Dodaj do ulubionych

Co dobrego u Was dzis?

25.05.26, 21:07
U mnie kosmicznie ciiezki dyzur, ale za to ostatni na kardio i ogolnie koniec ze skakaniem po 3 oddzialach. Moj oddzial otwiera sie jutro. U Was?
Obserwuj wątek
    • madziaaa2015 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 01:15
      Bylo bardzo fajnie na dyzurze, dowiedzialam sie ze kotlet kijowski to to samo co devolaj.Pielegniarka z Litwy opowiadala.Polecam Grubego Joska i jego kotlety.
    • green.wild.wood Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 02:18
      Zle. Dzis sie wszystko zawalilo sad
    • szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 06:45
      U mnie dziecko bolało ucho, a dzis przeslalo całą noc. Wyspałam się w zwiazku z tym.
    • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:09
      Dzisiaj, wsiadając do samochodu o 4:50 nad ranem, ujrzałam czterech kajciarzy na wodzie.
      Nic lepszego raczej dzisiaj nie zobaczę. 😂
      • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 08:34
        Rzeczywiście fajne smile
      • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:24
        piataziuta napisała:

> Dzisiaj, wsiadając do samochodu o 4:50 nad ranem, ujrzałam czterech kajciarzy n
        > a wodzie.
        > Nic lepszego raczej dzisiaj nie zobaczę. 😂

A jakbyś znalazła sie nagle w lasach gdzieś na Górnym Śląsku i ujrzała dwóch hiszpańskich cyklistów?
        • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 13:10
          "A jakbyś znalazła sie nagle w lasach gdzieś na Górnym Śląsku i ujrzała dwóch hiszpańskich cyklistów?"

Ja to bym nie zwróciła uwagi. :p Ale rozumiem, że to pewnie Wasz inside joke.

My często wracamy znad morza o 4-5 nad ranem, żeby zdążyć do roboty w Wawie. I prawie zawsze pada taki suchar, jak patrzymy ostatni raz z samochodu na wodę: "To co, na kajta?"
          Suchar, bo jesteśmy wymęczeni krótkim spaniem, dzień wcześniej przeciągneliśmy kajta na maksa, pakowaliśmy się w nocy, trzeba zdążyć dojechać do roboty, godzina jest nieludzka, ale woda nas ciągle ciągnie.
          A tu nagle kajciarze na wodzie, którzy naprawdę wstali przed 4 tylko po to, żeby jeszcze troszeczkę popływać, bo później nie będzie już tak wiało.
          Fajnie wiedzieć, że nie jesteśmy ze wszystkich najbardziej poyebani. :p
          • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 13:26
            piataziuta napisała:

> "dwóch hiszpańskich cyklistów?"
            >

Mój mózg by się zawiesił

Hiszpan
            Lycra
            Hiszpan
            Lycra

Critical error competing rule prompt reboot reboot 💥
            • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:48
              Mam nawet zdjęcie ale nie wkleję
          • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:47
            A skąd.
            Chlop jest na wyprawie rowerowej, ruszyli z Krakowa przez Górny Śląsk nach Munich.

Myślę sobie ze spotkać hiszpańskich cyklistow w lesie pod Tychami nie jest zbyt częstym doświadczeniem. A moze byc ubogacające.
          • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:48
            Wstawanie przed 4 na kajta przebija moje wstawanie o 6 na nartach...
            • trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 18:01
              O, ty jesteś widzę wielbicielką porannego sztruksiku ☺️
              Ja jestem na takie poranne wstawanie za leniwa!
            • chlodne_dlonie Re: Co dobrego u Was dzis? 29.05.26, 13:26
              Eeee no.. 6 to najzupełniej normalna godzina wstawania na nartach! No, chyba że się akurat mieszka tuż obok wyciągu, jak ja na moim ostatnim wyjeździe, to wtedy 7 obleci wink
              Ale tę 4 rano szanuję!
    • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:36
      Dziś ma być w końcu trochę chłodniej. Niewiele co prawda, bo z 32 na 28, ale lepsze to, niż nic, nie?
      • leyla76 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:47
        To tak jak u mnie😉 Dzisiaj ciągle 29 pokazuje, ale wczoraj było ponad 30.
        Jeden plus to dojrzewające czereśnie w moim ogrodzie. Moze zdążę pojeść zanim je znów zaraza chwyci.
        Niestety drzewo (stare, ale bardzo ładne) choruje od paru lat i mimo środków nie jestem w stanie tego ogarnąć.
        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 08:59
          Jest trochę wiatru, może powietrze będzie trochę lepsze.
      • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:24
        Potrzymaj mi piwo 🥵
        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:27
          Ile u ciebie?
          • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:35
            szarmszejk123 napisał(a):

> Ile u ciebie?

A tak dobrze powyżej 35. O północy 30. To jest najgorsze. Otwierasz wieczorem okno i jakbyś drzwiczki do piekarnika otwierała.

Na szczęście jutro jadę do wioski.
            • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 16:37
              O Maj gad, współczuję 😐 ja to nie wiem czy w ogóle tego lata się wybiorę do chaty z Maryjka, upały mnie przerażają 😐😐 zeszłoroczne przymusowe uziemienie w Bella Italia ciężko znioslam i mam traumę:p
              • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:16
                Wynajmujesz chatę z Maryjką?
                • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:18
                  Nie:p
                  • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:46
                    szarmszejk123 napisał(a):

> Nie:p

A remontowałaś je?
                    • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:55
                      Nie 🤷 jedynie piec wymieniliśmy i kuchenkę, bo piekarnik wywalał korki połowie osiedla :p poza tym nic tam jeszcze nie robiliśmy. Musimy odnowić taras, ale to po lecie.
                      • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:06
                        Muszę przyznać, że dylematy mieszkaniowe mnie przerastają.
                        Jestem zero-jedynkowa. W jednym miejscu podoba mi się tylko najdroższe mieszkanie, a w drugim najtańsze. Oba deweloperskie, nic pomiędzy. 🤦
                        Jedno z rynku wtórnego byłoby wspaniałe, gdyby nie okolica.
                        Jeśli masz jakiekolwiek przemyślenia, dej pliz!
                        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:43
                          Okolica jest najważniejsza! Tej nie zmienisz.
                          Co do reszty, mnie lepiej o rady w temacie nieruchomości nie pytać, bo skończysz z jakąś starą ruderą i jej tajemnicami :p
                      • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 21:52
                        A co ze sraluchami zrobisz?
                        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:46
                          Kwestia sraluchow została rozwiązana. Zgłosiliśmy do urzędu, została założona siatka na samej górze pozzo luce ( taka dziura między budynkami, nie wiem jak to się po polsku nazywa...) a właścicielka dolnego pietra została zmuszona administracyjnie przez urząd miasta do posprzątania goofna i gnijących trupów.
                          • homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:49
                            Wspaniale
              • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:33
                Co to u licha jest chata z maryjką?
                • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:43
                  Moje mieszkanie w Bella Italia, w samym sercu licznych Centro storico:p
                  • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 23:06
                    Jak mowa o Maryjce i Czentro storico, to przychodzi mi do głowy tylko to magiczne miasto, które albo kochasz, albo nienawidzisz (zgadnij, w której grupie jestem :p)
                    • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:49
                      Jeśli masz na myśli Napoli, to ja jestem w tej drugiej i nie rozumiem ludzi z tej pierwszej:p to najbardziej stresujące miasto w jakim zdarzyło mi się być i jeszcze ukradli mi torebkę na światłach, z kolan w samochodzie. Akurat miałam tam body dla noworodka i próbki ciażowych kosmetyków, ale torebki i tak mi szkoda!
    • zla.m Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:17
      Fajny wątek na dobre rzeczy. Pogoda ładna, do urlopiku coraz bliżej, zakupiłam nowy kostium kąpielowy smile
    • tt-tka Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:39
      andallthat_jazz napisała:

> U mnie kosmicznie

przeczytalam "kosmici" i pozazdroscilam smile
      • kocynder Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 09:30
        Wczoraj oglądałam "Obcego". No nie wiem...
      • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:53
        tt-tka napisała:

> andallthat_jazz napisała:
        >
        > > U mnie kosmicznie
        >
        > przeczytalam "kosmici" i pozazdroscilam smile

Wyobraziłam sobie wątek „Kosmici z wizytą 🫖 - wybaczyć czy strzelić focha?”
        (Wypalili krąg na trawniku, nie ruszyli ciastek, ale wyjedli baterie od pilota, obgadywali gospodarzy telepatycznie, kosmitka żeńska wdzięczyła się do męża)
    • glasscraft Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:49
      Goraco z adnotacja "za goraco", wiec nie spie i najchetniej bym sie wlasna piescia zabila.
    • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:59
      A z ładnych, to mam to:
      • aadrianka Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:13
        Cudne!
      • hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:15
        Strasznie lubię trzmiele 😍takie tłuścioszki
        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:34
          Ja też 🙂 ostatnio z córką ratowałyśmy jednego, bo łaził jak zakręcony po ścieżce rowerowej w upale. Nie wiem,może mu przygrzalo za mocno. Przełożyłyśmy w krzaki :p
    • konsta-is-me Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 10:59
      U mnie przepiękna pogoda , 21C nie za zimno ,nie za gorąco , lekki wiaterek - idealnie.
    • alexis1121 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:19
      Cudowny Dzień Matki w Pobierowie. Moja mama aż się wzruszyła, że zabrałam ją do tego pięknego kurortu. Jadłyśmy oczywiście nadmorski specjał, czyli bułki z paprykarzem.
      • glasscraft Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:28
        Ciebie ta noga boli, ze tak dziwnie stoisz? Moze do lekarz idz, bo od dluzszego czasu chyba tak masz, samo z siebie raczej sie nie polepszy.
        • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 13:49
          Za każdym razem kiedy próbuje zrobić zdjęcie w takiej pozie czuje się jakoś idiotycznie:p
          • trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 12:34
            Ej serio, szacun. Próbowałam zrobić takie, ale nie dałam rady, jak trzymam telefon w tej samej ręce co podnoszona noga to się kiwam 🤣
            • trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 12:38
              Miałam kilka podejść ale wyleciałam z kadru 🙄
              • alpepe Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:59
                Bo musisz sobie ustawić autowyzwalacz, to ci się uda.
                • trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 18:00
                  Ty sprytna jesteś! Spróbuję!
        • green.wild.wood Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 14:42
          Zastanawialam sie skad jest Alexis, juz wiem, to postac z Temu, komus chce sie bawic w przerobke zdjec
    • daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:58
      A mnie się przyśniła jedna ematka. Ogladalam z nią dom, którego zakup rozważała 😀

A poza tym piegowate surfinie mi wreszcie ladnie zakwitły, drugie kupione piwonie się rozwinęły (bo pierwsze ni cholery), a po drodze do pracy róża walnęła mnie w głowę 😀
      • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:00
        Ja albo Alexis?
        Jak nie urok... :p

• daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:01
          Nie 😀 żadna z Was. Grruu 🤷‍♀️
          Dlaczego? Nie wiem
          • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:27
            Czy ona się już aby nie ohajtała?
            Koniec maja mamy.
            • daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:58
              A to nie wiem ten weekend? Wiem, że śluby, zwłaszcza cywilne, niekoniecznie odbywają sie w spboty ale sporo ludzi nadal tak woli.
              • piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:20
                Dla mnie było bez znaczenia czy sobota czy wtorek, byle jak najszybciej (myślałam, że tak sobie romantyczne załatwię ubezpieczenie :p), ale dali mi sobotę, pół roku później. Chciałam się więc wycofać, ale Mieciu powiedział dość kategorycznie "siadaj!".

Tak, dopiero się zorientowałam, że kolejny weekend też będzie jeszcze majowy.
          • trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:00
            Daniela, czy ty piwonie w donicy uorawiasz? Da się?
            • daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:42
              Nieee, piwonia kupiona. Kiedyś miałam posadzoną, ale marnie rosła i nie kwitła
    • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:13
      Właśnie dostaliśmy cudowną wiadomość. Córka dostała się na wymarzone studia graficzne w Maastricht smile Teraz przed nią dwa lata nauki a przed nami opróżnianie kieszeni tongue_out wink
      • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:15
        Maastricht jest cudne! Moje najulubieńsze holenderskie miasto! Jest prześliczne smile
        • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:46
          Miło mi to słyszeć smile Ona tam dwa lata spędzi wink
          • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:03
            Mam nadzieję że jej też się będzie podobać 😊
            Dobre lody mają w lodziarni "Luna Rossa" zaraz przy wejściu na stare miasto🙂
            • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:20
              Zapisuję sobie bo oczywiście, że ją tam odwiedzimy. Każda okazja jest dobra żeby ruszyć tyłek poza Polskę i nawiedzić córkę wink
              • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:25
                Będzie pani zadowolona 😁 jest tam fajny park z kaczkami które się nie boją i jedzą z ręki, jest duuuuuużo sklepów na shopping, co roku jest koncert czy może raczej festiwal Andrea Rieu jeśli lubicie takie klimaty.. dużo się tam dzieje, dla studentki raj! 😁
                • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:26
                  André* mój telefon zna to imię tylko w wersji italskiej 😅
                • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:05
                  Dziękuję za rady. Z kaczkami trafiłaś, ona uwielbia kaczki smile I gęsi też. Jak pojechała do NL to zaczęliśmy być zalewani zdjęciami gęsi gęgawy big_grin Co do sklepów to ona jest ciocia Scrooge suspicious Każdego eurocenta obejrzy pod światło zanim go wyda wink
                  • szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:31
                    Dla cioci Scrooge jest pełno secondhand'ów 😁
      • szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:52
        Gratulacje dla córki!
        • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:03
          Dziękuję smile
          • migafka357 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:34
            Gratulacje, Heco.
            • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:39
              kiss
              • gryzelda71 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:11
                Tak to wasze geny.
    • szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:55
      Dziś dla odmiany z sobą u lekarza byłam, mialam mieć usg i cytologie, pojechałam a tam zamknięte. Pomyliłam dni. Jutro to mam. Jeszcze prosiłam koleżankę, żeby mnie podrzuciła, bo auto mam chwilowo niedostępne. O jaaaa, chyba niech mnie przebada na menopauzę, może to mgła mozgowa.
      • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:21
        Mój syn miał mieć w poniedziałek egazmin na prawo jazdy. Pojechał. Nie podszedł. Dlaczego? Bo to nie był TEN poniedziałek big_grin
        • szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 06:47
          Też menopauzę niech przebada 😜
          • heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:19
            big_grin
    • novembre Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 09:30
      Pomarancze. Moj organizm zaczal sie domagac pomaranczy i wrzucam cala do owsianki na sniadanie. Genialne.
      Poza tym 30 stopni, chce przewietrzyc, poki rano, ale panowie robia kosiarkami na zewnatrz to, co dzwony na Ursynowie. Chwilowo sama w domu, do poludnia, cisza i spokoj! Duzo spraw zepchnelam z rana. Zaraz wpadnie znajoma na kawe.
    • kocynder Re: Co dobrego u Was dzis? 29.05.26, 08:10
      Ogólnie nie jest źle. Wczoraj w pracy było tak... No, niby normalnie, ale "wicie - rozumicie", czasem normalnie idzie jak po grudzie, a czasem jak w walcu. No to ja miałam to drugie. Niby nic wielkiego, ale ogólnie się mi dobrze pracowało, rozmówcy współpracujący, tramwaj podjechał akurat jak weszłam na przystanek... A po południu obracanie w puch tych zrzuconych kilogramów z psiapsiółkami. Masa takich pozornych drobiazgów, które sprawiły, że dzień był bardzo fajny. Dziś powtórka i oby tak zostało.
      • majenkirr Re: Co dobrego u Was dzis? 29.05.26, 13:18
        MNIAM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka