Dodaj do ulubionych

Moze glupie pytanie ale ....

11.03.05, 12:40
czy bedac w ciazy mozna pic sok malinowy?
Obserwuj wątek
    • skarolina Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 12:42
      Pewnie, że można. To tylko herbata z LIŚCI malin podobno przyspiesza poród.
      • 18lipiec Nie, no matko boska 11.03.05, 12:45
        Pytanie jest tak debilne że po prostu nic więcej nie napiszę.
        • asiaasia1 Re: Nie, no matko boska 11.03.05, 12:48
          Wcale nie takie głupie - sok z malin jest podobno środkiem przyspieszającym
          poród , więc warto sie upewnic ale na to pytanie odpowiedziała już Skarolina .
          pozdro .
          • cocollino1 Re: Nie, no matko boska 11.03.05, 12:52
            prawda, mas zracje, malina powoduje lekkie skurcze macicy, ale chyba grozna nie
            jestsmile, trzeba by bylo wypic pewnie wiadro dziennie zeby cos tam poczuc, tak
            sobie gdybam oczywiscie, ale wlasciwosci takie malina ma to prawda.
        • ja275 18 lipiec - daruj sobie .......... 11.03.05, 12:59

• michiko lipiec to sie nie odzywaj forum jest dla mam i 11.03.05, 13:34
          kobiet inteligentnych a nie dla głupich dziewuch
        • milka_milka Re: Nie, no matko boska 11.03.05, 17:45
          Ja rozumiem, że Ty świetnie znasz sie na medycynie i diecie ciężarnych. A o
          serze pleśniowym wiesz, że nie należy go jeść, czy też uznasz to za głupotę? No
          po prostu ekspert od wszystkiego, i na wychowaniu dzieci się zna (choć nie
          masz) i na ciąży (choć nie jesteś) i pieluchach (choć nie używasz)...
    • adetox [...] 11.03.05, 13:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • allaxx2 brawo adetox--pełna kultura 11.03.05, 13:30
        i ty chcesz być lub jesteś matką???

P.S.
        Pytanie nalezy do megaimbecylnych !!!!!!!
    • mamand Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 13:35
      o soku malinowim nic nie wiem, ale soku z pomarańczy lekarz zabronił mi pić,
      ponieważ miałam przedwczesne skurcze
      • 18lipiec Taa najlepiej nic nie pijcie,wody,herbaty, 11.03.05, 14:09
        nic nie jedzcie, nie ruszajcie się - połóżcie do łóżka na 9 miechów i
        odzywiajcie sie przez kroplówke.
        Aha i załóżcie cewnik bo sikać też w ciązy w nie wolno bo można wysikać ciążę.
        Matko jakie debilne pytania....
        • allaxx2 dobre lipiec:))))) 11.03.05, 14:20
          masz całkowita rację--biedne dzieci takich mamuśsmile
          • ja275 18 lipiec po co zabierasz glos? 11.03.05, 14:24
            co Ty wogole robisz na tym forum ? siejesz intrygi sadze ze z nudow - forum
            emama jest dla kobiet ktore posiadaja dziecko a nie dla takich pustakow jak
            TY !!!!
            • dokopota Re: 18 lipiec po co zabierasz glos? 11.03.05, 14:52
              Faktycznie ,18lipiec jesteś..beznadziejna... mało powiedziane. Masz 24 lata a
              zachowujesz się, no cóż rozumem to mogę Cię przyrównać do mojej 2,5 letniej
              córeczki.
              Chociaż jestem pewna, że ją wychowam na mądrzejszą istotę od Ciebie..
        • misiek.kasia Re: Taa najlepiej nic nie pijcie,wody,herbaty, 11.03.05, 14:25
          18lipiec napisała:

> nic nie jedzcie, nie ruszajcie się - połóżcie do łóżka na 9 miechów i
          > odzywiajcie sie przez kroplówke.
          > Aha i załóżcie cewnik bo sikać też w ciązy w nie wolno bo można wysikać ciążę.
          > Matko jakie debilne pytania....
          Myślę że to pytanie nie było debilne,poprostu jak kobieta jest w ciąży,martwi
          się o dziecko i pyta o wszystko.Niestety ty Lipiec o tym nie wiesz,i mam
          nadzieję że się nie dowiesz,więc zabezpieczaj się kobieto.I po co się
          mądralujesz jak nic na te tematy nie wiesz?
    • mamisio I kupy też nie róbcie 11.03.05, 14:31
      bo zbyt wzmożone napięcie i siła parta na zwieracz spowoduje poród.
      hahahaha
    • magda1711 Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 14:45
      I przede wszystkim:
      nie SEKSIĆ SIĘ W CIĄŻY, bo to też przeca groźne...smile))
      Nie pływać w zimnej wodzie bo jeszcze dziecko się zaziębi.
      Nie chodzi pod sznurkami bo dzidzia owinie się pępowiną.
      Nie poparzyć się czasem niczym bo dzidzia będzie miała znamię po tym.

Najlepiej nie jeść nie pić, nic nie robić,o robieniu zakupów można
      zapomnieć.Wynająć służbę, tudzież teściową(jak kto woli, bo teściowa też moze
      zaszkodzic), leżeć cały dzień w łóżku.

No proszę , a niektórzy mówią że ciąża to nie chorobasmile)))))i wszystko można robić.

• kalina_p Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 14:46
        hehehe...no i broń boże nie oglądać telewizji, bo się zdenerwować można. Tylko
        muzyka poważna i patrzenie w sufit.
    • gagunia Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 15:02
      pytanie nie jest glupie. glupie sa zacietrzewione baby, ktore nie znaja
      odpowiedzi na zadane pytanie i jazgocza jak stado przekupek.

maliny maja wlasciwosci napotne. powoduja wzrost temperatury organizmu, co moze
      wywolac przedwczesne skurcze. napar z lisci malin wskazany jest w ciazy
      przenoszonej, czy wogole pod koniec ciazy. rozne zrodla roznie podaja -
      niekiedy, ze nasilniejsze wlasciwosci ma napar z lisci, a nieraz, ze rowniez sok
      z malin moze wywolywac skurcze.

ja w ciazy pilam od czasu do czasu herbate malionowa i nic sie nie dzialo, ale
      naczytalam sie troche na ten temat i staralam sie unikac. a na przeziebienie
      lekarz zalecil mi mleko z miodem, herbate z cytryna i inne naturalne metody. na
      pewno nie bylo mowy o malinach.
      • katklos Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 15:36
        Nie rozumiem tych ataków na autorkę postu- chce się po prostu poradzic,
        zapytać, moze ciezko przechodzi ciąze, może miała trudności z zajściem w nią,
        moze, moze - chce dmuchać na zimne, upewnić się ...- bardzo wielu ziół nie
        wolno pić w ciąży.
        • cocollino1 Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 15:56
          No właśnie,niektóre mamusie naprawde są bardzo wredne. Zawsze maja do
          powiedzenia coś co z pewnością zrobi przykrość autorkom postów. Dziwne to.
          • e_stella Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 16:20
            No owszem, głupie, nie da sie ukryć... Zreszta moze szkodzi jeżeli się wypije
            na raz cysternę.... Smokowi nawet czysta woda zaszkodziła w nadmiarze.
    • fiszerowa Nie ma glupich pytan... 11.03.05, 16:45
      ... ale odpowiedzi moga takie byc jak najbardziej ;-(

Jesli jest sie w wyczekanej, wymarzonej ciazy, zagrozonej i z problemi trzeba
      znac odpowiedz na kazda watpliwosc. Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Zeby nie
      wiem jak glupi i absurdalny byl przesad czy zakaz, o wszystko pytalam swojego
      lekarza i inne kompetentne osoby.
      Czesto wysmiewamy sie z roznych zabobonow, a maja one jak najbardziej
      potwiedzenie u medykow. Jeden z nich mowi, ze ciezarna nie moze wieszac
      firanek. Zazwyczaj nasze babcie wiedza tylko ze nie i koniec. A ma to swoje
      uzasadnienie - przy zaawansowanej ciazy wyciaganie wysoko rak i napinanie ciala
      moze doprowadzic do zerwania wiezadel utrzymujacych macice.
      Lepiej trzy razy zapytac niz pozniej zalowac...
      Jesli ktos jest zdrowy, mlody, na zaciazenie potrzebowal jednego numerku, a
      ciaze byla klopotem dopiero jak nie zauwazal wlasnych stop, caly czas pracowal,
      palil jak smok a na imprezach procentami nie pogardzal, no i oczywiscie urodzil
      po 2 godzinach... to bedzie kpil z tych dla ktorych bycie w ciazy jest
      nadzwyczajnym wydarzeniem i majacych pytania o sok malinowy.

Oj dziewczyny, dajcie spokoj, po to jest forum, aby mozna bylo spytac o
      WSZYSTKO!
      • cocollino1 Re: Nie ma glupich pytan... 11.03.05, 16:48
        W pełni się zgadzamsmile))))
      • tornadooo Fiszerowa mądralowa.... 11.03.05, 16:59
        • fiszerowa tornadooo - trabalooo 11.03.05, 17:02

• anulka.p Sok malinowy 11.03.05, 17:32
            Ja naprawdę nie wiem co siedzi w niektorych, zeby się wypowiadac na temat, o
            ktorym nie mają pojęcia. Gdy moja ciąża była zagrożona, lekarka (bardzo dobra
            ginekolog, znana w mieście) m.in. zabroniła mi pić sok i herbatę z malin. Też
            byłam tym bardzo zdziwiona, bo nigdy o tym nie słyszałam, ale oczywiście
            zastosowałam się do poleceń. A gdyby to było teraz, to co, może powinnam
            powiedzieć - pani doktor, ja BĘDĘ pić sok malinowy, bo dwie znane ekspertki
            18Lipiec i Kalina_p uważają, że to kompletna bzdura? Naprawdę zastanówcie się
            dzieczyny, zanim coś takiego napiszecie, bo siejecie dezinformację i możecie
            tym komuś zaszkodzć. Na szczęście na tym forum mimo wszystko w przewadze są
            rozsądne kobiety.
            • kalina_p Re: Sok malinowy 11.03.05, 17:36
              a co Ty do mnie masz, przepraszam? Czy ja coś o soku pisałam?
              Jak ktoś jest w ciąży zagrożonej, to raczej jest pod kontrolą lekarzy a nie
              pyta się na forum o takie rzeczy, tak przy okazjiwink
              • anulka.p Re: Sok malinowy 11.03.05, 17:42
                Tak przy okazji, to nawet będąc w ciązy zagrożonej też można się chyba zapytać
                o jakić problem doświadczonych mam na forum , czy to to twoim zdaniem też
                głupota? O soku nie pisałaś, ale twoja ironiczna i złośliwa wypowiedź o
                patrzeniu w sufit i muzyce powaznej była dla mnie jednoznaczym odniesieniem się
                do pytania autorki postu.
                • kalina_p Re: Sok malinowy 11.03.05, 17:55
                  Bardzo mnie rozśmieszył post, na który swoim postem właśnie odpowiadałam.
                  Mnie osobiście takie pytanie też raczej śmieszą, no bo bez przesady...tak, jak
                  pytanie, czy będąc w ciąży można iść do kina. Ciąża to nie choroba i jeśli nie
                  jest właśnie zagrożona (jest się wtedy pod ścisłą kontrolą lekarzy) to jednak
                  można w miarę normalnie żyć.
                  • anulka.p Do Kaliny 11.03.05, 18:27
                    A tak a propos - czyżbyśmy miały nową moderatorkę? Boo taka czerwona jesteś?
                    • kalina_p Re: Do Kaliny 11.03.05, 18:45
                      To ze wstyduwink
                      • anulka.p Re: Do Kaliny 11.03.05, 18:48
                        No nie bądź taka skromnasmile Chyba nie jesteś jakimś tajnym moderatorem? A co z
                        wieczną gosią? Jakaś nieoczekiwana zmiana miejsc?
                        • umasumak Anulka 11.03.05, 19:40
                          Wszystko możliwe. Ostatnio Anetadr zrezygnowała z moderowania na "Zobaczcie".
                          Odeszła także Gemmavera z "Dziecka", a wszystko to poprzedziło zwolnienie
                          Eldada. Forum schodzi na psy nistety. Pzdr
                          • anulka.p Do Umy 11.03.05, 19:48
                            Ale dlaczego? Skąd te wszystkie ruchy? Bo ja nieoblatana jestem w tych
                            wszystkich zalażnościach i układach. Akurat wydaje mi się, że e-mama był dobrze
                            moderowana, moderatorki były raczej "przezroczyste" i nie przesadzały,
                            przeszkadzały w rozmawianiu zbytnią gorliwością.
                            • umasumak Re: Do Umy 11.03.05, 19:52
                              Ja też nie jestem oblatana w temacie i nie znam odpowiedzi na Twoje pytania.
                              Mam nadzieję jednak, że Gosia jest nadal moderatorem. Pzdr
                              • anulka.p Re: Do Umy 11.03.05, 20:28
                                Hmm, że zacytuję "mrok tajemnic nas otacza"smile
                          • sakada Re: Anulka 11.03.05, 19:59
                            Ojojoj.... Uma nieładnie. Kalinę znam - to super babka. Ten tekst ze
                            schodzeniem na psy mogłaś sobie podarować. Serio.
                            • umasumak Re: Anulka 11.03.05, 20:05
                              sakada napisała:

> Ojojoj.... Uma nieładnie. Kalinę znam - to super babka. Ten tekst ze
                              > schodzeniem na psy mogłaś sobie podarować. Serio.

Nie twierdzę, że nie jest super babka. Po prostu ogólnie ostatnio forum coraz
                              mniej mi się podoba. Do Kaliny nic nie mam, ale jako moderatora wolę Wieczną,
                              Nic na to nie poradzę. Pzdr
                              • penelina Re:Hmmm... 11.03.05, 20:06
                                to pewnie dlatego,że gosia kojarzy się z MMiS a kalina z Nietypowymi...

Wiesz sak...te łatki...hehehesmile
                                • tornadooo Można by powiedzieć... 11.03.05, 20:08
                                  że Kalina to mama mądra i sympatyczna tyle ze w wersji nietypowejbig_grin
                                  Uma, a moze ty też się nie wszystkim podobasz na forum?
                                  • kalina_p Re: Można by powiedzieć... 11.03.05, 20:11
                                    Dzięki! Hehe...
                                    Ależ się zamieszanie zrobiło. Mam nadzieję, że wrogów sobie nie narobięwink
                                  • umasumak Re: Można by powiedzieć... 11.03.05, 20:30
                                    tornadooo napisała:

> że Kalina to mama mądra i sympatyczna tyle ze w wersji nietypowejbig_grin
                                    > Uma, a moze ty też się nie wszystkim podobasz na forum?

Nie twierdzę, że się wszystkim podobam. Czy jednak z tego powodu, odmówisz mi
                                    prawa do wyrażania opinii?
                                • umasumak Re:Hmmm... 11.03.05, 20:29
                                  penelina napisała:

> to pewnie dlatego,że gosia kojarzy się z MMiS a kalina z Nietypowymi...

Raczej nie dlatego Penelino. To jest po prostu kwestia przyzwyczajenia. Forum
                                  emama, odkąd tu jestem (około 2 lata) moderuje Wieczna. Jeszcze raz powtarzam -
                                  do Kaliny nic nie mam. Ale wolę Wieczną.
                                  >
                                  > Wiesz sak...te łatki...hehehesmile
                                  >
                                • wieczna-gosia Re:Hmmm... 12.03.05, 02:50
                                  gosia to sie zasadniczo kojarzy z emama jak sadze wink
                                  ech te latki wink
                                  ewentulanie z majowkami 2004 wink
                              • sakada Re: Anulka 11.03.05, 21:37
                                Umo - forum zmienia się, zmieniają się ludzie - takie życie. Postępu nie
                                zatrzymasz niestety (lub raczej "stety").

I nadal uważam, że Twój komentarz był zbędny.

Pozdr.
                                • umasumak Re: Anulka 11.03.05, 22:48
                                  sakada napisała:

>
                                  > I nadal uważam, że Twój komentarz był zbędny.

Jak wiele innych na tym forum Sakado wink
                                  • hanna26 Re: Anulka 12.03.05, 00:47
                                    Ja nie piję soku malinowego i na pewno nie będę go piła przez cały okres ciąży.
                                    Sok malinowy działa rozgrzewająco i napotnie. To nie służy dzidziusiowi.
                                    Potwierdziła to moja ginekolog i poradziła w razie przeziębienia jedynie
                                    rutinoscorbin i wapno.
                                    Swoją droga ciekawe, ile energii można zużyć na kretyńskie uwagi.
                          • kalina_p Re: Anulka 11.03.05, 21:41
                            Ja to, Umo, tak do siebie odebrałam, to schodzenie na psy. Trochę dziwnie
                            niemiło mi się zrobiło.
                            • nanuk24 Re: Anulka 11.03.05, 22:15
                              Kalinko wdepnij na nietypowe, trzeba opic awanssmile)))
    • mifka Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 18:21
      fajnie sie czyta takie pyskowki. na prawde mozna sie posmiac...
    • ma.dzia Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 18:25
      Pytanie wcale nie bylo takie glupie zwlaszcza,ze autorka postu cos o tych
      malina pewnie slyszala i chciala sie upewnic. Bardzo dobrze zrobila. A te
      dziewczyny co sie nasmiewaja sa poprostu chamskie i tyle. Czasami lepiej nic
      nie napisac niz sie tak zachowywac. Pamietajcie "kto pyta nie bladzi" . Dziwie
      sie,ze potraficie byc tak niemile. Ciekawe czy jak zaszlyscie w pierwsz ciaze
      to bylyscie takie madre,ze wiedzialyscie wszystko.
    • maadzik3 Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 19:34
      W ciazy zagrozonej lepiej uwazac - maliny i wywary z nich rozszerzaja naczynia
      krwionosne (wlasnie dlatego sa swietne przy przeziebieniu, a niewskazane jak
      sie lezie stromym szlakiem pod gore z plecakiem - w tym momencie odbiora
      silysmile)) Ale w ciazy niezagrozonej - oczywiscie.
      Magda
    • ja275 ciekawe ! bo dla ginekologa to pytanie nie wydalo 11.03.05, 19:56
      sie dziwne a co wazniejsze glupie !!!!
    • mamma-kasia Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 22:04
      Przeczytałam te dyskusję z niesmakiem.
      Leczyłam się 5 lat zanim zaszłam w ciążę. Będąc w ciąży czułam się
      rewelacyjnie, zero dolegliwości, dosłownie najcudowniejszy okres w życiu,
      wyniki książkowe. A mimo to dwóch lekarzy w tym jeden wybitny specjalista w
      dziedzinie leczenia niepłodności odradzał współżycie w ciąży, ciepłe kąpiele i
      ten nieszczęsny sok malinowy, bo lepiej dmuchać na zimne. I co wy na to ???
      pracy przy komputerze do końca 6. miesiąca nie odradzał. Może znowu posypią się
      gromy, ale musiałam to napisać.
      Autorko postu pytaj o wszystko i nie zwracaj uwagi na durne odpowiedzi, bo
      lepiej zadać 100000 pytań nawet bez sensu (Twoje było jak najbardziej z
      sensem), niz zaniedbać choćby jeden drobiazg. pozdr
      • janet3 Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 23:06
        Dla mnie twoje pytanie jest bardzo zrozumiałe dla takiego debila jak lipiec i
        innych debilopodobnych niestety nie ale tym się nie przejmuja swoją drogą mnie
        też lekarz ostrzegał przed sokiem malinowym.
        • sakada Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 23:23
          No to żeś pojechała z całej siły...
          • anulka.p Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 23:36
            O! nowe nożyce już tną. Jaka błyskawiczna akcja. Nawet nie zdążyłam przeczytać
            co Janet napisała. Kalino - czy to nie nadgorliwość, coż aż tak straszliwego
            byłow poście spokojnej zawsze Janet?
            • sakada Re: Moze glupie pytanie ale .... 12.03.05, 00:01
              Chyba "spokojnej zawsze Janet" nie doceniasz....wink
    • ministrowa Re: Moze glupie pytanie ale .... 11.03.05, 23:45
      Dziewczyno cos ty taka dziwna - brrrrrrr.Malinowy , sok OCZYWIŚCIE w ciąży
      wszytko moznasmile)Ale głupie pytaniesad(
    • wieczna-gosia Re: Moze glupie pytanie ale .... 12.03.05, 02:52
      w ciazy nie mozna herbaty Z LISCI malin. Owoce sa spoko. Liscie mozna pic na
      przyspieszenie porodu, znam takich co im pomoglo, a znam takich co pili a
      urodzili i tak po terminie.

Czesc lekarzy rozciaga to i na owoce- nie wiem czemu, no ale nie kazdy sie musi
      znac na ziolach wink
      • glonik Re: Moze glupie pytanie ale .... 12.03.05, 06:13
        wieczna-gosia napisała:

.
        >
        > Czesc lekarzy rozciaga to i na owoce- nie wiem czemu, no ale nie kazdy sie
        musi
        > znac na ziolach wink

Matką nie jestem, ale wiem, że wywar z ŁODYG malin, teraz właśnie branych, ma
        jescze silniejsze działanie. I napotne i rozkurczowe właśnie.
        • dorka.3 Re: Moze glupie pytanie ale .... 12.03.05, 08:41
          niedługo na forum nikt sie nie będzie o nic pytał, bo zaraz zostanie
          oskalpowany. Nie każdy jest alfą i omegą i czasami może nie znać odpowiedzi
          nawet na proste czy głupie pytania. Padły też odpowiedzi o kupie. Może dla
          kogoś to być śmieszne czy prostackie, ale ja miałam skurcze porodowe od 6
          miesiąca i musiałam leżeć jak kłoda i właśnie lekarze cały czas mówili mi, (aż
          głupio o tym pisać) żeby bardzo ale to bardzo uważać przy załatwianiu się. Więc
          nie sądzę, żeby niektóre pytania były, aż tak debilne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka