polaola Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 09:53 Dla mnie podstawa to: zdrowe zeby, fajna fryzurka i ubranie stosowne do sylwetki. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 09:56 A dla mnie oprócz tego , co wymieniłą Polaola, ładna cera, którą oczyszczam, nawilzam, stosująć odpowiednie kosmetyki i pijąc wodę mineralną. Pozdrawiam. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 10:11 Dziękuję i proszę o dalsze porady! Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 10:42 trudne pytanie i na czasie jak dla mnie, poniewaz ciagle mam blada cere, podkrazone oczy przyczyna :zbyt mala ilosc snu mimo iz dbam o swoje cialo i cere to przydalby mi sie taki tyg glugi sen moze by wszystko wrocilo do normy Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 11:44 Spać. Chciałabym spać 12 godzin non-stop. Fryzjer, kosmetyczka (+ albo zamiast stosowanie maseczek w domu), kremy. Wyregulować brwi - proste a od razu lepiej twarz wygląda. Dotlenić się na spacerze to poprawia krążenie. Spać. Qrczę żebym nie wiem co położyła sobie na twarz to i tak widać niedospanie... tak samo jak schudnę od razu buzia mi się wyciąga i wyglądam na zabiedzoną. Na ciało - to co można zrobić w domu: piling i długo wklepywać krem. Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 12:11 Witaj Młoda Mamo! Spać - hmmmm, kuszace, tylko obawiam się czy czasu na cokolwiek innego by starczyło.... Z innych sugestii postaram się skorzystać! Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 12:26 kiedy jestes sama z dzieckiem przez caly dzien trudno wyrwac sie do kosmetyczki,fryziera czy na solarium. -odzywka na wlosy,maseczka na twarz, jakies plasterki odmladzajace pod oczy,kieliszek dobrego wina lub drinka. Wystarczy 15 minut ciszy(kiedy dziecie spi),dwa razy w tygodniu i efekt gwarantowany.No i nie stresujesz sie ,ze maz na ciebie patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 12:52 Niestety nie jestem sama z dzieckiem, bo pracuję... Nie mam też niestety nawyku robienia w domu maseczek, a może szkoda... O kieliszku dobrego wina - marze... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 13:29 Takie gotowe maseczki są. Nakładasz wieczorem po kapieli na 15 minut i albo samo się wchłania albo trzeba zmyć tonikiem. Niektóre są fajne np. liftingujące tak ekspresowo prasują twarz (ściągają lekko i napinają skórę). Dobre przed imprezą tylko kiedy ja pójdę na imprezę? Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 13:32 A to proszę polećcie jakąś konkretną: mowa chyba o tych Nivea? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 13:48 Wiesz, różnych używałam, zależy jaką masz cerę. Ja mam raczej suchą. Dobrze robi serum w ampułkach firmy BanDi (ampułki na dzien i na noc); niezłe są maseczki pilingujące (z ogórkiem) i ściągające firmy SwissFormula (w ogóle kosmetyki tej firmy są fajne i w sensownych cenach, nie wiem tylko czy w Polsce można kupić); teraz mam maseczkę regenrującą Erisu z serii Lirene. Jest jeszcze taka taka firma, która ma maseczki z glinek (nie pamietam nazwy) w białych tubkach. Nivea takie jednorazowe opakowania - też warto przetestować. Qrczę nie jestem na bieżąco, ostatnio nic nie kupowałam. Dobra - wieczorem pójdę do dużego kosmetycznego i obadam, jak coś znajdę i przetestuję na sobie to Ci napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 14:17 siuper! Ale moze to niepotrzebna fatyga, bo ja mam cerę mieszaną, choc z wiekiem coraz bardziej suchą, nie wiem czy coś dla mnie bedziesz mogła wypróbować na sobie. To może już sama coś sobie znajdę... Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 15:55 Z maseczek wsaszetkach rewelacjna jest Dermika. Dobre są też maseczki Oceanika (kosmetyki AA) Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 20:35 Polecam maseczki firmy AA Oceanic i krem firmy Soraya Lifting conture ( przeci zmarszczkom mimicznym) - super sie wchłania, i płatki kalogenowe tej samej firmi i o tej samej nazwie. Poleciła mi te preparaty pani w drogerii i nprawdę jestem zadowolona. Cena przystępna, no może z wyjątkiem płatków. Ale cena to rzecz względna i zależy jakie kto ma możliwości finasowe. POd oczy używam krem firmy Ziaja z pietruszki przeciw zmarszczkom. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
vase Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 16:17 O Jezu, a ja mam caly czas cere tlusta (a tu 30 - stka za pasem). No, ostatnio moze powiedzmy mieszana. Kosmetyki dla nastolatek nie pasuja. Ostatnio "odkrylam" serie "Pure" Garnier'a (shine control, anti bacterial itd) i nawet fajne. Po kremie sie buzia nie swieci (przynajmniej na poczatku), a nie ma uczucia suchosci czy sciagania. Dla mnie jeszcze paznokcie - jak mam "zrobione" to od razu czuje sie elegancka Noi ZAPACH!! Uwielbiam ladnie pachniec! (I nie chodzi mi tu tylko o perfumy - chociaz tez) Mam cale stosy przeroznych zeli pod prysznic, szamponow odzywek, balsamow, kremow i innych mazidel. Uwielbiam jak mi skora ladnie pachnie. Ubranie tez. (Kupuje najlepsze proszki - na to mi nie szkoda. Kremu do rak sobie czasem odmowie (zawsze moge uzyc balsamu), a dobrego proszku - nigdy ) Natomiast najmniej pieniedzy wydaje na tzw. make up. Kupie jakis puder, lezy mi to miesiacami, wyrzucam. I tyle. Wole (jak juz ktoras z was pisala) maseczki, toniki. Nie zapominaj o stopach. Nawet w zimie. (A moze z w l a s z c z a w zimie) Kapiele, masaze, gimnastyka stop.. co tam jeszcze.. nawilzanie, usuwanie twadrego naskorka.. No, a ta lampka wina wieczorkiem jest nie do pobicia Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Jak o siebie zadbać? 26.11.04, 16:54 Wstać od komputera i iść na spacer!!! Co właśnie czynię. Odpowiedz Link Zgłoś