Dodaj do ulubionych

Agancje modelek i modeli

25.01.05, 14:04
Wiecie co, tak się zastanawiam...Dostało mi się dziecię do takowej agencji na
tzw castingu w supermarkecie. A tak przypadkiem...No i teraz podobno trzeba
dziecięciu sesję zrobić. Sęk w tym,że kosztuje to "tylko"...200 zł.Że jestem
chwilowo absolutnie bez grosza (właśnie wszelki grosz przelałam na VAT) toteż
natchnęło mnie, żeby mi ktoś podpowiedział, czy warto...Wydam te 200
zł,umieszczą mi pociechę w internecie i...pewnie na tym się skonczy...A moze
rzeczywiście coś fajnego by z tego wyszło i warto zainwestować?? Czy ktoś zna
kogokolwiek, komu dziecko z takiej agencji gdzieś "pchnęli"??? Ja wiem, że to
czysta próżność, ale tyle mam z życia, co to moje pięknidełko kochane...
Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • malgra Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 14:16
      profesjonalna agencja nie żąda pieniędzy za zdjęcia,które potem sama
      wykorzystuje.
    • lola211 Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 14:17
      Wedlug mnie to wyciaganie forsy i nic wiecej.Kiedys bylam w takiej agencji, za
      wpis brali 30 zl., potem oczywiscie trzeba by zaplacic za sesje, bo swoich
      zdjec przyniesc nie mozna, chocby profesjonalnie wykonanych.Zamieszczaja foto
      na stronie i ich rola sie konczy.Zrezygnowalam.A juz zupelnie rozwalilo mnie,
      jak kwalifikuja dzieci- ponoc sam szef ocenia czy dziecko sie nada, ciekawe
      jakie kryterium przyjal, bo na pewno nie urody.Ogladajac zamieszczone na
      stronie zdjecia stwierdzilam, ze nadaja sie dokladnie wszystkie, byleby tylko
      rodzice za sesje zaplacili.
      Podejrzewam, ze najczesciej zlecenia dostaja dzieci "znajomych Krolika", a nie
      te najfajniejsze.
    • ebbe Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 15:14
      Dzięki wielkie!
      Jak weszłam na ich stronkę, to w "osiągnięciach" był casting do 1 reklamy,
      pokaz i coś tam jeszcze. No to jeżdżą pewnie po mniejszych miastach i robią te
      pięknie brzmiące CASTINGI i SESJE..I pewnie to główny zarobek.
      Jak nie będzie postów ZA, to nigdzie nie idziemy.
      • mami2 Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 15:23
        Nie wiem skąd jestes, ale jezeli nie z Wawy to raczej daj sobie spokój.
        Profesjonalne agencje raczej wybierają ludzi własnie ze stolycy. Tez miałam
        kiedys zapędy zeby dziecko pchac w te rewiry. Ale mąż ostudził mój zapał, bo
        własnie nie mieszkamy w Warszawie. On trochę się obraca w tym swiatku...No i to
        jest oczywiscie prawda, ze powazne agencje nie kasują za portfolio.
    • ligia76 Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 18:29
      Moja koleżanka była kiedyś na sesji (Warszawa) ze swoja córeczką, agencja nie
      pobierała żadnej kasy.
      Później Patrycja była w gazetkach reklamowych hipermarketu.
      Oczywiście dostała za to pieniądze.

Pozdrowienia
      Ligia
    • bethan Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 18:43
      Równo rok temu bylismy w Auchan (Wrocław), zaczepili nas, zaprosili na zdjęcia,
      ja to od razu brzydko mówiąc "olałam" i poszłam sobie na wyprzedaże do 5-10-15
      a mąż stwierdził że co tam, warto spróbować. Małą wybrali do sesji(to jakby
      kolejny etap po zdjęciach próbnych), nie pamiętam ile płaciliśmy, ale coś
      właśnie ok. 220 zł, miała to być wielka szansa (haha), na 100% miał brać udział
      w reklamówkach itp., na szczęście dzieliłam to wszystko przez 4 i spodziewałam
      się efektu raczej żadnego. Kasę wzięli, port folio niby zrobili i na tym się
      skończyło. Teraz tylko czekam aż zadzwonią by przedłużyć umowę, co zrobię -
      wiadomo chyba, nic!
    • moofka Re: Agancje modelek i modeli 25.01.05, 20:07
      bezwstydne naciaganie zakochanych w swoich dzieciach bezkrytycznych rodzicow
      a utwierdziłam sie w tym przekonaniu, kiedy mi znajomi rodzice małego
      krokodylka (milutki, ale naprawde niepiekny)
      powiedzieli ze i im zaproponowali kariere w show-biznesie (gdzies w nadmorskim
      kurorcie łapali klientów)
      tak naprawde dziecko z ulicy (a nie krewny królika, jak ktos tu słusznie
      zauwazył)
      ma szanse tylko wtedy kiedy wygra jakiś konkurs (a i to koczy sie na jednej
      sesji)
      albo przejdzie kilkustopniowa "rekrutacje" i to raczej wtedy jemu płaca a nie
      odwrotnie
    • melka_x Re: Agancje modelek i modeli 26.01.05, 10:31
      Akurat to czy dziecko jest ładne nie ma decydującego znaczenia. Pamiętacie
      reklamę któregoś z telefonów z aparatem cyfrowym? Dziecko z odstającymi uszkami
      jest prześmieszne i wzruszające, ale z całą pewnością nie jest ładne. Czy
      wszystkie dzieci w reklamie panadolu (w kostiumie pszczółki, jeżyka itd) są
      obiektywnie łande? Do bardzo wielu reklam szuka się twarzy charakterystycznych,
      dzieci to też dotyczy.
      I druga sprawa dzieci bardzo szybko się zmieniają. Im mniejsze dziecko tym
      zdjęcia krócej są aktualne, mało kto jest na tyle zdeterminowany, żeby co pół
      roku powtarzać sesję, dlatego dzieci często wybiera się na podstawie
      amatorskich zdjęć plus casting. Jednym słowem zapłać za sesję, jeśli chcesz
      mieć pamiątkę w postaci profesjonalnych zdjęć, raczej jednak nie traktuj tego
      jako inwestycji.
      • lola211 Re: Agancje modelek i modeli 26.01.05, 10:34
        Masz racje, chodzi nie tylko o ladne, ale takze charakterystyczne.Tylko, ze w
        wielu przypadkach trudno mowic o jednym badz drugim.Ale najwazniejsze, ze
        rodzice zaplacili.
    • ebbe Re: Agancje modelek i modeli 27.01.05, 10:52
      Bardzo Wam dziękuję,zostaliśmy w domu smile))Przynajmniej nie mam poczucia, że
      zostałam nabita w butelkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka