Dodaj do ulubionych

Libella - szafy wnękowe

25.01.05, 22:35
Czy znacie może tą markę?? W szybkim tempie muszę zabudować 3 wnęki w nowym
lokum i nie wiem na co się zdecydować. Jutro projektuję wnętrza i uderzam na
punkty Indeco, Komandor itp. Dzisiaj byłam w Katowickiej Castoramie i w końcu
znalazłam Libellę (reklamują ją w czasopismach mieszkaniowych). Ich oferta
jest ciekawa, ale nie bardzo wiem jak cenowo podobna do konkurencji. Nie wiem
też czy warto odwiedzać wszystkie punkty "szafowe". Może macie doświadczenie
w wyborze wykonawcy i coś mi doradzicie. Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • aleksandrynka Re: Libella - szafy wnękowe 08.02.05, 18:34
      Hej!
      Ja znam faceta, który robi szafy.
      Robił u mnie dwie (niedługo trzecia) plus barek, u moich rodziców 3 plus
      barek smile, jeszcze u innych znajomych... To sprawdzona osoba, bardzo rzetelna,
      fachowa, wszystko cacy, po prostu!
      Jestem z Warszawy, jeśli jesteś zainteresowana to daj znać, podam Ci jego numer.
    • bartusia25 Re: Libella - szafy wnękowe 09.02.05, 21:00
      Ja tez poprosze o namiary. Pozdrawiam
    • mamakaja Re: Libella - szafy wnękowe 17.02.05, 11:34
      Jedna rada - bardzo ważne!
      Nawet jeśli masz bardzo mało czasu, nie spiesz się z decyzją, tylko po
      zrobieniu własnego projektu zaproś do mieszkania przedstawiciela każdej z firm,
      które są u Ciebie dostępne. Ja tak zrobiłam, byłam już zdecydowana na
      materiały, dokładny wygląd, wyposażenie i okazało się, że rozrzut cen na jednej
      szafie (wielkiej, bo 2,50 x 3,0m) był taki: od 2.800, przez 3.600 do 4.500zł. A
      szafa dokładnie taka sama - każda z firm ma bardzo podobne materiały, systemy,
      różnią się nieraz tylko jakimiś niewielkimi szczegółami.
      Nie kierowałabym się cenami podawanymi przez sprzedawców w sklepach, tylko i
      wyłącznie ceną podaną po wykonaniu projektu i pomiaru w domu (to są dwa różne
      światy cen.
      Poza tym musisz dobrze wiedzieć, czego chcesz, bo inaczej to Ci będą proponować
      rozwiązania standartowe na zasadzie: wsadzić do każdej szafy co tylko mają w
      ofercie, o jak najbardziej standartowych wymiarach, bez zastanawiania się, czy
      powierzchnia np. półek będzie przez Ciebie odpowiednio wykorzystana. Najlepiej
      wiedzieć do czego którą szafę przeznaczasz, wręcz wymierzyć np. sprzęty,
      kartony itp., żeby później nie wkurzaćsię na siebie, że nie można znaleźć w
      szafie odpowiedniego miejsca na to czy tamto.
      Rozpisałam się, ale uważam, że najważniejsze to dobrze rozplanować wg swoich
      potrzeb wszystko i dopiero wtedy wybierać wykonawcę, porównywać ceny i budować.
      Ja tak zrobiłam i szafa świetnie służy i wygląda już 2 lata.
      Hej i powodzenia
    • magda-lis Re: Libella - szafy wnękowe 24.02.05, 12:49
      na Katowickiej? W jakim mieście szukasz? Generalnie Libella jako firma miała
      chyba jakieś kłopoty.
      Wiem o kilku firmach których należałoby unikać. Jestem architektem mam duzo do
      czynienia ztego typu rzeczami.
      Jeśli chcesz to na priv magdalenalis@neostrada.pl
      Tylko proszę nie pisz z konta gazeta bo dużo w nim wirusów - same się dołączają.
      pozdrawiam
      • krasulas Re: Libella - szafy wnękowe 01.03.05, 17:12
        cześć dziewczynysmile dopiero teraz weszłam na swojego posta! Nie zdecydowała się
        na Libellę - faktycznie mają jakieś kłopoty - nie istnieją już pod tą nazwą w
        Wawie, a Libella to chba patent austriacki. W jednej ze śląskich Castoramw tym
        systemie za 2 szafy (2,6x2,75 i 2,6x1,75) wyliczono mi koszt na ponad 6 tyś.
        Owszem chciałam lakomat, poziome szprosy i inne cuda, ale... Zaprosiłam inną
        firmę na pomiar (wcześniej zrobiłam wstępny kosztorys wg swojego projektu) i
        właśnie ich wybrałam. Za nowoczesne rozwiązania (nieraz kombinacyjnie, aby
        zmniejszyć koszty) za wspomniane szafy z wieloma półeczkami itp plus szafę
        gospodarczą płacę 5800zł. Nie jest to najtaniej, ale znam ich wykonastwo i mam
        to co chciałam. Bardzo dziękuję za rady i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka