np suplementy
Ja polecam kurteczkę taki niby sweterek misia 100% merino z firmy owca- uwielbiam w tym podróżować i jest miękkie przewiewne i nawet na zimę jak wiatru nie ma i na Hel w sierpniu- no poezja.
Dawajcie!
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:16
      Koreańskie tonery i esencje. Kilka warstw pielęgnacji i substancji czynnych w postaci płynnej u mnie sprawdza się najlepiej, tym bardziej że mogę sobie bezproblemowo wklepywać to np. w powieki.
      • cudko1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:27
        geez_louise napisała:

> Koreańskie tonery i esencje. Kilka warstw pielęgnacji i substancji czynnych w p
        > ostaci płynnej u mnie sprawdza się najlepiej, tym bardziej że mogę sobie bezpro
        > blemowo wklepywać to np. w powieki.
        >

ja poprosze jakies konkretne polecajki, plisss

• geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:43
          5 polecajek i jedna antypolecajka - milk toner tirtir, tragiczny
          • geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:47
            Znowu forum zjadło jakość zdjęć-

The 6 peptide skin booster Cosrx
            Intense barrier serum toner muldream
            Vita c missha
            Advanced snail 96 mucin power essence Cosrx
            Advanced snail radiance essence Cosrx
            • geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:48
              A zuo to tirtir milk skin toner
            • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:43
              I tak wszystko na raz? 🙀 czy jest jakiś inny pattern?
              • geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:49
                Co rano witamina c i peptydy, reszta zgodnie z nastrojem. Do tego mam różne sera i kremy, bo to obecnie jedno z moich ulubionych hobby.
            • cudko1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:46
              geez_louise napisała:

dziekuje smile
            • primula.alpicola Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:59
              Znam ten peptydowy booster, nie robi mi nic. Zużywam jako poślizg do Foreo Bear
            • cudko1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 25.02.26, 11:21
              geez_louise napisała:

> Znowu forum zjadło jakość zdjęć-
              >
              > The 6 peptide skin booster Cosrx
              > Intense barrier serum toner muldream
              > Vita c missha
              > Advanced snail 96 mucin power essence Cosrx
              > Advanced snail radiance essence Cosrx
              >

geez_louise mam nadzieje ze wejdziesz jeszcze w watek wink
              zaczynam zakupy
              i mam pytanie gdzie to kupujesz? poniewaz zaczelam poszukiwania od Intense barrier serum toner muldream i niestety znalezx tego online w UK nie potrafie

• black_magic_women Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 11:34
            O, 🐌🐌🐌 bardzo lubię! Chociaż nie wiem ci mi daje.
            • black_magic_women Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 11:40
              black_magic_women napisała:

> O, 🐌🐌🐌 bardzo lubię! Chociaż nie wiem ci mi daje.
              Mi daje
        • geez_louise Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:44
          5 polecajek i jedna antypolecajka - milk toner tirtir, tragiczny
          • slatynka85 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:23
            geez_louise napisała:

> 5 polecajek i jedna antypolecajka - milk toner tirtir, tragiczny

Mam dokładnie ten tonik tirtir i mi robi fajną robotę, uwielbiam go! Nawet go tu kiedyś wrzucałam jako polecajke
            • gatito_z_kato Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:02
              Ja też mam Tirtir i sobie chwalę, w sumie nic nie robi niesamowitego, ale wygładza, nawilża, jest bardzo wydajny i przede wszystkim niczym nie pachnie. Może to też kwestia wersji? Bo ja mam Light.
              • gatito_z_kato Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:06
                I jeszcze dodam, że na fali mody na mleczne toniki postanowiłam zaoszczędzić i kupiłam Mleczny tonik z ceramidami Soraya, no i o ile może coś tam robi fajnego, to tak wali mydłem, że po prostu nie da się go znieść. W dotyku, konsystencji niby ok, ale jak mam go na twarzy to mam uczucie kąpieli w jakichś średniowiecznych mydlinach.
                • andace Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:23
                  Z mlecznych toników u mnie sprawdziła się Byoma. Z tonikow/mgiełek o bardziej wodnistej konsystencji poza Dermaviduals, polecam tonik od polskiej marki Skin Science:

www.skin-science.pl/product-pol-41-VegeBoost-Antyoksydacyjny-odzywczy-tonik-do-twarzy-250g.html
      • black_magic_women Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 11:33
        Lubię corx ze ślimakiem i 2 rodzaje płatķow. Jedne z kwasem mocniejsze, drugie nawilżające, leciutko tonujące.
        • kura17 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 14:49
          > Lubię corx ze ślimakiem i 2 rodzaje płatķow. Jedne z kwasem mocniejsze, drugie
          > nawilżające, leciutko tonujące.

zalinkujesz prosze? smile
          • black_magic_women Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 17:14
            Ślimaka wrzucała geez, to ja dorzuce płatki. 1 mocniejsze , 2 lekkie na codzień. Fajnie, bo jak wyjeżdżasz wrzucasz sobie np 3 platki do woreczka strunowego i voila.Tych drugich nie widzę teraz na stronie rossmana, ale były poniżej 20zł chyba w promocji.
            • primula.alpicola Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 18:55
              Skoro już przy kosmetykach, to polecam maseczki Mary&May z kolagenem i peptydami.
              30 sztuk w opakowaniu, dobrze nasączone, ładnie przylegają (oczywiście trzeba rozciąć u nasady nosa, ale to norma przy płachtach), skóra jest mocno nawilżona i wygładzona.
              • mocca25 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 19:03
                z tej firmy uzywałam kiedy s też serum peptydowego (6 peptydów , w tym miedziowy) - fajne jest
    • homohominilupus Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:20
      Pokaz no tego misia
      • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:43
        owcasklep.pl/collections/bluzy-merino
        Takie mam 2 nawet
        • homohominilupus Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:37
          Fajne toto

Mówisz, ze praktyczne?
          • default Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 15:17
            Wygląda na fajne, ale skoro jest z wełny, to nie wierzę, że nie gryzie....
            • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 15:22
              Wiesz, nie gryzie. Aczkolwiek wczoraj sobie zarzuciłam nocą na bluzeczkę na ramiączkach- i mu się nie podobało.
              To jest merino
            • mysiulek08 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:13
              gryzie smile mam kamizelke dokladnie z takiego samego 'materialu', grzeje ale gryzie
            • chicarica Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 14:16
              Wełnę merynosa nosi się m. in. na gołe ciało i nie gryzie.
    • borsuczyca.klusek Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:22
      Ja z ostatnich ematkowych polecajek książkę kupiłam. Może w weekend zacznę czytać.
      • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:42
        No ale jaka? Poleć co ci polecono na ematce przecież!
    • simply_z Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:30
      Fajne maja te kurtki, chyba sobie kupie panterke i kapciesmile.
      • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:44
        Mam panterkę jest mega! Nosi się cudownie i polski sklep!
      • chatgris01 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:21
        Ja mam identyczny szlafrok (z innego polskiego sklepu).
    • beataj1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:42
      Ostatnio bardzo polubiłam się ze szminką Sephora collection ROUGE IS NOT MY NAME CLOUD MATTE - Matowa pomadka z efektem rozmycia

Daje bardzo fajny matowy efekt, ale taki delikatny: usta nie sa zabetonowane na matowo. Zarówno delikatne kolory jak i czerwień dają bardzo fajny efekt (używam bez konturówki). Konstytucja jest bardzo miła i nie tępa - mogłabym siedzieć i malować sobie usta bez przerwy przez kilka minut.
      • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:49
        Ooo zaraz zobaczę!
        Ja polecam maybelline superstay vinyl ink COY- jedyna szminka, która trzyma mi się wieki wklepana a kolor super dla każdego chyba. No i nie jest matowa i nie wysusza i nie klei- żadna z wysokopółkowych mi tak nie podeszla
        • beataj1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:54
          Mam smile taki ładny ciemny burgund. Bardzo fajny - mimo, że ja preferuje szminki w sztyfcie a nie w formie nakładania jak błyszczyk.
          Teraz zasadzam się na te nowe maybeline serum lipstic. Ale wyglądają mi na ciepłe odcienie i muszę zobaczyć je na żywo.
        • slatynka85 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:30
          autentyczka napisał(a):

> Ooo zaraz zobaczę!
          > Ja polecam maybelline superstay vinyl ink COY- jedyna szminka, która trzyma mi
          > się wieki wklepana a kolor super dla każdego chyba. No i nie jest matowa i nie
          > wysusza i nie klei- żadna z wysokopółkowych mi tak nie podeszla

Mam tą szminkę i faktycznie się dobrze trzyma.Pamietam jak na komuni jakiejś byłam i takie młode dziewczyny miały cały czas usta nienaruszone i zapytałam co to za szminka że się tak trzyma.I poleciły mi tą.W poniedziałek już ją miałam kupioną 😁
    • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:43
      Krem do cery suchej/delikatnej/naczyniowej (po retinoidach też świetny) to TA Repair od Cell Fusion. Naprawdę rewelacyjny.

A z suplementów dobrych na cerę (działanie antyoksydacyjne, fotoochronne etc) astaksantyna, dostaniesz na amazonie choćby. Ma też pozytywny wpływ na funkcje poznawcze i na sprawność fizyczną.

x.com/bryan_johnson/status/1801309131946738052?s=20

x.com/Outdoctrination/status/1981350520905216162?s=20

Ja kupuję taką, jedno opakowanie starcza na 2 miesiące:
      www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0DDQV96TN?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

Sweterki kaszmirowe i wełny merynos z Uniqlo (ale już się kończą bo wiosna idzie)
      • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:45
        Kurczę, te sertrerki w Chinach robione- już obczajalam uncertain może nie wszystkie zaraz muszę zobaczyć
        • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:57
          Nie w Chinach, tylko w Wietnamie
          • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 12:00
            Te, które oglądałam to Chiny były- ale widziałam że nie wszystkie- zaraz zobaczę
        • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 11:59
          O merino bluzki podkoszulki- polecam Polska firmę paterns - tak pisane- mam kilka i cudownie mi się noszą
      • snakelilith Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:09
        taje napisała:

> Krem do cery suchej/delikatnej/naczyniowej (po retinoidach też świetny) to TA R
        > epair od Cell Fusion. Naprawdę rewelacyjny.

A co w nim jest rewelacyjnego?
        Ten krem ma w składzie na pierwszym miejscu wodę, na drugim tanią glicerynę, na trzecim też niedrogi emulgator, potem lipid z oleju koksowego oraz silikon. Zawiera kwas traneksamowy, substancję o działaniu przeciwkrwotocznym więc redukuje ewentualnie siniaki. W reszcie nie ma nic rewelacyjnego, regulatory konsystencji, gdzieś w drugiej połowie skwalan i trochą shea, dla wielu osób z suchą cerą może być nawet za lekki. Zwykła emulsja, może pewnym plusem dla cery naczynkowej.
        Jak na ten skład kosztuje za to sporo, u mnie za 50 ml chcą 53 euro.
        • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:11
          No to poleć jakiś ty- chętnie obejrzę smile
          • snakelilith Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:57
            autentyczka napisał(a):

> No to poleć jakiś ty- chętnie obejrzę smile

Mogę ci polecić krem na zimę - Rossmann Alterra Skin Food. Nie nazwę go rewelacyjny, a tylko skuteczny dla bardzo suchej cery.
            Na pierwszym miejscu woda, na drugim niezbyt drogi olej sojowy, potem emulgatory oleju rycynowego, tania gliceryna też jest, ale nie zaraz na drugim miejscu, lipid kokosowy też i wyżej w składzie niż tym tajowym masło shea. Nie kosztuje jednak 53 euro za 50 ml, a tylko niecałe 4.
            Nie ma w składzie kwasu traneksamowego, ale przy stosowaniu retinoidów zapobiegawczo przed hyperpigmentacją możesz użyć filtra UV.

• autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 15:02
              przy stosowaniu retinoidów zapobiegawczo przed hyperpigmentacją możesz użyć filtra UV.

Raczej musisz…..
              • snakelilith Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 15:35
                autentyczka napisał(a):

> Raczej musisz…..

Nic nie musisz. To profilaktyka. Jak nie użyjesz filtra to skóry ci na pewno nie zeżre. Tylko szkoda by było niszczyć sobie efekt.

• taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:20
          Ma rewelacyjne działanie. I poleciła mi go moja dermatolog, której w tej kwestii wierzę zdecydowanie bardziej niż Tobie, no offence.
          • snakelilith Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 14:34
            taje napisała:

> Ma rewelacyjne działanie. I poleciła mi go moja dermatolog, której w tej kwesti
            > i wierzę zdecydowanie bardziej niż Tobie, no offence.
            >

Dermatolog poleciła, to ma rewelacyjne działanie. Acha. A jak zapytasz jakie, (bo skład na nic takiego nie wskazuje) to jako odpowiedź dostajesz tylko focha. Bardzo przekonywujący argument.

• taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 16:14
              Nie: ma rewelacyjne działanie na mojej skórze to raz, a dwa, to poleciła mi go dermatolog, więc ufam jej co do składu. Ale nawet gdyby nie poleciła mi go dermatolog, to i tak bym go używała, bo dobrze robi mojej skórze. Czy coś jeszcze niejasne?
              • snakelilith Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:47
                taje napisała:

> Nie: ma rewelacyjne działanie na mojej skórze to raz, a dwa, to poleciła mi go
                > dermatolog, więc ufam jej co do składu. Ale nawet gdyby nie poleciła mi go derm
                > atolog, to i tak bym go używała, bo dobrze robi mojej skórze. Czy coś jeszcze n
                > iejasne?
                >

A co ma być niejasne? Ten krem sprawdził się u ciebie. Ok. Nie napisałam też, że skład jest zły. Jest przeciętny. I jak na tyle tanich składników na początku listy, jest zdecydowanie za drogi.
                I nie sprawdzi się na bardzo suchej skórze, bo woda i gliceryna na początku robią raczej lekką emulsję. Ale to nie musi być twój problem.

• andace Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:23
        taje napisała:

> Krem do cery suchej/delikatnej/naczyniowej (po retinoidach też świetny) to TA R
        > epair od Cell Fusion. Naprawdę rewelacyjny.
        >

Kupiłam w zeszłym roku ten krem z polecania Taje i potwierdzam, jest świetny, mam alergiczną, sucha i delikatną skórę i bardzo dobrze mi się sprawdza na noc po retinoidach.
        Po zabiegu radiofrekwencji mikroigłowej, używałam tylko tego przez ponad tydzień, 3 razy dziennie, łagodził podrażnienia i zaczerwienienia. Sprawdził mi się też zimą, jak wracałam po paru godzinach z mrozu, to pomagał koić skórę twarzy. Nawet mój mąż zaczął używać, właśnie odebrałam przesyłkę z kolejną tubką.

Druga polecajka (też od Taje 😘), to produkty marki Dermavidusls, mam płyn do mycia twarzy i mgiełkę nawilżającą, przetestowałam kilkanaście produktów (i polskich i koreańskich i innych) i ten lotion do twarzy jest rewelacyjny, napina, łagodzi, nawilża, najlepszy jaki do tej pory stosowałam.

dermaviduals.pl/products/face-lotion-m/
        dermaviduals.pl/products/cleansing-gel/
        Żel do mycia teoretycznie jest do skóry tłustej, ale na mojej suchej skórze też się bardzo dobrze sprawdza, zmywa, nie wysusza, nie ma ściągnięcia skóry.
        Podobobno świetne jest też mleczko z DMS, ale nie próbowałam bo ciągle wykupione, czekam na dostawę.

Po przetestowaniu produktów tych dwóch marek (bo z Cell Fusion mam jeszcze dwa inne kremy, a z Dermaviduals będę testowała serum i krem do twarzy), wszelkie kosmetyczne polecenia od Taje biorę w ciemno. Obie marki i ich produkty to dla mnie hity 2025.
        • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:41
          Ja akurat mam Lotion nie M, tylko N dermaviduals.pl/products/suusmoon-lotion-n/, ale przy okazji spojrzę też na ten M, bo z opisu też by się nadał. To chyba nowość, bo kiedy kupowałam mój to literki N nie było. Żelu nie próbowałam, ale potwierdzam, że mleczko do mycia z DMS jest świetne. Próbowałam ostatnio kupić w Warszawie, ale nie mieli. Chyba zamówię bezpośrednio z Niemiec od producenta - zgadzają się na sprzedaż do Lux bo to nie mają żadnych detalistów, i jest wtedy na dodatek taniej.
          • andace Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 19:54
            mleczka jak pisałam nie mają, czekają na dostawę, poprosiłam żeby mi odłożyli jak dotrze, bo wyprzedaje się prawie natychmiast.
            W Holandii Dermaviduals jest dostępne w salonach i gabinetach dermatologicznych, ale wszędzie wymagają wizyty na diagnostykę skóry i dopasowanie produktów, nie uśmiecha mi się płacić dodatkowo 100 euro żeby kupić butelkę płynu do mycia twarzy.
            • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:03
              A jak im powiesz, że już byłaś na diagnostyce w Polsce i chcesz kupić to co ci zalecono i już używałaś?

Ja teraz na ich stronie widzę, że można zlecić zrobienie podkładu dobranego kolorystycznie do twojej skóry! Nie wiesz, czy u dr S jest taka możliwość? Tego to na pewno online nie kupię.
              • andace Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:15
                Wysłałam zapytanie w dwa czy trzy miejsca i nie, musi być u nich konsultacja bo tego wymaga marka. Może przy okazji mają nadzieję na zachęcenie klienta do usług, ale biorąc pod uwagę stan i poziom opieki zdrowotnej, wolę latać do Polski na konsultacje i zabiegi dermatologiczne.
                • andace Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:16
                  Wydaje mi się że u dr S nie ma takiej opcji, ale mają możliwość zamówienia i zakupu indywidualnie przygotowanego kremu.
                  • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:51
                    Co do kremu to wiem, bo mi robili.
                • taje Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:53
                  Nie za bardzo wierzę w ich tłumaczenia, bo jakoś u dr S można wejść z ulicy i kupić. A sam producent wysyła do Lux tylko na podstawie samego zapytania mailowego.
        • trampkoss1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:53
          Ja też kupiłam Cell Fusion z polecenia Tsje, i dla mnie teraz w zimie za lekki, odłożyłam na cieplejsze dni.
          Za to teraz, w te mrozy powróciłam do mojego ulubionego mokosh pokrzywa z miętą.
          Jest bardzo treściwy, dla mojej suchej skóry zimą jest o wiele lepszy niż Cell fusion.
          I ma obłędny delikatny zapach (pokrzywy?)
          mokosh.pl/pl/p/Nawilzajacomatujacy-krem-do-twarzy-Pokrzywa-z-mieta-60ml/928
          • trampkoss1 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:55
            Taje, oczywiście, przepraszam
    • lauren6 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 12:01
      Serum Aqua Idealine Ireny Eris. Po ostatnich mrozach bardzo dobrze mi robi ma przesuszoną cerę.
      Puchowo kaszmirowy bezrękawnik Falconeri - kolejne zimowe cudo. Zakładam pod płaszcz i mrozy -20 stopni mi nie straszne.
      Serialowo, jeżeli ktoś lubi klimaty sf, polecam seriale Amazona: Jedyna, Silos, Rozdzielenie.
      • kropkacom Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:32
        To jest z Apple TV.
      • mysiapysia34 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:17
        Który bezrękawnik jest taki cudowny bo Falconeri ma ich kilka. Jestem właśnie w trakcie zastanawiania się nad zakupem od nich bezrękawnika. Wstawisz link do niego? Ładnie proszę 😊
    • alexis1121 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:26
      Polecam mgiełkę Chanel, pracuję w masce i psikam sobie co jakiś czas, cerę mam lepszą od przeciętnego niemowlaka. Do pięt mogę też polecieć aquaphor, jeżeli ktoś ma tendencję do przesuszonej skóry w tym miejscu.

• majenkirr Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:57
        To jest to samo? Bo mi bardzo dobrze na łuszczycę robi.
        • alexis1121 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 19:44
          Tak! Właśnie czytałam, że dla osób z łuszczycą też się sprawdza. Zamówiłam tusz z twojego polecenia 🤪
          • majenkirr Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 20:55
            👍🏻
    • homohominilupus Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 13:38
      Oooo, juz wiem, co moge polecić. Tusz do rzęs i sxminkę Paese.
      • pepsi.only Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:34
        Ja lubię z Pease krem BB, też polecam.
        • simply_z Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 11:09
          Ja ich puder pod oczy i świetną hydrobazę pod makijaż.
    • default Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 15:44
      Zachwycam się serum z witaminą C od Eveline. Opis nie kłamie - to naprawdę wyrównuje koloryt, ja zwłaszcza zimą mam szarawą cerę z przebarwieniami, a po tym serum poprawa jest spektakularna - skóra jednolita, rozjaśniona, fajnie napięta. Nakładam raz, a jak się wchłonie - jeszcze raz. Wieczorem.
      • slatynka85 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:48
        Masz może opakowanie z tego i kod kreskowy? Sprawdzę czy jest u mnie w Biedronce.Z tej serii mam, właśnie z Biedronki piankę do mycia twarzy i jest genialna a kosztuje smieszne 16 zł
        • default Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:27
          Z witaminą C są dwa rodzaje serum - silnie odmładzające i shot z 15% witaminy C. Ja polecam to drugie (shot), to pierwsze raz kupiłam w Lidlu i nie podobało mi się, jak woda 😕 A shot jest olejkiem.
      • dvdva Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:40
        Które to? Miałam już bogate serum z witaminą C Eveline i nic nie dawało.
        • dvdva Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:41
          O widzę, dzięki
      • turkusowozlota Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 20:55
        Najlepsze serum z witaminą C jest z sesdermy. Drogie, ale warte swojej ceny.
    • mocca25 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 16:23
      Kąpiel perełkowa z mocznikiem, do stóp, z DM
      • mocca25 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:37
        i Erborian CC Red Correct (z filtrem 25 lub 30)
    • majenkirr Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 17:59
      Tusz do rzęs. Jestem bardzo zadowolona.
    • mysiulek08 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:21
      w kwestii psiej cos dla odmiany polece tongue_out

poszukaj srodkow z tej firmy

www.skoutshonor.com/#
      www.skoutshonor.com/products/laundry-booster
      www.skoutshonor.com/collections/pet-odor-stain-remover/products/severe-mess-cat

uzywam wersji kocich - do mycia kuwet i czyszczenia rzygusow tongue_out i srodka do prania kocich poslan i kocy

jak w okolicy bywal niewykastrowany kocur i oznaczal nam drzwi zewnetrzne, to srodek neutralizujacy dzialal bezblednie

z hagena seria kocia byla taka sobie, moze psia jest lepsza
    • ekstereso Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:23
      Tani a dobry: tymiankowy zel do twarzy sylveco. Dawno nie używałam żadnego regularnie- a po ten chce mi się iść do łazienki na gorze jak myję się na dolesmile
    • kropkaa Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 06.02.26, 18:34
      Na Netflixie dokument o trzech topowych parach tanecznych, "Taniec na lodzie. Blaski i cienie", 3 odcinki, fajnie przed IO machnąć.
      • vanderthiessen Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 09:08
        Ja polecam ten krem od Bielendy, mam skórę normalną i fajnie się mi sprawdza
        • turkusowozlota Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 21:02
          Ja polecam ten z Bielendy. Z ceramidami na noc. Nakładam go na retinal.
    • mocca25 Spożywczo 07.02.26, 12:04
      Niezmiennnie polecam produkty bio, certyfikowane w drogerii DM. Oczywiście nie tylko stamtąd, bo trzeba urozmaicać producentów/rolników i oczywiście nie wszystkie.

Dzisiaj zrobiłam duże zakupy: mąką pszenna, gryczana i owsiana, soki żurawinowe i z czarnej przeczki 100% bez cukru w butelkach, mleko kokosowe bez żdanych dodatków tylko kokos i woda, pasta z migdałow 100%, pasta z nerkowców 100%, pasta z orzechów laskowych 100%, tahini, maslo klarowane, falafele do przyrządzenia w domu (takie eko "smieciowe jedzenie"), kawa z Peru polecan na forum (jeszcze nie piłam, to będzie pierwsza próba).

Ale polecma też ocet jabłkowy (klarowany, bez "matki'"), cukier trzcinowy i pewnie parę innych, o których zapomniałam
      • mocca25 Re: Spożywczo 07.02.26, 12:14
        p.s. no i qrdę, wiedziałam, że zapomniałam czeogos tam kupić - bio mango suszone, bardzo dobre
      • autentyczka Re: Spożywczo 07.02.26, 16:39
        Kurczę, chyba jest dm gdzieś w Krk ale nawet nie wiem gdzie uncertain a szkoda
        • mocca25 Re: Spożywczo 07.02.26, 18:41
          Mozna zamówic on line i od jakiejś kwoty dostawa jest za darmo.

Z tym, że oczywiście nie polecam wszystkiego - za to polecam czytanie składow. Ja np nie kupuje ich kremu pistacjowego bo ma tylko 25% pistacji. A jeżeli komuś to nie przeszkadza to jego decyzja (pozostałe składniki są eko, ale co mi po ekologicznym tluszczu słonecznikowym)

• snakelilith Re: Spożywczo 07.02.26, 21:21
            mocca25 napisała:

> Z tym, że oczywiście nie polecam wszystkiego -

Tylko nie kupujcie od nich oliwy. Niby ekologiczna, a w ostatnich styczniowych testach wyszło, że zanieczyszczona związkami mineralnymi. To zwykle z tych wyciskarek. A jeszcze kilka lat temu mieli dobre oceny.
            • mocca25 Re: Spożywczo 07.02.26, 21:31
              Oliwy u nich nie kupuję, ale z ciekawosci - wyszło w jakiejś partii czy w wielu?

BTW m.in. dlatego produkty spozywcze kupuję od różnych producentów - trzeba by mieć wyjątkowego pecha, żeby u każdego trafiać na błędy/oszustwa itd. A jak trafi się coś złego to może będzie "rozmyte" innymi produktami.
              • snakelilith Re: Spożywczo 07.02.26, 22:40
                mocca25 napisała:

> Oliwy u nich nie kupuję, ale z ciekawosci - wyszło w jakiejś partii czy w wielu
                > ?

Nie mam pojęcia. Oni sprzedają tego bardzo dużo, więc możliwe, że do testów wzięto jakąś tam partię. Testy robił stiftung warentest, to jest niezależna organizacja konsumencka, największa w Niemczech. Oni testują wszystko.
                To nie jest tak, że od tego się umiera, oliwa na rynku jest i tak bardzo skażona, więc warto pytać, która jest w sumie w miarę czysta.
                Z tych tańszych bardzo dobrze (smakowo i pod względem czystości) wyszła Alnatura Bio nativ extra. U mnie jest dostępna w Rossmanie (14 euro za litr).
                • mocca25 Re: Spożywczo 08.02.26, 08:58
                  Oliwę mam z innego źródla. Bardziej mnie ciekawi aspekt certyfikatów itd. Przecież ta Alnatura w przyszłym roku też może sie okazać zanieczyszczona (i każda inna też)
                  • snakelilith Re: Spożywczo 08.02.26, 20:11
                    mocca25 napisała:

> Oliwę mam z innego źródla. Bardziej mnie ciekawi aspekt certyfikatów itd. Prze
                    > cież ta Alnatura w przyszłym roku też może sie okazać zanieczyszczona (i każda
                    > inna też)

Może, jak każdy naturalny produkt. Certyfikaty dotyczą często tylko sposobu uprawy. Mineralne zanieczyszczenia są zwykłe sprawą wyciskarek, które są smarowane do sprawnego działania i czasem te smary przechodzą do oliwy. To może zdarzyć się także zaprzyjaźnionemu rolnikowi we Włoszech. Dobre oliwki nie są gwarancją czystości oliwy.
                    Jest oczywiście też jeszcze celowe mieszanie innego rodzaju oleju, ale to w tych testach nie wyszło.
                    Dlatego ja sprawdzam aktualne testy przed każdym zakupem, bo kupuję zwykle więcej butelek na raz. wink

• mocca25 Re: Spożywczo 08.02.26, 20:16
                      Niestety nie wszytsko da się sprawdzac na bieżąco. Podobno w jakichś badaniach wyszło, ż eponad połowa płatków owsianych eko, certyfikowanych, ma nikiel wykraczający poza normy.

Na marginesie - znowu podobno - picie zwykłej wody w uczciwych ilosciach pomaga wypłukac przynajmniej część tych szkoldowych "dodatków"
                      • snakelilith Re: Spożywczo 08.02.26, 20:27
                        mocca25 napisała:

> Niestety nie wszytsko da się sprawdzac na bieżąco. Podobno w jakichś badaniach
                        > wyszło, ż eponad połowa płatków owsianych eko, certyfikowanych, ma nikiel wykra
                        > czający poza normy.

No nie można. Jak napisałam, eko oznacza tylko specyficzny rodzaj uprawy i hodowli, redukuje przez to pewne rzeczy, ale nie wszystkie. Nikiel znajduje się już w naturalny sposób w glebie i w niektórych rodzajach jest go więcej. Z drugiej strony, nie wszystko co konwencjonalne jest automatycznie bardziej skażone, jednak regulacje np. dotyczące pestycydów są inne.

• mocca25 Re: Spożywczo 08.02.26, 20:38
                          dlatego powtarzam - urozmaicenie, urozmaicenie, urozmaicenie

tak czy owak, z produktów DM, które wymieniłam jestem zadowolona organoleptycznie, to nie tylko certyfikat ale i skład
                          • snakelilith Re: Spożywczo 08.02.26, 20:47
                            mocca25 napisała:

> dlatego powtarzam - urozmaicenie, urozmaicenie, urozmaicenie
                            >
                            > tak czy owak, z produktów DM, które wymieniłam jestem zadowolona organoleptyczn
                            > ie, to nie tylko certyfikat ale i skład

Ja też tam wiele kupuję. Zawsze mąkę, bo dla mnie jest najlepsza. Też ryż basmati. Ale makaron wolę ten u mnie z Rewe, też eko, ale ma lepszy smak.
                            Co jeszcze jest bardzo dobre, to koncentrat mleka owsianego. Z pół litra wychodzi 1,5 mleka, ale ja robię tylko 1 litr. Dla mnie najlepsze smakowo mleko owsiane na rynku. Ale tylko to, w litrowych kartonach smakuje jakoś inaczej.

• daniela34 Re: Spożywczo 07.02.26, 18:44
          Na Bunscha 2 w centrum Atut o ile pamiętam jest
        • kora.bez.loginu Re: Spożywczo 08.02.26, 19:55
          Jest na Zabłociu - Romanowicza chyba i w Hucie za DH Wanda. Daniela o Atucie jeszcze niżej napisała
          • autentyczka Re: Spożywczo 09.02.26, 09:54
            Ej no- drugi koniec świata tongue_out
      • mocca25 Re: Spożywczo 07.02.26, 18:47
        I z wyższej półki cenowej, dla amatorów - platforma crowdfarming. Z tym, że nie polecam owoców miękkich (kiedyś się skusiłam na brzoskwinie - ciężko znoszą transport latem)
    • chlodne_dlonie Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 07.02.26, 21:41
      Płaszcza, powiadasz..?
      To mogę Aryton polecić, bo bardzo x mojego ostatniego zakupu jestem zadowolona. Pięknie, starannie odszyty, doskonałe materiały i kolor jakiego długo szukałam smile
      Nie są tanie, przynajmniej w pełnej cenie, ale już trwają wyprzedaże, a i w outletach czasem można znaleźć swój fason i rozmiar.
      Ja akurat nie ryzykowałam czekania na sondy, bo bardzo mi zależało akurat na tym kolorze.
      • pasquda77 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 08.02.26, 08:52
        Od siebie polecam krem spf Cosrx, no bomba!Lepszy od lubianego przez Ematkę Garniera, pięknie się wchłania, pielęgnuje, współpracuje z makijażem i nie szczypie w oczy!
    • autentyczka Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 09.02.26, 09:59
      I jeszcze kosmetycznie bo nie było a przyjechałam i sobie zaaplikowałam i obudzialam się gładka i piękna: niacynobaza na noc, co kilka dni , między tretinoine i słabiutkie kwasy- poezja!
    • swiezynka77 Re: Lubię polecajki ematek! Dawajcie coś 09.02.26, 10:11
      wszystko jest w drogerii na R:

krem na noc Bielenda professional żółty
      olejkowy krem pod oczy Yoskine
      szklana tarka do stóp - nigdy nie miałam gładszych!
      czyścik do szczotki do włosów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka