Dodaj do ulubionych

Hamburg - nocleg

25.03.26, 17:13
Post w nawiązaniu do tego o Daniismile
Gdzie szukać noclegu w Hamburgu.
Raczej poza ścisłym centrum ale z dobrą komunikacją(najlepiej metrem).
Tak by raczej był od strony większej ilości atrakcji.
No i nie totlany wygwizdów ale by jednak w okolicy wieczoem iść na piwo z wurstem.
Polećcie coś kochaniutkie.
Obserwuj wątek
    • snakelilith Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 17:31
      Nie pomogę z noclegiem, ale gdybym JA chciała tam nocować na krótko, to wyszukałabym sobie jakiś sieciówkowy hotel jak np. Motel One, B&B Hotels, Premier Inn, Ibis/Ibis Budget.
      Nie wiem. które są akurat w Hamburgu.
      Tyle tylko, że w Hamburgu nie idzie się na piwo z wurstem, a raczej na bułkę z mielonym z ryby. To nie Bawaria.
    • lajtova Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 18:17
      Może być bułka z rybą.
      Najczęsciej nocuje w Ibisach. bardziej mi chodzi o okolicę.
      A btw dziś próbowałam zabukować pobyt w B&B w Lipsku i ze 3 razy ich system tak długo mielił rezerwację że się wku...ałam i zabukowałam pokoj w jakimś aparthotelu obok(tak się tylko żalesmile)
      • lajtova Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 18:18
        P.S. Jest też kwestia, że jedziemy autem i poza centrum łatwiej o miejscówke z parkingiem.
        • snakelilith Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 18:27
          Dlatego szukaj sieciówki z parkingiem, może być nawet dalej, na mapie widać przecież, gdzie lecą linie komunikacji miejskiej.
          Hamburg jest samochodowo masakrą, przejeżdżam tam tylko co roku przez tunel pod Łabą w drodze na północ, co potrafi trwać nawet kilka godzin i zdarza się, że zmuszeni jesteśmy wyjechać z korka na "miejskie" ulice w poszukiwaniu McDonald’sa, by było gdzie postawić na chwilę samochód. W centrum nie ma szans na jakiekolwiek parkowanie.
      • andace Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 20:04
        W Lipsku polecam te dwa Motel One, w okolicy jest publiczny całodobowy płatny parking, w tym hotelu nie mieszkałam, ale byłam w grudniu w hotelu tuż obok (i parking hotelowy kosztował drogo więc szukaliśmy tańszej opcji blisko hotelu) i lokalizacja jest świetna i parking nie za drogi.
        www.motel-one.com/en/hotels/leipzig/hotel-leipzig-augustusplatz/

www.motel-one.com/de/hotels/leipzig/hotel-leipzig-nikolaikirche

Na obiad czy kolację polecam to miejsce, dobre i niedrogie jedzenie w bardzo ciekawym miejscu, warto zrobić rezerwację bo są kolejki.

www.auerbachs-keller-leipzig.de/
    • inkamovinka Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 18:29
      A nie obawiasz się Arabów podczas takich wieczornych wyjść na piwko, zwłaszcza, że wiem, że ich nie lubisz? Hamburg to już kolonia arabska, zwłaszcza centrum.
      • lajtova Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 19:09
        Obawiam się że jesteś pizgnięta na łeb.
    • kura17 Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 18:54
      poszukaj sobie hotelu blisko stacji metra Altona albo Feldstrasse/Sternschanze.
      dobre polaczenie z centrum.
      Altona to bardziej bohema, ta druga okolica jest lewicowa, "polityczna" - mogloby Ci sie spodobac.

wursta w hamburgu spokojnie zjesz, latwiej niz bulke z ryba poza portem.
      akurat te polecane wyzej okolice maja mnostwo knajp, bardzo fajne miejsca.
    • engine8t Re: Hamburg - nocleg 25.03.26, 19:38
      W hotelach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka