Dodaj do ulubionych

Wątek na wtorek

24.02.26, 12:43
Zadne tam Kenie ani inne Aruby.
Alpy rządzą. Widoki de puta madre.
A słońce tak świeci że co chwilę trzeba sie 50 smarować.
Odkrywam uroki narciarstwa tarasowego.
Na obiad jeszcze nie wiem co.
Obserwuj wątek
    • mocca25 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:01
      Alpy piękne, ja jednak #teammorze. I już za parę dni jadę, tralala. Potrzebuję bo i za mną i przede mną wyzwania (trzeba być debilem, zeby się podejmowac jakichś egzaminów w moim wieku)

Na obiad paszteciki z pieczarkami
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:32
        mocca25 napisała:

> Alpy piękne, ja jednak #teammorze. I już za parę dni jadę, tralala. Potrzebuję
        > bo i za mną i przede mną wyzwania (trzeba być debilem, zeby się podejmowac jaki
        > chś egzaminów w moim wieku)

Jeden debil pozdrawia drugiego debila🙃

Mnie tu w ogóle nie powinno być, bo mam tyle do zrobienia na tej cholernej podyplomowce ze strach sie bać.
        Nawet laptopa wzięłam zeby coś tam porobić po nartach ale nie ma szans, wracam zmęczona jak koń po westernie i nie w głowie mi nauka...nadrobię, prawda?

>
        > Na obiad paszteciki z pieczarkami
        >
        • mocca25 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:35
          Pewnie, że nadrobisz!
    • krwawy.lolo Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:05
      Alpy mam w Perlinie. tongue_out
      • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:19
        Nie masz już!
        • krwawy.lolo Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:23
          Mam, jak najbardziej. Alpy w Perlinie to "dzielnica" wioski położona na górce. Prowadzi tam ulica Alpejska. Można zobaczyć na guglach.
    • szarmszejk123 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:12
      Wow, cudnie!
      U mnie ciepło, 12 stopni na plusie a jutro ma być nawet 18.
      U mnie się trochę różnych rzeczy narobiło, niefajnych, ale nie chce mi się pisać.
      Na obiad chyba dorsz w sosie cytrynowym bo jakoś za mną chodzi od któregoś obiadowątku, ale jeszcze nie wiemy czym i jak .
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:30
        szarmszejk123 napisał(a):

> Wow, cudnie!
        > U mnie ciepło, 12 stopni na plusie a jutro ma być nawet 18.
        > U mnie się trochę różnych rzeczy narobiło, niefajnych, ale nie chce mi się pisa
        > ć.

To sie tam trzymaj i pamiętaj ze kiedys tam bedzie lepiej

> Na obiad chyba dorsz w sosie cytrynowym bo jakoś za mną chodzi od któregoś obia
        > dowątku, ale jeszcze nie wiemy czym i jak .
        • szarmszejk123 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:39
          Dzięki, tak na pewno będzie 😘
    • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:18
      >Widoki de puta madre.

big_grin

Ja się dzisiaj jaram, bo stopniał cały śnieg, zniknął lód i wróciły wszystkie ścieżki rowerowe!
      I to bezmroźne, wilgotne powietrze! Wiosna Pani, wiosna!
      Lubię to!

Na obiad polędwiczki wieprzowe z pieczarkami w sosie winno-śmietanowo cośtam - wyjątkowo dobre mi wyszły.

Zamiast zdjęcia skrin z kamery lajw!
      Ach, jak dobrze podglądać jak się topi!

• piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:30
        Aaa! Ptak mi dzisiaj osrał kurtkę. Pomyślałam, że to może na szczęście. :p
        • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:35
          Jak ha nienawidzę tych cholernych obesrancow 🪃 🤬
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:33
        A goofna spod śniegu wyłażą?
        • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:35
          Na pewno!
          Ale narazie widziałam wyleźnięte śmieci i kupę piachu, którym posypywali śnieg.
        • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 22:21
          Wyłażą za to potłuczone butelki 😞
          • piataziuta Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 22:25
            Złapałaś gumę?
            Potłuczone butelki na ścieżkach rowerowych to niestety zmora. W zeszłym roku trzy razy załapałam gumę.
            • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 07:12
              Od grudnia nie jeżdżę, przez te lody i ciemności, więc nie. Ale doła złapałam. Jak to wygląda w ogóle! I ile tego jest! 🙄
              Za chwilę zacznę jeździć, mam nowiutkie opony, jak mi cholera popękają to się wścieknę...
              • piataziuta Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 10:48
                Dawaj na rower, pomoże na doła! smile
                Ja już zdjęłam oponę z kolcami i dzisiaj pojechałam na "letnich". Spoko jest! smile
                • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 20:12
                  Czyli wiosna idzie?

Niech ktos mi powie: wstaję na te narty po 6 rano, jeżdżę cały dzień z przerwą na obiad i nie jestem jakos bardzo zmęczona. Chlop ledwo żyję a ja jeszcze bym na spacer poszła. Czy to normalne czy moze poprawa nastroju przed śmiercią? Bo tak sie chyba poprawia a potem goodbye?
                  • piataziuta Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 20:40
                    > Niech ktos mi powie: wstaję na te narty po 6 rano, jeżdżę cały dzień z przerwą
                    > na obiad i nie jestem jakos bardzo zmęczona. Chlop ledwo żyję a ja jeszcze bym
                    > na spacer poszła. Czy to normalne czy moze poprawa nastroju przed śmiercią? Bo
                    > tak sie chyba poprawia a potem goodbye?

Ciężko powiedzieć.
                    Ja miałam tak momentami latem. Napier...w pracy miesiącami bez przerw, a potem na 3 dni jechaliśmy nad polskie morze. Przed 7 pobudka i ciśnięcie na winga. Po wingu śniadanie i nowy pomysł, bo 80km dalej może wejść termika. Termika weszła, więc kolejne godziny pływania na kajtach. 80km z powrotem. Pakowanie manatków i sen, ale tylko do 3 rano, bo o 10 trzeba być w Wawie w robo.
                    Ja bym jeszcze pole zaorała po drodze, ale Mieciu prawie padł.

Jedziesz na adrenalinie?
                    I jak sypiasz?
                    • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 21:15
                      Na adrenalinie to nie. Ale na takiej, nie wiem, radości, eksytacji ze jest tu tak przepięknie, ze pogoda idealna, lampa przez 6 dni jazdy, nigdy w Alpach takiej pogody nie mialam. Ja to naprawdę kocham.

Sypiam tu idealnie, odpukać. Wcześniej chodzimy spać zeby po tej 6 (ja) wstawać bez bólu.

Cialo daje mi znaki ze jednak by juz moze odpocząć, ale są to delikatne znaki. Hm.
                      • piataziuta Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 21:27
                        No to chyba raczej nie objaw umierania. smile
                      • sylwiastka Re: Wątek na wtorek 27.02.26, 08:25
                        A masz na codzień prace umysłową? W zamkniętym pomieszczeniu? Może dlatego odpoczywasz, bo robisz coś zupełnie innego i to w pięknych okolicznościach przyrody i pogody. Ja dlatego na nartach tak dobrze odpoczywam, śpię rano dłużej niż Ty, bo do 7.00-7.30. Ale poźniej po śniadaniu jestem cały dzień na dworze. Nie raz doświadczyłam słonecznej pogody przez cały pobyt. I to dla mnie jest dość lekki wysiłek, jest dużo odpoczynku podczas jazdy wyciągami, dużo fajnych rozmów z pozostałymi uczestnikami wyjazdu. Póżniej mam jeszcze dużo energii na basen i saunę oraz kolację, ale za to wcześnie chodzę spać, chyba z szoku i przedawkowania świeżego powietrza wink
                        Jak ciało daje się we znaki to właśnie sauna i basen dobrze działają, albo masaż. Funduje sobie jeden kolo 4-5 dnia wyjazdu smile
                        • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 27.02.26, 08:42
                          sylwiastka napisała:

> A masz na codzień prace umysłową? W zamkniętym pomieszczeniu?

Tak, ale sporo tez przebywam na zewnątrz, a narty juz byly pare razy grane wiec porządną rozgrzewkę mialam.

Może dlatego odpo
                          > czywasz, bo robisz coś zupełnie innego i to w pięknych okolicznościach przyrody
                          > i pogody. Ja dlatego na nartach tak dobrze odpoczywam, śpię rano dłużej niż Ty
                          > , bo do 7.00-7.30. Ale poźniej po śniadaniu jestem cały dzień na dworze. Nie ra
                          > z doświadczyłam słonecznej pogody przez cały pobyt. I to dla mnie jest dość lek
                          > ki wysiłek, jest dużo odpoczynku podczas jazdy wyciągami, dużo fajnych rozmów z
                          > pozostałymi uczestnikami wyjazdu. Póżniej mam jeszcze dużo energii na basen i
                          > saunę oraz kolację, ale za to wcześnie chodzę spać, chyba z szoku i przedawkowa
                          > nia świeżego powietrza wink

Tak, haha. W domu nie zasypiam przed północą, za to wstaje później. Wyjazd narciarski to jedyny czas kiedy wstaję o 6/ 6.30 ze śpiewem na ustach
                          > J

ak ciało daje się we znaki to właśnie sauna i basen dobrze działają, albo masa
                          > ż. Funduje sobie jeden kolo 4-5 dnia wyjazdu smile

Cialo tak delikatnie informuje, ze jest odrobinę zmęczone. Chyba mam całkiem ok kondycję bo jednak dużo jeżdżę, prawie bez przerw.

Mamy tu wannę z hydromasażem 🤗
                    • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 21:16
                      A co to znaczy ze wchodzi termika?
                      • piataziuta Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 21:32
                        Gdy nie ma wiatru w prognozie, ale jest lato i słońce w pełni, Bałtyk zimny, plaża gorąca - po południu pojawia wiatr termiczny na dwie trzy godziny. Wieje od wody do plaży, przez różnicę temperatur.
                        • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 27.02.26, 08:37
                          Ciekawe, dzięki za wyjaśnienie
                  • piataziuta Re: Wątek na wtorek 26.02.26, 20:41
                    >Czyli wiosna idzie?

Dla mnie już jest. smile
                  • wapaha Re: Wątek na wtorek 27.02.26, 10:38
                    homohominilupus napisała:

>
                    > Niech ktos mi powie: wstaję na te narty po 6 rano, jeżdżę cały dzień z przerwą
                    > na obiad i nie jestem jakos bardzo zmęczona. Chlop ledwo żyję a ja jeszcze bym
                    > na spacer poszła. Czy to normalne czy moze poprawa nastroju przed śmiercią? Bo
                    > tak sie chyba poprawia a potem goodbye?
                    >

nie, to są te mityczne endorfiny smile
                    fajnie smile
    • jkl13 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:18
      Masz rację, góry rządzą! U mnie szaro, buro i ponuro, a w tle wiosenne roztopy. Z domu mogę albo wyjechać autem, albo wyjść w kaloszach, bo jakiś geniusz, utwardzając drogę, nie pomyślał o odwodnieniu...
      Na obiad nic, czyli każdy je to, co znajdzie w lodówce.
    • hanusinamama Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 13:25
      Pięknie!!!!
      U mnie śnieg stopniał i ...psie kupy wszędzie smile
      Ale jest ok idziemy w strone wiosny, wyciągnięte kaloszki
      Na obiad sos boloński
      • mayaalex Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:17
        U nas tez byl bolonski - jako nadzienie do lasagne smile
    • alexis1121 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:13
      Przepiękny widoczek 🤩 góry w słońcu wyglądają nieziemsko.
      U mnie wirusowe zapalenie spojówek 😭nie mogę mrugać oczami.
      • raczek47 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:25
        Oglądam jak film kręcą
        🙂
      • majenkirr Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:41
        O, Gucci?
        • pepsi.only Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:56
          Ładna. Ciekawe, na jeden, czy na dwa paski- wolę jeden. Pakowna chociaż ta torebusia? wchodzi laptok suspicious ?
    • pepsi.only Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:39
      Ale pięknie! Kocham góry.

Dostałam zjebkę od rana. Już wiem, że ta osoba, niezależnie co powiem, szuka czegoś o co się zahaczy, i mnie zjebuta....
      Jak powiem, że jest dobrze, wszystko gra, to słyszę, że to źle, że jest dobrze. Jak powiem: słuchaj, było slabo, ale problem (techniczny, niezalezny od czlowieka i złośliwośćrzeczymartwych 😉) ogarnęłam i generalnie wyszlo wszystkim na plus... okazuje się że nie tak sobie poradziłam bo mogłam inaczej, w ogóle skąd taki problem, z pewnością mogłaś inaczej, tak, śmak.
      Dziś dowiedziałam się, że owa osoba ma pogrzeb w najbliższym gronie, więc dzisiejszą dyskusję usprawiedliwiam, ale muszę prędko znaleźć sposób, żeby się nie ugruntowało. Tego nie chcę- miejsce zbyt fajne, żeby takie rzeczy przytrafiały mi się częściej.
      Poza tym debil pozdrawia debilki 🤣
      Na obiad makaron z pieczarkami w sosie Alfredo.
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:54
        Nie daj się! Bo bedzie po Tobie jeździć. Mówię z własnego doświadczenia, jak ktos na głowę włazi i włazi to pozniej jak go sie w koncu z tej głowy zwali to ojesusmaria, drama, foch i próby samobójcze.

#debilnydreamteam?
        • pepsi.only Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:52
          Na razie nie wychylam się i unikam
          (udaje się tak do ok tygodnia nie spotkać się, a jak zjebka będzie raz w tygodniu, to jakoś dam radę 😉 ).
          Właśnie pomyślałam, że żeby poprawiło się musi przyjść ktoś nowy! Nowszy ode mnie- niech uwaga skupi się na nim, i będę mieć spokój smile

#debilnydreamteam 😃 🙈
    • majenkirr Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:45
      U nas wczoraj znowu padał śnieg. W tym sezonie już 1,5 metra spadło😵‍💫
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 14:55
        Jakie cudo to jest 😍
      • alexis1121 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:22
        Kury mają ładniejszy dom ode mnie.. skandal 🤪
    • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:09
      Z kategorii: problemy pierwszego świata

Potrzebuję butów, a nie chce mi się jechać do stacjonarnego, bo ciężko o miejsce parkingowe.
      Nie chce mi się jechać metrem, bo to trwa śmiertelnie długo.
      Nie chce mi się zamawiać przez internet, bo nienawidzę odsyłać.

Co robić drogie bravo?
      Może jednak nie potrzebuję butów? 🤔
      • krwawy.lolo Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:12
        Tak czyste nogi należy szanować. Jedź metrem. Chyba macie w metrze wifi?
        • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:19
          Od czasu, kiedy je moczylam w basenie w zeszły wtorek, zdążyły się pobrudzić - metro to najgorsza opcja.
      • kura17 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:36
        jedz rowerem
        • piataziuta Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 17:14
          Usłyszałam Twoją myśl, gdy wchodziłam po pracy po schodach do domu. big_grin
          Najpierw musiałabym zmienić tę piekielną oponę z kolcami na lód, na normalną. Jeżdżenie nią po betonie to ciężka, powolna harówa.

• homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:36
        Ja bym zamówiła przez net. Nienawidzę chodzić po sklepach
    • kura17 Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:38
      nie lubie Mont Blanc - nigdy tam nie bylam, moj przyjaciel z mlodosci tam zaginal uncertain poszedl na wycieczke i nigdy nie wrocil, nigdy tez nie znaleziono jego ciala. "lubie" sobie wyobrazac, ze postanowil zniknac i zaczac nowe zycie, ale raczej w to nie wierze.
      • pepsi.only Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 15:57
        sad przykra historia
    • sylwiastka Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 16:14
      Pięknie! Zazdroszczę. Jeszcze nie byłam na nartach w okolicach Mont Blanc, ale kiedyś pojadę. Gdzie jesteś i czy polecasz?
      Ja jadę na narty do Kuhtai w Austrii za niecały miesiąc i wczoraj dodałam do normalnych treningów codzienne przed narciarskie. Nogi bolą, ale już się nie mogę doczekać.

Na obiad ravioli z nadzieniem z dyni i sos ze skyru.
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:35
        Do MB jeszcze dość daleko. Jest trasa z widokiem i taras 😊Jestem w 3 dolinach, polecam choć jesli zwykle jeździsz w Austrii to nie wiem czy wg Ciebie wygra Francja. Widoki sa spektakularne, to prawda, trafiliśmy na piękna pogodę. Ale infrastruktura lepsza w AT moim zdaniem. I straszne tłumy, w Zillertal sie to jakos rozpraszalo i nie bylo np kolejek do wyciągów w środku dnia czy muld już o 13
        • sylwiastka Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 20:56
          Dzięki, lubie jeździć na nartach w różnych miejscach i Francje znam najmniej, byłam tylko w Grenoble. Dla mnie atrakcja są też widoki oraz jedzenie. Najbardziej lubie Włochy (południowy Tyrol i inne regiony, bardziej na zachodzie), ale byłam też np w Andorze, czyli w Pirenejach.
          Udanego wypoczynku!
          • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 08:45
            A dziękuję i wzajemnie!

A jak oceniasz Andorrę?
            • sylwiastka Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 18:42
              Dobrze, ale mieszkałam wtedy w Barcelonie, wiec to był najbliższy, oczywisty kierunek. Nie jestem pewna czy wybrałabym się tam z Niemiec, bo mam bliżej Alpy czy Dolomity.
              Mam też możliwość pojechania do Sierra Nevada, ale to już samolotem i nie wiem czy chce tak uważać na bagaż.
        • dame_de_coeur Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 21:30
          Pogoda jest rewelacyjna. Są ferie szkolne, więc więcej narciarzy, ale nie jest źle. Pozdrawiam
          • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 08:46
            Wzajemnie!
    • mayaalex Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:04
      Jak ladnie!
      U nas ma byc jutro 18 stopni i slonce 🌞Co prawda wiekszosc dnia bede w robocie ale i tak strasznie sie jaram smile
      Dzis musze upiec biszkopt a jutro zrobic krem - wiekszosc chyba bedzie kokosowa ale musi byc kawalek z matcha bo bombelek sobie zazyczyl na urodziny. Moj starszak konczy w czwartek 14 lat i w ogole juz jest takim prawdziwym nastolatkiem, nosi buciory w rozmiarze 43, zmienia mu sie glos, kupil sobie pierwsze perfumy…
      Ech.
    • pani.asma Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:18
      Bosssz myślałam że jesteś na mont blancu a ty z kanapy to zdjęcie robiłaś
      • homohominilupus Re: Wątek na wtorek 24.02.26, 18:36
        Wypierdzianej!
    • krwawy.lolo Re: Wątek na wtorek 25.02.26, 01:34
      Tu jeszcze wtorek. Takoż przywołam ponownie wesołą piosenkę bitelsów w wykonaniu lalala.
      youtu.be/HI3ErqN1mMc?si=1RSVqv59GMmv5Oc-
    • trampki-w-kwiatki Re: Wątek na wtorek 27.02.26, 10:27
      Piękne masz widoki!
      Ja niestety w tym roku jeździłam wyłącznie we mgle i mam straszny niedosyt.
      Tymczasem nie wiem czy uda się jeszcze wyskoczyć na śnieg, bo w powietrzu już czuć wiosnę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka