katjuszka2 13.01.05, 12:28 Ja oprócz kodeksu cztam 2 książki: -"Adrian Mole lat 13 i 3/4" -"Mały przyjaciel" Obie polecam z tym że druga to grube tomisko Przymierzam się do kupna "Trzynastej damy"Somozy-podobno rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Nigdy w życiu 13.01.05, 12:31 nareszcie kupiłam,nareszcie przeczytam zaczynam polowaie na dalsze części Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Re: Nigdy w życiu 13.01.05, 13:45 Aktualnie rowniez czytam nigdy w zyciu Wlasciwie koncze i bede zaczynac druga czesc. to super lektura dla relaksu, po ciezkim dniu. Lekka i przyjemna, no i mozna sie posmiac Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: Ja Cobena, oraz "Trzy gwiazdy"- obecnie n/t 13.01.05, 12:36 18lipiec napisała: > Co czytasz Cobena ja w czasie świąt przeczytałam"Nie mów nikomu" i bardzo się zawiodłam.Znudziło mnie- po kilkudziesięciu stronach wiadomo o co chodzi, a miała trzymać w napięciu do samego końca Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Coben 13.01.05, 12:45 Wiesz co? Nie mów nikomu to była moja pierwsza książka Cobena. Teraz mam wszystkie i powiem Ci że Coben co ksiązka to jest gorszy, powtarza się, można odgadnąć końcówkę już w połowie ksiązki. Nie mów nikomu to i tak jedna z lepszych. Polecam Ci też "Bez skrupułów" i "Bez pożegnania". Reszta, taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 12:35 Ja nie bardzo mialam czas zeby czytac cos poza kodeksem pracy i troszke gazety ale kodeks juz zdalam (na 50 i skoncze zaczeta "Pasje zycia "-I.Stone Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_sapulka Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 12:38 Dobrze, że podałyście tytuły. Jak tylko zalicze kpc to się biorę za te ksiązki Odpowiedz Link Zgłoś
mik5 Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 12:50 A ja "Dziecko", "Politykę" i marze o kupnie poradnika "Drugi i trzeci rok życia dziecka", teraz żałuję, ze w piątek nabyłam "balsam dla duszy" pt. "Gorąca herbata z cytryną, czyli 52 rady jak odnieść życiowy sukces" P.S. zainteresowane wymianą książkami - z tym, ze ja mam głównie poradniki psychologiczne - zapraszam do kontaktu mailowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_77 Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 12:55 Ja ostatnio Zielone Jabłuszko Izabeli Sowy. Super, zreszta tak jak jej poprzednia cala 'owocowa trylogia'. G. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 14:08 Obecnie "Tam, gdzie spadają anioły" Doroty Terakowskiej i V część Pottera. Serdecznie polecam inne książki Terakowskiej: "Córka czarownic", "Poczwarka", "Ono", "Lustro pana Grymsa". Pierwszą i ostatnią można czytać dziecku w charakterze bajki. Niedawno przeczytałam też "Dziecko dla początkujących" - dawno się tak nie uśmiałam. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
dzindzinka Re: Ono i Poczwarka - też mam zamiar poczytac. 13.01.05, 14:21 "Władcę pierścieni" . To moje drugie podejście po latach. Chyba będzie zwieńczone sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
emi1777 Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 16:53 "Dziecko dla początkujących" Leszka Talko. Niezłe jest- jakbym o sobie czytała. To ten, który w "Dziecku" (miesięcznik) pisze felietony o Pitulku. Grisham fajny jest. Do końca trzyma w napięciu. Przykładowe tytuły: "Ława przysięgłych", "Wspólnik", "Ostatni sędzia", no i "Bractwo"- wg mnie najlepsze. A obecnie smażę Lema, bo to chyba każdy powinien... Nie odgrzebuję jednak wykładów z chemii fizycznej, żeby wszystko pojąć. Po prostu zasłaniam się kolorem włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
a_bizon Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 18:37 Ja właśnie skończyłam "Los powtorzony" Janusza L. Wiśniewskiego, a aktualnie czytam prasę: lutowy "Twój styl" i "Elle". Chciałabym przeczytać Janusza Głowackiego "Z głowy" i Romy Ligockiej "Tylko ja sama" (wcześniej czytałam "Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku" i bardzo mi się podobała). Miłej lektury życzę Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 20:28 Z przykrością muszę stwierdzić ,że Ono zaczynałam 2 razy i nie przebrnęłam Nastawiłam się optymistycznie po Poczwarce, ale Poczwarka była super a Ono za ciężkie dla mnie. Na końcu Poczwarki zryczałam się jak bóbr. Dobra jest też Kraina kota tej samej autorki. Polecam! A wracając do tematu wątku, obecnie czytam "20 błędów dzisiejszych rodziców" Odpowiedz Link Zgłoś
beata-37 Re: Co czytacie ciekawego? 19.01.05, 18:35 Obecnie czytam "Autobiografię" J.Chmielewskiej (chwilami można boki zrywać).Oprócz tego "Sto lat samotności" i "Jana Krzysztofa " R.Rolanda. Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 20:41 Właśne skończyłam "W kręgu przyjaciół" - dla mnie super!! Opowieść (grubaśna) o przyjaciołach rozpoczynających studia w latach 50 - tych, o ich rozterkach, dramatach, tajemnicach itp. Czytałam z zapartym tchem, bo lubię takie opowieści "o życiu". I szykuję się do obejrzenia filmu nakręconego na podstawie książki. Tydzień temu czytałam także "Anioły i demony' (tego od "Kodu..."). Powieść jest "wciągająca", ale znużył mnie schemat powtarzający się w obu w książkach. Jestem też po lekturze "Ławy przysięgłych" Grishama (i projekcji filmu), "Ostatniego sędziego" i "Króla afer" tegoż autora oraz kilku książek Cooka (tego ostatniego nie polecam - dla mnie literatura klasy B) Kilka dni temu czytałam też Levy'ego "A gdyby to była prawda..." - o duchu kobiety, która zapadła w śpiączkę (można przeczytać) oraz (po raz kolejny) "Mansfield Park" Austen (zawsze z nabożnym uwielbieniem A w ogóle to przecież ja nie mam czasu na czytanie, więc dlatego tytułów jest tak mało )) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka Poczwarka i inne 13.01.05, 21:00 W czasie całej lektury ryczałam jak bóbr(((nawet Le_lutki zamęczałam moimi przemyśleniami. Poza tym - "100 lat samotności" Marqueza, "Bajki robotów" Lema, "Limes inferior" Zajdla, "Polactwo" Ziemkiewicza oraz w kółko kryminały Agathy Christie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Co czytacie ciekawego? 13.01.05, 21:11 Ja właśnie skończyłam "Mama i sens życia" Irvina D. Yaloma. To zbiór opowiadań z życia autora-psychoterapeuty (opisuje różne swoje "przypadki", w tym ludzi śmiertelnie chorych, którzy muszą jakoś 'pogodzić' się z chorobą, lub ludzi którzy stracili kogoś bliskiego, ludzi mających różne problemy - to wszystko od czasu do czasu na tle jego relacji z własną nieżyjącą już matką). Nawet mnie wciągnęło. Pomimo, że poszczególne rozdziały są "nierówne" skłaniają jednak do przemyślen. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola "Pierwsze Prawo Magii" Terry Goodkind'a 13.01.05, 21:23 powiesć fantasy-jak komus podobal sie "Władca..." to naprawde polecam!!!!!!! Seria liczy juz kilka tomów, mmmmmmmmmmniam Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Co czytacie ciekawego 13.01.05, 21:33 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25186 Zajrzyjcie i podzielcie się swoimi typami! Odpowiedz Link Zgłoś
syllllwia Grochola 13.01.05, 21:40 "Nigdy w życiu" - juz skończyłam "Serce na temblaku" - juz skończyłam A teraz "delektuję" się ostatnią częscią "Ja wam pokażę" Delektuję się, bo nie wiem czy Grochola napisała jeszcze coś tak dobego jak te części. Aha i jestem w połowe "Samotności w sieci", ale jak dostałam w/w książki to od razu rzuciłam się na nie, a Wiśniewski poszedł w odstawkę, ale jeszcze wrócę do niego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_madziq Re: do Gosioli 14.01.05, 07:52 Witaj Gosiu. Dawno Cię nie widziałam na forum, nawet nowych zdjęć ślicznej córeczki nie zamieszczasz!! Jak tam Motylek? Czy bedzie upragniony synek- Szymek?? Życzę Ci wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok, a przede wszystkim ślicznego (w to nie wątpie, że takim będzie)i zdrowego Dzieciaczka. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: Co czytacie ciekawego? 14.01.05, 08:05 A ja skończyłam niedawno trzy książki Dana Browna: Kod Leonarda da Vinci, Cyfrową Twierdzę i Demony i Anioły. Fajna sensacja, wartka akcja, dużo nieprzewidywanych zwrotów (ale w stylu amerykańskim, nie jestem historykiem sztuki ale wydaje mi się, że jest sporo błędów z tej dziedziny we wszystkich książkach). Mimo to fajna lektura jako relaks po ciężkim dniu. Teraz kończę "Solaris" Lema (z kolekcji GW). Wypowiem się jak skończę. Pozdrawiam Ola mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Co czytacie ciekawego? 14.01.05, 08:46 Po raz drugi "Zycie Pi" Yanna Martel'a - cudowna ksiazka! "Lewa, wspomnienie prawej" Krystyny Kofty; czytam ja dosc dlugo, a to ze wzgledu na brak czasu. A przy lozku zawsze mam "klejnoty poezji polskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Co czytacie ciekawego? 14.01.05, 09:16 Na razie nic ciekawego, bo sesja... Ale jak tylko będę miała spokój, wracam do przerwanego "Władcy Pierścieni" - boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
emi29 Re: Co czytacie ciekawego? 14.01.05, 20:12 Ja właśnie zaczęłam ,,Zielone jabłuszko" Izabeli Sowy. Lekka i z humorem jak wczesniejsze jej ksiązki. Pozdrawiam, Emilia. Odpowiedz Link Zgłoś
maxim31 Re: Co czytacie ciekawego? 19.01.05, 14:08 Witam. Ja ostatnio odkryłam książki Darii Doncowej - lekkie, łatwe i przyjemne kryminały nowej Rosji. Oprócz tego "Piękni, dwudziestoletni" Hłaski, Mary Higgins Clark, "Autobiografia" Chmielewskiej. Poleciłabym również obydwie książki Joanny Szczepkowskiej, Romy Ligockiej "Tylko ja sama", Karen Bliksen "Pożegnanie z Afryką" , książki Barbary Kosmowskiej - "Teren prywatny" itd., Nicka Hornby'ego "Jak być dobrym". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lolka11 Kod Leonarda Da Vinci - super 19.01.05, 14:51 Wlasnie jestem w trakcie czytania. Naprawde polecam. Trzyma w napieciu i jest baaardzo zaskakujaca... Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
biker3 Re: Co czytacie ciekawego? 19.01.05, 15:21 Koniecznie przeczytaj: "Halo pan bóg tu Anna", "Anna i Czarny rycerz". Jest cała seria tych książęk. Autorem jest Fynn (to pseudonim). Nawet jeżeli nie jesteście z Panem Bogiem przyjaciółmi to książka jest rewelacyjna. Można się pośmiać!!! Recenzję książki można przeczytać na stronie /www.wdrodze.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
consuelo Re: Co czytacie ciekawego? 20.01.05, 02:04 Ja czytam dwie: "pamietnik róży" -wspomnienia żony Antoine`a de Saint-Exupery " Zanim zaśniesz" Linn Ullmann W kolejce już czeka "Hańba" J.M. Coetzee Dwie pierwsze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
inga_iga Re: Co czytacie ciekawego? 20.01.05, 16:14 Mam 2 pasjonujące pozycje, a nawet trzy prawo godspodarcze, polskie postępowanie administracyjne i sądowoadministracyjne+kodeks, a na dobranoc czytam urodziny puchatka mojej corce.Pozazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
alakart Re: Co czytacie ciekawego? 20.01.05, 21:50 cześć.polecam serię "literatura kobieca", kupicie w każdym kiosku książki niedrogie -9.90 zł i super na długie wieczory. W ciągu (niecałego)tygodnia ferii zdążyłam przeczytać "Briget Jones- w pogoni za rozumem" (POLECAM boki można zrywaćFilm to pestka)i właśnie skończyłam "Smażone zielone pomidory" było SUPER.Dodam tylko,że nie mam czasu na czytanie. (Ha HA)Alicja Odpowiedz Link Zgłoś