mayessa 25.11.04, 10:11 kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,60585,2405022.html Ja mam 9 prawidłowych odpowiedzi.A WY? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 10:16 Ja dostałam 10. To ciekawe, bo jedyne co umiem ugotować to wodę na kawę. Przyznaje się - odpowiadałam na czuja Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 10:27 10. Gotowac lubię ale nie umiem. Pytania były banalne. Czy wiesz na czym się potknełaś? Odpowiedz Link Zgłoś
madelaine6 Re: Ja mam 10 25.11.04, 10:38 Swoja drpga niektore warianty mnie rozwalily:smarowac patelnie grubo pieprzem,wyplakac sie poprzedniego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: Ja mam 10 25.11.04, 11:28 Szafran jest koloru złotawego - dlatego ryż gotowany z szafranem nabiera lekko złotawego koloru - np. w Hiszpańskiej Paelli Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 10:39 10 i nie chwaląc się uważam, że ocena trafna)) Uwielbiam gotować, kombinować w kuchni, wymyślać nowe potrawy. Ale test był żartobliwy i raczej banalny. Nawet moja sześcioletnia siostrzenica potrafiłaby odpowiedzieć na większość pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 10:42 a ja 9- i to przekłamanie ja kucharką jestm marną...ale teoria nie zawsze idzie w parze z praktyką Odpowiedz Link Zgłoś
monikadabr Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 10:47 ja tylko 7 ale i gotowanie u mnie w skali 0-10 wychodzi podobnie.nie lubie gotowac, robie bo musze. Odpowiedz Link Zgłoś
gofer73 Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:02 mam 10, kucharka ze mnie beznadziejna ale niemąż jest kucharzem więc teorię mam opanowaną Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:21 Ja mam 10 na 10,uwielbiam gotować Można by powiedzieć że to moja pasja,ale mam też inne ma się rozumieć pasje Pozdrawiam,Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:27 Ja też mam 9 ...szkoda tylko, ze nie podają pytania, na które się odpowiedziało źle - można by wtedy było się doszkolić Odpowiedz Link Zgłoś
aari Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:32 Już wiem co miałam źle )) mascarpone ... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:39 mam 10 a gotowac nie umiem i nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
poczontek.pisany.fonetycznie ha! 10! 25.11.04, 11:40 i nie chwaląc się - zasłużenie obśmiałam się jak mi sie przypomniała ta piosenka z ostatniego pytania: maryyna, gotuj pierogi! oj maćku drogi kiedy niemam sera! maciek idzie do miasta po ser do ciasta marynaa! gotuj pierogi! oj maćku drogi kiedy nie mam mąki! maciek idzie do miasta po mąkę do ciasta. maryynaaaa!... itd. na końcu maryna odpowiada: oj maćku drogi, ale ja nie umiem! i maciek wali ją po głowie warząchwią/wałkiem? tak śpiewałyśmy z koleżankami w pierwszej klasie podstawówki )) Odpowiedz Link Zgłoś
kolorko Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 11:42 10- test raczej humorystyczny, bo pytania banalne, aczkolwiek nie wszyscy musza znac odpowiedzi Cały czas usmiechałam sie do siebie, ale rozwaliła mnie pieszczotliwa nazwa tesciowej- cieciorka)- chyba zapożyczę, czego i wam zyczę)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 12:32 Dostałam 10, ale osobiście uważam, że naleśników lepiej nie smażyć w ogóle. U mnie NIC nie pomaga na przywieranie. Żadna teoria! )) ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 12:54 ja mam 10, ale z tą Maryną to nie byłam pewna... Co to za przyśpiewka? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: jaką jesteś "kucharką " teścik 25.11.04, 12:56 a, doczytałam )) No, ja gotowanie uwielbiam, w zasadzie większość wychodzi, ale... Bywają pewne ale! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia 9;-) 25.11.04, 14:09 ale przyznaje się, że gdzieniegdzie strzelałam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamamamama buuuuuu 6 25.11.04, 14:13 jestem marniutką kucharką.................. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.krzysia.kacperka Re:A ja mam 10:) 25.11.04, 14:16 Nie strzelałam,chyba jestem dobrą kucharką Ale sie przy okazji uśniałam przy tych odpowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
madalenka25 10/10 25.11.04, 14:24 no to moge się zabierać za pierniczki - cisteczka i ciasta to była moja słaba strona ale teraz do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: 10/10 25.11.04, 14:28 Ja też 10/10, ale przy takim poziomie odpowiedzi to śmiem twierdzić, że jestem w stanie rozwiązać na maksa test w dowolnej dziedzinie, nawet takiej na której się zupełnie nie znam (jak na gotowaniu chociażby pozdr, mi zdecydowanie niekuchenna Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek sposób na patelnię 25.11.04, 15:10 a czy wiecie, że nowo kupioną patelnię (normalną, nie pokrytą teflonem), można "zahartować w taki sposób żeby nic do niej nie przywierało? wystarczy wsypać dużą ilość soli na suchą patelnią, beż żadnego tłuszczu i postawić na gazie na kilkanaście minut. Sama nie testowałam, bo używam wyłącznie teflonowych, ale to sposób mojego znajomego kucharza. podobno się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: sposób na patelnię 25.11.04, 15:19 Nie tylko od razu po kupnie, można ją "przesolić" przed każdym smażeniem... choćby tych nieszczęsnych naleśników. Tylko wtedy nie na kilkanaście minut, a na kilka. Ja muszę solić już swoją ulubioną teflonową, bo ma już parę lat i przestaje powoli być "nieprzywieralna". Odpowiedz Link Zgłoś
pieli1 Re: ja mam 8.........nie jest zle ;) 25.11.04, 15:50 Ja tez mam 10 i to odzwierciedla moj stosunek do kuchni - lubie gotowac i lubie zjesc. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: 10 pkt 25.11.04, 16:46 z tym,m ze 2 wytypowalam droga selekcji negatywnej, dotyczy to piosenki oraz cebuli.Kto by sie tak z cebula bawil, no moze gdybym miala jest kilo skroic to owszem. Odpowiedzi tak dobrane ze calkowity kuchenny laik nie bedzie mial problemu z prawidlowa odpowiedzia, weglug mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: jaką jesteś ...- 10 - chyba przez przypadek 25.11.04, 22:08 Ale ze mnie taka kucharka, że lepiej iść do restauracji. Jak już łaskawie ugotuję to i nawet dobre, ale niestety gotuję baaardzo rzadko. Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
ms78 i ja 10!!! 26.11.04, 00:06 ale teścik smiesznie latwy!!! no moze poza szafranem i marscapone Odpowiedz Link Zgłoś