arwena_111 03.06.26, 16:04 I nie mowie o Idze. Maja Chwalinska jest juz pólfinalistką RG. Wielki sukces. Przeszła przez kwalifikacje, odesłała do domu wielkie gwiazdy i zameldowała sie w polfinale. Awans ze 114 na 30 miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbytomia100 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:07 Emama jest gigantyczna fanka, wyjatkowo w tym roku nie ma mnie na trybunach w paryzu i strasznie cierpie, bo tegoroczny turniej, zarowno meski jak i damski, jest totalnym zaskoczeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:10 Zazdroszczę. Ale tegoroczny turniej jest pełen niespodzianek. Cieszę sie, ze Sabalenka jedzie do domu. Mysle, że jutro czeka nas wielkie widowisko i Maja wcale nie jest na straconej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pavia Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:07 W dodatku Sabalenka odpadła 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:13 No właśnie. Ale te co zostały nie są gorsze. Ten pierwszy set Mai to bajka. Choć się bałem, że przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:25 To dobrze, z tym czołgiem to nawet Iga za swoich najlepszych czasów czasem sobie nie radziła. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 20:24 Przecież to nie jest prawda. Aż sprawdzialam- 8:5 dla Igi jeśli chodzi o bilans bezpośrednich meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 04.06.26, 15:04 Dlatego właśnie napisałam, że CZASEM sobie nie radziła ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:04 Jejku, nie pisz o Idze, jakby już było po jej sukcesami! Ja jestem pewna, że ona jeszcze będzie miała świetne wyniki. 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:09 Ciężko miała na początku. Depresja. Teraz dziewczyna rewelacją tego turnieju. Tym bardziej, że Sabalenka odpadła. Wymiata to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:11 Emama nie, ale mój mąż ma dziś home office i się dokształcał na tablecie postawionym obok komputera z nowej wschodzącej polskiej gwiazdy tenisa. On akurat od lat jest fanem tenisa ziemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 18:40 U mnie w ogródku są krety. Ciekawe, czy są miłośnikami tenisa ziemnego. Może golfa? Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:16 Maja osiagnela na tym turnieju znacznie wiecej, niz marzyla. Wiec jakikolwiek nie bedzie wynik nastepnego meczu, ona jest juz wygrana. Ma wystarczajaco teraz srodkow, by kolejny rok spedzic w tourze i na treningach. A jeszcze jakis sponsor sie przyklei, to pewne. Wiec to jest swietna wiadomosc. Ma jeden stres mniej. Ale dojdzie nowy, oczekiwania. Patrzac na to, jak kanapowcy potrafia zbesztac i zwyzywac Ige, to Maje zaraz czeka to samo, niestety. Gra zaskakujaco, jest mega szybka z dopasowywaniem taktyki w trakcie wymian. Ona ma gigantyczne dswiadczenie zdobyte na turniejach nizszej rangi, wiec sroce spod ogona nie wypadla. Jasne, ze trybuny na garrosie sa mega, i wogole caly obiekt moze oniesmielac, ale ona na takich turniejach juz bywala, jako kwalifikantka czy tez junior. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:24 Maja gra przede wszystkim mądry tenis. Ona myśli. Rzadko zdarza jej sie uderzyć na oślep. Każdy ruch jest przemyślany. Czasami mam wrażenie ze ma plan na dwa ruchy do przodu, ale tez widać jak koryguje w zaleznoscinod przeciwniczki. I ma nerwy ze stali. Mecz z Sakkarii to byl horror. Przegrała pierwszego seta do 1, drugiego przegrywała 2:1 i nagle cos zaskoczyło. Ile mnie nerwów te mecz kosztował. A ona spokojna. Zero nerwowych zagran. Zupełnie inaczej niż Iga. Idze bardzo kibicowałam, dała nam ogrom radości swoją grą. Ale cos złego dzieje sie z jej psychiką. Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 17:00 Maja gra z glowa, moze wlasnie dzieki temu utrzymuje emocje na smyczy, bo zajeta jest strategia a nie rozmyslaniem, jak to popsula poprzedni punkt...Nerwy ze stali moga sie brac z tego, ze jest lucky winner, nie ma presji, Iga tez kilka lat temu grala z usmiechem. Poza tym, spokojnie, poczekajmy kilka sezonow. W 2021 Raducanu wygrala garrosa a teraz robi jakies ogony na wta 500 i glownie zajmuje sie produkcja reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 22:09 Raducanu akurat nie Garrosa, tylko US Open. I ja bym nie porównywała ich tak wprost - Chwalińska już ładnych parę lat jest w tourze i spędziła ten czas na ciężkiej pracy a Raducanu, młodziutka wtedy, błysnęła raz, rzeczywiście spektakularnie, ale zachłysnęła się sukcesem. Zrobiono z niej gwiazdę, no bo faktycznie śliczna jest, nie sprzyjało to pewnie rozwojowi stricte tenisowemu i tak jakoś poleciało. Próbowała już kilka razy wrócić na szczyty, ale bez powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 22:21 Ale żeby nie było tak, jak z M. Linette. W wieku 30 lat doszła do półfinału AO i żadnego większego sukcesu od tej pory nie ma. Do półfinału AO też bez większych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:57 No nie, Raducanu błysnęła wcześniej niż przed USO 2021 bo 2 miesiące wcześniej, w wieku 18 lat z rankingiem ok #350 doszła do R16 Wimbledonu więc media narobiły krzyku na cały świat i już była na radarze komentatorów. Chwalińska do tej pory praktycznie na szlemach nie znana Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:05 Wielki Szlem: Półfinał Australian Open (2023) oraz trzecie rundy w pozostałych turniejach wielkoszlemowych (m.in. Roland Garros, Wimbledon, US Open).Turnieje WTA: Zdobyła 3 tytuły rangi WTA Tour:Hua Hin (2020)Nowy Jork (Bronx Open, 2019)Praga (Livesport Prague Open, 2024). To z Wiki. Linette jest jedną z utytułowanych zawodniczek. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:58 A dlaczego wklejasz to pod moim postem? Ja nic nie pisałam o Linette Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 07:53 Nie umniejszając Magdzie Linette, bo miejsce w światowej czołówce to ogromne osiągnięcie, ale wygrywanie turniejów rangi 250 to jednak zupełnie inna skala niż zwycięstwa w WTA 1000 czy turniejach wielkoszlemowych. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 12:53 jolinka102 napisała: > Nie umniejszając Magdzie Linette, bo miejsce w światowej czołówce to ogromne osiągnięcie, ale wygrywanie turniejów rangi 250 to jednak zupełnie inna skala niż > zwycięstwa w WTA 1000 czy turniejach wielkoszlemowych. Dokładnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:27 Dokładnie, boję się, że zacznie się hejt i dziewczyna sobie nie poradzi z tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:33 Ona jest bardzo mocna psychicznie. Widać to w jej grze. I jak wielr osob osob mowi - największym atutem Mai jest brak Abramowicz w teamie. Ona swoje juz przeszła i to ja naprawdę wzmocnił. A teraz niech bierze z tego ile sie da. Ta 30 otwiera przed nia zupełnie nowe perspektywy. Bedzie rozstawione w większości turniejów. Ma wejście do 1000. Ciekawe czy organizatorzy Wimbledonu dadzą jej dzika kartę. Bo listy zamkniete w maju, jak mają byla na 114 miejscu. Musiała bedzie bez dzikiej karty zaczynać od kwalifikacji. A jednak to 3 mecze wiecej od tych co zaczynają od turnieju głównego. Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:41 A o co chodzi z tą Abramowicz? Ja nie bardzo siedzę w temacie, ale kojarzę, że są kontrowersje. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:55 Pani psycholog Igi. Podobno ma wiecej do powiedzenia już trenerzy. A iga coraz słabiej psychicznie sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 17:12 > I jak wielr osob osob mowi - największym atutem Mai jest brak Abramowicz w teamie. Ja bym jeszcze dodała inne podejście rodziców, słuchałam dzisiaj rozmowy z nimi, sprawiali wrażenie bardzo wspierających, ale bez wtrącania się. A to też zdejmuje presję. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 18:59 arwena_111 napisała: > Ciekawe czy organizatorzy Wimbledonu dadzą jej dzika kartę. Bo listy zamkniete > w maju, jak mają byla na 114 miejscu. No właśnie, wczoraj sztab Mai i PZT wysłali pismo o dziką kartę dla Mai do organizatorów Wimbledonu. Czy dostanie nie wiadomo. W tamtym roku Francuzka była w półfinale RG i dzikiej karty do Wimbledonu nie dostała. Przegrała w pierwszej rundzie kwalifikacji. A czy listy zamknięte do Wimbledonu to nie wiem, wczoraj czytałam, że do 13 czy 14 czerwca mają być zamknięte, ale chętnych jest dużo na dzikie karty, m.in. siostry Williams, i dużo angielskich nieznanych zawodników. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 20:11 Niech trwa jak najdłużej karnawał tej fantastycznej dziewczyny - czarnego konia RG. Zanim spadnie na nią betonowa płyta oczekiwań i krytyki , którą niesie Iga. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 04.06.26, 15:09 Mam nadzieję ☺ Maja sprawia tak sympatyczne wrażenie, że życzę jej jak najlepiej. Idze oczywiście także Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 17:02 >Patrzac na to, jak kanapowcy potrafia zbesztac i zwyzywac Ige, to Maje zaraz czeka to samo, niestety. Obstawiam dużo mniejsze natężenie, Maja ma inną osobowość niż Iga, jest bardziej otwarta, nie spina się w wywiadach, myślę, że będzie mieć mniejszy "elektorat negatywny". Trzymam za nią kciuki, mam nadzieję, że poradzi sobie i jutro, i w sobotę. Ale IMO jutro ze Sznajder będzie miała trudniej niż by miała z Sabalenką. A tegoroczny RG jest fenomenalny, po zeszłorocznym finale myślałam, że nie da się zrobić lepszego widowiska, a tym roku mecze z kategorii "matko, co oni grają?" zaczęły się już właściwie w pierwszej rundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 20:07 Szkoda, że Maja nie przetestuje już w tym turnieju nr 1😁 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:20 Jest jest fanką. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:21 Totalnie nie, zerową fanką jakiegokolwiek sportu, poza tymi, które sama uprawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:23 Tak, to MEGA sukces i bardzo, bardzo się cieszę, że tak daleko dotarła! Wspaniałe osiągnięcie i dowód na to, że nawet z dużego dołka można się wygrzebać, i to w jakim stylu! Brawo!! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:25 Jestem zerową fanką tenisa, ale sukces dziewczyny bardzo cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 16:41 Mój ojciec jest fanem. Ja nienawidzę tenisa, piłki nożnej, ręcznej, wodnej, koszykówki i siatkówki. Nie oglądam, nie ekscytuję się, nie interesują mnie nazwiska sportowców. Co nie znaczy, że im źle życzę. Wystarczy, że mój ojciec zawzięcie kibicuje i mi o tym opowiada Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 19:12 Jutro będę w Paryżu, więc przeżywam podwójnie Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 19:14 Super. Maja i Iga to ten sam rocznik. Życzę jej tyle wygranych turniejów ile ma Iga i takiej rangi turniejów. Zdobyła dużo punktów w rankingu, więc już teraz nie będzie musiała grać w kwalifikacjach (Wimbledon nie wiadomo) i wygrała dużo pieniędzy. Teraz nie będzie musiała wybierać czy spać na turnieju w hostelu czy w hotelu bliżej kortów, czy zabrać na turniej trenera i fizjo, czy może samej jechać. Pieniądze w tenisie są bardzo ważne, bo to zawodnik opłaca swój sztab. I chyba zyskała sponsora, po tym jak w wywiadzie powiedziała, że nie wie czy jej starczy pieniędzy na hotel, po awansie do IV rundy (drugi tydzień). Firma Oshee od razu fundnęła jej hotel i dzisiaj miała na koszulce logo tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 19:51 Firma ma świetne wyczucie. Świetna reklama.za małe pieniądze. Tylko pogratulować marketingowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
mak_z_figa Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 20:06 Dzisiaj już grała z logo OSHEE na koszulce i był gdzieś wpis, że zostali jej sponsorem. A Mai kibicuję od kilku lat. Widziałam ją na żywo na turnieju w Warszawie i byłam pod wrażeniem jej gry. Potem na bjkc w meczu ze Switoliną. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 23:19 Jej gra jest niepowtarzalna. Bardziej w typie Krejcikovej, może stworzyć ciekawy duet że Świątek. Progres fizyczny zrobił różnice. Oby ciało wytrzymało, bo teraz wyjdą wszystkie mecze a tych ma najwięcej w stawce. Na ten czas to Iga ma większe sukcesy. Byle jej nie zagłaskali. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 04.06.26, 08:19 boggi_dan napisał: > Jej gra jest niepowtarzalna. Bardziej w typie Krejcikovej,.... A mnie Maja przypomina grę A. Radwańskiej. Gra kombinacyjna nie siłowa, myślenie na korcie, spryt i technika, skróty, loby. Zawsze bardzo lubiłam grę Agnieszki, a jak Agnieszka grała z tak grającą zawodniczką jak ona, to było co oglądać. A nie takie walenie siłowe w lewo, w prawo i tak mocno, że można piłką dziurę w korcie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 08:35 Tak, zdecydowanie bliżej jej do Radwańskiej. Ale mam nadzieję, że w ilość wygranych szlemów pójdzie w Igę. Bo niestety Agnieszka miała pecha. W jedynym swoim finale trafiła na Serenę Williams. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:01 Czy ja wiem. Zwróćcie uwagę, że Chwalińska w przeciwieństwie do sióstr Radwańskich czy Igi Świątek nie pochodzi z bardzo bogatej rodziny. Ojciec emeryt, były elektryk na kopalni, matka recepcjonistka w ośrodku wypoczynkowym, a jak wiemy jest to bardzo kosztowny sport. To oznacza, że musiała przejść stromą drogę i dzięki własnej pracy i charakterowi dojść tu gdzie jest. Ale na ten czas to jeden turniej. Byle ją nie zagłaskali. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:07 O jakim bogactwie rodziców Radwańskiej piszesz, kiedy matka nie pracowała, zajmowała sie domem, a ojciec był tenerem, więc tez kokosów nie zarabiał? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 13:00 iwles napisała: > > O jakim bogactwie rodziców Radwańskiej piszesz, kiedy matka nie pracowała, zajm > owała sie domem, a ojciec był tenerem, więc tez kokosów nie zarabiał? > Może chodzi mu o to, że ojciec Radwańskiej był trenerem tenisa, więc kasy na trenera nie musieli wydawać. Dziadek Agnieszki sprzedał jakieś obrazy by Agnieszka mogła trenować. Polski Związek Tenisa też coś dał (choć Agnieszka mówì, że tylko kasa jej rodziny), ale to wszystko mało. Kiedyś jej ojciec w jakimś wywiadzie mówił, że jak jechał z Agnieszką na turniej do Niemiec, to Agnieszka spała w hostelu, a on w samochodzie. Początki były trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 15:03 asia-loi napisała: > iwles napisała: > > > > > O jakim bogactwie rodziców Radwańskiej piszesz, kiedy matka nie pracowała > , zajm > > owała sie domem, a ojciec był tenerem, więc tez kokosów nie zarabiał? > > > Może chodzi mu o to, że ojciec Radwańskiej był trenerem tenisa, więc kasy na tr > enera nie musieli wydawać. Dziadek Agnieszki sprzedał jakieś obrazy by Agnieszk > a mogła trenować. Polski Związek Tenisa też coś dał (choć Agnieszka mówì, że ty > lko kasa jej rodziny), ale to wszystko mało. Kiedyś jej ojciec w jakimś wywiadz > ie mówił, że jak jechał z Agnieszką na turniej do Niemiec, to Agnieszka spała w > hostelu, a on w samochodzie. Początki były trudne. > > Nie jakieś tylko znane obrazy. > Rzeczywiście mi chodziło o trenera ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 20:34 Nie przepadam za oglądaniem sportu, ale bardzo się cieszę z jej sukcesu i serdecznie jej gratuluję. Trzymam też kciuki, by w Paryżu zagrała jeszcze dwa mecze w tym turnieju. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 03.06.26, 21:26 eMama czeka na jej jeszcze większy sukces ;-D Coś jak ze zbiórką Łatwoganga Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 04.06.26, 08:59 Lubię grać. Bardzo nawet. Mój ulubiony sport, jeśli chodzi o uprawianie. Ale niezbyt lubię oglądać i z tego powodu nie interesuję się wynikami, ani karierami sportowców. Plus nie mam pamięci do nazwisk i twarzy. Igę kojarzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 04.06.26, 09:36 Super, że kolejna nasza dziewczyna idzie w ślady Igi i przebija się do światowej czołówki. A przy tym jaka wesoła i sympatyczną osobą! Nie interesuje się za bardzo tenisem, ale Polkom i Polakom zawsze będę kibicował. Mają.z Iga się chyba dobrze znają z lat juniorskich i są tym samym rocznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Jest finał w sobotę 04.06.26, 19:47 Maja wygrała półfinał Super, super, super 👍👏 Odpowiedz Link Zgłoś
ditta7 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 08:21 Ja jestem fanką od Janowicza w 12r. w Paryżu. Agnieszki bardziej, niż Igi. Znowu będzie można oglądać fajnie grającą Polkę. Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:44 W błyskawicznym czasie napompowano ten balonik już i tak ponad miarę. Jeśli ta dziewczyna ma problem z depresją to współczuję tego co się będzie działo w necie jak nie będzie wygrywać na hardzie, na którym odbywa się większość dużych turniejów. Na hardzie prawie w ogóle nie gra, a jak czasem gra to nie jest w stanie przejść nawet kwalifikacji. Świątek ma 6 szlemów i co chwila czytam, że jest skończona bo przegrywa Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:06 salatka_z_cynamonem napisała: > W błyskawicznym czasie napompowano ten balonik już i tak ponad miarę. Balon napompowany proporcjonalnie do sukcesu, nie przesadzaj. Oraz "ta dziewczyna" nie ma problemu z depresją. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:10 No chyba ma, skoro z jej powodu przestała na jakiś czas grać i otwarcie o tym mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:22 I wciąż nie gra? Otwarcie mowi w wywiadach, że się z tym uporala. Oglądałam wywiad z nią przed startem w 2. rundzie wimbledonu w 2022 r i już wtedy mowila, że chorobę ma za sobą. Ale wg ciebie, angazetko wciąż się z tym zmaga. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:27 Depresja to często nie jest coś, co masz za sobą raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:32 Tak samo często jest, jak czesto nie jest, ekspertko od zdrowia psychicznego. Może poinformuj Chwalińską o swojej diagnozie, bo ewidentnie żyje w iluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 12:58 Jak nie masz pieniędzy na sztab profesjonalny w tym fizjoterapeuta. To wiadomo. Teraz pewnie się to zmieni. Przyleciał lekarz z Polski i jej pierwszy trener, by ją wspomóc w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Kłócicie się w stylu "strzyżono - golono" 05.06.26, 20:46 Maja miała problem z depresją i pewnie zawsze będzie musiała być czujna (bo ta cholera czasem lubi wracać) Z drugiej strony poradziła sobie z nią i pokazała - trochę wbrew swojej łagodnej powierzchowności - jaką jest twardzielką przechodząc cały turniej od eliminacji; raczej nie załamie jej dziś byle wpis w żadnej społecznościówce (czytałem gdzieś zresztą, że w ogóle raczej ich unika) Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Kłócicie się w stylu "strzyżono - golono" 06.06.26, 05:44 Ale tu nawet nie chodzi o media społecznościowe- tam to wiadomo, że jest pełno idiotów, którzy przyczepią się do wszystkiego. Idiotyczne nagłówki będą na wszystkich poczytnych portalach na piewszych stronach, w wykonaniu dziennikarzy, nie troli "Dramat Chwalińskiej. Polka bezradna na korcie" "Druga runda nie dla Chwalińskiej. Amerykanka dała jej lekcję tenisa" "Pogrom w Nowym Jorku. Chwalińska wraca o domu" Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: Kłócicie się w stylu "strzyżono - golono& 06.06.26, 06:15 Aha, zwrócono mi uwagę, że Tamara Zidansek miała podobny wyskok na RG - w 2021 doszła do półfinału ale ze swoim stylem nie dała rady na trawie i na hardzie przergywając w pierwszych rundach z przeciętnymi zawodniczkami i koniec końcem wróciła na challengery na mączce. Ja bym się powtrzymała od euforii zanim nie udowodni, że nie jest takim "one trick pony" Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: ze swoim stylem nie dała rady na trawie 06.06.26, 14:03 To, co osiągnęła, już z nią zostanie - awansowała do innego świata, gdzie już nie szuka się sponsorów, nie żebrze o kasę na hotele etc; stara przyjaźń z Igą, do której doszlusowała wreszcie pod względem sportowym, też nie przeszkodzi. Jeśli utrzyma poziom Radwańskiej - przez długi czas plasującej się wysoko w rankingu WTA, choć nie wygrywała prawie żadnych turniejów - to już będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: ze swoim stylem nie dała rady na trawie 06.06.26, 14:15 pijatyka napisał: > Jeśli utrzyma poziom Radwańskiej - przez długi czas plasującej się wysoko w rankingu WTA, choć nie wygrywała prawie żadnych turniejów - to już będzie dobrze. > Agnieszka wygrała chyba 20 turniejów WTA, w tym Final Four, Miami, Pekin, Montreal - to rangi 1000 (z tego co pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
salatka_z_cynamonem Re: ze swoim stylem nie dała rady na trawie 06.06.26, 14:36 Radawańska była dobra na hardzie ale słaba na mączce czyli odwrotnie niż Chwalińska. Większość turniejów, w których teraz będzie musiała brać udział Maja to korty twarde, a te premiują inny styl Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Agnieszka wygrała chyba 20 turniejów WTA 06.06.26, 14:45 Ostrożnie napisałem prawie nie wygrywała - ale zapytałem jeszcze AI Krótko: tak, fakty to potwierdzają i to w ekstremalnym stopniu. Liczby mówią same za siebie: 20 tytułów WTA, 0 Wielkich Szlemów, 1 finał Szlema (Wimbledon 2012), ale za to ~200 tygodni w Top 10 i nawet WTA Finals 2015 w kieszeni. To jest absolutny rekord w kategorii "zero Szlemów, a i tak siedzisz w czołówce latami." Dla porównania — Wozniacki miała 1 Szlema i 30 tytułów, Zwonariowa 0 Szlemów ale tylko 12 tytułów i krócej w Top 10. Radwańska jest więc GOAT-em kategorii "stabilna bez korony" — nikt nie ciułał punktów tak skutecznie i tak długo bez ani jednego Szlema. Ale uwaga — to nie znaczy, że była słaba. 200 tygodni w Top 10, wygrane z 7 różnymi numerami 1 świata, WTA Finals wygrane z Kvitovą i Muguruzą — to wymaga umiejętności. Po prostu jej defensywny styl w formacie best-of-5 w Szlemie miał szklany sufit. Jedno zdanie: Radwańska to najlepsza zawodniczka WTA, która nigdy nie wygrała Wielkiego Szlema — i to jest jednocześnie jej wielkość i jej największy żal. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 11:30 Dlaczego jesteś tak agresywna? Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 13:47 Nie jestem agresywna, tylko poirytowana (w mojej glowie nawet neutralna). Wpisałaś się dokladnie w nurt niedzielnych kibiców, którzy z informacji wychwycili lead "zawodniczka z depresją" i dorobili d..pie uszy. Gdybyś śledziła jej karierę zawodniczą, wiedziałabyś, że sama tenisistka kilka lat temu mówiła, że uporala się z chorobą. A ty dwukrotnie stawiasz jej w tym watku diagnozę. Spójrz na te wpisy jeszcze raz, obiektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 14:02 Wiesz, akurat z racji depresji własnej nie ograniczyłam się do leadu, tylko poczytałam sobie więcej, bo to strasznie ważne, by aktywni sportowcy mówili o zdrowiu psychicznym. I nie stawiam jej diagnozy ponad to, co wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 14:21 Otóż nie. Ty napisalaś polemizujac ze mną, że ma depresję, mimo, że tenisistka wywiadach podkresla, że uporala się z chorobą. Oraz rozumiem, jak ważne jest mówienie przez osoby, ktore.sa wzorami do nasladowania, o zdrowiu psychicznym- tylko ty tę historię nieco zmanipulowalaś. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 14:24 Wmawiaj mi dalej, ale już beze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 14:42 Tak jak ty Chwalinskiej chorobę? angazetka napisała: > No chyba ma, 🤦🏼♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 09:53 angazetka napisała: > Depresja to często nie jest coś, co masz za sobą raz na zawsze. > I równie często jest jednorazowym epizodem! Nie pisz takich rzeczy pliz, bo to odbiera chorującym nadzieję na wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 11:22 bardzo_wredna_dziewucha napisała: > angazetka napisała: > > > Depresja to często nie jest coś, co masz za sobą raz na zawsze. > > > > I równie często jest jednorazowym epizodem! Nie pisz takich rzeczy pliz, bo to > odbiera chorującym nadzieję na wyleczenie. No właśnie. Ktoś przeczyta i nie ma szans. A jednak ludzie wychodzą z depresji. Sporo jest takich przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 11:30 Przepraszam, sama choruję na depresję i wydawało mi się to całkiem zwykłą uwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 11:48 Nie interesuje mnie sport w ogóle w tym i tenis ziemny. Odpowiedz Link Zgłoś
zbytomia100 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 05.06.26, 14:48 Wczoraj sie poplakalam, to jest niemozliwe wrecz, czego ta kobieta dokonala. Ona juz jest zwyciezca! W dodatku jest taka inspirujaca, dzis rano na treningu same slajsy drilowalam Na jutro juz szalik kobolski przygotowany, akuart mam na wierzchu, bo niedawno go uzywalam na trybunach kibicujac M.Frech. Odpowiedz Link Zgłoś
jolinka102 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 07:47 Maji życzę sukcesu i tego, żeby jej piękna bajka trwała dłużej niż tylko podczas RG. Jeśli chodzi o Sabalenkę i Igę, to tutaj się wyłamię. Uwielbiam oglądać mecze Sabalenki. Nikt nie walczy tak jak ona, a poza tym ogląda się ją z przyjemnością, bo sprawia wrażenie spełnionej i szczęśliwej osoby. Widać, że jest szczęśliwa nie tylko na korcie, ale także poza nim. Mecze Igi, choć zawsze jej kibicuję, od dłuższego czasu nie są przyjemne do oglądania. Jej problemy emocjonalne wręcz bolą, gdy patrzy się z boku. Mam wrażenie, że sama nie do końca wierzy w siebie. Myślę, że żeby grać tak jak Sabalenka, trzeba mieć poukładane nie tylko na korcie, ale również poza nim. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 11:26 Mirra jest młoda, zdolna i kontrowersyjna. Łatwo ją wyprowadzić z równowagi. Zresztą zachowywała się karygodnie na różnych turniejach. I to jest dla Mai sposób, jeśli zachowa spokój. No to trzymamy kciuki do 15. Czytałem, że ma być mecz też na ogólnej TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_111 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 11:29 A ja nie jestem w stanie oglądać Sabalenki z dźwiękiem. Te jej jęki są koszmarne. Powinna za nie dostawać kary. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 16:01 Jezu mam tak samo! Szczerze podziwiam grające z nią dziewczyny, bo ja za cholerę nie byłabym w stanie się skupić Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 07.06.26, 12:26 O, to Wy jak moja córka. Też nie może znieść tych odgłosów. A koło mnie jest kort, w pewnym momencie niektórzy panowie zaczęli wydawać takie dźwięki, to było lata temu, ale nagle kilku panów wcześniej niejęczących zaczęło strasznie stękać. Miałam wrażenie, że to sztuczne i że szpan. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 13:48 Super Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 14:52 I wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 16:50 Dobre 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Emama nie jest fanką tenisa? cicho o sukcesie 06.06.26, 16:09 Specjalna fanką nie jestem, ale kibicuję Mai i bardzo się cieszę z jej sukcesu. Jej styl gry przypomina mi trochę grę Federera. On często „załatwiał” przeciwnika taką krótką, delikatną piłką tuż przy siatce lub lobem. Z resztą Maja sama mówi, że jedna z części jej treningu było oglądanie meczy Federera. Trzymam kciuki za finał 🤞🏻 Odpowiedz Link Zgłoś