Dodaj do ulubionych

Stroj do pracy

26.04.26, 10:09
Pisałam kiedyś o koleżance/ przyjaciółce która byla blokadą.dkugo bezrobotna. Dostała pracę w firmie agdica zajmującej się sprzedażą aparatów słuchowych.
Chcemy się wybrać na jakieś zakupy bo jej szafa świecie pustkami heski chodzi o wyjściowe ( do ludzi) ciuchy.
Z tego wszystkiego nue zapytała jaki stroj tam obieiazuje smile
Byla moze któraś z was z dziadkami, rodzicami w takiej firmie.
Ona ma zajmować się tam obdzwanianiem potencjalnych pacjentow , nie jest osobą badajaca sluch.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Stroj do pracy 26.04.26, 10:29
      Współczuję jej tej roboty. Gratuluję znalezienie pracy, ale współczuję zakresu obowiązków. Zbadałam tam moje dziecko, oczywiście komercyjnie i wtopili na całego, wysłali mi wyniki cudze, w których nieudolnie co drugi akapit wklejali imię mego dziecka, a co drugi dane osobowe innego dzieciaka. Na zasadzie kopiuj wklej te wyniki, przez co nic w nie nie uwierzyłam. a nastepnie wydzwaniali do mnie prze rok czasu, zebym od nich kupila ten sprzet, ze wypożyczą na próbę, że mają uklad, wprost powiedziałem że starostwem i działającą przy starostwie cpr pomoże uzyskać dofinansowanie... wszystko to było tak niesmaczne, że poprosiłam o usunięcie mego nr z ich bazy danych i zaprzestanie bombardowania mnie tymi telefonami. NJgorsze, że oni mają monopol i nie ma tych badań gdzie indziej przeprowadzić w okolicy (nie chodziło o zwykle badanie słuchu tylko xos bardziej specjalistycznego)
      • wrota.do.lasu Re: Stroj do pracy 26.04.26, 12:25
        Ona ma jakiś plan na siebie. Chcę pójść potem w kierunku terapii przewodnictwa słuchowego. To sporo nauki i zdobywania uprawień ale kibicję jej.
    • aqua48 Re: Stroj do pracy 26.04.26, 12:41
      Normalny strój biurowy na początek, a potem zobaczy jak inni się ubierają. Czyli wygodna marynarka, kilka bluzek koszulowych w stonowanych jednolitych kolorach, spódnica do kolan i spodnie materiałowe. Płaskie, lub na niewielkim obcasie wygodne obuwie. Szukajcie ciuchów na wyprzedażach.
      • wrota.do.lasu Re: Stroj do pracy 26.04.26, 12:43
        Gdzie kupujecie bluzki koszulowe, jakie narki
        • aqua48 Re: Stroj do pracy 26.04.26, 13:10
          Gdzie się trafi dobry skład i niezły krój - nie lubię grubej, sztywnej bawełny ani lnu. Warto sprawdzić np. Mohito, Monnari, Reserved. Zajrzeć do małych lokalnych sklepików z odzieżą.
          • wrota.do.lasu Re: Stroj do pracy 26.04.26, 13:19
            Mohito , Reserved to chyba sztucznosci
            • aqua48 Re: Stroj do pracy 26.04.26, 14:09
              wrota.do.lasu napisała:

> Mohito , Reserved to chyba sztucznosci

Eee.. len i bawełna to sztuczności? Oczywiście, sztuczności też są, ale trzeba po prostu sprawdzać składy.
      • bezmiesny_jez Re: Stroj do pracy 26.04.26, 14:30
        Kto dziś lata do biura w spódnicy, koszuli i marynarce, jeśli nie obsługuje klientów?
        • partytura2026 Re: Stroj do pracy 27.04.26, 07:41
          Mi się zdarza.
    • bezmiesny_jez Re: Stroj do pracy 26.04.26, 14:29
      Do telemarketingu może się ubierać jakkolwiek.
    • ga-ti Re: Stroj do pracy 26.04.26, 14:39
      A koleżanka będzie miała kontakt z klientem, z kontrahentami, z gośćmi firmy, oficjalnie z szefostwem? Bo jeśli jej praca polegać ma na siedzeniu przy biurku z papierami i telefonem to chyba nie ma co szaleć i przyszłej wypłaty na ciuchy wydawać?
      Może na początek nie dres, ale dżinsy i koszula, czy lepszy tiszert, ewentualnie sweterek, marynarka wystarczy. Teraz tyle spodni niedżinsowych, że jeśli się okaże, że dżinsy jednak nie to problemu z zakupem innych spodni też problemu nie będzie.
    • kiszonababka Re: Stroj do pracy 26.04.26, 15:50
      Rozumiem że takie zakupy to takie przygotowanie mentalne przed stresująca sytuacją. Najlepiej pójść do sklepu i wybrać to co jej się będzie podobać i jej pasować . Jakieś bluzki z krótkim rękawem z 2 szt , proste bez wzorów , postawiłbym na spodnie materiałowe jednak , coś co będzie przypominać marynarkę i sweterek rozpinany . Spódnica to zawsze inwestycja bo do tego trzeba już buty i rajstopy dopasować , ale jak kto woli . A później się okaże co tam babki noszą w tym biurze .
      Powodzenia życzę i bawcie się dobrze w tych shopach.
      • kanna Re: Stroj do pracy 27.04.26, 14:30
        Do telemarketingu nie trzeba dopasowywać butów ani rajstop do spódnicy.
        Cieliste zawsze pasują, z butów sinckersy się nosi do wszystkiego. Ale tez nie wierzę w to, ze dorosła kobieta nie ma żadnych pantofli, czy czółenek do spódnicy.
    • kanna Re: Stroj do pracy 26.04.26, 21:18
      Będzie siedziała na telefonie.
      Żaden strój nie obowiązuje, nie widuje klientów.

Najlepiej - za pierwszym razem - coś spokojnego i oficjalnego bardziej. Na bank ma spodnie / spódnicę ciemną, do tego gładka koszula i już.
    • partytura2026 Re: Stroj do pracy 27.04.26, 07:42
      Dżinsy, gładki tshirt i marynarka bez udziwnień.
    • at.attin Re: Stroj do pracy 27.04.26, 08:26
      No i na co się w końcu zdecydowałaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka