andallthat_jazz 25.05.26, 21:07 U mnie kosmicznie ciiezki dyzur, ale za to ostatni na kardio i ogolnie koniec ze skakaniem po 3 oddzialach. Moj oddzial otwiera sie jutro. U Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaaa2015 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 01:15 Bylo bardzo fajnie na dyzurze, dowiedzialam sie ze kotlet kijowski to to samo co devolaj.Pielegniarka z Litwy opowiadala.Polecam Grubego Joska i jego kotlety. Odpowiedz Link Zgłoś
green.wild.wood Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 02:18 Zle. Dzis sie wszystko zawalilo Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 06:45 U mnie dziecko bolało ucho, a dzis przeslalo całą noc. Wyspałam się w zwiazku z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:09 Dzisiaj, wsiadając do samochodu o 4:50 nad ranem, ujrzałam czterech kajciarzy na wodzie. Nic lepszego raczej dzisiaj nie zobaczę. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:24 piataziuta napisała: > Dzisiaj, wsiadając do samochodu o 4:50 nad ranem, ujrzałam czterech kajciarzy n > a wodzie. > Nic lepszego raczej dzisiaj nie zobaczę. 😂 A jakbyś znalazła sie nagle w lasach gdzieś na Górnym Śląsku i ujrzała dwóch hiszpańskich cyklistów? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 13:10 "A jakbyś znalazła sie nagle w lasach gdzieś na Górnym Śląsku i ujrzała dwóch hiszpańskich cyklistów?" Ja to bym nie zwróciła uwagi. :p Ale rozumiem, że to pewnie Wasz inside joke. My często wracamy znad morza o 4-5 nad ranem, żeby zdążyć do roboty w Wawie. I prawie zawsze pada taki suchar, jak patrzymy ostatni raz z samochodu na wodę: "To co, na kajta?" Suchar, bo jesteśmy wymęczeni krótkim spaniem, dzień wcześniej przeciągneliśmy kajta na maksa, pakowaliśmy się w nocy, trzeba zdążyć dojechać do roboty, godzina jest nieludzka, ale woda nas ciągle ciągnie. A tu nagle kajciarze na wodzie, którzy naprawdę wstali przed 4 tylko po to, żeby jeszcze troszeczkę popływać, bo później nie będzie już tak wiało. Fajnie wiedzieć, że nie jesteśmy ze wszystkich najbardziej poyebani. :p Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 13:26 piataziuta napisała: > "dwóch hiszpańskich cyklistów?" > Mój mózg by się zawiesił Hiszpan Lycra Hiszpan Lycra Critical error competing rule prompt reboot reboot 💥 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:48 Mam nawet zdjęcie ale nie wkleję Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:47 A skąd. Chlop jest na wyprawie rowerowej, ruszyli z Krakowa przez Górny Śląsk nach Munich. Myślę sobie ze spotkać hiszpańskich cyklistow w lesie pod Tychami nie jest zbyt częstym doświadczeniem. A moze byc ubogacające. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:48 Wstawanie przed 4 na kajta przebija moje wstawanie o 6 na nartach... Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 18:01 O, ty jesteś widzę wielbicielką porannego sztruksiku ☺️ Ja jestem na takie poranne wstawanie za leniwa! Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Co dobrego u Was dzis? 29.05.26, 13:26 Eeee no.. 6 to najzupełniej normalna godzina wstawania na nartach! No, chyba że się akurat mieszka tuż obok wyciągu, jak ja na moim ostatnim wyjeździe, to wtedy 7 obleci Ale tę 4 rano szanuję! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:36 Dziś ma być w końcu trochę chłodniej. Niewiele co prawda, bo z 32 na 28, ale lepsze to, niż nic, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 07:47 To tak jak u mnie😉 Dzisiaj ciągle 29 pokazuje, ale wczoraj było ponad 30. Jeden plus to dojrzewające czereśnie w moim ogrodzie. Moze zdążę pojeść zanim je znów zaraza chwyci. Niestety drzewo (stare, ale bardzo ładne) choruje od paru lat i mimo środków nie jestem w stanie tego ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 08:59 Jest trochę wiatru, może powietrze będzie trochę lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:35 szarmszejk123 napisał(a): > Ile u ciebie? A tak dobrze powyżej 35. O północy 30. To jest najgorsze. Otwierasz wieczorem okno i jakbyś drzwiczki do piekarnika otwierała. Na szczęście jutro jadę do wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 16:37 O Maj gad, współczuję 😐 ja to nie wiem czy w ogóle tego lata się wybiorę do chaty z Maryjka, upały mnie przerażają 😐😐 zeszłoroczne przymusowe uziemienie w Bella Italia ciężko znioslam i mam traumę:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:16 Wynajmujesz chatę z Maryjką? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:46 szarmszejk123 napisał(a): > Nie:p A remontowałaś je? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:55 Nie 🤷 jedynie piec wymieniliśmy i kuchenkę, bo piekarnik wywalał korki połowie osiedla :p poza tym nic tam jeszcze nie robiliśmy. Musimy odnowić taras, ale to po lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:06 Muszę przyznać, że dylematy mieszkaniowe mnie przerastają. Jestem zero-jedynkowa. W jednym miejscu podoba mi się tylko najdroższe mieszkanie, a w drugim najtańsze. Oba deweloperskie, nic pomiędzy. 🤦 Jedno z rynku wtórnego byłoby wspaniałe, gdyby nie okolica. Jeśli masz jakiekolwiek przemyślenia, dej pliz! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:43 Okolica jest najważniejsza! Tej nie zmienisz. Co do reszty, mnie lepiej o rady w temacie nieruchomości nie pytać, bo skończysz z jakąś starą ruderą i jej tajemnicami :p Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 21:52 A co ze sraluchami zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:46 Kwestia sraluchow została rozwiązana. Zgłosiliśmy do urzędu, została założona siatka na samej górze pozzo luce ( taka dziura między budynkami, nie wiem jak to się po polsku nazywa...) a właścicielka dolnego pietra została zmuszona administracyjnie przez urząd miasta do posprzątania goofna i gnijących trupów. Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:33 Co to u licha jest chata z maryjką? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:43 Moje mieszkanie w Bella Italia, w samym sercu licznych Centro storico:p Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 23:06 Jak mowa o Maryjce i Czentro storico, to przychodzi mi do głowy tylko to magiczne miasto, które albo kochasz, albo nienawidzisz (zgadnij, w której grupie jestem :p) Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 08:49 Jeśli masz na myśli Napoli, to ja jestem w tej drugiej i nie rozumiem ludzi z tej pierwszej:p to najbardziej stresujące miasto w jakim zdarzyło mi się być i jeszcze ukradli mi torebkę na światłach, z kolan w samochodzie. Akurat miałam tam body dla noworodka i próbki ciażowych kosmetyków, ale torebki i tak mi szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:17 Fajny wątek na dobre rzeczy. Pogoda ładna, do urlopiku coraz bliżej, zakupiłam nowy kostium kąpielowy Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:39 andallthat_jazz napisała: > U mnie kosmicznie przeczytalam "kosmici" i pozazdroscilam Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 09:30 Wczoraj oglądałam "Obcego". No nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:53 tt-tka napisała: > andallthat_jazz napisała: > > > U mnie kosmicznie > > przeczytalam "kosmici" i pozazdroscilam Wyobraziłam sobie wątek „Kosmici z wizytą 🫖 - wybaczyć czy strzelić focha?” (Wypalili krąg na trawniku, nie ruszyli ciastek, ale wyjedli baterie od pilota, obgadywali gospodarzy telepatycznie, kosmitka żeńska wdzięczyła się do męża) Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:49 Goraco z adnotacja "za goraco", wiec nie spie i najchetniej bym sie wlasna piescia zabila. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 09:59 A z ładnych, to mam to: Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:15 Strasznie lubię trzmiele 😍takie tłuścioszki Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:34 Ja też 🙂 ostatnio z córką ratowałyśmy jednego, bo łaził jak zakręcony po ścieżce rowerowej w upale. Nie wiem,może mu przygrzalo za mocno. Przełożyłyśmy w krzaki :p Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 10:59 U mnie przepiękna pogoda , 21C nie za zimno ,nie za gorąco , lekki wiaterek - idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:19 Cudowny Dzień Matki w Pobierowie. Moja mama aż się wzruszyła, że zabrałam ją do tego pięknego kurortu. Jadłyśmy oczywiście nadmorski specjał, czyli bułki z paprykarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:28 Ciebie ta noga boli, ze tak dziwnie stoisz? Moze do lekarz idz, bo od dluzszego czasu chyba tak masz, samo z siebie raczej sie nie polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 13:49 Za każdym razem kiedy próbuje zrobić zdjęcie w takiej pozie czuje się jakoś idiotycznie:p Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 12:34 Ej serio, szacun. Próbowałam zrobić takie, ale nie dałam rady, jak trzymam telefon w tej samej ręce co podnoszona noga to się kiwam 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 12:38 Miałam kilka podejść ale wyleciałam z kadru 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 15:59 Bo musisz sobie ustawić autowyzwalacz, to ci się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 18:00 Ty sprytna jesteś! Spróbuję! Odpowiedz Link Zgłoś
green.wild.wood Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 14:42 Zastanawialam sie skad jest Alexis, juz wiem, to postac z Temu, komus chce sie bawic w przerobke zdjec Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 11:58 A mnie się przyśniła jedna ematka. Ogladalam z nią dom, którego zakup rozważała 😀 A poza tym piegowate surfinie mi wreszcie ladnie zakwitły, drugie kupione piwonie się rozwinęły (bo pierwsze ni cholery), a po drodze do pracy róża walnęła mnie w głowę 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:00 Ja albo Alexis? Jak nie urok... :p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:01 Nie 😀 żadna z Was. Grruu 🤷♀️ Dlaczego? Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:27 Czy ona się już aby nie ohajtała? Koniec maja mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:58 A to nie wiem ten weekend? Wiem, że śluby, zwłaszcza cywilne, niekoniecznie odbywają sie w spboty ale sporo ludzi nadal tak woli. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:20 Dla mnie było bez znaczenia czy sobota czy wtorek, byle jak najszybciej (myślałam, że tak sobie romantyczne załatwię ubezpieczenie :p), ale dali mi sobotę, pół roku później. Chciałam się więc wycofać, ale Mieciu powiedział dość kategorycznie "siadaj!". Tak, dopiero się zorientowałam, że kolejny weekend też będzie jeszcze majowy. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:00 Daniela, czy ty piwonie w donicy uorawiasz? Da się? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:42 Nieee, piwonia kupiona. Kiedyś miałam posadzoną, ale marnie rosła i nie kwitła Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:13 Właśnie dostaliśmy cudowną wiadomość. Córka dostała się na wymarzone studia graficzne w Maastricht Teraz przed nią dwa lata nauki a przed nami opróżnianie kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:15 Maastricht jest cudne! Moje najulubieńsze holenderskie miasto! Jest prześliczne Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 15:46 Miło mi to słyszeć Ona tam dwa lata spędzi Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:03 Mam nadzieję że jej też się będzie podobać 😊 Dobre lody mają w lodziarni "Luna Rossa" zaraz przy wejściu na stare miasto🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:20 Zapisuję sobie bo oczywiście, że ją tam odwiedzimy. Każda okazja jest dobra żeby ruszyć tyłek poza Polskę i nawiedzić córkę Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:25 Będzie pani zadowolona 😁 jest tam fajny park z kaczkami które się nie boją i jedzą z ręki, jest duuuuuużo sklepów na shopping, co roku jest koncert czy może raczej festiwal Andrea Rieu jeśli lubicie takie klimaty.. dużo się tam dzieje, dla studentki raj! 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:26 André* mój telefon zna to imię tylko w wersji italskiej 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 20:05 Dziękuję za rady. Z kaczkami trafiłaś, ona uwielbia kaczki I gęsi też. Jak pojechała do NL to zaczęliśmy być zalewani zdjęciami gęsi gęgawy Co do sklepów to ona jest ciocia Scrooge Każdego eurocenta obejrzy pod światło zanim go wyda Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 07:31 Dla cioci Scrooge jest pełno secondhand'ów 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 17:55 Dziś dla odmiany z sobą u lekarza byłam, mialam mieć usg i cytologie, pojechałam a tam zamknięte. Pomyliłam dni. Jutro to mam. Jeszcze prosiłam koleżankę, żeby mnie podrzuciła, bo auto mam chwilowo niedostępne. O jaaaa, chyba niech mnie przebada na menopauzę, może to mgła mozgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Co dobrego u Was dzis? 27.05.26, 18:21 Mój syn miał mieć w poniedziałek egazmin na prawo jazdy. Pojechał. Nie podszedł. Dlaczego? Bo to nie był TEN poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 06:47 Też menopauzę niech przebada 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Co dobrego u Was dzis? 28.05.26, 09:30 Pomarancze. Moj organizm zaczal sie domagac pomaranczy i wrzucam cala do owsianki na sniadanie. Genialne. Poza tym 30 stopni, chce przewietrzyc, poki rano, ale panowie robia kosiarkami na zewnatrz to, co dzwony na Ursynowie. Chwilowo sama w domu, do poludnia, cisza i spokoj! Duzo spraw zepchnelam z rana. Zaraz wpadnie znajoma na kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Co dobrego u Was dzis? 29.05.26, 08:10 Ogólnie nie jest źle. Wczoraj w pracy było tak... No, niby normalnie, ale "wicie - rozumicie", czasem normalnie idzie jak po grudzie, a czasem jak w walcu. No to ja miałam to drugie. Niby nic wielkiego, ale ogólnie się mi dobrze pracowało, rozmówcy współpracujący, tramwaj podjechał akurat jak weszłam na przystanek... A po południu obracanie w puch tych zrzuconych kilogramów z psiapsiółkami. Masa takich pozornych drobiazgów, które sprawiły, że dzień był bardzo fajny. Dziś powtórka i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś