chromatic 30.03.26, 08:27 Kto był i widział? Jak wrażenia? Ja poszłam wczoraj i szczerze mówiąc dawno nie widziałam tak przyjemnego filmu. Jestem pod wielkim wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nangaparbat3 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:29 To samo mi wczoraj opowiadał kolega, tylko bardziej intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:34 Nie chciałam być zbyt wylewna bo mnie emamy zabija słowem. Wiem że jest mnóstwo wielkich dzieł kinematografii ale ten film jest wspaniały. Wszystko w nim było świetne nie potrafię znaleźć żadnego słabego punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:34 Bardzo przyjemnie sie go oglądało, aczkolwiek po zapowiedziach spodziewałam się jednak czegoś poważniejszego🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:46 BYłam. Zachwycona. Szłam obawiając się, ze spartaczą (moim zdaniem Marsjanin wyszedł tak sobie), nie byłam przekonana do aktora. I mocno się zdziwiłam. Pierwszy raz od bardzo dawna...idę drugi raz na ten sam film BYłyśmy z młodą w dniu premiery (młodej bardzo się spodobała ksiązka i czekała na film). W tym tygodniu idziemy drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:50 Haha Tez się zastanawiam czy nie iść drugi raz. Najśmieszniejsze, że nie wiedziałam nic o tym filmie, nie czytałam wcześniej książki, nie widziałam trailera. Jedyne co wiedziałam, to że jest dobrze oceniany. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:53 My czekałyśmy. Ksiązkę czytałam ja , mąz i starsza córka. Młodsza w takim wieku ze mogłaby obejrzeć...ale w sumie moze lepiej jak najpierw przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 12:12 Nie czytałam książki (niestety), Ryan Gosling nie należy do moich ulubionych aktorów, ale dzięki waszej zachęcie kupiłam bilety na dzisiaj. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 20:33 Ja Goslinga nie lubię, kiedy gra amantów (bo ciężko mi uwierzyć, że jest przystojny ), ale tu sie sprawdził. Film podobał mi się, ale ksiązka bardziej. W filmie jednak pewne sprawy, że tak powiem techniczne, są zbyt uproszczone przez co zatraca się wiarygodność. Ale polecam obejrzeć mimo to. Odpowiedz Link Zgłoś
aguha Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 07:41 Film jest faktycznie, to chyba najbardziej odpowiednie słowo, uroczy. Z przyjemnością obejrzałam, a ponad dwie godziny minęły, nawet nie wiem kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakis.login Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 08:47 Uroczy, mimo fabuły składającej się z klisz. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 09:44 jakis.login napisała: > Uroczy, No właśnie to słowo mi się w mózgu uformułowało w czasie seansu. Chyba żadnego innego filmu bym tak nie określiła. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 22:19 jakis.login napisała: > Uroczy, mimo fabuły składającej się z klisz. Racja. Użyli chyba wszystkich gatunków muzyczny i nawet Archway Islands miały swoje kilka sekund. Podobał mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 09:54 Zrobił na mnie średnie wrażenie. Niepotrzebnie nastawiłam się na film science fiction, a dostałam kino familijne w kosmosie. Taki lekki i przyjemny filmik do obejrzenia z małolatami. Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 14:19 Ja też nastawiłam się na "bardziej" sf ale mimo wszystko przyjemnie się oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 18:07 Bo jest na podstawie książki hard science... Andy Weir tak pisze. Ksiązka jest naćkana hard science, to wyróżnia jego książki. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 10:54 przyjemny tzn podnoszący na duchu? mnie przygnębiają filmy o kosmosie więc nie rozważałam tego ale może się zastanowię Odpowiedz Link Zgłoś
chromatic Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 11:34 Tak, podnoszący na duchu też. To jest zdecydowanie inny film o kosmosie niż wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
wicehrabia_julian Re: Projekt Hail Mary 30.03.26, 19:48 Skusiłem się, bo lubię kosmiczne filmy, niestety to nie poziom Interestellar czy Marsjanina, ot przyjemna bajęda, raczej kino familijne Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Projekt Hail Mary 31.03.26, 22:33 Jestem totalnie zawiedziony. Gdzie sci fi stawiające poważne pytania? Gdzie Philip Dick pytający czym jest człowieczeństwo? Gdzie Lem kwestionujący możliwość poznania innego życia? Odpowiedz Link Zgłoś