Dodaj do ulubionych

12 szczeniąt !!!

03.01.05, 19:54
Nasza suka dzisiaj w nocy urodziła. Niestety jeden szczeniaczek był bardzo
słabiutki i zdechł. Teraz Gama niańczy 11 ślepych stworków, co nie jest
łatwe, bo ma tylko 8 sutków. Trzymajcie kciuki, żeby wykarmiła wszystkie
maluchy! Pzdr

Uma
Obserwuj wątek
    • penelina Re: 12 szczeniąt !!! 03.01.05, 21:11
      Trzymam kciuki za Piesową Familięwink))

Za Ciebie,Umo,też - trzymaj się w tym pieskim świeciewink
    • donatta Re: 12 szczeniąt !!! 03.01.05, 21:12
      8 sutków, 11 głodnych gąb do wykarmienia własną piersią - właśnie sobie to
      wyobraziłam, brrr!. Dobrze jednak, że urodziłam się jako przedstawiciel gatunku
      homo sapiens, a nie canis familiarissmile To ja już wolę ten mój szósty w sumie
      rok, za to dwoma tylko sutkami i po jednej sztuce na razsmile
      To macie wesołosmile Ale kciuki potrzymam.
    • iwles Re: 12 szczeniąt !!! 04.01.05, 08:31
      Ale macie fajny prezent noworoczny smilesmilesmilesmile
      Uma - gdyby Gama miała kłopoty z wykarmieniem musicie jej pomóc.
      Pamiętam, gdy byłam mała - u babci na wsi - dokarmialiśmy butelką ze smoczkiem
      prosiaczka, dla którego też zabrakło miejsca przy cycu mamy smilesmilesmile

Trzymam kciuki !!! smile
    • milarka Re: 12 szczeniąt !!! 04.01.05, 10:45
      No to macie teraz radość w domu. Zwłaszcza dla dzieci to jest chyba super
      przygoda!!!
      • umasumak aktualna sytuacja :)) 04.01.05, 10:53
        Szczeniaczki wraz z Gamą są w budynku gospadarczym. Jak narazie Gama dopuszcza
        do sibie i swoich małych tylko mnie i męża. Na starszą córkę warczała, gdy
        chciała zobaczyć szczeniaki. Podobno i tak jest dobrze, bo suka zazwyczaj
        dopuszcza do siebie po oszczenieniu tylko jednego domownika. Właśnie przed
        momentem byłam u nich i zrobiłam podmianki przy cyckach Gamy wink). Te bardziej
        najedzone (miały pękate brzuszki) musiały zwolnić miejsce przy mleczarni tym
        głodnym. Zaraz znowu tam zajrzę, dorzucę do pieca i skontroluje sytuacje z
        karmieniem wink). Nie miała baba kłopotu... ech... wink)
        • l.e.a Re: aktualna sytuacja :)) 04.01.05, 13:09
          Umo, pochwal się to pieski rasowe czy bureczki ? smile

uwielbiam psiaki !

Pozdrawiam ciepło
          lea
          • bettinaj Re: aktualna sytuacja :)) 04.01.05, 15:00
            Gratulacje!!!!!smile)))
            Dla Gamy i dla Ciebie, że sobie z tym radziszsmile))
            Uwielbiam "pikusie" - mam Alfę -malamutkę, ale nie wyobrażam sobie dodatkowych
            11 szczeniaczkówsmile)
            pozdrawiam i trzymam kciuki
            pilnuj zeby jadly wszystkie rowniutkowink)
            beata (z Alfą)
          • umasumak Re: aktualna sytuacja :)) 04.01.05, 22:59
            l.e.a napisała:

> Umo, pochwal się to pieski rasowe czy bureczki ? smile

Nasze psiaki to owczarki niemiecki smile)
            >
            >
            • l.e.a Re: aktualna sytuacja :)) 05.01.05, 09:45
              aaa faktycznie,slpea jestem toż to cuda musza być smile

jestem 100% psiarą czy to kundelek czy jamnik, czy inny jeszcze smile
        • milarka Re: aktualna sytuacja :)) 04.01.05, 15:00
          Trochę szkoda, że dzieciaki nie mogą się nacieszyć szczeniaczkami, ale może
          sytuacja się zmieni za jakiś czas.
          Kiedy mieszkałam jeszcze z rodzicami, parę lat temu, nasza ówczesna psina miała
          małe (na szczęście tylko 3, bo 11 szczeniąt w naszym mieszkanku sobie nie
          wyobrażam), w każdym bądź razie te szczeniaczki były wyściskiwane i
          wycałowywane przez całą naszą rodzinkę od samego początku a psina - mama nie
          miała nic przeciwko. Więc bywa różnie. Pamiętam jaka to była frajda te
          pieseczki...
    • umasumak Wiadomości z ostatniej chwili :)) 04.01.05, 23:08
      Niestety Gama jest w stanie wykarmić tylko 10 szczeniaczków, jedenasty był
      przez cały dzień przez nią odrzucany, przez co wyziębił się i osłabł sad(.
      Wieczorem, po debatach z weterynarzem i treserem naszej Gamy, podjeliśmy
      decyzje, że bierzemy go do domu, aby go dogrzać i dokarmić. Jutro mąż jedzie do
      hurtowni z artykułami zoologicznymi, żeby kupić mleczko dla psich osesków, a
      puki co dziecina jest karmiona mlekiem zmieszanym z wodą i odrobiną miodu smile).
      Teraz śpi sobie opatulona w małym pudełeczku, nieopodal kominka. Zanosi się na
      to, że psiak z nami zostanie na dłużej. Pzdr
    • triss_merigold6 Re: 12 szczeniąt !!! 04.01.05, 23:09
      Ale fajnie! Szczeniaczki są słodkie (zdjęcia, umieść zdjęcia proszęęę). Jak nie
      będzie mogła wykarmić to strzykawka z mlekiem albo na palcu można podawać...
      Pozdrawiam
      • umasumak Triss 04.01.05, 23:13
        Właśnie jednego (a raczej jedną, bo to sunia) karmimy, ale butelką. A zdjęcia
        oczywiści zamieścimy, tylko dopiero w pszyszłym tygodniu, bo mój i męża komp
        pojechał do serwisu sad(, a nie chcę zaśmiecać córce sprzętu wink). Pzdr
        • triss_merigold6 Re: Triss 04.01.05, 23:20
          Kiedyś w dzieciństwie miałayśmy dobermana, był szczeniakiem odrzuconym przez
          sukę i wykarmionym strzykawką (krowie mleko bo to głębokie lata 80-te). Wyrósł
          na pięknego, dorodnego psa. Na pewno szczeniaczek będzie miał dobrze.smile

Kurczę przypomniało mi się jak swojego on-ka w pudełku przyniosłam, miał 5
          tygodni i wyglądał okropnie a teraz kawał psa (52 kg - weterynarz to cielę
          wziął na ręce z zważył jesienią).
          • umasumak Re: Triss 04.01.05, 23:25
            triss_merigold6 napisała:

> Kiedyś w dzieciństwie miałayśmy dobermana, był szczeniakiem odrzuconym przez
            > sukę i wykarmionym strzykawką (krowie mleko bo to głębokie lata 80-te).
            Wyrósł
            > na pięknego, dorodnego psa. Na pewno szczeniaczek będzie miał dobrze.smile

Mam nadzieję, że też wyrośnie smile). Ale wiesz, byłam dzisiaj w szoku jak się
            dowiedziałam o tym specjalnym mleku dla osesków smile)
            >
            > Kurczę przypomniało mi się jak swojego on-ka w pudełku przyniosłam, miał 5
            > tygodni i wyglądał okropnie a teraz kawał psa (52 kg - weterynarz to cielę
            > wziął na ręce z zważył jesienią).

Żeby te nasze już miały chociaż 2 tygodnie.... będę wtedy spokojniejsza o
            nie smile). Pzdr
            • l.e.a Re: Triss 05.01.05, 09:19
              uma napisz proszę czy to rasowe pieski czy pieseczki mieszańce smile
              • umasumak Lea kochana :)) 05.01.05, 09:43
                l.e.a napisała:

> uma napisz proszę czy to rasowe pieski czy pieseczki mieszańce smile
                >
                >
                Odpisałam Ci pod Twoim pierwszym postem, że owczarki niemieckie smile). Pzdr
                • verdana Re: Lea kochana :)) 05.01.05, 10:23
                  Przekaż moje pozdrowienia Szczęśliwej Matce.
                  Rozumiem, ze najblizsze pare tygodni będziesz miała w domu niemowlę, wstawanie
                  w nocy i karmienie butelką. Trudno mi powiedzieć, czy współczuję, czy
                  zazdroszczę...
                • mysiam1 Umo... 05.01.05, 18:27
                  ...nie wiem,czy z takimi szczeniaczkami też tak jest, ale kociakom odtrąconym
                  przez matki trzeba po każdym karmieniu masować brzuszek i okolice odbytu, żeby
                  mogły się załatwić.
    • umasumak stan na dzisiaj 06.01.05, 14:26
      Niestety szczeniaczek, którego wzieliśmy do domu zdechł dzisiaj rano sad(, mimo
      naszych ogromnych starań (katrmienie mlekiem modyfiowanym dla szczeniąt,
      wszczykiwanie glukozy, ogrzewanie, masowanie itp przez okrągłą dobę). Wczoraj w
      nocy niespodziwanie zdechły też dwa szczeniaku przy Gamie ( gdy weszłam wczoraj
      rano do budynku gospadarczego leżały już martwe - prawdopodobnie je odrzuciła i
      nie miały siły się do niej doczołgać).
      Tak więc z całego miotu zostało osiem małych, które mam nadzieję że będą żyły,
      bo są bardzo silne i znacznie urosły. Trzymajcie kciuki

Uma
      • milarka Re: stan na dzisiaj 06.01.05, 14:53
        Biedne te trzy szczeniaczki...
        Za pozostałe trzymam mocno kciuki.
        • umasumak Re: stan na dzisiaj 06.01.05, 22:18
          Przed chwilką byliśmy z mężem u Gamy i szczeniąt - wszystkie psiaki są w bardzo
          dobrej kondycji smile). Pzdr
          • sakada Re: stan na dzisiaj 06.01.05, 22:24
            Umo - trzymam kciuki z całej siły.
          • wegatka Re: stan na dzisiaj 06.01.05, 22:29
            Oby się ta reszta maluchów szczęśliwie odchowała. Postrasz Gamę, że więcej psa
            (w sensie facet) na oczy nie zobaczy jak nie będzie chciała karmić wszystkich.
            • wegatka Re: stan na dzisiaj 10.01.05, 12:12
              Umo, co słychać u psiej rodzinki? Są już zdjęcia?
              • milarka Re: stan na dzisiaj 10.01.05, 13:47
                ja też z niecierpliwścią czekam na zdjęcia...
                • umasumak Re: stan na dzisiaj 10.01.05, 13:54
                  Psia rodzina ma się b. dobrze. Nadal 8 szczeniąt - spaślaków wink). Zdjęcia
                  owszem będą, ale wciąż czekamy na tego kompa z serwisu (teraz piszę z córki
                  sprzętu i nie chce jej instalować programów do zdjęć). Proszę zatem o
                  cierpliwość smile). Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka