mona55 29.11.04, 10:40 ja jestem mama prawie 3 miesięcznego Kubusia. Ale mam problemik - moja przyjaciólka wczoraj poroniła, jak mam jej pomóc, pocieszyć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaszyma Re: kochane mamuski 29.11.04, 10:42 Nie wiem co Ci poradzić, moze spróbuj na foru o poronieniach, tam dziewczyny najlepiej wiedzą co chciałyby w takiej chwili usłuszeć, bo na pewno nie : nie martw sie, bedziesz miała nastepne.... Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: kochane mamuski 29.11.04, 10:44 zajrzyj na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16556 na pewno tamtejsze mamy podpowiedzą ci jak sięzachować. Mi bardzo pomogły w innej sytuacji -w rodzinie urodził się maluch z Zespołem downa, i była to wielka rodzinna tragedia, też chciałam jakoś pomóc i dzięki mamom z forum "chore dziecko..." chyba trochę się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: kochane mamuski 29.11.04, 13:15 To straszna tragedia. Nigdy czegoś takiego nie przeżyłam i na pwewno nie jestem w stanie sobie wyobrazić, co się wtedy czuje. Powiem jednak, co czułam gdy staraliśmy się z mężem o dziecko i nam sie nie udawało - nie mogłam wtedy patrzeć na mamy z dziećmi, unikałam wszystkich znajomych w ciąży i z dziećmi. Prawdopodobnie Twoja przyjaciółka też będzie cierpień na widok Twojego maluszka i być może nie będzie chciała się kontaktować. Ale koniecznie powinnaś do niej zadzwonić. Powidzieć szczerze,że nie wiesz co masz jej powiedzieć,że twoje słowa na pewno nie są wystarczające aby dodać jej otuchy i sił, ale że chcesz aby wiedziała,że może na ciebie liczyć. Bądź cierpliwa, nawet jeśli nie będzie chciała rozmawiać ani się widywać. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś