mingo 04.03.05, 08:29 MOKA CÓRKA IDZIE W TYM ROKU DO KOMUNII.CZY RODZICE SWOJEMU TEZ KUPUJĄ JAKIŚ PREZENT? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allaxx2 my kupiliśmy 04.03.05, 10:43 synek dostał od nas albumy o koniach,zwierzętach świata i słownik wyrazów obcych. Dzieci kolezanek dostawały wieże,aparaty,pieniążki lub ubrania. Myslę że musisz uzgodnić z dzieckiem co chciałoby dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
jemma Re: my kupiliśmy 04.03.05, 20:39 Nasza Julka też w tym roku przystępuje do komuni,myślałam żeby podarować jej coś z tej okazji i chyba będzie to ładnie wydana Biblia,może z jakąś fajną dedykacją.Taka pamiątka od rodziców,chciałabym żeby przydała jej się czasami w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
korniszo_on Re: my kupiliśmy 04.03.05, 21:24 Biblię moje dziecko dostanie z Kościoła. Od rodziny pewnie pieniądze, z których w danym momencie nie będzie miało przyjemności. Tak też my pewnie kupimy na osłodę jakiś niezbyt rozrośnięty (wszak urządzamy przyjęcie)zestaw klocków Lego. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: I KOMUNIA 04.03.05, 22:13 Moze cos co by miala na cale zycie jako pamiatke.Moze zloty lancuszek z wisiorkiem albo zloty pierscionek lub kolczyki albo dobry zegarek. Odpowiedz Link Zgłoś
mifka Re: I KOMUNIA 06.03.05, 01:40 wiesz zloto ktore dostalam na komunie sprzedalam przy pierwszych klopotach finansowych i nigdy jakos nie zalowalam (nie powiem bo uratowalo mi wtedy tylek),ale mysle,ze na cale zycie dalabym corce wspomnienia- zamiast przyjecia komunijnego do Disneylandu! Odpowiedz Link Zgłoś
korniszo_on Re: I KOMUNIA 06.03.05, 09:19 mifka napisała: > wiesz zloto ktore dostalam na komunie sprzedalam przy pierwszych klopotach > finansowych i nigdy jakos nie zalowalam (nie powiem bo uratowalo mi wtedy > tylek),ale mysle,ze na cale zycie dalabym corce wspomnienia- zamiast przyjecia > komunijnego do Disneylandu! O właśnie - my planujemy sie wybrać do Legolandu za piniądze, które syn dostanie na Komunię. Odpowiedz Link Zgłoś
korniszo_on Re: I KOMUNIA 06.03.05, 13:16 No właśnie tego jeszcze niestety nie wiem. Jak byłam latem w Świnoujściu to tam oferowali takie wyjazdy baaardzo tanio - chyba niecale 200zł od osoby (nocleg po drodze w autobusie). W internecie znalazłam tylko wycieczki szkolne. A w pobliskim biurze podróży ofertę nekermana i jemu podobnych, czyli 1 nocleg + wstęp na 2 dni (bez dojazdu) ok. 1200zł za 3 osoby. No ale szukam dalej. Odpowiedz Link Zgłoś