Dodaj do ulubionych

Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!!

15.01.05, 22:41
Dziewczyny może któraś ma przepis na ochydny syropek z cebuli czy czegoś tam.
chodzi o szybki sposób na wyleczenie z przeziębienia kobitki, która jest w
ciąży i nie może brac leków.Help/
Obserwuj wątek
    • 18lipiec Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:44
      SYROP Z CEBULI
      Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i
      odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2
      duże łyżki.

SYROP Z CEBULI I CZOSNKU
      Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i
      odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej
      łyżce.
      • kubusala Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46
        Dzięki Lipiec, ale czy tego nie trzeba gotować??
        • e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46
          Kubusala - syrop robi sie bez gotowania!
    • e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46
      Przepis lipca jest ok, ale ja robie troszke inaczej.
      Kroje cebule (dwie spore) w dowolne ksztalty smile i wsypuje warstwami do sloiki,
      przesypujac cukrem (zwyklym) na zmiane z miodem. Potem zakrecam sloik,
      odstawiam na noc i rano jest gotowy syrop.
      Moj syn go ubostwia smile i poki co tej zimy innych lekarstw, poza tym syropem,
      nie stosowalismy.
      • kubusala Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:48
        Dziękuję bardzo za szybka odpowiedź, rozumiem zatem,że dzieciom tez można
        podawać. A na co to jest na ból gardła? czy ogólne przeziębienie?
        • e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:55
          Oczywiscie, ze mozna podawac dzieciom. Mnie tak leczyla moja mama, teraz ja
          lecze tak synka.
          Podaje ten syrop zazwyczaj wtedy, gdy pojawiaja sie pierwsze objawy
          przeziebienia, a na bol gardla stosuje Tantum Verde w nebulizatorze.
          • 18lipiec Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:03
            Odp. 1 . Nie gotować. 2 .Można podawać dzieciom
            • utalia Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:46
              Tylko pyatanie czy owa ciezarna zdola to polknac. Wiem z wlasnego dziecinstwa,
              ze mnie sie ten wyczyn nie udal. Moje gardlo na te "przepysznosc" tak
              zareagowalo, ze sie skutecznie zacisnelo i polkniecie bylo nie mozliwe. Zreszta
              do tej pory jak sobie przypomne ten syrop i jego tlusto-slodki posmak...mam
              odruch wymiotny, juz wole aby mnie gardlo bolalo. Utalia
              • e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:56
                No widzisz, a moj syn moglby za jednym razem wypic kilka lyzek smile
                • utalia Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 16.01.05, 12:53
                  To niezly chlop! Jestem pod wrazeniem tego osiagniecia, dla mnie niewykonalne
                  nawet w wyobrazni. Utalia
                  • anet22 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 16.01.05, 13:28
                    Co Ty gadasz Utalia, Ty musiałaś jakiś zepsuty syrop z cebuli pić.
                    Przecież on smakuje tak jak każdy syrop do kupienia w aptece. Wszystkie syropy
                    Cię tak odrzucają?
                    To jest mój ulubiony syrop - w smaku. tym, którzy jeszcze nie próbowali -
                    polecam, samo zdrowie, do tego smaczne.
                    A Utalii polecam samodzielne wykonanie syropku (ja robie tak jak lipiec, tylko
                    z cukrem kryształem, nie pudrem), wtedy może się do niego przekona smile
                    Pozdrawiam i życzę zdrówka
                    Anet
                    • lola211 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 19.01.05, 22:04
                      Ja utalie swietnie rozumiem, bo to zmora mojego dziecinstwa.Do dzis przesladuje
                      mnie smak , a przede wszystkim zapach, tego specyfiku.Bylam tym szprycowana ,
                      mimo ze wywolywalo to u mnie odruch wymiotny.Dla mnie jest to obrzydlistwo
                      numer jeden, choc wiem ze sa osoby ktorym on smakuje.Moje kubki smakowe
                      zdecydowanie sa na nie.
                      I oczywiscie syrop byl robiony w domu, z cukrem, a jakze.
    • edith2 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 19.01.05, 21:56
      stosuję inny syrop, ale równie godny polecenia.
      pół szklanki przegotowanej ciepłej wody
      pół szklanki miodu
      sok z 2 cytryn
      główka czosnku (posiekanego).
      wszystko wymieszac i odstawic na 12 godzin.
      Polecam. W tej postaci czosnek naprawde nie jest taki zły.
    • kubusala Pychotka:)) 20.01.05, 09:06
      Na prawde mi ten syrop smakuje, no nie jest to Pinismile ale całkiem dobry.
      Zrobiłam go tez sobie i podaje małemu. Do tego jest ekonomiczny, wyobraźcie
      sobie,że przez przeziębienia na leki juz w tym miesiącu wydałam 150 żł, swoją
      drogą jestem w szoku dlaczego to wszystko takie drogie!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka