Dodaj do ulubionych

Wybory na moderatora emamy - zasady

17.02.26, 14:09
Dzień dobry,

Wiecie doskonale, że od dłuższego czasu emama ma tylko jednego moderatora społecznego. To zdecydowanie za mało - odczuwacie to Wy, odczuwa moderatorka, odbija się to na nastrojach na forum. Chcemy to naprawić i polepszyć komfort przebywania na emamie. Liczymy na to, że moderacja społeczna będzie aktywnie czuwać nad przestrzeganiem Regulaminu oraz zatroszczy się o możliwie uprzejmą i bezkonfliktową atmosferę dyskusji i/lub zachowanie elementarnej kultury wypowiedzi.

W celu wyłonienia moderatora, zachęcamy Was do rozpisania na emamie wątku wyborczego, na następujących zasadach:

1. Założyciela wątku prosimy o informację o opublikowaniu wątku, w wiadomości na adres forum@grupagazeta.pl

2. w wątku wskażecie typowaną przez Was osobę/osoby, uwaga: zgłoszenie wymaga zgody osoby wytypowanej

3. można też zgłosić swoją własną kandydaturę

4. dokonując zgłoszenia należy podać pełny login kandydata, a także krótko, merytorycznie uzasadnić

5. zachęcamy do merytorycznej, kulturalnej dyskusji nad zgłoszonymi kandydaturami

6. głosować można przez 3 tygodnie od dnia założenia wątku

7. 1 użytkownik forum może oddać głos na 1 kandydata

8. jako skutecznie oddany głos uwzględniany będzie wpis zawierający frazę “ostatecznie głosuję na ...” oraz wskazanie pełnego loginu kandydata

9. zabronione jest pisanie i/lub głosowanie z 2 różnych loginów (pacynkowanie)

10. głosowanie wygrywa osoba, która uzyska większość przychylnych głosów oddanych prawidłowo przez forumowiczów

11. w przypadku równej liczby głosów oddanych na dwóch lub więcej kandydatów ostatecznego zwycięzcę - moderatora wskaże Administracja forum

12. wybierzcie osobę, której ufacie; aktywną, wyważoną, możliwie obiektywną, o wysokiej kulturze osobistej i długim (co najmniej 2 lata) stażu forumowym

13. na potrzeby dyskusji dotyczącej kandydatów, przypominamy, że krytyka merytoryczna na forum jest dozwolona, natomiast wszelkie ataki personalne i wulgaryzmy będą usuwane

14. po zakończeniu głosowania (tj 3 tygodnie od dnia założenia wątku), założyciela wątku prosimy o wiadomość pod adres forum@grupagazeta.pl - Administracja dokona weryfikacji przebiegu głosowania i ogłosi wynik głosowania, zamieszczając wpis w ramach wątku

15. Administracja zastrzega sobie: prawo sprzeciwu wobec wybranego w powyższy sposób kandydata na moderatora, w przypadku wątpliwości co do kompetencji i cech umożliwiających prawidłowe moderowanie. Skorzystanie z prawa sprzeciwu wymaga uzasadnienia, które zostanie zamieszczone we wpisie w ramach wątku

Liczymy, że wspólnymi siłami zadbamy o wartość tego forum.
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:15
      Nie chce mi się tego czytać.

Moje kandydatki to pepsi.only i nastarana
      • koko8 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:52
        Nastarana to nick z dlugim stażem?
    • babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:20
      Moja kandydatka to pepsi.only.
      Jest rzeczowa w swoich wpisach, potrafi świetnie argumentować swoje stanowisko, nie poddaje się emocjom.

• boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:07
        babilon_noon napisała:

> Moja kandydatka to pepsi.only.
        > Jest rzeczowa w swoich wpisach, potrafi świetnie argumentować swoje stanowisko,
        > nie poddaje się emocjom.
        >
        Zaangażowana w jedną polityczną partię. A tu potrzeba bezpartyjnych. Pięknie hejtowała Nawrocką.
        • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:15
          boggi_dan napisał:

> Pięknie hejtowała Nawrocką.

Tez uważam, że to było piękne. To zawsze JEST piękne smile

• inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:31
          boggi_dan napisał:

> babilon_noon napisała:
          >
          > > Moja kandydatka to pepsi.only.
          > > Jest rzeczowa w swoich wpisach, potrafi świetnie argumentować swoje stano
          > wisko,
          > > nie poddaje się emocjom.
          > >
          > Zaangażowana w jedną polityczną partię. A tu potrzeba bezpartyjnych. Pięknie he
          > jtowała Nawrocką.

Nie poddaje się emocjom?DDD Szukanie sensacji i groźby to jak najbardziej nie poddawanie sie emocjombig_grinDDD
          • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:03

Jprdlę, psychofan!
            Zakładasz foldery, posegregowane wg nicków i zapisujesz wszystkie zrzuty ekranu z forum? 🤣

• inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:14
              iwles napisała:

>
              > Jprdlę, psychofan!
              > Zakładasz foldery, posegregowane wg nicków i zapisujesz wszystkie zrzuty ekranu
              > z forum? 🤣

Nie. Tylko te, które rzucają mi się w oczy. Wrzuciłem, jako kontrę, że jest wyważona i bez emocjibig_grinD Przecież Wy jak te kwoki w kurniku, oczy sobie nawzajem wydziobujecie.
              • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:27

Ale ty te zrzuty trzymasz latami 🤣
                • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:30
                  iwles napisała:

>
                  > Ale ty te zrzuty trzymasz latami 🤣

No skąd. Jeden z listopada 2025, drugi sprzed miesiąca. Gdzie tu lata - pytam?
                  Ale jakie perełki. Lubię sobie takie cacuszka powyszukiwać.
            • babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 01:11
              Zauważ że na jednym skrinów "intelientny" jest zalogowany na forum jako "sebasradochleba"
              smile))
          • babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 20.02.26, 01:07
            Kiedyś zastanawiałam się kto może się kryć pod nickiem "sebasradochleba"
            A to ty jesteś smile))
        • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:35
          boggi_dan napisał:

> >
          > Zaangażowana w jedną polityczną partię. A tu potrzeba bezpartyjnych. Pięknie he
          > jtowała Nawrocką.

Chyba wycięto. Bo nie ma tam jej wpisów.
        • attiya Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 05:54
          Nie hejtowała, tylko realnie przedstawiała owe coś.
          A ja proponuję Anagazetka, Daniela
    • babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:21
      11. w przypadku równej liczby głosów oddanych na dwóch lub więcej kandydatów ostatecznego zwycięzcę - moderatora wskaże Administracja forum

Sprzeciw...Kolejne tury wydają się być bardziej obiektywne i sprawiedliwe.
    • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:29
      Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie wróżę powodzenia tej akcji :p
      • geez_louise Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:32
        Dlaczego nie? Głosuję na Princess, Snake, Engina i Bywalca.
        • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:35
          Princess byłaby cudowna w tej roli! Widzę to! 😁😁
          • babilon_noon Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:50
            Princeska. Odpowiada na wpisy bez ich czytania. Tak samo by moderowała.
            • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:59
              Tak by było 😂
            • azalee Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:50
              Princess ujawnilaby wszystkie wielonikowce!
              • marileskrzys Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 17:06
                Wtedy by tu zostało 5-10 osób. Każdy orze na kilku.
                • majenkirr Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:04
                  marileskrzys napisał(a):
                  Każdy orze na kilku.

?
                • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:05
                  Nie każdy. Ja np jestem na to zbyt leniwa :p
                • szmytka1 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:29
                  Mów za siebie marilecostam
          • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:10
            szarmszejk123 napisał(a):

> Princess byłaby cudowna w tej roli! Widzę to! 😁😁
            A dlaczego nie. Jest sprawiedliwa i wykształcona.
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:14
              Ale nie czytam 70 procent watkow i nie przemoglabym sie. W dodatku calosc tych powyzej za glupote i złośliwosv bylaby juz wycieta. Tak ze tego... Tepilabym wszelakie objawy wredoty. Forum by padlo
      • ga-ti Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:09
        O weź, a ja miałam podać Cię jako jedną z kandydatek ☹️
        • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:10
          Mine? Nie no, absolutnie, jestem bardzo stronnicza :p
          • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:25
            No nie, nawet Arab ci daje prezenty
            • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:26
              On to wszystkim dawal chyba, nie, ze tylko mnie 🤷 nikt tego najwyraźniej nie kupuje i musi się pozbyc:p
              • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:15
                Masz arabskiego wielbiciela? Jak egzotycznie.
                • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:28
                  Princess przeczytaj mój wątek Umyłam włosy i coś doradź
                  • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:50
                    Watek 1356543 wlosingowy? Oo nie!
                    • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:18
                      Nie! Astrologiczny!
                    • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:55
                      W życiu nie byłam w wątkach o koreańskich serialach i nie mam pojęcia o czym są. Umarłabym gdybym miała je czytać.
                • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:56
                  Żeby to był wielbiciel, to może by mi dawał prezenty bardziej dopasowane do mojego gustu a mniej do tego, co mu w sklepie nie schodzi :p eh:p
    • heca007 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:37
      O matko sad tak czy inaczej będzie jatka...
      • szmytka1 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:31
        Aż się telefon zaciął 😆
        • heca007 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:45
          big_grin
        • nieobiektywnie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:56
          szmytka1 napisała:

> Aż się telefon zaciął 😆

Raczej rozładował lol
    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:48
      A do czego tu potrzebne dwie adminki? Komu by się chciało czytać te wszystkie wypowiedzi. Całe tasiemcowe wątki. Cały ten hejt botów.
    • marileskrzys Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:49
      dekoderka angazetka, hanusinomamo, abria - te userki cenię najbardziej. Spokojne, rzeczowe, empatyczne, tworzą klimat tego forum.
      • homohominilupus Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:11
        Aha, i juz wiadomo żeś troll
      • abria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 17:10
        zabraklo hanusinej
        • skumbrie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:32
          Nie zabrakło wink
      • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:10
        Psychofanka, no bywa. Szkoda, że cię nawet nie znam.
    • mariola233 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:52
      Ja się zgłaszam jako chętna,jestem emamie wierna z 25 lat
      • alexis1121 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:02
        Mariolu, masz mój głos.
        • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:08
          Mój też.
          • kropkacom Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:21
            To chyba nie ta fraza. smile
      • ga-ti Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:08
        Mariolka miałaby dobrą kiełbasę (i nie tylko!) wyborczą 😁
      • memphis90 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:13
        Masz mój głos!
      • simply_z Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:41
        Moj tez!
      • mariola233 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 08:54
        Oh dziękuję Wam moje piękne 🌺🌹🌻🌷⚘️
    • pursuedbyabear Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 14:54
      Wapaha, ziuta i dramatika (którego obrzygliwych postów nie potrafiliście usunąć przez tydzień).
      • lauren6 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:20
        Nie zapomnij o żanetce
      • piataziuta Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 13:06
        <parsk>

🤭

• borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:21
      Oczami wyobraźni widzę wątek roku 🙄
      • damartyn Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:29
        I ja😂.
      • kropkaa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:57
        Wpisuj do kajecika, żeby nie zapomnieć! Dopiero początek roku, a tu takie złoto.
      • majenkirr Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:07
        Ja bym Borsuczyco głosowała na Ciebie.
        • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:08
          Ale czy cię stać ?
        • borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:11
          A dziękuję 😘
          • mizantropka65 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:13
            Ja też
    • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:21
      Zglaszam borsuczyce i taje. Obie sa rozsadne i obiektywne. Nie trolluja.
      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:21
        ( o ile one chcialyby... Oczywiscie....)
        • marzenka12 [...] 17.02.26, 15:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:28
            A ty to kto?
        • borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:34
          Ja bardzo chętnie, ale nie za darmo.
          • pani.asma [...] 17.02.26, 16:07
          • dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:13
            borsuczyca.klusek napisała:

> Ja bardzo chętnie, ale nie za darmo.

Ja głosuję na borsuczycę, zwłaszcza że się zgodziła smile
            • borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:43
              dracaria napisała:

> Ja głosuję na borsuczycę, zwłaszcza że się zgodziła smile

Zgodziłam się, ale tylko za piniądz. Żadne tam kubeczki czy koszulki...
      • ga-ti Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:05
        Borsuczyca też dobry pomysł!
        • ga-ti Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:06
          Tylko poświntuszyć by nie pozwalała 🤭😄
        • ardzuna Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:33
          ga-ti napisała:

> Borsuczyca też dobry pomysł!

Nie. Zły.
      • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:17
        princesswhitewolf napisała:

> Zglaszam borsuczyce i taje. Obie sa rozsadne i obiektywne. Nie trolluja.
        >
        Ja też za nimi. Są sprawiedliwe w ocenach i opiniach.
        • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:20
          No tak ale to ryzykowne żeby Taje moderowała wątki wyborcze

Jak za rok PiS wygra to ona się nie podniesie
          • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:24
            pani.asma napisała:

> No tak ale to ryzykowne żeby Taje moderowała wątki wyborcze
            >
            > Jak za rok PiS wygra to ona się nie podniesie

mam nadzieję, że PIS wygra. Oraz że tuskowa banda pójdzie won.
            • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:29

To gdzie ty wtedy bidoku będziesz się udzielał w internecie?
              • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:16
                Iwles zaczynasz byc bywalcowa psychofanka.. nie da sie tego nie zauwazyc
                • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:22

> Iwles zaczynasz byc bywalcowa psychofanka.. nie da sie tego nie zauwazyc
                  >

Weszłaś już w rolę moderatora? Nie za szybko? 😅
                  • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:24
                    Moja droga, przeciez ja od lat lubie cie czasem strofowac. Jak moglas nie zauważyć.

A moderatorem jak juz napisalam za boga ojca nie chce byc. Zadna przyjemnosc czytac bzdurne watki i w dodatku skupiac sie na nich.
                    • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:29

To dobrze, ze nie chcesz byc, bo nie ogarniasz drzewka, o Bywalcu pisałam w innym miejscu.
                      • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:15
                        Podejrzewam że ty zostsniesz tą Moderatorką bo jesteś w orszaku Iwoni

Pewnie już trwają negocjację albo się skończyły
                    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:34

> Moja droga, przeciez ja od lat lubie cie czasem strofowac. Jak moglas nie zauwa
                      > żyć.
                      >
                      > A moderatorem jak juz napisalam za boga ojca nie chce byc. Zadna przyjemnosc cz
                      > ytac bzdurne watki i w dodatku skupiac sie na nich.
                      >
                      Nie wiem do końca, czy to bywalec.
                      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:35
                        Inteligentnyjakbrzytwa to nie bywalec?
                        • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:41
                          A bywalec?
                        • azalee Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:47
                          Patrz, a jakbys byla modka to bys wiedziala!
                          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:54
                            I co taka wiedze posiasc w zamian za dziesiatki godzin czytania watkow pt Boli mnie palec u Nogi albo wnikania w watek dzie evening vibe z jakas druga sie tluka Izrael versus Palestyna? Albo czytac wywody menopauzalne snejkowej i badac czy juz zlamala regulamin czy jeszcze nie?

Szkoda zycia
                            • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:21

> I co taka wiedze posiasc w zamian za dziesiatki godzin czytania watkow pt Boli
                              > mnie palec u Nogi albo wnikania w watek dzie evening vibe z jakas druga sie tlu
                              > ka Izrael versus Palestyna? Albo czytac wywody menopauzalne snejkowej i badac
                              > czy juz zlamala regulamin czy jeszcze nie?
                              >
                              > Szkoda zycia
                              >
                              Też racja. Lepiej nie być uwiązany, czyimś opowieściami i zaprzątać sobie głowę głupotami. To nie jest łatwy chleb, ocenianie ludzi.
                            • snakelilith Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 23:07

> Szkoda zycia

Nie wysilaj siętak princesowa, ciebie nikt na pewno nie wybierze.
                              • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 00:01
                                Juz proponowalo paru. Ja bym sie nie zgodzila.
                                • snakelilith [...] 18.02.26, 00:16
      • abria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:33
        na pewno nie taje: już się odpaliło dalej i pokazało, że się nie nadaje
        • taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 13:42
          No jak to, przecież tylko powieliłam twój wycięty manifest ku wiedzy ogółu, powinnxs się cieszyć, że amplifikuję twój przekaz, który nie mógł trafić do społeczności forumowej.
          • abria [...] 18.02.26, 13:50
          • dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:09
            taje napisała:

> wycięty manifest

Co ono tam napisało, że będzie doksować po IP i wrzucać do dołów z wapnem? big_grin
            • taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:11
              Między innymi, że będzie co do zasady wycinać twoje posty (i kilku innych).
              • dracaria Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 14:12
                taje napisała:

> Między innymi, że będzie co do zasady wycinać twoje posty (i kilku innych).

Żadna rewolucja big_grin
    • karyna-z-raszyna Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:23
      Ja zgłaszałam kandydowanie i miałam popracie Princess, Snejk, Pepsi, Marty, Primuli i wielu innych nicków ale juz niepamietam
    • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:25
      Mysle ze regulamin tych wyborow nie jest zdroworozsadkowy.

Wy moderacjo widzicie czy ktos ma kilka nickow. Ktos moze byc ok na jednym nicku a szalec na innym. Wiec radzilabym nie opierac sie tylko na glosowaniu.
      • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:38

> Mysle ze regulamin tych wyborow nie jest zdroworozsadkowy.
        >
        > Wy moderacjo widzicie czy ktos ma kilka nickow. Ktos moze byc ok na jednym nick
        > u a szalec na innym. Wiec radzilabym nie opierac sie tylko na glosowaniu.

Otóż to. Znamy takie użytkowniczki. Z jednych nicków hejtują, wrzeszczą, atakują a z innych piszą o kwiatkach, ogródkach, bąbelkach i kawkach.
        • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:04
          O, powiało bywalcem.
          • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:15
            primula.alpicola napisała:

> O, powiało bywalcem.

No i co mi zrobisz?
          • engine8t Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:37
            primula.alpicola napisała:

> O, powiało bywalcem.

Ja ta kandydature bywalca popieram...
            Bo zgodnie z zasadami DEI nie mozna tu nikogo dyskryminowac ze wzgledu na plec.
            A meska wersja moderatorki bedzie zdrowa bo wreszcie ktos to formum bedzie trzymal w ryzach
            • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:52
              No tak, na forum dla matek to facet powinien być moderatorem. I to facet, którego tutaj nikt nie szanuje. Ma to sens :p
            • iwles Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:28
              Bywalec? Ten, który ma wygaszone pół forum?
              Fajny moderator. Popieram 🤣
      • magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:39

>
        >
        > Wy moderacjo widzicie czy ktos ma kilka nickow. Ktos moze byc ok na jednym nick
        > u a szalec na innym. Wiec radzilabym nie opierac sie tylko na glosowaniu.
        >

Prawda.
    • kropkacom Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:51
      Dziwny pomysł. Najwięcej głosów dostaną najpopularniejsze nicki. Jednak to administracja wybierze przecież. Po prostu niech administracja złoży ofertę. Chyba, że ten wątek to sposób animowania forum? W sumie... Czemu nie? big_grin Ja bym nawet chciała spróbować takiej moderacji. Mam upewnienia na jednym już martwym forum. Jednak aż tak dużo czasu nie mam. Filmy się same nie oglądną. tongue_out

• princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:18
        Tak. Klub Towarzystwa Wzajemnej Adoracji i Ciasteczek bedzie mial najwiecej glosow. A tu musi byc ktos obiektywny i niezalezny
      • taki-sobie-nick Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 22:43
        kropkacom napisała:

> Dziwny pomysł. Najwięcej głosów dostaną najpopularniejsze nicki.

No czyli zasada "głosuj na kolesia".

Jednak to admi
        > nistracja wybierze przecież. Po prostu niech administracja złoży ofertę. Chyba,
        > że ten wątek to sposób animowania forum? W sumie... Czemu nie? big_grin Ja bym nawet
        > chciała spróbować takiej moderacji.

O ile znam twoje wpisy - bo wszystkich nie znam - tobym na ciebie głosowała.
    • mocca25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 15:58

Wiecie doskonale, że od dłuższego czasu emama ma tylko jednego moderatora społecznego.

przecież ten jeden (iwonia) też zniknęła. Czyl
      • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:15
        Dlaczego mój rozsądny pomysł został usunięty ?

Jak inaczej spowodować że moderacja będzie profesjonalna ??
    • pani.asma [...] 17.02.26, 16:06
    • migafka357 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:21
      Ja zgłaszam kandydaturę Borsuczycy, Szarmszejk, Taje, Chatgris, Danieli i Eliszki. Chyba że któraś nie chce 🙂 Są na forum często i piszą w bardzo wyważony sposób. Wyważonych osób jest tu więcej, ale mniej piszą, więc pewnie nie miałyby aż tyle czasu.
      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:32
        Pytanie jak sie zachowuja na ich innych nickach jeśli takowe maja.

Zawsze wydaje mi sie ze moderacja ma niezly ubaw jak przyglada sie who is who na innym nicku. Okazuje sie zapewne ze forum jest o polowe mniejsze.

Ja bym chetniej glosowala na jednonikowcow. Dawala im dodatkowa punktacje za to ze nie maja 🥸 alternatywnych wcielen
        • inteligentnyjakbrzytwa Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:35

> Pytanie jak sie zachowuja na ich innych nickach jeśli takowe maja.
          >
          > Zawsze wydaje mi sie ze moderacja ma niezly ubaw jak przyglada sie who is who n
          > a innym nicku. Okazuje sie zapewne ze forum jest o polowe mniejsze.
          >
          > Ja bym chetniej glosowala na jednonikowcow. Dawala im dodatkowa punktacje za to
          > ze nie maja 🥸 alternatywnych wcielen

Ja bym oddał głos na Lajtovą i jej 100 nickówwink Wtedy by forum miało 101 moderatorek i zapanowałby porządekwink
          Ale dla dobra forum głosuję na Taje i Borsuczycę. Ty Princess też by się nadawała.
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:45
            Ale ja nie chce. Daj spokoj ciezka robota.

Czytac wszystkie watki anny🤦 i innych. Ja czytam co dziesiaty watek! Najchętniej te wojenne 😍😜

Nie wolno tez by byłoby podrzec lacha ze snejkowa jak za starych dobrych czasow. Trzebaby sie zachowywac obiektywnie, flaki z olejem.

Nie ma mowy.

Do tego trzeba miec osobowosc. Borsuczyca i taje maja. 🫡
            • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 17:22

> Ale ja nie chce. Daj spokoj ciezka robota.
              >
              > Czytac wszystkie watki anny🤦 i innych. Ja czytam co dziesiaty watek! Najchętni
              > ej te wojenne 😍😜
              >
              > Nie wolno tez by byłoby podrzec lacha ze snejkowa jak za starych dobrych czasow
              > . Trzebaby sie zachowywac obiektywnie, flaki z olejem.
              >
              > Nie ma mowy.
              >
              > Do tego trzeba miec osobowosc. Borsuczyca i taje maja. 🫡
              >
              Co ci przeszkadzają wątki Anny akurat. Tu ludzie mają różne problemy akurat. Trzeba mieć czas przeglądać to wszystko. Nie każdy się nadaje. Ty lepiej nie typuj.. Bo z tego typowania nic nie wychodzi.
              .
              • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:19
                Alez absolutnie mi nie przeszkadzaja co niejednokrotnie powiedzialam.

Ale nie mialabym zdrowia by je czytac.
      • daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:32
        Bardzo mi miło, za nominację dziękuję, ale nie przyjmuję smile
        • szarmszejk123 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:34
          Również dziękuję i również nie skorzystam :p
      • taje Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:39
        Dziękuję za zaufanie, ale nie będę kandydować.
        • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:48
          No wiesz.... 🥺😮‍💨😩

Poswiec sie dla dobra ojczyzny!
        • abria [...] 17.02.26, 17:09
      • eliszka25 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:07
        Miło mi, ale dziękuję, nie będę kandydowała. Nie mam na to czasu i nerwów.
    • profes79 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 16:50
      Najlepszym moderatorem to będzie ktoś kto tego nie chce a zgłaszający się sam to wręcz syrena alarmowa wink
      • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 17:51
        profes79 napisał:

> Najlepszym moderatorem to będzie ktoś kto tego nie chce a zgłaszający się sam t
        > o wręcz syrena alarmowa wink
        >
        Bingo.
    • lauren6 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 17:38
      Nie ma takich pieniędzy na świecie, które by mnie skłoniły do czytania każdej guanoburzy na ematce. A tu jeszcze wszystko w czynie społecznym, lol.
    • skumbrie Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:33
      Mariolka. Jedyna,której wątki nie wywołują jatek.
      • magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:21
        skumbrie napisała:

> Mariolka. Jedyna,której wątki nie wywołują jatek.

Bo wątki mariolki interesują tylko kilka osób ze świata różowych jednorożców. A mariolka może moderować co najwyżej wątki pt. Co dzisiaj na obiad czyli towarzystwo wzajemnej adoracji (TWA).
    • ekstereso Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 18:59
      Uważam, że Borsyczyca by się nadawała.
    • heca007 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:18
      Default może? Bo Kropkacom nie chce (a szkoda) wink
    • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:18
      Borsuczyca byłaby super. Albo Daniela (tak, wiem, że nie chce, ale byłaby).
      • magnoliaa50_50 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:29
        angazetka napisała:

> Borsuczyca byłaby super. Albo Daniela (tak, wiem, że nie chce, ale byłaby).
        >

Ty byłabyś super. Mogłabyś uczyć forumki kultury osobistej i pouczać jak piszemy cośtam w języku polskim, a także moderować kierując się ogólnie przyjętymi 50 lat temu zasadami.
        • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:50
          <patrzy z politowaniem>
      • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:20
        Czy aby daniela ma jeden nick? Czy tez nie ma więcej edycji?
        • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:51
          Nic nie wiem o więcej niż jednym nicku Danieli. Znaczy, kiedyś była teoria, że ja, Daniela i ktoś tam to jedna osoba, ale jednakowoż tak nie jest.
          • primula.alpicola Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:56
            angazetka napisała:

> Nic nie wiem o więcej niż jednym nicku Danieli. Znaczy, kiedyś była teoria, że
            > ja, Daniela i ktoś tam to jedna osoba, ale jednakowoż tak nie jest.
            >
            Ja byłam danielą. I panną nastrurcją. I kimś jeszcze, nie pamiętam.
            • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:11
              Ja byłam Anna i wieloma innymi ale już nie pamiętam
            • daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:12
              Nasturcją kiedyś, zupełnie znienacka, została też mdro. No taki los💁‍♀️

#wszystkiejesteśmynasturcjami

A która jeszcze nie była to będzie.
              • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 00:02
                No wlasnie i z powodu tego zlosliwego poczucia humoru i wielkiego dziwowania sie ze ludzie moga miec wiecej niz jeden nick i sie przebierac- na moderatorke sie nie nadajesz
          • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:57
            E tam ty i daniela? Skad. Zupelnie inny styl.
            • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:01
              Nie znam się, ale to nie o to chodzi w wielu nickach jednej osoby?
          • daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:08
            Nie mam innego nicka, angazetko 😘
            Ani, jak widać, od początku działalności go nie zmieniam.
            A to już prawie 8 lat.

Ale oczywiście nikogo nie zamierzam przekonywać, zapewniać, składać przysiąg ani obietnic, więc jak ktoś ma wątpliwości to musi sobie przeprowadzić prywatne śledztwo i szukać dowodów.
            • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:14
              Ależ ja nie mam wątpliwości!
              • daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:23
                To drugie zdanie to nie do Ciebie 😉 to było ogólnie 😘
          • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:10
            Na pewno było więcej fałszywych prawniczek

Łatwo można poznać „interpretację” z Google
            • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:27
              He he asma czuwa

Akurat daniela jest prawniczka. Co do nickow zawsze mam watpliwosci
              • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 21:42
                Prinzess ale skąd to wiesz przecież każdy umie obsługiwać Google nawet twój dziubuś.

A moderatorke i tak wybiorą za nas, nie ma się co ekscytować, dalsza niedola nieunikniona.

Powiedz mi princess czy jak lecę do Stanów i mam przesiadkę tam to ZAWSZE muszę odebrać bagaż i od nowa nadać ?
                • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 00:04
                  Nie no cos ty. Jesli nie ma zmiany lotniska czyli na tym samym jestes to twoj bagaz jest przekierowywany wewnętrznymi korytarzami bez twojego udzialu.

Nie chce straszyc ale raz na 10 razy zdarzalo mi sie ze bagaz dowiezli ... 1 dzien pozniej
                  • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 08:11
                    Kurczę
                    I tu zonk
                    Bo połowa ludzi mówi że jednak jest kontrola przy immigration i trzeba te walizki wywlekać ( że niby takie specyficzne uregulowanie dla USA jakby kogoś nie wpuścili )

A wy gdzie na wakacje ? Dziubdzius pojedzie do Polski na kolonie ?
                    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 09:54
                      O nie można napisać. Że Daniela zupełnie się nie na nadaje na adminkę. Jeśli ktoś ma krotką pamięć.
                    • princesswhitewolf Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 19.02.26, 15:06
                      no on nie chce. I obraza sie. Ahh.
              • boggi_dan [...] 18.02.26, 09:55
                • angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:01
                  Kogóż Daniela hejtowała?
                  • yenna_m Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:02
                    Daniela? Jestem przeciw.
                    • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 11:54
                      yenna_m napisała:

> Daniela? Jestem przeciw.
                      Napisałem swoje zdanie. Mimo usuwania moich postów. I to nie Kaśka usuwa. Trzeba było by faktycznie się pożegnać tym forum.
                      • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 12:01
                        Popieram wink
                        Jaka Kaska?
                        Znam tylko Iwonie
                  • daniela34 Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:16
                    Angazetko, nie warto. Jeżeli stary troll taniarada pisze, że się nie nadaję na moderatorkę to jest to dla mnie akurat największy komplement.
                    Nie chcialabym się - w jego opinii - nadawać.

Nie kandyduję, nie mam na to w tej chwili czasu ani do tego głowy. Niechże sobie wesołe (I jakże dobrane! W korcu maku rzekłabym) trio tropi moje kolejne nicki i pisze o hejcie. Powodzenia życzę!

• angazetka Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:56
                      Jasna rzecz, tylko ty jesteś dla mnie krainą łagodności tego forum. Chciałabym wiedzieć, jak wygląda hejt w wykonaniu kogoś takiego.
                  • pani.asma Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 10:44
                    Swoich „klientów „ między innymi

Tu się włącza czerwone światło i pani redaktor też powinno
        • boggi_dan [...] 18.02.26, 09:12
    • piataziuta Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 19:20
      Snejki i Borsuczyca.

Yin/Yang

• borsuczyca.klusek Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:45
        piataziuta napisała:

> Snejki i Borsuczyca.
        >
        > Yin/Yang
        >

Twojego głosu to bym się w życiu nie spodziewała 🙄
        • piataziuta Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 17.02.26, 20:49
          Widocznie źle mnie oceniasz.
          • boggi_dan Re: Wybory na moderatora emamy - zasady 18.02.26, 06:31
            Tak jak sprawiedliwie prowadzi prywatne forum. To nie za bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka