Dodaj do ulubionych

Polityczne samobojstwo

11.06.26, 06:42
Najbardziej w całej polityce zadziwia mnie samobójstwo rządzącej koalicji, która nie chce ani trochę zmienić progów podatkowych, ani podnieść kwoty wolnej od podatku, w ten sposób oddają w 2027 roku władzę PiSowi i Konfederacji z czego ja się bardzo cieszę.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 07:51
      Dokładnie - podnieść 2 próg do 170 tys.!!! Jeszcze w 2026!!!
    • bywalec.hoteli Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 07:54
      Akurat Połczyńska-Nałęcz i Polska 2050 złożyły projekt ustawy o podniesieniu 2 progu z 120tys. do 140 tys. Prezydent złożył swój projekt o podniesieniu do 140 tys. i jeszcze jest projekt obywatelski o podniesieniu do 170 tys.
      A co na to rząd i parlament???
      • zanetka.x Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 08:49
        rząd woli oddać władzę prawicy niż podnieć ten próg smile
        • asia-loi Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 09:50
          zanetka.x napisała:

> rząd woli oddać władzę prawicy niż podnieć ten próg smile

Za rok Konfy dwie, bo dwie będą tworzyć nowy rząd, podniosą progi, zlikwidują socjal, emerytury, leczenie na NFZ, darmowe szkolnictwo, itd. Wszyscy zwolennicy Konf, będą tak bogaci jak Mentzen. Nie będzie żadnych afer i rozkradania Polski. Wyprowadzą nas z UE i zwolennicy Konf, wyjadą z Polski tylko na paszport i za zgodą nowego rządu.
          Polska będzie potęgą, jak nigdy w historii. A Rosja będzie się cieszyć, cieszyć, cieszyć.
          • zanetka.x Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 10:16
            premier będzie z PIS, prawdopodobnie pan Czarnek, a pan Mentzen będzie marszałkiem Sejmu
            • angazetka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 10:18
              Dobrze, że jest rano, bo jeszcze by mi się ten horror przyśnił.
            • droch Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 13:23
              A Pan Braun - Cesarzem
            • runny.babbit Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:31
              zanetka.x napisała:

> premier będzie z PIS, prawdopodobnie pan Czarnek, a pan Mentzen będzie marszałk
              > iem Sejmu
              Jeszcze nie weszłaś im dostatecznie głęboko, proponuję na przyszłość " pan" wielką literą.
              • boggi_dan Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:48
                Koalicja przegrała głosowanie. PiS uratowało immunitet Mentzena. To coś znaczy jakbyś nie wiedziała.
                • droch Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:27
                  To znaczy, że w PiS bez mian - swoich nie ścigamy
                  • arwena_111 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:49
                    To chyba dotyczy każdej partii, wyjątków nie ma
                    • iwles Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:52

Konfa to nie Pis.
                      Na razie to pis włazi konfie w odbyt.
                      • arwena_111 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 16:05
                        No Koalicja sobie na wzajem też. Pogłosa uratowali.
                      • alicia033 [...] 11.06.26, 19:10
                        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                        • iwles Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:15
                          Tusk obiecal komuś z konfy stanowisko???
    • boggi_dan Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 10:33
      Od jutra wchodzi pakt emigracyjny. Jak by ktoś nie wiedział. businessinsider.com.pl/prawo/pakt-migracyjny-od-12-czerwca-co-zmieni-sie-dla-polski-i-czy-groza-nam-kary/px9kfxf
      • skumbrie Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 16:42
        (...) Unia Europejska będzie zmuszała Polskę do przyjęcia migrantów, co zmniejszy poziom bezpieczeństwa. A jeśli odmówimy, to za każdego nieprzyjętego cudzoziemca karze zapłacić 20 tys. euro.

Poziom dziennikarstwa poraRZa 🤦‍♀️
    • lauren6 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 13:39
      Politycznym samobójcą jest Bosak, który ma problemy z matematyką na poziomie zerówki. Mówienie, że w Krakowie jest o jeden meczet za dużo, podczas gdy nie ma tam żadnego meczetu, to jest totalna ignorancja.

No ale czego oczekiwać po "studencie" Collegium Humanum, a raczej Collegium Tumanum?

Fajnych tam macie tych posłów z Konfy, takich swojskich, nie za bystrych.
      • hanusinamama Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:14
        Mnie zastanawia jego fiksacja na temat gejów. Kolega gej uznał, ze wrecz niezdrowa smile
        • lauren6 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:33
          To akurat tajemnica poliszynela. Warszawa pamięta burzliwą młodość Bosaka wink
          • asia-loi Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 22:00
            lauren6 napisała:

> To akurat tajemnica poliszynela. Warszawa pamięta burzliwą młodość Bosaka wink

Przypomnij. Ja nie z Warszawy to nie wiem.
      • alicia033 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:30
        lauren6 napisała:

> Politycznym samobójcą jest Bosak, który ma problemy z matematyką na poziomie ze
        > rówki. Mówienie, że w Krakowie jest o jeden meczet za dużo, podczas gdy nie ma
        > tam żadnego meczetu,

w linwistyczne przepychanki nie zamierzam się wdawać ale jak już przy Krakowie jesteśmy, to co tam o krakowskiej SCT opowiada ta tuskowo-kosiniakowa kandydatka na prezydenta miasta?
        www.polskieradio.pl/trojka/audycje/bez-unikow,10647/odcinek/bitwa-o-krakow-piatkowska-zdradzila-jaka-bedzie-jej-pierwsza-decyzja,db7ee8b0-fdd9-4847-9b4f-58f4f6ab397b
        A przecież taaaaaaaka dobra, wg tutejszych przeciwniczek odwołania miszalskiego, ta strefa była! Jak to się ze mną już po referendum niektóre tu o nią wykłócały? Noi co?
        • lauren6 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:32
          Nie jestem z Krakowa, żeby wybierać Krakowianom prezydenta miasta. Tobie też to polecam.
          • alicia033 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 19:55
            Nice try, tylko nieco nie w temacie. No jak to jest, że jeszcze 3 tygodnie temu wg lokalnych struktur KO krakowska SCT była cool i rejtanem się kładli w obronie typa, który ją wprowadził, a dziś ich kandydatka twierdzi coś zupełnie innego?
            Więc na twoim miejscu, lauren, zastanowiłabym się też nad jeżdżeniem po konfie (ja natomiast mogę, bo ja ich wszystkich od prawa do lewa uważam za jedną mafię, której miejsce jest w więzieniu), bo już jedno publiczne piwo KO z konfą wszyscy mieliśmy okazję oglądać. Za rok natomiast tusk może ci zaserwować drugą żabę do przełknięcia i ucieszyć bosaka&company ministerialnymi stołkami we wspólnym koalicyjnym rządzie z KO.
            • tania.dorada Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 22:54
              To nie Miszalski wprowadził SCT. I to by było na tyle jeśli chodzi o twoją znajomość krakowskich spraw.
            • natalia.nat Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 23:09
              alicia033 napisała:

> Nice try, tylko nieco nie w temacie. No jak to jest, że jeszcze 3 tygodnie temu
              > wg lokalnych struktur KO krakowska SCT była cool i rejtanem się kładli w obron
              > ie typa, który ją wprowadził, a dziś ich kandydatka twierdzi coś zupełnie innego?

Przecież dla ciebie cokolwiek by KO nie zrobiła i tak byłoby źle. Krytykujesz że kandydatka KO zapowiedziała zmniejszenie SCT, ale gdyby była za pozostawieniem strefy w obecnym kształcie to też byś krytykowała, że nie bierze pod uwagę głosów mieszkańców Krakowa.

> Za rok natomiast tusk może ci zaserwować drugą żab
              > ę do przełknięcia i ucieszyć bosaka&company ministerialnymi stołkami we wspólny
              > m koalicyjnym rządzie z KO.

Pożyjemy, zobaczymy. Zawsze to lepsze niż rządy Konfy z PiSem. smile
              • runny.babbit Re: Polityczne samobojstwo 12.06.26, 10:14
                Szkoda twojej energii i czasu na trolla, którego połowa forum dawno wygasiła. Ona naprawdę nic innego nie napisze poza ciągłym najazdem na "władzuchne".
    • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 13:51
      Polityczne samobójstwa KO popełnia cały czas. I co? I nic.

Ja jestem ciekawa czy przyjaciele koalicji bezrefleksyjnie łykną aresztowanie Leszka Kraskowskiego; zatrzymanego zapewne tylko po to, żeby zrobić dobrze Lordowi Polnordowi - a nie z żadnego innego powodu.
      • boggi_dan Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:01
        Zarzuty wobec dziennikarza wyssane z palca. Nawet redaktor z GW Czuchnowski jest zszokowany. Całe środowisko dziennikarskie powinno stanąć w obronie Kraskowskiego.
        • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:29
          Oczywiście, że tak jest. W głowie mi się nie mieści, że można w tak ewidentny sposób karać dziennikarza tylko za jego działalność i nosić przy tym maskę zatroskanego o praworządność.
          • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:35
            Może inaczej - w głowie mi się nie mieści, że ktoś tę narrację jeszcze kupuje.
            • boggi_dan Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 14:44
              Ten sam manewr powtarzali w domach dziennikarzy Republiki, tu jednak posunęli się dalej, na podstawie wydumanych zarzutów, jak posiadanie broni hukowej wsadzili człowieka na 3 miesiące do więzienia. Nawet nie został dopuszczony adwokat jego.
            • mizantropka65 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:54
              Ja kupuję, co ty na to?
              • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:57
                To że ty łyknęłaś akurat mnie nie dziwi wcale a wcale big_grin

mizantropka65 napisała:

> Ja kupuję, co ty na to?
                >
          • mizantropka65 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:56
            Nic dziwnego, że w twoim nanomóżdżku się nie mieści. Za dużo miejsca zajmuje uwielbienie pis
            • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:58
              Wraca stara dobra babcia Kasia big_grin

mizantropka65 napisała:

> Nic dziwnego, że w twoim nanomóżdżku się nie mieści. Za dużo miejsca zajmuje uw
              > ielbienie pis
              >
              • mizantropka65 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 20:18
                Ty za to niezmiennie na stanowisku.
        • droch Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:56
          Gratuluję znajomość akt sprawy oraz materiałów operacyjnych policji wink
          • mayoliijka Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 16:30
            Za dużo ode mnie wymagasz. Jeśli nic się nie zmieniło w przeciągu ostatnich godzin, to dostępu do akt sprawy nie mają nawet obrońcy Leszka Kraskowskiego. Ta informacja wystarczy, żeby obśmiać troskę obecnej ekipy o praworządność

droch napisał:

> Gratuluję znajomość akt sprawy oraz materiałów operacyjnych policji wink
            • droch Re: Polityczne samobojstwo 12.06.26, 09:53
              Aha, czyli najwyraźniej brak znajomości akt w niczym nie przeszkadza ci w uprawianiu bajkopisarstwa
      • mizantropka65 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 15:54
        Ja łyknęłam, co ty na to ?
        • alicia033 [...] 11.06.26, 19:16
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • margit49 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 20:18
            alicia033 napisała:

> No i bardzo dobrze, bo jak widać, na nic lepszego, tumany, nie zasługujecie.
            >

Jak widać, weszłaś w rolę silniczka.
            A Ty alicio033 - w kogo Ty wierzysz? Bo podobno w naszym pięknym kraju nie ma takiej partii ani polityków zasługujących na Twój wybór
            Choć zaufaniem obdarzyłaś jednego pana Lasotę - no to już coś
            Być może - jako nietumanica bezkompromisowa - żyjesz w politycznym raju:
            Gdzieś jest, lecz nie wiadomo gdzie
            Świat, w którym baśń ta dzieje się,

• mizantropka65 Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 20:23
              Mam toto wygaszone, ale skoro cytujesz, to się podepnę. Przecież to jest ordynarny pisi troll, konfabulantka i sześćdziesiona. Radzę dla zdrowia psychicznego ignorować to coś.
          • natalia.nat Re: Polityczne samobojstwo 11.06.26, 22:55
            alicia033 napisała:

> Że nikt niczego innego się po tobie nie spodziewa. Po reszcie wierzących w tego
            > oszusta, tuska, też nie. Łykniecie wszystko, co wam ta władzuchna zaserwuje, o
            > bliżecie się jeszcze po tym, a za rok będzie znowu słychać wasze wycie. Jak rok
            > temu, po sfałszowanych przez piss i przyklepanych przez tuska wyborach prezyde
            > nckich. No i bardzo dobrze, bo jak widać, na nic lepszego, tumany, nie zasługujecie.

Skoro to NASZ a NIE TWÓJ problem, to po co ty się tym w ogóle interesujesz? I skoroś taka mądra, to jaką widzisz alternatywę? Kto będzie rządził lepiej? Dasz radę na te proste pytania odpowiedzieć? Czy jednak jak zwykle się nie doczekamy.
            Wszystko jest proste do zrobienia dla kogoś, kto nie musi tego robić. Przecież rządzenie to nie jest swobodne spełnianie obietnic każdego, to ciągłe godzenie różnych grup interesów przy ograniczonych zasobach i wpływie szeregu zależności, mediów oraz nastrojów społecznych. Nie ma tu nic stałego i przewidywalnego, to płynąca rzeka a nie spokojny staw. I mając to wszystko na uwadze oraz to że ten rząd jest koalicyjny i przez to ma też trudniej i burzliwiej, wcale nie oceniam go źle. Piszę oczywiście o moich odczuciach. I uważam że KO powinno rządzić drugą kadencję, najlepiej w bardziej samodzielnej wersji, żeby zobaczyć jak poradzi sobie w dłuższej perspektywie. Ale jeśli w kolejnych wyborach zmieni się władza i będzie rządziła Konfa z PiSem, bo tak zdecydują obywatele, to też nie będę sobie rwała włosów z głowy czy jak to określasz wyła, bo ani nie żyję aż tak polityką i nie jest to dla mnie priorytetem ani niespecjalnie wpłynie to na moje życie. I też nie ode mnie to zależy.
            • alicia033 Re: Polityczne samobojstwo 12.06.26, 08:59
              natalia.nat napisała:

> Skoro to NASZ a NIE TWÓJ problem, to po co ty się tym w ogóle interesujesz?

Bo mogę.

>I skoroś taka mądra, to jaką widzisz alternatywę? Kto będzie rządził lepiej? Dasz radę na te proste pytania odpowiedzieć? Czy jednak jak zwykle się nie doczekamy
              > .

Dawałam parę razy. Użyj wyszukiwarki.

--
              cegehana napisał(a):

> Czas na przygotowanie wszystkich posiłków, zakupy, przetwarzanie, przechowywanie, pilnowanie świeżości itd. oznacza, że bardzo byśmy się zbliżyli poziomem życia do naszych przodków - chłopów, którzy ze swojej pracy nie mieli nic poza zabezpieczeniem podstawowych potrzeb fizjologicznych a i to nie zawsze.
              • natalia.nat Re: Polityczne samobojstwo 12.06.26, 10:26
                alicia033 napisała:

> Dawałam parę razy. Użyj wyszukiwarki.

Jasssne. Będę teraz szukać tego jednego wpisu trolla, który nie istnieje. Ja pytałam cię wielokrotnie i NIGDY mi nie odpowiedziałaś. To jakaś tajemnica jest? smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka