kubusala 15.01.05, 22:41 Dziewczyny może któraś ma przepis na ochydny syropek z cebuli czy czegoś tam. chodzi o szybki sposób na wyleczenie z przeziębienia kobitki, która jest w ciąży i nie może brac leków.Help/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipiec Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:44 SYROP Z CEBULI Pokroić 2-3 cebule, układać warstwami przesypując cukrem pudrem. Ugnieść i odstawić w ciepłe miejsce na kilka godzin. Zażywać strop 3 razy dziennie po 2 duże łyżki. SYROP Z CEBULI I CZOSNKU Pokroić 3 cebule i 5-6 ząbków czosnku. Zalać 100g płynnego miodu. Ugnieść i odstawićw ciepłe miejscena parę godzin. Syrop pić 3 razy dziennie po 1 dużej łyżce. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46 Dzięki Lipiec, ale czy tego nie trzeba gotować?? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46 Kubusala - syrop robi sie bez gotowania! Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:46 Przepis lipca jest ok, ale ja robie troszke inaczej. Kroje cebule (dwie spore) w dowolne ksztalty i wsypuje warstwami do sloiki, przesypujac cukrem (zwyklym) na zmiane z miodem. Potem zakrecam sloik, odstawiam na noc i rano jest gotowy syrop. Moj syn go ubostwia i poki co tej zimy innych lekarstw, poza tym syropem, nie stosowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:48 Dziękuję bardzo za szybka odpowiedź, rozumiem zatem,że dzieciom tez można podawać. A na co to jest na ból gardła? czy ogólne przeziębienie? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 22:55 Oczywiscie, ze mozna podawac dzieciom. Mnie tak leczyla moja mama, teraz ja lecze tak synka. Podaje ten syrop zazwyczaj wtedy, gdy pojawiaja sie pierwsze objawy przeziebienia, a na bol gardla stosuje Tantum Verde w nebulizatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:03 Odp. 1 . Nie gotować. 2 .Można podawać dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:46 Tylko pyatanie czy owa ciezarna zdola to polknac. Wiem z wlasnego dziecinstwa, ze mnie sie ten wyczyn nie udal. Moje gardlo na te "przepysznosc" tak zareagowalo, ze sie skutecznie zacisnelo i polkniecie bylo nie mozliwe. Zreszta do tej pory jak sobie przypomne ten syrop i jego tlusto-slodki posmak...mam odruch wymiotny, juz wole aby mnie gardlo bolalo. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 15.01.05, 23:56 No widzisz, a moj syn moglby za jednym razem wypic kilka lyzek Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 16.01.05, 12:53 To niezly chlop! Jestem pod wrazeniem tego osiagniecia, dla mnie niewykonalne nawet w wyobrazni. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
anet22 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 16.01.05, 13:28 Co Ty gadasz Utalia, Ty musiałaś jakiś zepsuty syrop z cebuli pić. Przecież on smakuje tak jak każdy syrop do kupienia w aptece. Wszystkie syropy Cię tak odrzucają? To jest mój ulubiony syrop - w smaku. tym, którzy jeszcze nie próbowali - polecam, samo zdrowie, do tego smaczne. A Utalii polecam samodzielne wykonanie syropku (ja robie tak jak lipiec, tylko z cukrem kryształem, nie pudrem), wtedy może się do niego przekona Pozdrawiam i życzę zdrówka Anet Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 19.01.05, 22:04 Ja utalie swietnie rozumiem, bo to zmora mojego dziecinstwa.Do dzis przesladuje mnie smak , a przede wszystkim zapach, tego specyfiku.Bylam tym szprycowana , mimo ze wywolywalo to u mnie odruch wymiotny.Dla mnie jest to obrzydlistwo numer jeden, choc wiem ze sa osoby ktorym on smakuje.Moje kubki smakowe zdecydowanie sa na nie. I oczywiscie syrop byl robiony w domu, z cukrem, a jakze. Odpowiedz Link Zgłoś
edith2 Re: Syrop z cebuli przepis pilnie poszukiwany !!! 19.01.05, 21:56 stosuję inny syrop, ale równie godny polecenia. pół szklanki przegotowanej ciepłej wody pół szklanki miodu sok z 2 cytryn główka czosnku (posiekanego). wszystko wymieszac i odstawic na 12 godzin. Polecam. W tej postaci czosnek naprawde nie jest taki zły. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Pychotka:)) 20.01.05, 09:06 Na prawde mi ten syrop smakuje, no nie jest to Pini ale całkiem dobry. Zrobiłam go tez sobie i podaje małemu. Do tego jest ekonomiczny, wyobraźcie sobie,że przez przeziębienia na leki juz w tym miesiącu wydałam 150 żł, swoją drogą jestem w szoku dlaczego to wszystko takie drogie!! Odpowiedz Link Zgłoś