Dodaj do ulubionych

Dorada w sprawie pracy potrzebna

• riki_i Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 19.04.26, 10:16
      Bardzo dziękuję wszystkim za opinie, bardzo cenna dyskusja, bardzo cenne prawie wszystkie wypowiedzi i też dowiedziałem się sporo. Jak widać, po ostatniej wypowiedzi mavy12, w niektórych instytucjach to już nawet po samym stanowisku można wyrokować to i owo.

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję.
      • primula.alpicola Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 19.04.26, 14:35
        A jaką decyzję podjąłeś?
        • riki_i Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 19.04.26, 20:05
          Na razie żadną, jeszcze mam trochę czasu na ew. zgłoszenie.
    • karotka_plus Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 19.04.26, 11:24
      Skądś to znam. Startowałam lata temu na pewne stanowisko. Ja i jeszcze jedna kobieta. Ja się dostałam, ale jak wychodziłam to słyszałam jak ta kobieta rozmawiała z pracownicą że przecież to stanowisko miało być jej i nie miało być problemów. Kobieta była wręcz wściekła. Dlaczego ja się dostałam a nie ona - znajoma? Oprócz spełnienia wszystkich wymagań, doświadczenia i znajomości specyfiki pracy miałam (mam nadal) orzeczenie o niepełnosprawności... Tak jak na początku się cieszyłam tak potem trochę spadły mi morale. Gdyby nie orzeczenie - pewnie bym się nie dostała.

Na Twoim miejscu próbowałabym. Trzeci raz. Niech wiedza, że widzisz co się dzieje.
    • glanaber Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 19.04.26, 13:49
      Z urzędami nie mam doświadczenia, ale 2 razy mi się zdarzyło na przestrzeni lat aplikować do spółek skarbu państwa. Za każdym razem ogłoszenie jak pode mnie skrojone, spełniałam wszystkie wymogi z nawiązką, wykształcenie, dodatkowe kompetencje i kwalifikacje, doświadczenie w dokładnie takich zadaniach i projektach, no po prostu wszystko co potrzeba. Nie były to kwalifikacje jakieś unikatowe, ale połączenie też nie całkiem powszechne. Gdybym odpadła na dalszym etapie rekrutacji, uznałabym, że trudno, ktoś był lepszy, lepiej wypadł na rozmowie, bardziej podpasował potencjalnemu zwierzchnictwu itp. Ale dostałam tylko informację, że do dalszych etapów wybraliśmy kandydatów bardziej dopasowanych czy lepiej spełniających wymogi ogłoszenia. No nie. Nie dałoby się lepiej spełniać wymogów porównując ogłoszenie i moje cv. Spełniać równie dobrze owszem, ale nie lepiej. Zapewne rekrutacja była dla picu, a stanowisko obsadzone przed publikacją ogłoszenia.
    • bei Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 20.04.26, 09:04
      Gdyby chcieli przyjąć znajomą czy znajomego, to już by to chyba zrobili, myślę, że z innych przyczyn nikogo nie przyjęli i wciąż szukają.
      • bei Re: Dorada w sprawie pracy potrzebna 20.04.26, 09:06
        Jeśli jest okazja to próbuj. Może do trzech razy sztuka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka