Dodaj do ulubionych

Omena ze zdechłą łasiczką

10.05.26, 22:52
Słyszałyście o imprezie techno w Pałacu w Wilanowie? Podobno niosło się przez pół Warszawy.
Tak się bawi Omena Mensah i cała masa ludzi, którzy jeszcze przed chwilą płakali nad pieskami i golili głowę u Łatwoganga.
Obserwuj wątek
    • kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 22:54
      Jakby ktoś nie widział:
      www.facebook.com/reel/1314773697415169?locale=pl_PL
    • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 22:59
      Idiotyzm totalny. Nienawidzę takiej bezmyślności.
    • analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:00
      Czy zajmowanie sie sprawami istotnymi społecznie wyklucza udział w imprezach?
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:04
        Nie no, pokazuje tylko kompletną hipokryzję. Albo robisz coś dla zwierząt, również tych dzikich, albo robisz to na pokaz, a masz tak naprawdę dobro zwierząt w okrężnicy.
      • alex.vause.is.back Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:23
        Może należałoby wtedy wybierać imprezy, które nie szkodzą tym sprawom istotnym spolecznie?
        Spora impreza techno w otoczeniu dzikiej przyrody. Co może pojsc nie tak?
      • koko8 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:10
        analoga_niet napisała:

> Czy zajmowanie sie sprawami istotnymi społecznie wyklucza udział w imprezach?
        >

Takich jak powyższa? Tak.
    • geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:00
      Ale o co chodzi z tą imprezą techno? Teraz jest trochę takich imprez głównie dla dzisiejszych 40+ organizowanych po całym świecie w pięknych lokalizacjach. Mam w planach zacząć jeździć na nie, jak bachory podrosną i nie będzie priorytetem wakacjowanie ich.
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:03
        No, jakby to, okres lęgowy, na ten przykład?
      • kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:06
        pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Morysin

Myśliwi - fuj, źli, obrzydliwi.
        Zabicie zwierząt hałasem? Super, mam w planie jeździć. Dajcie mi do ręki głośnik, będę strzelać w kaczki basami.
        • geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:11
          No to chyba zarządca terenu powinien wiedzieć o tym, że w jakimś czasie nie wolno tam hałasować. A tutaj hejtuje się jakieś celebrytki. Jakbym dostała zaproszenie to chętnie bym poszła, zwierzątka lubię, ale nie śledzę miejsc ani okresów lęgowych poza „własnymi” łabędziami.
          • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:26
            Ja chętnie pohejtuję wszystkich debili, bezmyślne celebrytki grzejące się w swojej sławie filantropek oraz debila zarządcę, który się nie postawił, tak samo wszystkich, którzy przylożyli do tego koncertu rękę mimo protestów organizacji prozwierzęcych.
            I nie mów, że kompletnie się nie znasz na tym, co w przyrodzie się dzieje. Nie masz na drugie tani.
            • geez_louise Re: Omena ze zdechłą łasiczką 10.05.26, 23:41
              Kupując bilet na koncert nie sprawdzam miejsca i czasu pod kątem ochrony przyrody, nawet nigdy o tym nie pomyślałam. A byłam w różnych krajach w różnych porach roku na różnych ciekawych wydarzeniach. Kiedyś łącznie z pokazami sztucznych ogni i laserów. Wydarzenia w zabytkach, na wzgórzach, na zbiornikach wodnych. Polegałam na organizatorach.
              • memphis90 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:00
                >Kupując bilet na koncert
                To nie był koncert.
              • zaguba Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:36
                geez_louise napisała:

> Kupując bilet na koncert nie sprawdzam miejsca i czasu pod kątem ochrony przyro
                > dy, nawet nigdy o tym nie pomyślałam.

Polegałam na organizatorach.
                >

No widzisz, a część osób polega na swoim zdrowym rozsądku, empatii i wiedzy ogólnej.
                Nie trzeba być biologiem, żeby wiedzieć, że koncert techno organizowany w parku płoszy (w najlepszym razie) zwierzęta.
              • marzenka12 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:33
                nie trzeba za bardzo sprawdzać, napie...nie koncertem pod lasem jest tak xujowym pomysłem, ze nawet brak okresu lęgowego tego nie zmieni.
            • kamin Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 06:26
              Kompletnie nie znam Warszawy i gdybym przyjechała na imprezę techno, (legalną, z zezwoleniami od miasta) to nie przyszłoby mi do głowy, że w sąsiedztwie jest cenny przyrodniczo obszar
              • alex.vause.is.back Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:25
                Ale nie jesteś celebrytką, która wozi się na tym, że broni przyrody.
              • zaguba Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:38
                Sprawdzasz legalnośc imprezy i zezwolenia od miasta, a nie sprawdzasz okolicy?
                I nie słyszałaś o pałacu w Wilanowie, nigdy żadnego zdjęcia nie widziałaś?
                • kamin Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:42
                  Nie sprawdzam żadnych zezwoleń skąd ten pomysł?
                  Natomiast pałacu w Wilanowie nie znam i nie słyszalam, nie kojarzę tej nazwy z żadnym rezerwatem przyrody.
          • lauren6 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:07
            Odpowiedzialność to jedno. Każdy ma swój rozum i godność. Sam za siebie decyduje, czy chce brać udział w takim szkodliwym dla przyrody 💩. Pół biedy, że banda debili bawiła się na tej imprezie: oni jeszcze wrzucali zdjęcia na social media promując tego typu działalność.

Dno i pół metra mułu.
            • maly_fiolek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:23
              Pół biedy, że banda debili bawiła się na tej imprezie:
              Oooo jaka mundra się znalazła. Wszystkie rozumy pozjadała.
      • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:21
        Wybór pięknego miejsca to jedno,
        Wybór miejsca do którego nie możesz przyjść z psem czy wjechać rowerem, z uwagi na dbałość o żyjące tam zwierzęta i bezpieczeństwo zabytku. I nagle okazuje się, że jak jesteś nadczłowiekiem czyli wyłoniona z piany boginią kasy i układów, mozesz zorganizować w tym samym miejscu, w najgorszym możliwym czasie (okres lęgowy) ekstremalnie głośna i pełna świateł imprezę techno trwająca kilkanaście godzin.
        • asia-loi Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:33
          Mieszkańcy okolicznych bloków też narzekali na nocy hałas. Było kilkadziesiąt zgłoszeń na policję, straży miejskiej.
    • profes79 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 06:52
      "podobno". Na Mokotowie nie było nic słychać (aczkolwiek na pewno uciążliwe to było w bezpośrednim sąsiedztwie Wilanowa). Niemniej jednak stopień uciążliwości jest znacznie większy przy imprezach na Bemowie czy Służewcu (w zeszłym roku imprezę na Służewcu było słychać w Piasecznie dobre 10 km dalej; o tym co działo się w promieniu kilometra czy dwóch nie wspomnę). Jakoś aktywiszcza wtedy siedzieli cicho.
      • kloacznymysliwy Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:46
        Aktywiszcza wtedy byli również głośno, przecież były potem przenoszone niektóre imprezy, w jeszcze gorsze zresztą miejsca.
        Sama bywałam wielokrotnie na imprezach na Służewcu i kiedyś nie było ich słychać jakoś daleko poza Służewcem. Nawet tych festiwalowych z muzyką taneczną. Wiem, gdyż tak się składa, że mieszkałam przez całe lata dosyć blisko - na tyle, że z imprez czasem wracałam piechotą. Moja rodzina często w ogóle nie wiedziała że jest jakiś festiwal czy koncert.

Zmieniły się czasy i możliwości techniczne. To, co kiedyś było muzyką, teraz jest takim dudnieniem, że ludzie na koncerty chodzą w zatyczkach albo słuchawkach! Basy przewracają wnętrzności, dosłownie, a w oknach drżą szyby, chociaż impreza jest czasem kilometry dalej. I aktywiszcza akurat protestują - dziwne, że jakoś tego nie widzisz.
        • kira_03 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:46
          Jakos nikt nie zwraca uwagi, ze halas jest zwyczajnie niezdrowy, rowniez dla ludzi. Czy te basy naprawde musza byc tak intensywne? Czy muzyka musi grac na caly regulator?
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:04
        Ja w ub. roku to akurat widziałam na fb. Protesty ekologów.
      • lauren6 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:04
        > Jakoś aktywiszcza wtedy siedzieli cicho.

Oczadziałeś? Oczywiście, że ludzie protestowali.
    • feniks_z_popiolu Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 07:25
      Organizator się nie popisał niestety.
      • una_mujer Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:31
        A organizatorem była właśnie firma, ktörej współwłaścicielką jest Omena...
    • wrzosanna Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:03
      To było na...walanie basami do 4 rano, nigdy takiego hałasu nie słyszałam. Jak mi daleko to aktywistki prozwierzęcej, czy jakiejkolwiek, to miałam ochotę tych organizatorów na kupie gnoju wywieźć. Te biedne dzikie zwierzęta, ptaki w okresie lęgu musiały naprawdę cierpieć. Nie mówiąc o samym barokowym pałacu. Na co dzień nie można tam nawet psa wprowadzić, ale ciężki sprzęt, tłumy - spoko.

RDOŚ nie wyraził zgody na to wydarzenie, ale jak widać żona pana od paczkomatów koncert jednak zorganizowała. I to jest najbardziej oburzające.
      • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:24
        Jak ja widzę te kobietę, to mam przed oczami sceny z adwokata diabła. Tam grała bardzo podobna kobieta i grała ucieleśnienie tego, co mam w głowie patrząc na to coś.
        • simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:44
          No nie, tamta nie była pol afrykanką.
          • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:58
            www.filmweb.pl/person/Tamara+Tunie-2529/photos
            Ta po prawej…
          • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:59
            fwcdn.pl/fph/00/02/2/409209_4.13.webp
            • simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:25
              A moze, ogladalam wieki temu.
        • wrzosanna Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:14
          Coś w tym jest, motyw "wszystko mogę, bo na wszystko mnie stać" jest naprawdę mroczny
        • demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:37
          Rzeczywiście, to był demon rodzaju żeńskiego, który skłonił żonę głównego bohatera do samobójstwa.
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 08:48
        A, nie wiedziałam, że to nasza afrykańska arystokratka (ponoć z rodziny książęcej), to zorganizowała. A nie, ona to mogła...
    • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:35
      Swoją drogą, czy ona niedawno nie lansowała się jako mecenaska sztuki?...

I ciekawam chajzerowych przeprosin.
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 09:37
        Jako kto ona się nie lansowała? Jako kąpiąca się... A nie, wróć, to nie, internety wyczyszczone.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:01
        pursuedbyabear napisała:

> Swoją drogą, czy ona niedawno nie lansowała się jako mecenaska sztuki?...
        >
        > I ciekawam chajzerowych przeprosin.
        >

Ależ! To właśnie o to chodzi: imprezę zorganizowało Awake Events, w czynnej współpracy z panią Omeną, której fundacja OmenaArt przekazuje (podobno) spore pieniądze na renowację Pałacu. Wygląda na to, że datki przekazywane przez fundację nie są bezinteresowne: w zamian pani Omenaa może sobie organizować w Pałacu co jej się żywnie podoba: były tam organizowane gale charytatywne, na które państwo Brzoskowie podjeżdżali karocą, a teraz zrobili imprezę, której line-up djów obejmował 12 (kur.....a!) godzin, od 16 do 4 rano. Dziedziniec zadeptany, trudny do oszacowania wpływ na zwierzęta, mieszkańcy mieli wspaniałą noc. Wszystko w imię "ochrony sztuki i dziedzictwa narodowego, żeby zabytki nie stały takie puste", nie wiem czego nie rozumiesz 🤣🤣🤣
        • elinborg Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:01
          bardzo_wredna_dziewucha napisała:

. Wygląda na to, że datki przekazywane przez fundację
          > nie są bezinteresowne: w zamian pani Omenaa może sobie organizować w Pałacu co
          > jej się żywnie podoba: były tam organizowane gale charytatywne, na które państw
          > o Brzoskowie podjeżdżali karocą, a teraz zrobili imprezę, której line-up djów o
          > bejmował 12 (kur.....a!) godzin, od 16 do 4 rano. Dziedziniec zadeptany, trudny
          > do oszacowania wpływ na zwierzęta, mieszkańcy mieli wspaniałą noc. Wszystko w
          > imię "ochrony sztuki i dziedzictwa narodowego, żeby zabytki nie stały takie pus
          > te", nie wiem czego nie rozumiesz 🤣🤣🤣

Pamiętam pana paczkomata w pludrach a la Ludwik IV, ale karoca to mnie ominęła😳.
          Jest obrzydliwe takie wsparcie w zamian za zgodę na niszczenie.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:32
            elinborg napisała:
            >
            > Pamiętam pana paczkomata w pludrach a la Ludwik IV, ale karoca to mnie ominęła?
            > ?.
            > Jest obrzydliwe takie wsparcie w zamian za zgodę na niszczenie.

A to mogła być ta sama impreza, na którą przyjechali karocą. Pamiętam jaki mnie wtedy śmiech ogarnął.
            Żeby nie było, że pomawiam, czy coś: zadałam sobie ten trud i sprawdziłam kto stoi za spółką Awake Events i no nie uwierzycie, Omenaa jest w zarządzie, więc tłumaczenie "ojej, nie wiedziałam" to raczej tym razem nie przejdzie.
            • elinborg Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:46
              bardzo_wredna_dziewucha napisała
              >
              > A to mogła być ta sama impreza, na którą przyjechali karocą. Pamiętam jaki mnie
              > wtedy śmiech ogarnął.
              > Żeby nie było, że pomawiam, czy coś: zadałam sobie ten trud i sprawdziłam kto s
              > toi za spółką Awake Events i no nie uwierzycie, Omenaa jest w zarządzie, więc t
              > łumaczenie "ojej, nie wiedziałam" to raczej tym razem nie przejdzie.

Ja też pamiętam jak się śmialismy z tego z mężem. Nie takie wrażenie chcieli zrobić, oj nie. Szybciutko zdjęcia usuwali skąd się dało. Żalosne pajacowanie, ale tu to konkretna szkoda jest, co za dranstwo.
    • maly_fiolek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:20
      Ogólnie bycie zwierzolubem i pomaganie zwierzętom to ryzykowny biznes.
      Pójdziesz potem na imprezę, ktoś napisze że z powodu imprezy zdechło X ptaków Y ssaków i do tego masa owadów - i już masz obsmarowane.
      • simply_z Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:27
        Wiem, ze pochodzisz gdzies z wiochy ale sam kompleks jest zabytkowy, mam na mysli palac. Slyszalas kiedys o takim gosciu jak Sobieski? albo moze gdzies ci tam swita taka nazwa jak Wawel? no to podobna ranga zabytku...
      • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 11:58
        A jak tam twoje psy, czy już ku twojej uldze wyzdychały?

O tym, jak tego typu dźwięki szkodzą starym budynkom, nie wspomnę.
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:15
          pursuedbyabear napisała:

> O tym, jak tego typu dźwięki szkodzą starym budynkom, nie wspomnę.
          >
          Organizatorzy twierdzili przed imprezą, że zastosują głośniki kierunkowe i będą dbać o odpowiedni poziom dźwięku. Na Fejsie ludzie piszą, że muzykę było słychać nawet 2 km od imprezy, ale basy na pewno nie wpłynęły na zabytek, prawda? No cyrk.
    • primula.alpicola Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 12:43
      Celebrycka bezkarność.
      Za karę rezygnuję z in postu i przerzucam się na allegro one box i inne
      • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:01
        Przeciez on sprzedał Inpost
        • primula.alpicola Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:30
          partytura2026 napisała:

> Przeciez on sprzedał Inpost

O, pierwsze słyszę! W sumie ufff, bo lubię bardzo.
      • bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 13:05
        primula.alpicola napisała:

> Celebrycka bezkarność.
        > Za karę rezygnuję z in postu i przerzucam się na allegro one box i inne

Powiem szczerze, że ja nigdy państwa Brzosków nie darzyłam jakąś ogromną sympatią (chociażby dlatego, że inPost swoje imperium zbudował na wyzysku kurierów poprzez konieczność pracy z nimi na jdg, długo można by o tym pisać), ale to co teraz odwaliła Omenaa, to mi się w głowie nie mieści. Krindżowe odnowienie ślubu czy podjeżdżanie karocą na galę charytatywne to jednak był pikuś 🤣
        • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:16
          Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsza pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczywiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzionego bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lata komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlascicielom kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie zas bogatych i celebrytow.
          • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:26
            Ależ to akurat jest przykład plebsu, który się dorobił.
            I widzisz w tym wątku jakąś zazdrość? Bo ja raczej łapanie się za głowę.
            • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:41
              Oczywiscie przeciez internetowe krytykowanie czyjegos zachowania, np nieprawidlowego parkowania drogim samochodem to przejaw zazdrosci! Nigdy sie z tym nie spotkalas, nawet na tym forum?
              • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:19
                No ja na przykład krytykuję ludzi, dla których wczorajsze pieczywo jest niejadalne.
                • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:26
                  Dlaczego krytykujesz? Czy to wbrew prawu, obyczajom, etyce? A moze zazdroscisz, ze ktos moze jesc codziennie swieze pieczywo?
                  • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:31
                    Nie zazdroszczę. Moja babcia robiła zupę z czerstwego chleba. Bardzo szanuję jedzenie, jak przystało na skromną przedsiębiorczynię.
                    • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:02
                      Masz może przepis? Czy tam może było dużo kminku?
                      Dziadek mi robił zupę z chleba i nikt oprócz mnie tego nie pamięta.
          • bardzo_wredna_dziewucha Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:38
            kokosowy15 napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsz
            > a pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczy
            > wiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzione
            > go bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lat
            > a komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlasciciel
            > om kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie z
            > as bogatych i celebrytow.

Ja się w ogóle nie dziwię, nic a nic. Różne osobistości próbują wrócić do szlacheckich korzeni (Lubomirski) lub je nabyć przez zawłaszczanie zabytków bez zrozumienia (Omenaa), wszystko w imię powrotu do panów i, hatfu!, sług. Jak widać częściowo się udaje.
          • natalia.nat Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:21
            kokosowy15 napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem, dlaczego sie dziwisz. Przeciez obecna klasa srednia- wyzsz
            > a pragnie dorownac z II RP, z ich balami, rautami, zabawami i polowaniami, oczy
            > wiscie organizowanymi w celach charytatywnych, zeby mozna bylo rozdac ogryzione
            > go bazanta lokalnym glodnym i napoic zlewkami z panskiego stolu. Ale jednak lat
            > a komuny odcisnely pietno na ematkach, zazdroszcza pozycji i majatku wlasciciel
            > om kraju, chca jakichs ograniczen, zakazow, nakazow. To obowiazuje plebs, nie z
            > as bogatych i celebrytow.

I zachowanie jakichś jednostkowych celebrytów, którym odjeżdża peron, ma być reprezentatywne dla całej klasy średniej-wyższej? Ty nie potrafisz myśleć inaczej niż tylko tymi swoimi stereotypami? To jest jakiś ułamek społeczeństwa. Nie widzisz tych innych normalnych, których jest cała masa.
            • demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 19:27
              Ale te jednostki z odjechanym peronem mają taką moc, ze są w stanie zrobić imprezę techno w Pałacu w Wilanowie. O to jest bulwers.
            • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:02
              To ZAWSZE byl ulamek spoleczenstwa, ale jednak na tyle znaczacy, ze ten czas wspomina sie z rozrzewnieniem. A ze klasa srednia wyzsza pokazuje, ze jest lepsza niz wiekszosc, to da sie zauwazyc bez trudu. Ale moze maja racje, bo to przeciez oni utrzymuja te reszte, daja prace, placa podatki i sa wykorzystywani przez panstwo? Ja widze te mase normalnych, ale nie wszyscy ich widza ( Pompadura, Olga Lipinska)
              • pursuedbyabear Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:30
                A kogo ty uważasz za normalnych?...
                Jesteś zamożnym emerytem, któremu ubzdurało się, że każdy przedsiębiorca to zło. Stawiasz zarazem arogancką nuworyszkę w jednym rzędzie z ludźmi, którzy naprawdę dają pracę i płacą podatki. W Polsce.
                • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:44
                  Zamoznym? Czy ci, ktorzy domagaja sie podniesienia progu podatkowego to zamozni? Przeciez to mniejszosc, i to zdecydowana w naszym spoleczenstwie. Czyzby stare pieniadze byly lepsze od nowych? " Dajacych" prace jakos nie spotykam, wszyscy przedsiebiorcy ktorych znam sprzedaja miejsca pracy, niektorzy bardzo drogo. Nie mowie oczywiscie o przedsiebiorczyniach w rodzaju zalogi mojego pobliskiego , franczyzowego marketu lub biznesmenach rozwozacych przesylki do paaczkomatow. Ci przedsiebiorcy nie sa akurak zl3m, ciezko pracuja po to, zeby przezyc.
              • analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 21:03
                Od kiedy miliarderzy to klasa średnia???
                • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:13
                  Napisalem o tes,notach klasy sredniej. Klasa miliarderow juz to ma. Przydalby sie tytul i portret przodka w zbroi
                  • analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:15
                    A skąd możesz wiedzieć czego chce klasa średnia? I co to ma wspólnego z życiem miliarderów?
                    • kokosowy15 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:35
                      Umiem czytac. Wiesz, jakie wnioski mozna wyciagnac z niektorych wpisow? Szczegolniie tych, ktorzy uwazaja sie za wybrancow i zbawicieli reszty ,bo plebs sam nie da sobie rady. Zupelnie, jak szlachta za Jana Kazimierza.
                      • analoga_niet Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 22:43
                        Jakie kryteria trzeba spełnić żeby być prze Ciebie klasyfikowanym jako klasa średnia?
    • abria Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:34
      Dziwię się, że jest w stanie wyjść z domu i patrzeć ludziom w twarz, po tym, co o niej wiemy.
      • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:56
        Historię piszą zwycięzcy i ona wychodzi z tego założenia.
        • partytura2026 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 17:59
          Pycha kroczy przed upadkiem
        • husky_cat Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:10
          Raczej płaci za blokowanie komentarzy na portalach plotkarskich
          • alpepe Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:26
            Kto wie i pamięta, ten wie i pamięta, ale ludzie mają krótką pamięć.
            • borsuczyca.klusek Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 20:54
              alpepe napisała:

> Kto wie i pamięta, ten wie i pamięta, ale ludzie mają krótką pamięć.
              >

Nie ematki i nie pudelkowicze
    • nieobiektywnie Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:21
      Czy ja naprawdę jestem jedyna której wydaje się że widzi Omen ze zdechłą łechtaczką??
    • demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:28
      Osoby, które wydały zgodę na to wydarzenie są chyba do zwolnienia?
    • demodee2 Re: Omena ze zdechłą łasiczką 11.05.26, 18:57
      No więc to chyba jest początek takich wydarzeń muzycznych w kraju.

Ciekawe, czy to rzuci jakiś cień na filantropijną fundację Omeny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka