kloacznymysliwy 10.05.26, 22:52 Słyszałyście o imprezie techno w Pałacu w Wilanowie? Podobno niosło się przez pół Warszawy. Tak się bawi Omena Mensah i cała masa ludzi, którzy jeszcze przed chwilą płakali nad pieskami i golili głowę u Łatwoganga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 22:54 Jakby ktoś nie widział: www.facebook.com/reel/1314773697415169?locale=pl_PL Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 22:59 Idiotyzm totalny. Nienawidzę takiej bezmyślności. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:00 Czy zajmowanie sie sprawami istotnymi społecznie wyklucza udział w imprezach? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:04 Nie no, pokazuje tylko kompletną hipokryzję. Albo robisz coś dla zwierząt, również tych dzikich, albo robisz to na pokaz, a masz tak naprawdę dobro zwierząt w okrężnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.vause.is.back Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:23 Może należałoby wtedy wybierać imprezy, które nie szkodzą tym sprawom istotnym spolecznie? Spora impreza techno w otoczeniu dzikiej przyrody. Co może pojsc nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:10 analoga_niet napisała: > Czy zajmowanie sie sprawami istotnymi społecznie wyklucza udział w imprezach? > Takich jak powyższa? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:00 Ale o co chodzi z tą imprezą techno? Teraz jest trochę takich imprez głównie dla dzisiejszych 40+ organizowanych po całym świecie w pięknych lokalizacjach. Mam w planach zacząć jeździć na nie, jak bachory podrosną i nie będzie priorytetem wakacjowanie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:03 No, jakby to, okres lęgowy, na ten przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:06 pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Morysin Myśliwi - fuj, źli, obrzydliwi. Zabicie zwierząt hałasem? Super, mam w planie jeździć. Dajcie mi do ręki głośnik, będę strzelać w kaczki basami. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:11 No to chyba zarządca terenu powinien wiedzieć o tym, że w jakimś czasie nie wolno tam hałasować. A tutaj hejtuje się jakieś celebrytki. Jakbym dostała zaproszenie to chętnie bym poszła, zwierzątka lubię, ale nie śledzę miejsc ani okresów lęgowych poza „własnymi” łabędziami. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:26 Ja chętnie pohejtuję wszystkich debili, bezmyślne celebrytki grzejące się w swojej sławie filantropek oraz debila zarządcę, który się nie postawił, tak samo wszystkich, którzy przylożyli do tego koncertu rękę mimo protestów organizacji prozwierzęcych. I nie mów, że kompletnie się nie znasz na tym, co w przyrodzie się dzieje. Nie masz na drugie tani. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:41 Kupując bilet na koncert nie sprawdzam miejsca i czasu pod kątem ochrony przyrody, nawet nigdy o tym nie pomyślałam. A byłam w różnych krajach w różnych porach roku na różnych ciekawych wydarzeniach. Kiedyś łącznie z pokazami sztucznych ogni i laserów. Wydarzenia w zabytkach, na wzgórzach, na zbiornikach wodnych. Polegałam na organizatorach. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:00 >Kupując bilet na koncert To nie był koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
zaguba Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:36 geez_louise napisała: > Kupując bilet na koncert nie sprawdzam miejsca i czasu pod kątem ochrony przyro > dy, nawet nigdy o tym nie pomyślałam. Polegałam na organizatorach. > No widzisz, a część osób polega na swoim zdrowym rozsądku, empatii i wiedzy ogólnej. Nie trzeba być biologiem, żeby wiedzieć, że koncert techno organizowany w parku płoszy (w najlepszym razie) zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:33 nie trzeba za bardzo sprawdzać, napie...nie koncertem pod lasem jest tak xujowym pomysłem, ze nawet brak okresu lęgowego tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 06:26 Kompletnie nie znam Warszawy i gdybym przyjechała na imprezę techno, (legalną, z zezwoleniami od miasta) to nie przyszłoby mi do głowy, że w sąsiedztwie jest cenny przyrodniczo obszar Odpowiedz Link Zgłoś
alex.vause.is.back Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:25 Ale nie jesteś celebrytką, która wozi się na tym, że broni przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
zaguba Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:38 Sprawdzasz legalnośc imprezy i zezwolenia od miasta, a nie sprawdzasz okolicy? I nie słyszałaś o pałacu w Wilanowie, nigdy żadnego zdjęcia nie widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:42 Nie sprawdzam żadnych zezwoleń skąd ten pomysł? Natomiast pałacu w Wilanowie nie znam i nie słyszalam, nie kojarzę tej nazwy z żadnym rezerwatem przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:07 Odpowiedzialność to jedno. Każdy ma swój rozum i godność. Sam za siebie decyduje, czy chce brać udział w takim szkodliwym dla przyrody 💩. Pół biedy, że banda debili bawiła się na tej imprezie: oni jeszcze wrzucali zdjęcia na social media promując tego typu działalność. Dno i pół metra mułu. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:23 Pół biedy, że banda debili bawiła się na tej imprezie: Oooo jaka mundra się znalazła. Wszystkie rozumy pozjadała. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:21 Wybór pięknego miejsca to jedno, Wybór miejsca do którego nie możesz przyjść z psem czy wjechać rowerem, z uwagi na dbałość o żyjące tam zwierzęta i bezpieczeństwo zabytku. I nagle okazuje się, że jak jesteś nadczłowiekiem czyli wyłoniona z piany boginią kasy i układów, mozesz zorganizować w tym samym miejscu, w najgorszym możliwym czasie (okres lęgowy) ekstremalnie głośna i pełna świateł imprezę techno trwająca kilkanaście godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:33 Mieszkańcy okolicznych bloków też narzekali na nocy hałas. Było kilkadziesiąt zgłoszeń na policję, straży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 06:52 "podobno". Na Mokotowie nie było nic słychać (aczkolwiek na pewno uciążliwe to było w bezpośrednim sąsiedztwie Wilanowa). Niemniej jednak stopień uciążliwości jest znacznie większy przy imprezach na Bemowie czy Służewcu (w zeszłym roku imprezę na Służewcu było słychać w Piasecznie dobre 10 km dalej; o tym co działo się w promieniu kilometra czy dwóch nie wspomnę). Jakoś aktywiszcza wtedy siedzieli cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:46 Aktywiszcza wtedy byli również głośno, przecież były potem przenoszone niektóre imprezy, w jeszcze gorsze zresztą miejsca. Sama bywałam wielokrotnie na imprezach na Służewcu i kiedyś nie było ich słychać jakoś daleko poza Służewcem. Nawet tych festiwalowych z muzyką taneczną. Wiem, gdyż tak się składa, że mieszkałam przez całe lata dosyć blisko - na tyle, że z imprez czasem wracałam piechotą. Moja rodzina często w ogóle nie wiedziała że jest jakiś festiwal czy koncert. Zmieniły się czasy i możliwości techniczne. To, co kiedyś było muzyką, teraz jest takim dudnieniem, że ludzie na koncerty chodzą w zatyczkach albo słuchawkach! Basy przewracają wnętrzności, dosłownie, a w oknach drżą szyby, chociaż impreza jest czasem kilometry dalej. I aktywiszcza akurat protestują - dziwne, że jakoś tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kira_03 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:46 Jakos nikt nie zwraca uwagi, ze halas jest zwyczajnie niezdrowy, rowniez dla ludzi. Czy te basy naprawde musza byc tak intensywne? Czy muzyka musi grac na caly regulator? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:04 Ja w ub. roku to akurat widziałam na fb. Protesty ekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:04 > Jakoś aktywiszcza wtedy siedzieli cicho. Oczadziałeś? Oczywiście, że ludzie protestowali. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:25 Organizator się nie popisał niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
una_mujer Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:31 A organizatorem była właśnie firma, ktörej współwłaścicielką jest Omena... Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosanna Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:03 To było na...walanie basami do 4 rano, nigdy takiego hałasu nie słyszałam. Jak mi daleko to aktywistki prozwierzęcej, czy jakiejkolwiek, to miałam ochotę tych organizatorów na kupie gnoju wywieźć. Te biedne dzikie zwierzęta, ptaki w okresie lęgu musiały naprawdę cierpieć. Nie mówiąc o samym barokowym pałacu. Na co dzień nie można tam nawet psa wprowadzić, ale ciężki sprzęt, tłumy - spoko. RDOŚ nie wyraził zgody na to wydarzenie, ale jak widać żona pana od paczkomatów koncert jednak zorganizowała. I to jest najbardziej oburzające. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:24 Jak ja widzę te kobietę, to mam przed oczami sceny z adwokata diabła. Tam grała bardzo podobna kobieta i grała ucieleśnienie tego, co mam w głowie patrząc na to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:44 No nie, tamta nie była pol afrykanką. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:58 www.filmweb.pl/person/Tamara+Tunie-2529/photos Ta po prawej… Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:59 fwcdn.pl/fph/00/02/2/409209_4.13.webp Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:25 A moze, ogladalam wieki temu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzosanna Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:14 Coś w tym jest, motyw "wszystko mogę, bo na wszystko mnie stać" jest naprawdę mroczny Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:37 Rzeczywiście, to był demon rodzaju żeńskiego, który skłonił żonę głównego bohatera do samobójstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:48 A, nie wiedziałam, że to nasza afrykańska arystokratka (ponoć z rodziny książęcej), to zorganizowała. A nie, ona to mogła... Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:35 Swoją drogą, czy ona niedawno nie lansowała się jako mecenaska sztuki?... I ciekawam chajzerowych przeprosin. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:37 Jako kto ona się nie lansowała? Jako kąpiąca się... A nie, wróć, to nie, internety wyczyszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:01 pursuedbyabear napisała: > Swoją drogą, czy ona niedawno nie lansowała się jako mecenaska sztuki?... > > I ciekawam chajzerowych przeprosin. > Ależ! To właśnie o to chodzi: imprezę zorganizowało Awake Events, w czynnej współpracy z panią Omeną, której fundacja OmenaArt przekazuje (podobno) spore pieniądze na renowację Pałacu. Wygląda na to, że datki przekazywane przez fundację nie są bezinteresowne: w zamian pani Omenaa może sobie organizować w Pałacu co jej się żywnie podoba: były tam organizowane gale charytatywne, na które państwo Brzoskowie podjeżdżali karocą, a teraz zrobili imprezę, której line-up djów obejmował 12 (kur.....a!) godzin, od 16 do 4 rano. Dziedziniec zadeptany, trudny do oszacowania wpływ na zwierzęta, mieszkańcy mieli wspaniałą noc. Wszystko w imię "ochrony sztuki i dziedzictwa narodowego, żeby zabytki nie stały takie puste", nie wiem czego nie rozumiesz 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:01 bardzo_wredna_dziewucha napisała: . Wygląda na to, że datki przekazywane przez fundację > nie są bezinteresowne: w zamian pani Omenaa może sobie organizować w Pałacu co > jej się żywnie podoba: były tam organizowane gale charytatywne, na które państw > o Brzoskowie podjeżdżali karocą, a teraz zrobili imprezę, której line-up djów o > bejmował 12 (kur.....a!) godzin, od 16 do 4 rano. Dziedziniec zadeptany, trudny > do oszacowania wpływ na zwierzęta, mieszkańcy mieli wspaniałą noc. Wszystko w > imię "ochrony sztuki i dziedzictwa narodowego, żeby zabytki nie stały takie pus > te", nie wiem czego nie rozumiesz 🤣🤣🤣 Pamiętam pana paczkomata w pludrach a la Ludwik IV, ale karoca to mnie ominęła😳. Jest obrzydliwe takie wsparcie w zamian za zgodę na niszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:32 elinborg napisała: > > Pamiętam pana paczkomata w pludrach a la Ludwik IV, ale karoca to mnie ominęła? > ?. > Jest obrzydliwe takie wsparcie w zamian za zgodę na niszczenie. A to mogła być ta sama impreza, na którą przyjechali karocą. Pamiętam jaki mnie wtedy śmiech ogarnął. Żeby nie było, że pomawiam, czy coś: zadałam sobie ten trud i sprawdziłam kto stoi za spółką Awake Events i no nie uwierzycie, Omenaa jest w zarządzie, więc tłumaczenie "ojej, nie wiedziałam" to raczej tym razem nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:46 bardzo_wredna_dziewucha napisała > > A to mogła być ta sama impreza, na którą przyjechali karocą. Pamiętam jaki mnie > wtedy śmiech ogarnął. > Żeby nie było, że pomawiam, czy coś: zadałam sobie ten trud i sprawdziłam kto s > toi za spółką Awake Events i no nie uwierzycie, Omenaa jest w zarządzie, więc t > łumaczenie "ojej, nie wiedziałam" to raczej tym razem nie przejdzie. Ja też pamiętam jak się śmialismy z tego z mężem. Nie takie wrażenie chcieli zrobić, oj nie. Szybciutko zdjęcia usuwali skąd się dało. Żalosne pajacowanie, ale tu to konkretna szkoda jest, co za dranstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:20 Ogólnie bycie zwierzolubem i pomaganie zwierzętom to ryzykowny biznes. Pójdziesz potem na imprezę, ktoś napisze że z powodu imprezy zdechło X ptaków Y ssaków i do tego masa owadów - i już masz obsmarowane. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:27 Wiem, ze pochodzisz gdzies z wiochy ale sam kompleks jest zabytkowy, mam na mysli palac. Slyszalas kiedys o takim gosciu jak Sobieski? albo moze gdzies ci tam swita taka nazwa jak Wawel? no to podobna ranga zabytku... Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:58 A jak tam twoje psy, czy już ku twojej uldze wyzdychały? O tym, jak tego typu dźwięki szkodzą starym budynkom, nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:15 pursuedbyabear napisała: > O tym, jak tego typu dźwięki szkodzą starym budynkom, nie wspomnę. > Organizatorzy twierdzili przed imprezą, że zastosują głośniki kierunkowe i będą dbać o odpowiedni poziom dźwięku. Na Fejsie ludzie piszą, że muzykę było słychać nawet 2 km od imprezy, ale basy na pewno nie wpłynęły na zabytek, prawda? No cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:43 Celebrycka bezkarność. Za karę rezygnuję z in postu i przerzucam się na allegro one box i inne Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:01 Przeciez on sprzedał Inpost Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:30 partytura2026 napisała: > Przeciez on sprzedał Inpost O, pierwsze słyszę! W sumie ufff, bo lubię bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:05 primula.alpicola napisała: > Celebrycka bezkarność. > Za karę rezygnuję z in postu i przerzucam się na allegro one box i inne Powiem szczerze, że ja nigdy państwa Brzosków nie darzyłam jakąś ogromną sympatią (chociażby dlatego, że inPost swoje imperium zbudował na wyzysku kurierów poprzez konieczność pracy z nimi na jdg, długo można by o tym pisać), ale to co teraz odwaliła Omenaa, to mi się w głowie nie mieści. Krindżowe odnowienie ślubu czy podjeżdżanie karocą na galę charytatywne to jednak był pikuś 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:16 Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsza pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczywiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzionego bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lata komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlascicielom kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie zas bogatych i celebrytow. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:26 Ależ to akurat jest przykład plebsu, który się dorobił. I widzisz w tym wątku jakąś zazdrość? Bo ja raczej łapanie się za głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:41 Oczywiscie przeciez internetowe krytykowanie czyjegos zachowania, np nieprawidlowego parkowania drogim samochodem to przejaw zazdrosci! Nigdy sie z tym nie spotkalas, nawet na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:19 No ja na przykład krytykuję ludzi, dla których wczorajsze pieczywo jest niejadalne. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:26 Dlaczego krytykujesz? Czy to wbrew prawu, obyczajom, etyce? A moze zazdroscisz, ze ktos moze jesc codziennie swieze pieczywo? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:31 Nie zazdroszczę. Moja babcia robiła zupę z czerstwego chleba. Bardzo szanuję jedzenie, jak przystało na skromną przedsiębiorczynię. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:02 Masz może przepis? Czy tam może było dużo kminku? Dziadek mi robił zupę z chleba i nikt oprócz mnie tego nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:38 kokosowy15 napisał(a): > Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsz > a pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczy > wiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzione > go bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lat > a komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlasciciel > om kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie z > as bogatych i celebrytow. Ja się w ogóle nie dziwię, nic a nic. Różne osobistości próbują wrócić do szlacheckich korzeni (Lubomirski) lub je nabyć przez zawłaszczanie zabytków bez zrozumienia (Omenaa), wszystko w imię powrotu do panów i, hatfu!, sług. Jak widać częściowo się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.nat Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:21 kokosowy15 napisał(a): > Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsz > a pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczy > wiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzione > go bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lat > a komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlasciciel > om kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie z > as bogatych i celebrytow. I zachowanie jakichś jednostkowych celebrytów, którym odjeżdża peron, ma być reprezentatywne dla całej klasy średniej-wyższej? Ty nie potrafisz myśleć inaczej niż tylko tymi swoimi stereotypami? To jest jakiś ułamek społeczeństwa. Nie widzisz tych innych normalnych, których jest cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:27 Ale te jednostki z odjechanym peronem mają taką moc, ze są w stanie zrobić imprezę techno w Pałacu w Wilanowie. O to jest bulwers. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:02 To ZAWSZE byl ulamek spoleczenstwa, ale jednak na tyle znaczacy, ze ten czas wspomina sie z rozrzewnieniem. A ze klasa srednia wyzsza pokazuje, ze jest lepsza niz wiekszosc, to da sie zauwazyc bez trudu. Ale moze maja racje, bo to przeciez oni utrzymuja te reszte, daja prace, placa podatki i sa wykorzystywani przez panstwo? Ja widze te mase normalnych, ale nie wszyscy ich widza ( Pompadura, Olga Lipinska) Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:30 A kogo ty uważasz za normalnych?... Jesteś zamożnym emerytem, któremu ubzdurało się, że każdy przedsiębiorca to zło. Stawiasz zarazem arogancką nuworyszkę w jednym rzędzie z ludźmi, którzy naprawdę dają pracę i płacą podatki. W Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:44 Zamoznym? Czy ci, ktorzy domagaja sie podniesienia progu podatkowego to zamozni? Przeciez to mniejszosc, i to zdecydowana w naszym spoleczenstwie. Czyzby stare pieniadze byly lepsze od nowych? " Dajacych" prace jakos nie spotykam, wszyscy przedsiebiorcy ktorych znam sprzedaja miejsca pracy, niektorzy bardzo drogo. Nie mowie oczywiscie o przedsiebiorczyniach w rodzaju zalogi mojego pobliskiego , franczyzowego marketu lub biznesmenach rozwozacych przesylki do paaczkomatow. Ci przedsiebiorcy nie sa akurak zl3m, ciezko pracuja po to, zeby przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:03 Od kiedy miliarderzy to klasa średnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:13 Napisalem o tes,notach klasy sredniej. Klasa miliarderow juz to ma. Przydalby sie tytul i portret przodka w zbroi Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:15 A skąd możesz wiedzieć czego chce klasa średnia? I co to ma wspólnego z życiem miliarderów? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:35 Umiem czytac. Wiesz, jakie wnioski mozna wyciagnac z niektorych wpisow? Szczegolniie tych, ktorzy uwazaja sie za wybrancow i zbawicieli reszty ,bo plebs sam nie da sobie rady. Zupelnie, jak szlachta za Jana Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:43 Jakie kryteria trzeba spełnić żeby być prze Ciebie klasyfikowanym jako klasa średnia? Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:34 Dziwię się, że jest w stanie wyjść z domu i patrzeć ludziom w twarz, po tym, co o niej wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:56 Historię piszą zwycięzcy i ona wychodzi z tego założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:59 Pycha kroczy przed upadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:10 Raczej płaci za blokowanie komentarzy na portalach plotkarskich Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:26 Kto wie i pamięta, ten wie i pamięta, ale ludzie mają krótką pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:54 alpepe napisała: > Kto wie i pamięta, ten wie i pamięta, ale ludzie mają krótką pamięć. > Nie ematki i nie pudelkowicze Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:21 Czy ja naprawdę jestem jedyna której wydaje się że widzi Omen ze zdechłą łechtaczką?? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:28 Osoby, które wydały zgodę na to wydarzenie są chyba do zwolnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:57 No więc to chyba jest początek takich wydarzeń muzycznych w kraju. Ciekawe, czy to rzuci jakiś cień na filantropijną fundację Omeny? Odpowiedz Link Zgłoś