grzecznagrzeszna 8 i nie, nie, nie! 26.11.04, 02:37 Nienawidzę Nie chcę Nie potrafię! Gotować, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Ja mam 9 26.11.04, 08:47 Kucharka ze mnie taka sobie. Gotuję podobno smacznie (opinia babci mojego małża, na którą niewiele osób sobie zasłużyło),lecz raczej tradycyjnie, nie lubię eksperymentować. Ale wiedziałam jaki kolor ma szafran Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 08:38 10/10! Lubię gotować i sprawia mi to przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 09:29 10 strzelalam z szafranem i maryna. z cebula i nalesnikami nie mialam pojecia z pieczenia krucha tez zawsze mi podeszwa wychodzi- ale tam bylo tylko po jednej logicznej odpowiedzi. do bani ten test umiem gotowac 5 potraw na krzyz laczny czas przygotowania ich to pewnie pol godziny, kurczaka pieke na zmiane z pierogami z supermarketu. a tu wychodzi ze jestem debesciak Odpowiedz Link Zgłoś
samumer Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 11:10 10 ale ten test był banalny i wynik wcale wg mnie nie odzwierciedla umiejętności kulinarnych testowanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
gagnieszka Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 13:59 Ja mialam 9 ale nie wiem co mialam nie tak. Moze z cieciorka zle strzelilam - bo nie mam pojecia co to jest I ciekawostka: szafran jest najdrozsza przyprawa swiata. Cena 1 kg proszku jest rowna 1 kg zlota. Sa ta preciki jednej odmiany krokusa, ktory rosnie glownie w Egipcie, w delcie Nilu. Maja one kolor pomaranczowo-czerwony ale barwia potrawy na zolto. Maj maz kupil 20 dkg szafranu miesiac temu w Egipcie (stad wiem tak duzo .... ale pomimo, ze sprzedawca wyciagna towar zza kurtyny (ze niby taki oryginalny) to tez byla podroba - maz nie zaplacil AZ TAK duzo Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 16:37 10 hehe )) Ale z cieciorka strzelalam Szafran wiem jaki ma kolor (uzywam do paelli galazek, ale w Polsce kiedys na targu poprosilam o szafran i gosciu sprzedal mi jakis proszek... stad wiem teraz jaki kolor (te galazki co kupuje sa takie brazowawe) Marscapone - wiem z programu o gotowaniu "Ready, steady, cook!" Blanszowanie - dostalam w prezencie ogromniasta ksiege kucharska (staropolska kuchnia) i tam wlasnie byly rozne trudne pojecia Cebula - za szczeniecych lat pracowalam w pizzerii, mielismy mrozona cebule (faktycznie sie mniej placze (chociaz ja i tak ryczalam), ale sprobuj to cholerstwo pokroic! Jak zamrozona - to za twarda, jak sie rozmrozi - to sie wszystko slimaczy, rozlazi.. ) Itd, itd Nie zdawalam sobie sprawy, zem tako uczono.. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 26.11.04, 16:58 ja też mam 9, ale kurczę niektóre odpowiedzi to bardziej dla jaj są chyba Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: moj wynik 26.11.04, 17:42 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,60585,2405022.html za pierwszym razem nie jest tak zle malo gotuje tak szczerze mowiac...(jemy na miescie)ale lubie gotowanie Odpowiedz Link Zgłoś
azurr tez mam 10pkt. 27.11.04, 07:24 Ale ciekawa jestem ile bysmy miały gdyby ten test nie był wybiórczy tylko uzupełniający hihihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 27.11.04, 07:48 A ja mam 10 i mam sie przeniesc na poziom "ekspercki", hehehe... Taaaa, z dzieckiem to na pewno mam czas i ochote pitrasic godzinami. Ale w ogole to test jest na wiedze ogolna a nie kuchenna Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś