bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 07:45 Dobre, że są prywatne licea, bo jest większy wybór a zarazem więcej dostępnych miejsc w państwowych, ja jednak wyżej cenię porządne państwowe licea z tradycjami od prywatnych szkół i szkółek, gdzie będą ładować bogate dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 08:40 Zgadzam się. Z jedną uwagą: w dobrych państwowych liceach też z reguły są dzieci rodziców nieźle sytuowanych, a przynajmniej z wysokim kapitałem społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 10:56 To prawda, ale są dzieci zdolne czy z domów z kapitałem kulturowym, których rodzice wolą spożywać pieniądze na inne cele. Cieszę się że u nas nie idzie w kierunku podziału na elitarne szkoły dla bogatych tylko w państwowym liceum można się dobrze wyuczyć i dostać na dobre, bardzo dobre, państwowe studia. Jakbym puścił dzieci do prywatnych szkół to może na wywiadówkach musiałbym czas spędzać z koleżanką thank you, co samo w sobie prawdopodobnie byłoby wątpliwa mi przyjemnością , Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 11:45 Twoim dzieciom raczej nie grozi żadne elitarne liceum więc na szczęście ludzie tam nie będą mieli wątpliwej przyjemności spotykania się z tobą na wywiadówkach Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 11:49 Gru, nie tobie to wiedzieć, odpier ol się od moich dzieci, pilnuj 10 nowego konkubenta do bombelkow Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:01 Nie mnie tylko całemu forum któremu opowiadałeś o swoich rozkosznych bombelkach. A konkubenta nie posiadam więc postaraj się lepiej z riposta Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:16 Akurat dzieci, które mają średnią powyżej 5.5 to raczej pójdą do najlepszych liceów w okolicy ale ty w imię dowalenia buwalcowi lubisz się przejechać po chamsku po jego dzieciach Więc grając w te sama grę: Dla twoich bombelkow twój nowy nabytek nie jest ojcem tylko kohabitantem, miejmy nadzieję, że się dogadują i że nie ma konfliktów na linii ojczym - pasierbowie, zwłaszcza w nastoletnim wieku że dzieciaki go aż tak bardzo nie znienawidzą Chamstwo za chamstwo gru Blokuje Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:21 Tak samo blokujesz jak chudniesz, więcej gadania niż robienia 😀 Oczywiście że mój mąż nie jest ich ojcem tylko ojczymem, ale nie jest konkubentem, weź ty chłopie słownika użyj i rozwijaj inteligencję nie tylko lotniczą. Konflikty w wieku nastoletnim są też z rodzicami, to naturalne. A ja trochę wiem o tym jak to jest mieć pasierbów Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:22 Jednakże twój brak zdolności do utrzymania jakiegokolwiek związku jest mocno zastanawiający - obawiam się że brakuje ci empatii nie tylko na forum Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:26 A to żadna tajemnica że mi brakuje empatii, nadrabiam inteligencją. Nie tyle brakuje mi zdolności do utrzymania związku tylko do zaciskania zębów żeby utrzymać go za wszelką cenę. W przeciwieństwie do części kobiet, również na tym forum, mnie stać na to, żeby odejść i nie muszę znosić rozmaitych wybryków misiaczka. A taki jest sekret niejednego trwałego związku - trwają bo muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:32 Nie da się nadrobić empatii inteligencją. Wręcz to jedno z najbardziej niebezpiecznych połączeń, charakterystyczne dla narcyzów i psychopatow.. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:54 Da się, dzięki inteligencji można wypracować tzw. empatię poznawczą tylko wymaga to dużego wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 13:41 Ja rozumiem że możesz to sobie tak tłumaczyć. Jak każdy narcyz. Byle jak najdalej od takich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:38 Co to za inteligencja, że jako osoba po pierwsze wywodząca się z rodziny z turbulencjami, mająca za sobą różne kłopoty, wielokrotne zawirowania, praktycznie 3 rozstania na poziomie rozwodu postanawia dowalić komuś kogo nie lubi atakując jego dzieci? Jak mnie nie lubisz to wal do mnie ale od dzieci się od pie dol. Uczą się znakomicie - zresztą oboje rodzice mieli podobnie i każde będzie aplikować do szkoły z poznańskiej topki chyba że będzie miało powody by gdzie indziej. Tak więc przeciwnie do tego co mówisz elitarne liceum im grożą, wiecej, chcą ich 😀 chyba uważasz za elitarne prywatne z czesnym ale elitarność tu polega na kosztowności, ja tego nie uważam za elitarność. Stać mnie by wywalać 2k co miesiąc ( u was pewnie 2 razy tyle) ale uważam to za marnotrastwo moich pieniędzy i podatków. Może w Warszawie macie inaczej i u was trudno o miejsce w dobrym państwowym liceum i trzeba się posiłkować prywatna edukacja, w Poznaniu na szczęście nie. W mojej okolicy jest niepubliczne liceum i jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:53 A co ma inteligencja do bycia dobrym człowiekiem? Może jestem do cna zepsuta na przykład? Ty na przykład kłamiesz na temat Thank You, to z głu[poty czy z powodu charakteru? I jakie rozstania na poziomie rozwodu? Ty rozumiem, że do dziś w pierwszym związku i zero rozstań? Jeśli dzieci wybierają się do topowych szkół to jak najbardziej możesz tam na wywiadówkach spotkać bardzo zamożnych rodziców. Cóż, będziesz musiał pocierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:58 ja nie mam nic do zamożnych rodziców, jednakże wiem, że w porządnym państwowym liceum będą dzieci za osiągnięcia a nie za $$$ a niektóre nowobogackie osoby po prostu uważają się za lepsze tylko z powodu pieniędzy i skończmy na tym Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 13:16 Do niepublicznych szkół też jest rekrutacja, nie przyjmują ot tak. Odpowiedz Link Zgłoś
karollo26 Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 13:39 Tak ale sprawdzają ideowość i kieszeń rodziców a nie wiedzę i inteligencję. Oczywiście w różnej formie otoczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 15:56 Serio? Ty widziałaś w ogóle rankingi choćby podstawówek? Zobacz sobie wyniki E8 i ilość olimpijczyków w prywatnych SP i porównaj do wyników publicznych podstawówek. Naprawdę, ten wątek zaczyna zakrawać o śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 16:09 thank_you napisała: > Serio? Ty widziałaś w ogóle rankingi choćby podstawówek? Zobacz sobie wyniki E8 > i ilość olimpijczyków w prywatnych SP i porównaj do wyników publicznych podsta > wówek. Naprawdę, ten wątek zaczyna zakrawać o śmieszność. Wnioskowanie o jakości selektywnej szkoły na podstawie liczby olimpijczyków jest obarczone błędem - jeśli szkoła na wejściu wybiera sobie tych “lepszych” uczniów (lepiej uczących się, pochodzących z rodzin z wyższym kapitałem kulturowym etc.) to jest jasne, że będzie mieć więcej olimpijczyków i wyższe miejsca w rankingach. Ale to nie znaczy, że szkoła lepiej uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 15:53 Z całym szacunkiem, ale gdzie ta twoja inteligencja Gruu? Przypierda…lasz się do wszystkich jak pierwsza lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:57 analoga_niet napisała: > Twoim dzieciom raczej nie grozi żadne elitarne liceum więc na szczęście ludzie > tam nie będą mieli wątpliwej przyjemności spotykania się z tobą na wywiadówkach > > Sorry gruu, ale zgadzam się tu z bywalcem - atakowanie jego dzieci uważam za wyjątkowo niskie zagranie. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 13:15 Myślę, że jego dzieciom mniej zaszkodzi moje napisanie, że pójdą do przeciętnej szkoły niż forumowe wynurzenia ich ojca, że chciałby wyru... afrykańską wioskę Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 13:50 analoga_niet napisała: > Myślę, że jego dzieciom mniej zaszkodzi moje napisanie, że pójdą do przeciętnej > szkoły niż forumowe wynurzenia ich ojca, że chciałby wyru... afrykańską wioskę > No ale to jakby bez związku z tematem. I nie utożsamiałabym poglądów rodziców z poglądami dzieci. Nastolatki zawsze w mniejszym lub większym stopniu buntują się przeciwko poglądom rodziców. Nie mówiąc o tym, że w pewnym wieku na dzieci większy wpływ ma środowisko rówieśnicze niż rodzice, dlatego tak ważny jest wybór szkoły (i dlatego m.in. jestem przeciwna edukacji domowej, albo tzw elitarnym szkołom prywatnym, gdzie funkcjonuje się w sztucznej bańce, o czym już pisałam). Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 15:49 Serio Gruu? Widze ze juz przechodzisz samą siebie. Twoim dzieciom tez nie grożą licea elitarne, bo twoje dzieci nawet do szkoły nie chodzą. I na szczęście nikt cię na wywiadówce nie spotka, bo zrobiłaś się tak zgorzkniała że słabo się robi jak się ciebie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:08 Nie stać cię, więc bądź spokojny Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:18 Już ty tam nie wiesz na co mnie stać Thank you a na co nie i ja przynajmniej pracuję na życie a nie jestem utrzymanka bogatego męża tak jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 12:22 Tak tak, wiemy że jak będziesz duży to chcesz być Rikim bo ci imponuje ale nie osiągniesz tego celu przejmując od niego przekonanie że jak kobieta ma pieniądze to z faceta a nie z własnej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 15:07 Twoja żona też nie może być utrzymanka bogatego męża, smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
analoga_niet Re: Moda na prywatne licea? 05.07.26, 11:44 W szkoleń pójść dzieci są nie tylko dzieci z zamożnych rodzin. Jasne, nie z ekstremalnej biednych ale to kwestia priorytetów a nie bogactwa. Można tak jak ja - nie mieć samochodu czy drogich wakacji a wydać na szkołę, takich ludzi jest tam więcej. Dla mnie to coś na co akurat warto wydawać Odpowiedz Link Zgłoś