Dodaj do ulubionych

"Komplementy" z ust naszych bombelkow

03.03.26, 09:13
Zainspirowała mnie moja córka.
Wczoraj zrobiłam ruskie, wyszły pyszne, ale córka w życiu miała okazję je jeść może ze trzy razy, nie jest to smak jej dzieciństwa wink zjadła cztery, mówi, że więcej nie chce, dodając przy tym
" jest dobre, bo ty to ugotowalaś. Gdyby ugotował ktoś inny byłoby obrzydliwe" 🤣🤣
Uznałam jej poświęcenie za ogromny wyraz miłości 😁
Dawajcie teksty waszych dzieci:p
Obserwuj wątek
    • andallthat_jazz Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 09:26
      Moj bratanek lata swietlne temu (jestem starsza tylko o 10 lat). "Ciociu, czemu masz taki wielki nos?!" Ja, nastolatka z kompleksami po sufit. 😂🤦‍♀️
      • andallthat_jazz Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 09:31
        Ach...skrocilam mysl. 🤦‍♀️ bylo tez "ladny, ale wielki". Wiec chyba komplement. 🤔
      • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:10
        Mój bratanek mi kiedyś powiedział " ładnie wyglądasz w kapturze.... bo cię nie widać" 😂😂😂
    • wapaha Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:17
      nie napiszę bo to będzie bergamocenie smile
      • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:24
        Bergamoć śmiało!
        • wapaha Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:35
          nie będę cytować ale np info w środku dnia na mess o tym, że własnie na wykładach z filozofii słucha o pieknie i jego subiektywnym osobistym odczuwaniu, skojarzeniu i jest zadanie by każdy pomyślał o tym co dla niego jest piękne a dzieć pomyślał o przyrodzie i naturze, którą oglądała/doświadczała - i co oznacza to piękno- i dla niej jest to wdzięczność do nas, rodziców, że ją tam zabieraliśmy i że chce żebyśmy wiedzieli że o nas teraz pomyślała wink , cżesto mi mówi że pięknie wyglądam/jestem kobieta sukcesu/jest dumna, ostatnio była na koncercie i nagrała mi się śpiewając piosenkę jednoczesnie z wykonawcą - piosnenke, którą bardzo lubię - i z dopiskiem : śpiewana z myślą o tobie ...dużo takich słów...jest mega dobrym człowiekiem, jak plasterek i kocyk ( potrafi goić i tulić wink )
          • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:45
            Ładnie przybergamociłaś, kochane masz dziecko 🙂
            Moja często mi mówi, że jest szczęśliwa że nie jestem jak inne mamy i pozwalam jej brać w ręce robale, przynosić do domu kije i kamienie ( kijami zajmuje się pies kiedy odejdą w zapomnienie, kamienie tworzą sporą i w uj ciężka kolekcję...) i uczę o przyrodzie, bo wie rzeczy, których w jej klasie nikt nie wie wink
            • wapaha Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:52
              szarmszejk123 napisał(a):

> Ładnie przybergamociłaś, kochane masz dziecko 🙂
              smile

> Moja często mi mówi, że jest szczęśliwa że nie jestem jak inne mamy i pozwalam
              > jej brać w ręce robale, przynosić do domu kije i kamienie ( kijami zajmuje się
              > pies kiedy odejdą w zapomnienie, kamienie tworzą sporą i w uj ciężka kolekcję..
              > .) i uczę o przyrodzie, bo wie rzeczy, których w jej klasie nikt nie wie wink

boże, to jest super smile - bez marudzenia że pobrudzi sie/coś,- czysta esencja dzieciństwa
              u mnie dzieciory mówią : a bo u nas jest inaczej, wy jesteście całkiem inni od innych rodziców
              • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:58
                Mój mąż jest bardziej " bo się pobrudzisz" i z nim chodzi w cywilizowane miejsca. Ze mną po krzakach, po błocie, w kałuże i zbierać z drogi dżdżownice zanim je ktoś rozdepcze ( wyjątkowo lubi dżdżownice, od maleńkości. Choć teraz przynajmniej już nie próbuje ich całować:p)
    • kotejka Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:36
      Ja wiem, ze ty jestes bardzo stara mama, bo masz juz wiecej niz 40 lat, ale wcale az tak staro nie wygladasz. big_grin
      • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 10:46
        😂❤️
    • atoness Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:03
      Mój syn, kiedy miał trzy lata: Jesteś taka piękna, że nie mogę na ciebie patrzeć.
    • z_lasu Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:24
      Starszy nastolatek do mnie, mierzącej nową bluzkę: "Wyglądasz, jakbyś się urwała z jakiegoś panteonu". 😂
      • szarmszejk123 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:30
        Lol 😂😂
    • tt-tka Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:42
      Nie moje dzieci, ale komplementy zaslyszane "mamusiu, jestes taka pjenka i mondra jak zaba", mocno umalowanej matce "mamusiu, jestes piekna jak bestia !"
    • trampki-w-kwiatki Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:43
      Już kiedyś cytowałam jak mi córka słodziła, że jestem jak wielki kot z miękkim i dużym brzuchem 🤪
      Ale tak serio to akurat moje dziecko bardzo często komplementuje ludzi, więc mnie się też trafia, co jest bardzo słodkie smile
      • mayaalex Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 12:10
        Moje dzieci tez mi zawsze z czuloscia mowily, ze mam taki mily, miekki brzuch, na ktorym mozna sie wygodnie polozyc smile
      • majenkirr Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 14:24
        💀
    • forsythia Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 11:50
      Pisalam juz o tym kiedys w podobnym watku:

Moj 6-letni syn (po wizycie w zoo, gdzie podziwial foki), siedzac na kolanach u swojej babci, z czuloscia w glosie: Jestes taka miekka, taka gruba jak foka!
    • geez_louise Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 13:17
      Pięcioletni dziubdzius wykrzywia i rozciąga palcami twarz i udaje potwora.
      Ja: Nie rób tak, bo będziesz mieć straszne zmarszczki.
      Dziubdziuś z autentycznym przerażeniem: Takie jak ty, mamo?!?!?

NIE MAM zmarszczek (prawie) nawet teraz. A 12 lat temu to nie miałam ani pół!
    • majenkirr Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 14:25
      Moja powiedziała mi kiedyś:
      „Jesteś ładna. Jak na mamę.”
    • rycerzowa2 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 14:37
      Przyszywany wnuk, czyli 8-letni sąsiad przyszedł złożyć mi życzenia na Dzień Babci.
      Najpierw wyklepał wyuczoną formułkę, a potem od siebie szczerze dodał:
      - Jesteś najlepszą babcią na świecie, bo u ciebie mogę obejrzeć filmiki z Maincrafta!
      Rodzice mi takich głupot nie pozwalają oglądać!!!
      • kropkaa Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 18:16
        😁😁😁
    • rycerzowa2 Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 14:40
      Wnusia, lat 4, próbuje jazdy na wrotkach.
      - Oj, ja też bym spróbowała!
      - Babciu, ty jesteś na to za stara!
      - Coooo???!!
      - Wrotki są dla małych dzieci, ty na rolkach powinnaś jeździć.
    • ekstereso Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 19:08
      Usłyszałam od syna ze kojarzę mu się z surykatkąsmile
      • grey_delphinum Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 03.03.26, 22:21
        Wiele lat temu przedstawienie w przedszkolu. Dzieci ustawiają się na scenie, rodzice juz w komplecie na widowni.
        Chlopczyk stojacy kolo mojego syna macha ręką w nieokreslonym kierunku i mowi:
        - Patrz, Baba Jaga!
        Na to mój syn:
        - Nieee, to moja mama!
        Mam to na taśmie 😉
        • miurielamirsa Re: "Komplementy" z ust naszych bombelkow 04.03.26, 03:35
          Mój mały syn: mamo, zapamiętaj, nie licz na to, że ja się, z tobą ożenię tylko dla tego, że jesteś moją mamą. Nie mogę cię zabrać tacie bo umrze z głodu 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka