Dodaj do ulubionych

torba - bagaz podreczny

25.08.26, 22:26
Moze macie polecajke o wymiarach 55x40x23cm?
Powinna byc lekka, w miare dobrze sie skladac zeby wsadzic do walizki i miec zaczep do postawienia na walizke. I byc wytrzymala, zeby sie paski nie oberwaly pod wiekszym ciezarem. Zeby tez byla poreczna, jak wrzuce na ramie to pasek ma sie nie wbijac i nie zsuwac. I jesli bylaby mozliwosc, to zeby przetrwala tez podroz jako bagaz rejestrowany ale powiedzmy, ze to juz jest mniej wazne.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 19:17
      podrzucam
    • nicniewiem Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 19:21
      Sprawdź Cabin zero 44l
      Nie wiem czy spełnia wszystkie Twoje wymogi, używam jako kabinówki.
      • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 21:59
        to znam, ale to plecak, a ja potrzebuje torbe.
        • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 22:30
          Plecak jest wygodniejszy.
          Wymiary, ktore podałaś nie pasują do tanich linii lotniczych, a te raczej przeważają wśród często podróżujących z podręcznym.
          Wrzuć sobie te wymiary w internet i coś wybierz.
          • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 22:48
            Wymiary pasuja do linii lotniczych, ktorymi latam i potrzebuje torbe, nie plecak. Ale trudno, moze byc te 3cm wezsze. Wrzucilam w google, nie podaja wytrzymalosci, po zdjeciu trudno ocenic wytrzymalosc paskow i ich wykonanie a jak sie poszuka dokladniej opinii to sa wlasnie nie najlepsze. Lepsze maja torby masywniejszej konstrukcji a ja bym chciala cos lekkiego/skladanego. Ematka zawsze cos doradzi wink
            • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 06:48
              Poszukaj pod „torba weekendowa”.
              Tylko, że porządna będzie ze skóry albo canvas i nie będzie tak lekka jak z poliestru. Plus przy częstym składaniu (tego kompletnie nie rozumiem) może się zacząć przecierać.
              Dobrze rozumiem, że Ty chcesz tą torbę jako bagaz podręczny, ale dodatkowo masz rejestrowany i dlatego potrzebujesz czegoś co możesz postawić na walizce?

Dla mnie najwygodniejsza torba podróżna, ale w wersji tego mniejszego podręcznego (do tego mam kabinowke) jest torba kuferek z dodatkowym paskiem. Ma ten plus, że łatwo ją upchać do tych miarek, jest pojemna, a nie mam największej i na miejscu służy mi często jako torebka.

Ps. Nawet mając bagaż rejestrowany, wygodniej jest mi pchać dużą walizkę i kabinowke, a dokumenty i niezbędne rzeczy mieć w torebce / torbie o mniejszych wymiarach. Zawsze to mniejsze obciążenie dla kręgosłupa.

• mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:36
                Rzecz w tym, ze ja te torbe potrzebuje najczesciej do podrozy w jedna strone, w druga strone najchetniej bym upchnela w innym bagazu. Kombinacji moze byc sporo, z duza walizka albo i bez. Poza tym czesto dodatkowo mozna nadac bezplatnie taki bagaz podreczny i wowczas nie obchodza mnie limity plynow.
                • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 09:51
                  Teraz rozumiem.
    • mysiulek08 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 23:30
      zobacz torbo-plecaki witchen, np
      www.wittchen.com/wielofunkcyjny-plecak-torba-2w1-do-samolotu-szary,p7234593
      wymiary nie sa dokladnie jak chcesz ale spelnia reszte warunkow

ps
      nie musi byc witchen - ja akurat mam, ale wspoldomownicy maja head - sa niemal identyczne
      • mysiulek08 Re: torba - bagaz podreczny 26.08.26, 23:35
        i klasycznie 🙂 samsonite /saxoline np

www.samsonite.pl/image-biz-duffle-bag-xs--thyme/155346-A639.html ta ma chyba uchwyt do walizki
        • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 00:11
          Ładne, choć drogie jak na taką torbę. I niestety to jest małe.
          Plecaki odpadają, chyba, ze da się odczepić ramiączka.
          • mysiulek08 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 01:18
            a ogladalas inne ze strony? ta tylko jako przyklad
            • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:39
              ogladalam i te mniejsze sa wlasnie za male a wieksze za duze. Albo czegos nie widze.
          • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 06:55
            A powiesz dlaczego?
            • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:19
              Ale co dlaczego?
              • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:34
                Dlaczego chcesz torbę zamiast plecaka?
                Do momentu linka z tą samsonite, która jest taka typowo sportowa, jak plecak, sądziłam że chodzi Ci o elegancję. Plecak jest przecież wygodniejszy.
                • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:37
                  bo nie chce podrozowac z dwoma plecakami.
                  • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:39
                    A! To rozważ kabinowke na kółkach. Naprawdę łatwiej pchać dwie walizki niż mieć plecak, torbę i walizkę.
                    • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 07:52
                      Mam kabinowke. Ale mam sytuacje, kiedy moge wziac np. kabinowke i torbe albo w jedna strone nie brac niczego a w druga miec torbe. Kabinowki nie zloze. Albo miec duza walizke i w jedna strone tylko torbe wyjeta z walizki. I mnie nie jest latwo pchac dwie walizki.
                    • eliszka25 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 22:19
                      Torbę, o jaką chodzi mikams, zakłada się na rączkę walizki. Zdecydowanie wygodniej jest mieć na plecach plecak, jedną ręką ciągnąć walizkę w pakiecie z torbą a drugą mieć wolną niż mieć każdą rękę zajętą ciągnięciem innej walizki.
                      • partytura2026 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 06:27
                        To założenie rozumiem, ale to założenie czasami nie zdaje egzaminu i walizka potrafi się rymsnac. Plecak też można położyć na walizce i założyć ucho o pałąk.

Przekonało mnie wyjaśnienie Miki o tym, że w jedną stronę ma więcej bagażu, w drugą mniej i że to ma być awaryjna torba.
                        • eliszka25 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 09:43
                          Nie, plecaka nie założysz tak, jak torbę z odpowiednią szlufką na rączkę walizki. Nietrzymana walizka może się przewrócić tak czy tak. Mimo wszystko łatwiej jest ciągnąć jedną walizkę niż dwie.
                  • tania.dorada Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 14:17
                    mikams75 napisała:

> bo nie chce podrozowac z dwoma plecakami.

Co prawda to nadal plecak, ale ma z boku rączkę tak ze można nosić jak torbę a otwiera się jak walizka. Mieści tyle ile carry on ma ale da się wcisnąć pod fotel. Plecak Cotopaxi allpa 35L.
    • eliszka25 Re: torba - bagaz podreczny 27.08.26, 22:23
      Nie jest to może piękne, ale chyba spełnia Twoje wymagania i składa się do niewielkich rozmiarów.

www.bea.swiss/de/product/5021/reisetasche-shopping-bag-faltbar-36-bis-55-l-mondo
      • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 08:00
        calkiem fajna. Masz moze? Wytrzymale to jest?
        • eliszka25 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 09:41
          Nie, tej nie mam, ale kupiłam sobie niedawno podróżny kuferek makijażowy z podświetlanym lustrem i jestem bardzo zadowolona.
    • miki.20105 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 12:33
      Travelite rozmiar M na Amazon
      • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 14:05
        te mam zaznaczona w jakims sklepie wlasnie, poczytam opinie na amazonie.
        • miki.20105 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 17:09
          Bardzo lekka i ma miękkie dno. Nie trzeba jej na full ładować. Są 3 boczne kieszonki i wewnętrzna, pasek na ramię i uchwyt na walizkę. Mam takie 3 sztuki
    • nenia1 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 13:12
      Ja tą chcę kupić, już oglądałam w sklepie, na żywo bardzo ładnie się prezentuje i ma sporo ciekawych rozwiązań. Niestety wymiary trochę inne, resztę twoich warunków spełnia, jest bardzo lekka, świetnie się składa „na płasko” i posiada mocowanie Smart Sleeve na walizkę. Ale nie wiem też jak się sprawdzi w trudach bycia bagażem rejestrowanym. Niemniej zerknij

www.samsonite.pl/move-journey-backpack-duffle-s--storm-blue/158820-1831.html?cgid=bags_all-bags
      • mikams75 Re: torba - bagaz podreczny 28.08.26, 14:07
        bardzo ladna, choc droga jak na torbe dodatkowa ale wymiaru jednak nie przeskocze w razie czego na lotnisku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka