Dodaj do ulubionych

Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna?

12.01.05, 21:37
Do dnia dzisiejszego myślałam,że to bzdura zwłaszcza w obecnych czasach kiedy
rodzi się tyle chorych dzieci najważniejsze jest zdrowie a nie płeć. Taką też
postawę prezentował mój mąż od początku ciąży - nie ważna płeć aby tylko było
zdrowe. Martynka ma obecnie 2,5 roku jest ukochaną córeczką tatusia który
bardzo ją kocha i okazuje to na każdym kroku często ma więcej cierpliwości
niż ja, zapewnia jej różne atrakcje, chodzą razem na spacery i jest naprawdę
świetnym tatą. Ale właśnie dzisiaj podczas rozmowy om drugim dziecku (
narazie marzenia) małżonek powiedział, że zanim Martynka się urodziła to
wolał syna,ale teraz oczywiści nie wyobraża sobie żeby to nie była Martyna
nawet drugie dziecko to też fajnie jakby była dziewczynka itp.
No i pytanie do Was mamy czy słusznie zrobiło mi się przykro (a zrobiło się )
no bo co jest z tymi facetami czy naprawdę każdy musi spłodzić syna ,
posadzić drzewo i wybudować dom aby mógł poczuć się spełniony.To może ja nie
wiem o tym a np mój mąż nie czuje się 100% mężczyzną bo domu nie wybudował a
spłodził córkę a ja się o tym dowiem po kilkunastu latach.
Jakoś dziwnie się czuję nawet parę łezek mi poleciało.
A jak to było u Was? Może dzięki Wam lepiej poznam skomplikowaną męską
psychikę .
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wadera77 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 21:42
      w ogóle dziwna sprawa jest z tym synem... zawsze tak było i będzie, że MÓWI
      SIĘ, że faceci chcą mieć syna. Piszę, ze mowi sie, bo nie wszyscy jednak. Jak
      jeszcze nie bylam w ciazy, to mąż kilka razy powiedział, że chciałby córkę. To
      ja chcialam syna smile
      • sakada Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 21:44
        W naszym przypadku też to ja chciałam mieć syna. Niemężowi było to absolutnie
        obojętnesmile)) (tak przynajmniej twierdził)
      • a_weasley Dlaczego zależy mi, żeby mieć syna? 12.01.05, 22:32
        Bo synowie nie zachodzą w ciążę.
        Bo nigdy nie będę miał z dzieckiem takiej więzi, jak matka - ono nigdy nie było
        częścią mojego ciała, piersią go nie karmiłem itp. - to niech chociaż będzie tej
        samej płci co ja.
        Bo wolę się bawić z chłopcem niż z dziewczynką.
        Bo z córką nie pójdę na piwo ani nie będzie mi asystowała przy zmianie koła (w
        każdym razie podobniejsze to do syna niż do córki). U innych może to być
        łowienie ryb, polowanie, gra w gałę...
        Bo tradycyjnie ród ciągnie linia męska, więc jeśli nie stransnogryfikuję
        chłopaka, to ród zaginie.
        Bo chcę mieć w domu kogoś, dla kogo językiem ojczystym jest marsjański.
        Wenusjańskiego musiałem się długo uczyć i ciągle mówię ze złym akcentem i nie
        wszystko rozumiem (a podobno i tak nauczyłem się lepiej niż większość facetów).

wadera77 napisała:

> w ogóle dziwna sprawa jest z tym synem... zawsze tak było i będzie, że MÓWI
        > SIĘ, że faceci chcą mieć syna.

Ja znam przynajmniej dwa przypadki...
        Mój ojciec (ma młodszego brata, siostry żadnej) wspomniał kiedyś, że przed
        rozmnożeniem się nieraz wyobrażał sobie, jak rozmawia ze swoim dzieckiem, i mimo
        najszczerszych chęci nie wyobrażał sobie tego dziecka jako dziewczynki.
        Córki się nie dochował, ma dwóch synów, ja jestem starszy. Dzieci w planach.
        Optymalnie byłoby mieszane towarzystwo, ale zdecydowanie wolałbym samych synów
        niż same córki.
        Zauważyłem też, że w latach siedemdziesiątych, kiedy było sporo jedynaków,
        częściej decydowali się na drugie dziecko rodzice dziewczynek.
        • rexona_sport Re: Dlaczego zależy mi, żeby mieć syna? 24.01.19, 22:44
          z corka nie pojdziesz na piwo?
    • kingaolsz Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 21:44
      Moj ( i ja tez) chcial coreczke, bylismy baaardzo nastawieni. Jak na USG
      powiedziano nam, ze chlopak ( a bylo bardzo mocno widac) to przez minute widac
      bylo rozczarowanie na twarzy jego i mojej pewnie tez. Ale juz w drugiej minucie
      bylo OK i nie robilo nam roznicy.
      Zalezy od mezczyzny, od jego wychowania, otoczenia ( podejscie kolegow do plci
      dzieci) itp
      Mysle, ze nawet jesli facet koniecznie chce synka to nie jest zly objaw, dla
      mnie wazne, ze chce dziecka. A poza tym ciesz sie, ze Ci o tym powiedzial,
      wielu facetow sie tak nie "uzewnetrznia".

Trzymaj sie i glowa do gory, przeciez kocha coreczke nad zycie, po co wspominac
      stare w sumie tylko mysli?

Pozdrawiam
      Kinga
    • anek.anek Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 21:55
      z najbliższych mi facetów 2 z 5 chciało syna, a reszta marzyła o dziewczynkach
      (w tym mój - niestety trochę był rozczarowany kiedy okazało się, że to będzie
      chłopaksmile
      Niesłusznie ci sięzrobiło przykro. To naturalne. Podobnie jak często matki chcą
      mieć dziewczynki. To uwarunkowania zarówno kulturowe jak i chyba biologiczne.
      Nie ma w tym nic złego (o ile potrafi być ojcem dla dziewczynki).
      • akseinga Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 22:03
        Dzięki dziewczyny. Skad w Was tyle mądrości? cieszę się, że napisała na forum o
        moim "problemie" dzięki Wam pójdę spać spokojnie.

• naatii Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 22:08
          U nas tez było tak, że to ja chciałam synka. Mężowi było to bez różnicy. Ale
          jak już facet chce synka to może chodzi o nazwisko?
    • jemma Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 12.01.05, 22:09
      My mamy dwie córki.Przy pierwszej ciąży to ja marzyłam o synku\ale tak bez
      przesady\mąż chciał po prostu zdrowe dziecko.Gdy się urodziła Jula, zakochał
      się bez pamięci,a gdy na świat przyszła Marynia-po prostu przepadł.Widzę,jaki
      jest dumny,podziwiany przez nasze dziewczyny-"Tata odważny,tata
      siłacz,cudowny,kiedyś tatuś będzie moim mężem itd.".Jest wspaniałym
      tatą.Uwielbia rozpieszczać swoje kobietki i spełniać ich marzenia,zwierzają mu
      się nawet więcej.Chyba niezbyt poważnie bierze powiedzenie,że prawdziwy
      mężczyzna powinien...Jestem przekonana,że gdybyśmy mieli dwóch synów,byłby
      równie kochanym tatą jak teraz.
    • mama_szefusia Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 07:57
      A mój mąż chciał córkę. Po pierwsze dlatego, że ma córkę z pierwszego
      małżeństwa i wiedział jak wygląda wychowanie dziewczynki (czuł się pewniej). A
      po drugie dlatego, że usłyszał, że dziewczynki są bardziej przywiązane do ojców
      (słynna córeczka tatusia).
      Dzisiaj, ponad trzy lata od urodzenia naszego synka już mu chyba te argumenty z
      głowy wyleciały, bo nasz syn jest po prostu "debeściarski".

Pozdrawiam
      Ola mama Jasia
    • gosik75 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 07:57

• ewa2233 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 09:08
        Mojemu mężowi było dwa razy "bez różnicy", ze wskazaniem, że wolałby córkęsmile
        Mamy dwóch synów smile
        -----------------------------
    • mascarbone Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 09:08
      Mój niemąż też mówił, że płeć jest mu obojętna. Na drugim usg wyszło, że będzie
      dziewczynka. Przyjęliśmy ta informację ze spokojem, radością, że wszystko z
      dzieckiem w porządku. Natomiast pod koniec ciązy usg wykazało, że to będzie
      chłopiec. Oboje byliśmy bardzo zaskoczeni, bo nastawiliśmy się już na
      dziewczynkę. Widać jednak było, że Tomek jest baardzo szcześliwy,ze to jednak
      chłopiec.Niemal skakał z radości, śmiał się, czego nie robił przy poprzednim
      usg. Nie wiem czym to wytłumaczyć, po prostu takie są ich marzenia(nie
      wszystkich) zeby miec syna, dobrą zonę i super samochódwink
      • olvi Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 09:19
        Moj tesc chcial zawsze miec corke, urodzilo mu sie dwoch synow smile

Moj maz tez chcial miec corke, ma dwoch synow z pierwszego malzenstwa smile Co
        bedzie u nas, to sie zobaczy, jak juz bede w ciazy.

Moj Tata, kiedy urodzila sie moja mlodsza siostra, ze wszystkich stron slyszal
        wyrazy wspolczucia, ze nie syn, a "tylko" corka. Bardzo mile sad(

A Tata mowi, ze w zyciu nie chcialby syna.
    • michatka Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 09:22
      jak było u nas?
      cytuję: "na poczatku to i tak wszystko jedno, a potem się przyzwyczaję" wink))
    • mik5 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 09:55
      A dlaczego kobiety wolą miec córkę? Ja wiem, ze nie wszystkie, ale
      statystycznie napewno większość.
      Doskonale odpowiedział a_weasley, chcesz poznać punkt widzenia faceta, to
      słuchaj faceta.
      Pozdr.
    • fiszerowa Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 10:09
      Ponoc natura to tak urzadzila (ja dokladnie nie pamietam, moj maz jest bieglych
      w tych teoriach wink). Chodzi o przekazanie chromosomu Y. W komórkach kobiet
      para chromosomów płciowych składa się z dwóch chromosomów X, a mężczyźni mają
      jeden chromosom X i jeden chromosom Y. No i w naturze, ponoc, tak wazne jest
      przekazanie tego chromosomu. Ma to wytlumaczenie w tym, ze mezczyzna bedzie w
      stanie bardziej zaakceptowac potomstwo plci meskiej. W tym samym celu (aby nie
      odrzucic potomstwa) prawie wszystkie nowonarodzone dziewczynki sa podobne do
      ojcow. Potem sie to oczywiscie moze zmienic, ale ja tez zauwazylam, ze
      wszystkie znane mi noworodki plci zenskiej byly bardzo podobne do swoich
      ojcow wink.
      A jesli chodzi o to jak bylo u nas, to maz chcial corke. Mnie niby wszystko
      bylo jedno, ale podskornie czulam, ze bede miala syna. Gdy na USG okazalo sie,
      ze to chlopiec, widzialam lekkie rozczarowanie. Ale szybko minelo. A ja tylko
      potwierdzilam swoje przeczucia. Gdyby jednak byla dziewczynka, chyba w
      pierwszym momencie tez bylabym rozczarowana.

pozdrawiam
      Fiszerowa
    • cysia.b Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 10:10
      A mój mąż zdecydowanie wolał mieć córkę i był bardzo szcześliwy, kiedy się
      okazało, że będzie ją miał.
      • janaj Do a-weasley 13.01.05, 10:31
        A kto powiedział, że z córką nie można iść na piwo, grać w piłkę, łowić ryby,
        naprawiać samochód. Syn też może być w ciąży, może nie nosi bezpośrednio dziecka
        ale jeśli jest odpowiedzialny to jest z żoną, dziewczyną w ciąży razem.
        To są okropne stereotypy.
        Jedyny słuszny argument to przedłużenie rodu smile
        Pozdrawiam,
        Joanna.
        • olvi Re: Do a-weasley 13.01.05, 10:50
          I tak i nie smile

Po pierwsze, dzis z nazwiskami tak bywa, ze i corka moze zachowac swoje, a jej
          dziecko dostac nazwisko po niej. Rzadko, ale bywa smile

A po drugie - jesli corka ma dziecko, to jest to na pewno przedluzenie rodu.
          Jesli syn ma dziecko... to hm, niekoniecznie. Macierzynstwo jest pewne w 100%,
          ojcostwo nie zawsze.

Calkowicie zgadzam sie, ze z corka mozna robic mnostwo rzeczy, ktore a_weasley
          stereotypowo przypisal chlopcom jedynie.
          • a_weasley W zasadzie tak, ale... 15.01.05, 22:01
            olvi napisała:

> Po pierwsze, dzis z nazwiskami tak bywa, ze i corka moze zachowac swoje, a jej
            > dziecko dostac nazwisko po niej. Rzadko, ale bywa smile

A bywa, bywa. Ale zważywszy, że dziecko z nazwiskiem panieńskim matki to
            najczęściej dziecko panieńskie, to w obliczu wyboru, czy mój wnuk ma mieć moje
            nazwisko czy ojca w domu, wolę ojca w domu.

> Calkowicie zgadzam sie, ze z corka mozna robic mnostwo rzeczy, ktore a_weasley
            > stereotypowo przypisal chlopcom jedynie.

Rzeczy te wymieniła Joanna (Jamaj):

> A kto powiedział, że z córką nie można iść na piwo, grać w piłkę,
            > łowić ryby, naprawiać samochód.

Polowanie też wymieniałem, ciekawe dlaczego Ci to umknęło? Mniejsza o to, nie
            poluję, ryb zresztą też nie łowię. W każdym razie wprawdzie teoretycznie jest to
            możliwe, w praktyce jednak do wszystkich wymienionych zajęć bardziej się garną
            chłopcy.
            Można sobie do chrypki narzekać na "stereotypy", ale dżentelmeni nie dyskutują z
            faktami i damy też nie powinny. A właśnie faktem jest, że zajęcia, którym oddają
            się głównie mężczyźni (choć nikt kobietom nie zabrania), bardziej pociągają
            chłopców niż dziewczynki.
            • minerwamcg Re: W zasadzie tak, ale... 16.01.05, 23:38
              > Można sobie do chrypki narzekać na "stereotypy", ale dżentelmeni nie
              > dyskutują z faktami i damy też nie powinny. A właśnie faktem jest, że
              > zajęcia, którym oddają się głównie mężczyźni (choć nikt kobietom nie
              > zabrania), bardziej pociągają chłopców niż dziewczynki.

Różni mają różnie. Ja np. miałam ojca majsterkowicza, który ciągle coś
              naprawiał, wbijał jakieś gwoździe, coś przycinał, szlifował albo lutował - i
              największą frajdą dla mnie było robić to razem z nim. Samochodu nie mieliśmy,
              ale jakby był, pewnie też byśmy w nim grzebali razem. Tyle, że tata nie odsyłał
              mnie do zabawy lalkami albo do szydełkowania, przeciwnie, cieszył się, że mu
              rośnie dzielna dziewucha. Razem oglądaliśmy westerny, dyskutowaliśmy zawzięcie
              o II wojnie i jedyne, czego żałuję, to że nie doczekał czasów, kiedy moglibyśmy
              razem wypić piwo.
              • amperka Re: W zasadzie tak, ale... 24.01.19, 19:02
                Jeju, oczywiście, że różni mają różnie. Jednak, statystycznie jest tak jak napisał weasley. Jak napisze, że statystycznie kobiety są niższe i mniej ważą, to też będziesz polemizować (wiadomo, że niektóre kobiety są wyższe od niektórych mężczyzn).
                I sama jestem chłopczycą dość mocno, ale sami zauważcie, że jak zbieracie się gdzieś na świętach to kobiety zaczynają rozmowy "a co u Basi? A jak wnuczek? A mój syn/córka itd.", zachwycają się dziećmi, natomiast mężczyźni rozmawiają o rzeczach, stanach bardziej faktycznych - u mnie w rodzinie wszyscy mężczyźni rozmawiają o wojsku, historii itd. (ja też się włączam, bo coś tam wiem). I oczywiście, że każde dziecko kocha się tak samo, jednak chcecie mi wmówić, że macie identyczny i jednakowy kontakt z mamą, jak i tatą. Na pewno każda z was ma troszeczkę inną relację z mamą, a inną z tatą. Stąd mężczyźni też mają inne wyobrażenia o relacjach z córkami, a inne o relacjach z synem. Rzeczywistość to weryfikuje i częściej potem są despotyczni wobec synów, a ulegli i wyrozumiali wobec córek, ale każdy ma prawo do wyobrażeń i jakichś preferencji.
                O dziwo, jak się kobiety rozpisują, że ich mężowie nie chcieli synów, to wszystko gra. Jak któraś napisze, że mąż chciał syna - burak.
                • maurra czy Ty jakaś krucjatę prowadzisz 24.01.19, 19:13
                  wywlekając wątki sprzed kilkunastu lat? Masz jakiś nieprzepracowany problem z płcią dziecka?
        • szkodnik Re: Do a-weasley 13.01.05, 10:52
          Ja bardzo chciałem mieć córkę. Imię z żoną wymyśleliśmy, gdy jeszcze nie
          znaliśmy płci dziecka. Nie wiem dlaczego, chciałem mieć córkę i już. I mam. smile)
          Grunt że jest zdrowa.
          Moja znajoma, póltora tygodnia temu powiła wcześniaka (chyba 36tc) z
          niewykształconą dłonią (wszystkie palce mają kości tylko do pierwszego
          zgięcia). Wpadła w taką deprechę, ze przez kilka dni non stop płakała.

Teraz sobie myślę, że byłem wielkim egoistą myśląc o płci i nie modląc się o
          jej (córki) zdrowie.
          • melka_x DO SZKODNIKA 14.01.05, 09:40
            szkodnik napisał:

> Moja znajoma, póltora tygodnia temu powiła wcześniaka (chyba 36tc) z
            > niewykształconą dłonią (wszystkie palce mają kości tylko do pierwszego

Szkodniku znam kilka mam dzieci z niewykształconymi dłońmi. Może Twoja znajoma
            chciałaby się z nimi skontaktować? Jeśli tak, napisz na priv.

• aniaop Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 10:54
      A moj od zawsze marzyl o corce (nawet w przeciwienstwie do mnie) i ma swojego
      slodkiego anioleczka-diabeleczkasmile) Natomiast drugie mogloby juz welug niego
      byc chlopcem, bo twierdzi, ze z 3 babami w domu to chyba zwariujesmile)
    • agacz2905 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 21:26
      Myślę, że nie wszyscy mężowie wolą mieć syna. Mój zawsze powtarzał, że mu
      wszystko jedno co do płci. I zaraz dodawał, że jest niedobór dziewczyn w
      rodziniesmile) (mama męża od 10 lat nie żyje, ani on ani ja nie mamy sióstr). Był
      bardzo szczęśliwy, jak urodził się Szymek. Dwa i pół roku później, n tej samej
      sali operacyjnej mój duży, silny mąż popłakał się jak małe dziecko (ze
      szczęścia) na widok niezbyt urodziwego, wrzeszczącego noworodka płci żeńskiejsmile)
      Acha, jeszcze coś. Moje wieloletnie obserwacje czynione mimochodem wykazują, że
      ONI wcale nie maja aż tak skomplikowanej psychiki - w przewidywalności palmę
      pierwszeństwa oddaję facetom. Kobieta jest psychicznie, emocjonalnie i duchowo
      ciut bardziej złożona, irracjonalna i....nieprzewidywalna (nieraz dla samej
      siebie też). Pozdr.
      Agnieszka
    • semali Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 13.01.05, 22:21
      Przy mojej pierwszej ciąży, kiedy cały czas byłam przekonana, że będzie to
      dziewczynka, mój mąż droczył się ze mną, że będzi chłopak. Okazało się jednak,
      że moje przeczucia się sprawdziły. Natomiast w drugiej ciąży mąż już z góry był
      nastawiony na dziewczynkę, i również się sprawdziło. Tak więc chyba nie wszyscy
      mężczyźni wolą syna. Zresztą w mojej rodzinie to nie jedyny przypadek, gdzie
      ojciec bardzo chce mieć córkę, i kiedy wreszccie się urodzi to jest dla nich
      "pępkiem świata" smile
    • iwcia75 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 09:42
      moj maz bardzo chcial corke, bo w jego rodzinie rodza sie sami chlopcy, sam ma
      4 braci. byl rozczarowany, gdy okazalo sie,ze bedzie syn,ale juz sie z tym
      pogodzil.
      • iwcia75 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 09:55
        wole syna, poniewaz maz jest 10lat starszy i pewnie pierwszy odejdzie z tego
        swiata i wtedy pozostanie mi syn,ktory sie zaopiekuje stara matka smile wole
        syna,bo mam przeczucie,ze bedzie mnie kochal- tata go nauczy.

wole corke, bo pomagalaby mi w domu i nie bylaby balaganiara, jakim moze byc
        chlopak.

ogolnie to egoistyczne powody smile
        • dzindzinka Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 10:06
          Jeśli chodzi o syna, który będzie się opiekował starą matką, to nie miałabym
          wielkich nadziei. Osobiście nie znam żadnego przypadku, aby syn opiekował się
          matką, zawsze są to córki, bardzo rzadko synowe.
          • iwcia75 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 10:19
            nie wiem, dzindzinko, czy dobrze mnie zrozumialas- dla mnie jest
            bezpiecznie,gdy w domu jest jakis mezczyzna, jestem tez przyzwyczajona do
            meskiej opieki, czuje sie wtedy pewniej. faceta zawsze mozna po cos wyslac na
            przyklad, ogolnie sa przydatni. wydaje mi sie,ze corki-te dorosle-wymagaja
            wiekszej opieki matki,jej wsparcia,ale jako dzieci dziewczynki sa bardziej
            zaradne. chlopcy na odwrot. takie przynajmniej mam doswiadczenia.
      • dzindzinka Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 09:56
        Na szczęście już nie jest to regułą, że mężczyźni chcą mieć syna i bardzo
        rzadko obwiniają kobietę, że urodziła córkę. A na pewno już nie każą ją za to
        śmiercią, jak bywało to w dawnych czasach (patrz żony Henryka VIII).

Mój mąż nawet jak byłam w drugiej ciąży chciał dziewczynkę, "bo chłopaki to
        łobuzy". Ja dla odmiany wolałam syna. Teraz mąż się cieszy, że będzie miał z
        kim grać w piłkę.
        • joasiiik25 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 14.01.05, 10:30
          Moj maz chcial miec CORKE
          urodzil sie Kacper ( w trakcie ciazy na usg do 36 tyg ciazy wychodzila Kamilka)
          teraz jest zachwycony malym a o corke nadal sie dopominasmile
    • ewma Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 15.01.05, 16:04
      Nieprawda ,że wszyscy faceci chcą syna .Mój mąż zawsze chciał mieć córeczke no
      i ma .Nasze pierwsze dzieciątko okazało się dziewczynką i jest ok!
    • kawka74 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 15.01.05, 17:38
      jeśli chodzi o mojego p.o.męża, to zdaje mi się, że jest mu wsio rawno. Ale absolutnie nie zdziwiłabym się, gdyby wolał syna. Ma - farciarz - pięć sióstr i dwie siostrzenice smile)) Od ładnych paru lat żyje w "Krainie Wiecznej Miesiączki" (określenie znajomego górala, który sam "dorobił się" pięciu córek), to czego miałby chcieć, jak nie syna? Należy mu się jakaś odmiana wink
      Akseinga, co do Twojego męża - to, IMHO, niepotrzebnie zrobiło Ci się przykro. Mąż kocha Martynkę, a co wolał, zanim się urodziła, to jakie to ma znaczenie? pozdr
    • marceliszpak79 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 15.01.05, 18:27
      Mój chciał koniecznie córeczkę smile
    • kalina_p Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 15.01.05, 21:16
      A moj od poczatku ciazy chcial core. Miala byc corcia i tyle. Jak pytalam, co
      bedzie, jak jednak bedzie chlopak to odwpowiadal, ze "tez pewnie pokocha"...
      wiem, ze kochalby do szalensta synka tez ale mamy corke, zgodnie z zyczeniam.
      Sama sie dziwilam, ze facet chce corke, jest jednak ten mit, ze faceci musza
      syna i juz.
      • amperka Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 24.01.19, 19:05
        Ale gdyby mówił, że ma być syn i basta, to całe forum by krzyczało, że kawał szowinisty.
    • biker3 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 17.01.05, 11:08
      ABSOLUTNIE SIĘ Z TYM NIE ZGADZAM!!!!!
      Jestem mamą 6 tygodniowej Emusi. Mój mąż od samego początku chciałm mieć córeczkę. Modlił się przez całą ciążę o to do tego stopnia, że zaangażował całą rodzinę do modlitwy w tej intencji. Jak rozmawiamy o drugim dziecku to jest zdania, że nie myśli jak wszyscy mężczyźni. Byłby szczęśliwy gdyby dziecko było zdrowe i silne. Pozdrawiam
    • blecku Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 17.01.05, 11:11
      A mój mąż wolał pierwszą dziewczynkę!!! I dostał czego chciał.
    • ezagraj mój mąż chciał 1 córę i ma 17.01.05, 11:47
      Ja słyszałam inna wersję że faceci chcą chorobliwie mieć syna, a szaleja i
      najbardziej kochają córki. Jak leżałam w szpitalu zanim urodziła się Emilka to
      leżala ze mna takababka i jak jej mąż przychodziła do szpitala to cała sala
      miala ubaw po tym jak kiedys go spytałyśmy co chce mieć syna czy córke, a on na
      to że jemu to obojetne co się urodzi byle był to synsmile
      Ja sądzę że każdy facet jest inny mój mąż strasznie chciał mieć córkę, ok 3
      tygodnia ciąży (ciąża była planowana więc dokładnie wiemy z kiedy nasze dziecio
      jest) w nocy ustaliliśmy imie dla naszej córki i wybraliśmy Emilie i od tej
      pory do brzuszka mówiliśmy Emilka i tak juz zostało. Moj mąż jest zachwycony,
      co prawda z planowanego porodu rodzinnego nici wyszły bo było położenie
      miednicowe i cc ale to on ja pierwszy przewijał nosił i mimo że teraz to ja z
      nią jestem ciągle bo mała ma dopiero 7 tygodni tatus po pracy pierwsze co to do
      córy leci a ona aż buzie ze szczęścia otwiera i uśmiechy rozdaje.
      Co do drugiego dziecka to narazie jeszcze Emilą się nie nacieszyliśmy i narazie
      nie chcemy następnego, ja nie wiem czy umiałabym kochać je tak jak Emilkę może
      mi to przejdzie ale narazie tak jest. Poza tym ja miałam duzy problem z
      donoszeniem ciąży połowa czasu w szpitalu, a kto by sie moją kruszyna zajął?
      Pozdrawiam Edyta z Emilką
    • muchy_w_nosie Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 24.01.19, 19:09
      Ja chciałam mieć córkę a mam naj naj naj ukochańszego syna. I nawet o zgrozo powiedziałam dziecku, że miał być Łucją.
      A mąż jak już wiedział, że będzie syn, to powiedział: nie chciałem ci zrobić przykrości ale wiedziałem, że to chłopak będzie, he, he, he ...
      No to ja w ramach protestu zapuściłam dziecku włosy po łopatki 😂
    • tanebo2.0 Re: Dlaczego mężczyźni wolą mieć syna? 24.01.19, 19:19
      Sprawa jest prosta - syn przekazuje nazwisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka