Dodaj do ulubionych

seral Mistrz i Malgorzata

27.02.26, 01:26
Jakims cudem przegapilam ten serial, a w ksiazce bylam zakochana przez wieele lat. Dzis zupelnie przypadkowo natknelam sie na informacje o rosyjskim seralu. Googlowanie dalo mi dwa polskie, min ten z Holoubkiem z 1988 (o ktorym slyszalam juz dawno, ale opinie byly, ze taki sobie, wiec odpuscilam) i ten z 2005 roku (polski). Nurtuje mnie jeszcze ten rosyjski, ale moze znajde.

Was chce zapytac, czy ogladalyscie ktorys z nich i jakie sa wasze opinie. Warto?

Aha, i co z tymi dwoma czesciami, zakladam, ze chodzi o rozdzielenie doch glownych watkow, ale moze nie. Ja wolalabym zeby nie byly rozdzielone, moze jednak wyszlo to serialowi na dobre.
Obserwuj wątek
    • senin11 Re: Serial Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 01:29
      Oczywiscie mialo byc "Serial"
    • iwles Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 01:58

Ten z 2005 roki to jest właśnie rosyjski.
      • senin11 Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 02:03
        Tez juz zalapalam wink, ale i tak wielkie dzieki,
        • iwles Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 09:24

W tej wersji rewelacyjni są Fagot i Małgorzata.

Chociaż mam dysonans, bo reżyser Bortko jest zaangażowany w politykę, w dodatku proputinowską.
    • damartyn Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 06:00
      Mnie akurat ten z Holoubkiem i Dymną bardzo się podobał. Plejada polskich gwiazd tam zagrała.
      I chyba sobie go przypomnę w przypływie wolnego czasu.
      Jakiś czas temu widziałam jak chłopak czytał w metrze The Master and Margarita i rogal mi się wyświetlił na twarzy.
    • nowel1 Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 07:30
      Rosyjski lata temu widziałam. Podobał mi się bardzo.
    • mama-ola Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 08:05
      Rosyjski był na YouTube, kilka lat temu oglądałam, ostatnio nie sprawdzałam
    • marianna1960 Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 08:50
      Najlepszy jest wersja z 2005 rosyjska, mam go www.filmweb.pl/serial/Mistrz+i+Ma%C5%82gorzata-2005-164018
      • senin11 Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 09:42
        Ogladam teraz na youtube z angielskim dubingiem. Jednak wolalabym rosyjska wersje z polskimi napisami, ale mam klopoty z logowaniam na filmweb
        • iwles Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 09:48

Nie wiem, czy znajdziesz wersję rosyjską z polskimi napisami. Widziałam tylko z polskim lektorem (na szczęście lektor a nie dubbing) . Na cda.pl
    • patrzyk Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 08:53
      Rosyjskiego nie widziałem, polski z Holoubkiem i Zapasiewiczem - rewela. Świetna obsada i bardzo dobre role
    • philippa_p Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 10:20
      Bylam na rosyjskim filmie z 2023 w kinie, rewela. Smaczku dodaje, ze rezimowi Putina sie nie spodobal a rezyser wyjechal z Rosji po zakonczeniu zdjec.
    • senin11 Re: seral Mistrz i Malgorzata 27.02.26, 10:27
      > Aha, i co z tymi dwoma czesciami, zakladam, ze chodzi o rozdzielenie doch glownych watkow,

Sama sobie odpowiadam, bo juz wyczailam ze jak pisza cz.2 to maja na mysli drugi odcinek....

a poniewaz teraz jeszcze film z 24 roku doszedl, to wygladalo na to, ze to jest wlasnie tzw 2 sezon.... Gosh, wlasnie probuje sie 'odkonfudowac' , ale jakos trudno wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka