monikadabr 02.03.05, 08:00 mam pytanie jak robicie zupy i jakie? czy mogłabym poprosic o kilka przepisów? czy creme finea nadaje sie do zupy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.e.a Re: jak robicie? 02.03.05, 14:49 Gotuję bardzo duzo zup, bo lubimy, szczególnie synek barszczyk soczewicową grochową fasolową pieczarkową pomidorówkę brokułową kalafiorową gulaszową szpinakową czosnkową wielowarzywną zupę z pory rosół jezeli uzywam śmietany to tylko naturalnej, jezeli jestes zainteresowana , którąś z zup , napisz na priva pozdrawiam Cię -lea Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: jak robicie? 02.03.05, 14:52 Lea daj mi prosze przepis na zupe z pory i gulaszową, nigdy nie jadłam) Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: jak robicie? 02.03.05, 15:32 driadea napisała: > Mnie zadziwia, co to takiego ta pora? ))))))))))no zartujesz chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: jak robicie? 02.03.05, 17:22 kubusala napisała: > driadea napisała: > > > Mnie zadziwia, co to takiego ta pora? > > ))))))))))no zartujesz chyba? Ano nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu lea :) 02.03.05, 16:11 to ja chce przepis na zupe z pory na gulaszową na czosnkową wielowarzywną kalafiorowa bardzo btm była wdzięczna bo zup gotowac nie umiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores l.e.a - literowka?? 02.03.05, 17:37 l.e.a napisała: > zupę z pory Maly blad Ci sie wkradl,dlatego te pytania!! Powinno byc: zupa z PORA (ten Por!!),ale wszyscy chyba wiedzieli o co chodzi,no nie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: l.e.a - literowka?? 02.03.05, 18:12 noo obcokrajowcowi chyba błąd się może zdarzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: l.e.a - literowka?? 02.03.05, 18:40 Drobnostka! Nobody is perfect! :o) Ale przepis moglabys dac! Odpowiedz Link Zgłoś
kubusala Re: do Kubusali 02.03.05, 15:32 l.e.a napisała: > przepisy wyślę na priva > > pozdrawiam -lea O.k czekam, dziekuję > Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: jak robicie? 02.03.05, 17:41 ja robie zupe cebulową - synek bardzo lubi Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka221 Re: jak robicie? 02.03.05, 18:46 Najczęściej gotuję: pomidorową, rosół, jarzynową, ogórkową, kartoflankę, gulaszową, grochową, kapuśniak, grzybową, cebulową. Przeważnie zabielam jogurtem naturalnym, ew. śmietaną, ale naturalną. Moje ostatnie odkrycie (z forum kuchnia) to zupa paprykowa: 2 czerwone papryki 1 duza cebula 4 pomididory lub 1 puszka 3 zabki czosnku 4 szkl. bulionu ("naturalny" lub z kostki jak kto woli) sól, piprz, chilli,galka muszkatułowa, tymianek, majeranek, rozmaryn,swieża bazylia lub "mieszanka prowansalska" oliwa Usunąć gniazda nasienne z papryki, obrać skórkę (koniecznie!!!). Podsmażyć na oliwie cebulkę, gdy się zeszkli dodać czosnek, przesmażyć. Dodać pokrojoną paprykę, wkroić obrane pomidory, przyprawy i chwilę poddusić razem,aż pomidory puszczą sok. Zalać bulionem, zagotować, mozna chwile pogotować aż warzywa się rozciapają, ale nie koniecznie. Zmiksować na krem (można zagęścić łyżką mąki) Przed podaniem posypać parmezanem, super z grzaneczkami czosnkowymi, Odpowiedz Link Zgłoś