milaku Re: Kiedy ubieracie choinkę? 11.12.04, 17:39 Ja ubieram 23 grudnia bo narazie nikt mi nie może pomóc i na 24 mam za dużo obowiązków ale jak sama byłam w podstawówce to u mnie w domu ubierało się choinkę 24 i to było zawsze moje zadanie, które zresztą uwielbiałam. Mam nadzieję że jak moja córcia będzie na tyle duża żeby ubierac choinkę( no z ewentualna pomocą) będziemy to znowu robić w wigilijny wieczór bo to ma swoisty urok. Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: Kiedy ubieracie choinkę? 11.12.04, 17:39 Oczywiscie w Wigilie, albo w przeddzien Wigilii. Staram sie dotrzymac do Trzech Kroli. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1711 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 11.12.04, 17:42 Dzień przed Wigilią.Stoi do 2 lutego(około). Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 A my juz... 11.12.04, 18:14 A my juz wczoraj ubralysmy choinke, za tydzien wyjezdzamy, wiec musialysmy sie nia nacieszyc... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek w Wigilię:) 11.12.04, 18:27 To najmilsze wspomnienie z dzieciństwa. Obudzić się bladym świtem w Wigilię, kiedy cały dom pachnie pysznym jedzeniem i świeżo wypastowaną podłogą A w duzym pokoju już czekała obstalowana w nocy przez tatę choinka i poukładane obok pudełka z bombkami. Mieliśmy z bratem taki wyścig: kto pierwszy wstanie i pierwszy powiesi bomkbę, ten będzie miałszczęście przez cały rok. Teraz z synkiem też ubieram choinkę rano jak tylko wstanie. Jeszcze w piżamach Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_79 Re: w Wigilię:) 11.12.04, 18:31 23 grudnia. W Wigilię nie mam czasu, a nie ma sensu "biegać". Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Kiedy ubieracie choinkę? 11.12.04, 18:33 U nas albo 23 poznym wieczorem, albo w Wigilie. Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 11.12.04, 21:02 Hej,a ja też już mam ubraną i jest cudnie,tak bardziej świątecznie i nastrojowo się zrobiło.Też wyjeżdżamy i chcemy się nacieszyć swoją.A u babci tradycyjnie ubierzemy we wigilię Pozdrawiam,Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 12.12.04, 02:35 to będzie nasza 1 choinka... jesteśmy razem od 6 lat 5 mieszkamy razem , ale tak wyszło... W pierwsze wspólne święta nie było choinki, bo mieszkanie wynajęte, małe, dzieci nie było my wyjezdzaliśmy wiec nam się nie chciało. W następne było nowe mieszkanie bez szafek w kuchni i podłogi wiec gdzie ta choinka.... Ewakuowaliśmy się do rodziców na swięta. Potem byłam w ciąży wiec postanowiliśmy wyjechać po raz ostatni tylko we 2... W następne święta mąż był cały grudzień w delegacji ja u moich rodziców wrócił na swięta do siebie dotarliśmy po Nowym Roku wiec choinki nie było. Teraz bombki leżą od kilu tygodni i ubierzemy za jakiś tydzień. MUSIMY SIĘ NIĄ NACIESZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
agmar3 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 23:15 dzięki za odzew. Ja ubieram w tym tygodniu, na pewno przed piątkiem, bo wyprawiam spotkanie wigilijne dla przyjaciół /jak co roku/. A tradycyjnie ubierzemy u babci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Kiedy ubieracie choinkę? 12.12.04, 03:07 My dzisiaj kupilismy drzewko, na razie stoi w garazu ale planuje przyozdobic we wtorek. U mnie w domu zawsze ubieralo sie choinke dzien przed Wigilia a rozbieralo po swiecie trzech kroli. Teraz mieszkam w kraju gdzie drzewka stawia sie juz pod koniec listopada i wyrzuca dzien po swietach a najpozniej w pierwszych dniach stycznia. Coz, taka tradycja - ja ide na kompromis Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: Kiedy ubieracie choinkę? 12.12.04, 23:34 W Wigilię rano. Najwyżej dzień przed. Wcześniej nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary4 Lampki zapalamy w Wigilię 13.12.04, 09:35 Ubieramy 23.12., bo 24 nie zawsze są wszyscy obecni w ciągu dnia. Lampki zapalamy przed samą Wigilią. Ula Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
pianiwo Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 11:32 U mnie tradycyjnie zawsze w Wigilię. Jednakże stroję rano, ponieważ reszta przygotowań zajmuje mi zazwyczaj sporo czasu. A trzeba jeszcze odpocząć i zająć się nieco sobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaon Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 14:39 w Polsce u rodzicow zawsze ubieralysmy z siostrami w wigilie teraz mieszkam w kraju gdzie w polowie listopada ludzie dekoruja domy i ubieraja choinki ja swoja ubiore w ostatnim tygodniu przed wigilia , jeszcze sama bo moja mala jest jeszcze za mala Wesolych Swiat edyta Odpowiedz Link Zgłoś
czarnamonia Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 13:10 my ubieramy 23 grudnia bo dzieci sie niemoga doczekac.a w tym roku robie wigilie u siebie wiec mam troszke roboty.pozorawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iza122 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 13:30 Ja zawsze ubieram choinkę w wigillię. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 14:33 tak sobie ostatnio wymyśliłam, ze choinkę będziemy ubierać dzień po urodzianch synka, czyli 12 grudnia. Ale nie w tym roku - drzewko byłoby w strzępach już po dwóch dniach (roczniak+kot), może za rok się zdecyduję. W tym roku tylko ozdobimy dom, póki co nie miałam czasu, ale już się zbieram do wytargania pudła z piwnicy. Jak ja to lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 15:36 Sztuczna juz ubralismy przed Mikolajem A prawdziwa planowalam 24 ale chyba wyjedziemy tydzien wczesniej wiec tym razem nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
kotkolot Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 16:10 My mamy juz od piatku! I bardzo dobrze nam z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
martynahpt Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 19:10 Zawsze ubieram 23 grudnia.Uwielbiam to robic, a moj syek jest jeszcze za maly zeby ubierac choinke wiec nikt mi nie odbierze tej przyjemnosci ubierania. Pozdrawiam Marta mama Marcelka Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 W ostatnia sobotę przed Wigilią 13.12.04, 21:30 W ostatnią sobotę przed Wigilią)) dekoracje okienne i lampki na choince zewnętrznej ubieramy 06 grudnia pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
bdm2001 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 13.12.04, 23:33 Cudownie byloby moc byc wiernym tradycji, niestety oboje z mezem caly tydzien przedswiateczny i w Wigilie pracujemy wiec choinke ubierzemy w niedziele tydzien wczesniej - ale w ten sposob moze jakos zbudujemy nastroj przedswiateczny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.04, 10:52 Mielismy ubierac 23.12, ale chyba ubierzemy 21.12 a 23.12 zajme sie pieczeniem piernika) Odpowiedz Link Zgłoś
rtex1 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.04, 12:47 Dzień przed wigilią, jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-33 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.04, 15:17 Umnie choinke zawsze ubiera córka w polowie grudnia bo nie umi sie doczekac,i juz jest ubrana, a dzieciaki maja radochę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.szymona Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.04, 16:01 W Wigilię przed południem. W tym roku ubierzemy 23.12 ponieważ mąż pracuje w Wigilię, a zawsze ubieramy choinkę wspólnie. W tym roku pomoże nam Szymoenk... Odpowiedz Link Zgłoś
bulion3 Re: Kiedy ubieracie choinkę? 14.12.04, 17:36 My już w tę niedzielę. Moje dziecina nie może sie już doczekać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś