Dodaj do ulubionych

Musialam sie zalogowac przez facebook, co robic?

26.02.26, 08:56
Okazalo sie wlasnie, ze chyba ktos mi skrecil haslo, i nie moge sie zalogowac do mojego regularnego konta. Problem w tym , ze moje konto bylo kontem alternatywnym dla paru kont na jakichs platformach a na jednej to nawet kontem glownym i troche sie wystraszylam, Czy jest na gazecie opcja usuniecia tamtego konta ? (Mam je np w netflixie)

to z ktorego pisze, jest zalozone wlasnie teraz przez facebook, ale nigdy przedtem tak sie nie logowalam, czy to bezpieczne?

juz raz sie zdarzylo, ze mialam skradzione identity (przez swoja wlasna glupote) i byly powazne przez to problemy, ale tym razem stalo sie to w ostatnich kilku godzinach i jestem troche wystraszona, bo nawet nie wiem co tam jest w tej mojej poczcie (rzadko zagladam)

ktos cos?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 09:03
      Generalnie: logowanie przez FB jest o tyle bezpieczne o ile bezpieczne masz konto na FB. Jest to zresztą jedna z wielu opcji logowania za pośrednictwem czegoś. Tyle, że z tego co widzę sporo róznych systemów i stron od logowania przez FB odchodzi (a jest to na tyle regularne, że jest to pewnie jakaś zorganizowana akcja i to niewykluczone, że z inicjatywy Mety).

Natomiast nie wiem czy usuniesz konto bez dostępu do niego. PIsz z tego konta na adres pomoc@grupagazeta.pl z opisem sytuacji. Widziałem, że ktoś na forum zgłaszał podobny problem.
      • senin11 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 09:35
        Wlasnie pare minut temu udalo mi sie zalogowac do mojej poczty, zobacze czy uda mi sie zmienic haslo
        • heca007 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 09:44
          Mimo wszystko skopiuj ważne wiadomości, zdjęcia itd. Oraz pozmieniaj wszędzie hasła.
          • senin11 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 10:19
            Ja tam na szczescie nie mam juz nic waznego (oprocz netflisia wink )

O k..... chyba sie noca do jakiegos zakapiorskiego parku wybrac nalezy, przynajmniej wiadono czego sie mozna spodziewac crying
        • alpepe Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 09:59
          Może była jakaś awaria po prostu.
          • senin11 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 10:21
            pewnie masz racje, ale po moich przejsciach ze skradzionym ID trudno zachowac zimna krew
    • mdro Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 10:08
      Może tak być, że cię wylogowało (czasem np. po aktualizacjach przeglądarki tak się dzieje) i nie trafiłaś z wyborem rodzaju konta wink. Tam jest kilka opcji: "zaloguj się kontem gazeta.pl" i jakieś inne. Ja nie pamiętam i czasem nie trafiam, za drugim razem kliknę właściwie wink.
      • senin11 Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 10:16
        Dzieki, posprawdzam pozniej, i sprobuje znow sie zalogowac
    • tt-tka Re: Musialam sie zalogowac przez facebook, co rob 26.02.26, 10:31
      Juz kilka razy mialam tak, ze wylogowywalo mnie samoczynnie, a gdy chcialam sie zalogowac - wszystko mam ustawione na zapamietaj - informowalo mnie, ze login lub haslo bledne.
      Staje sie coraz wieksza technosceptyczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka