28.04.05, 18:52
Czy macie jakieś kompleksy dotyczące Waszego wyglądu?
Ja we wczesnej młodości miałam problemy z cerą i do tej pory każda
najmniejsza chrostka wydaje mi się monstrualna. Do dzisiaj mam z tego powodu
kompleksy i najchętniej nie wychodziłabym wtedy z domu.
Obserwuj wątek
    • mamadwojga Re: kompleksy 28.04.05, 19:08
      marcelino1 napisała:

> Czy macie jakieś kompleksy dotyczące Waszego wyglądu?

Jedynie kompleksy smile. Nic nie wygląda tak jak powinno. Gdybym zaczęła pisać o
      wszystkich szczegółach które mnie wpędzają w kompleksy to zabrakło by strony smile
      Na codzień staram się o tym wszystkim nie myśleć i udawać że włosy zaczesane na
      policzek ZAKRYWAJĄ krostki, spodnie WYSZCZUPLAJĄ a na paznokcie nikt przecież
      uwagi nie zwraca he he he he.
    • kakolina25 Re: kompleksy 28.04.05, 19:12
      Witaj w klubie Marcelino.Moje problemy z tradzikiem zaczely sie po 20-tym roku
      i zycia i do tej pory przechodze gehenne.Juz myslalam ze "ten" problem mnie
      ominie bo gdy w czasie jak moje kolezanki "lapaly" krostki ja mialam
      nieskazitelnie czysta buzie.Jednak moja radosc nie trwala dlugo i teraz mimo 25
      lat mam jeszcze spore pozostalosci po tradziku.Tak szczerze mowiac to zostaje
      mi tylko zluszczanie naskorka albo zabiegi laserowe.Jak widze dziewczyny na
      ulicy z gladziutkimi buzkami to serce mi sie kroi dlaczego to wlasnie ja mam na
      twarzy tyle kropek,dolow i nie wiem co jeszcze.Marzeniem moim jest miec gladka
      buzie, wtedy jak mialam 18 lat...Pozdrawiam.
      • mufka51 Re: kompleksy 28.04.05, 19:14
        Mam jeden,a własciwie dwa.Prawa i lewa pierś.75D!!!!!!!!!!
        • akseinga Re: kompleksy 28.04.05, 19:21
          Kompleksów które spędzałyby mi sen z powiek, bądź powodowały złe samopoczucie z
          ich powodu na co dzień nie mam, ale gdybym dorwała naprawdę dużą kasę to
          ponaprawiałabym z przyjemnością trochę zwłaszcza biust, cellulit itd. wolę
          dalej nie wymieniać bo naprawdę popadnę w kompleksy.
        • cruella Mufka51:) 28.04.05, 20:14
          Witaj w klubiesmile 70F
          • marcelino1 Re: Mufka51:) 28.04.05, 21:30
            Ja bym to uznała za walory a nie kompleksy smile
            • mufka51 Do marcelino1 28.04.05, 23:42
              Do faktu posiadania od pewnego czasu dużego biustu nie przyzwyczaiłam się
              jeszcze.W przeciągu roku,po intensywnej terapii hormonalnej wybujał mi o dwa
              numery.Chyba nic już tego nie zmieni.Chłopisko ,nie powiem gębulę ma rozesmianą.
              • cruella Re: Do marcelino1 29.04.05, 07:45
                Mój teżsmile)
                Tylko mnie jakoś mina rzednie, gdy idę coś kupić (bieliznę, bluzkę, kurtkę,
                żakiet, słowem wszystko, co nie da rozciągnąć się jak worek).
        • gabrysia_s Re: kompleksy 28.04.05, 21:28
          Mufko nie rozbrajaj mnie!!! U mnie prawa i lewa 85H.
          Chcę mieć Twoje D!!!
      • marcelino1 Re: kompleksy 28.04.05, 21:34
        kakolina25 napisała:

> Witaj w klubie Marcelino.Moje problemy z tradzikiem zaczely sie po 20-tym
        roku
        > i zycia i do tej pory przechodze gehenne.Juz myslalam ze "ten" problem mnie
        > ominie bo gdy w czasie jak moje kolezanki "lapaly" krostki ja mialam
        > nieskazitelnie czysta buzie.Jednak moja radosc nie trwala dlugo i teraz mimo
        25
        >
        > lat mam jeszcze spore pozostalosci po tradziku.Tak szczerze mowiac to zostaje
        > mi tylko zluszczanie naskorka albo zabiegi laserowe.Jak widze dziewczyny na
        > ulicy z gladziutkimi buzkami to serce mi sie kroi dlaczego to wlasnie ja mam
        na
        >
        > twarzy tyle kropek,dolow i nie wiem co jeszcze.Marzeniem moim jest miec
        gladka
        > buzie, wtedy jak mialam 18 lat...Pozdrawiam.

A myślałaś o jakiś konkretnych działaniach w tym kierunku? Ja rozmawiałam
        ostatnio z kosmetyczką i ona mi laser stanowczo odradziła. Stwierdziła, że
        najlepsze są peelingi ale i te nie wszystkie, bo czasami może być gorzej jak
        przed zabiegiem.
      • czajkax2 Re: kompleksy 28.04.05, 22:08
        karolina polecam kwasy owocowe na kłpoty z cerą.
    • cruella Re: kompleksy 28.04.05, 19:27
      Jasnesmile))
      Mam:
      -za grube uda i łydki
      -za dyże pośladki
      -nijaką twarz
      -w ogóle jestem bez wyrazu
    • czajkax2 Re: kompleksy 28.04.05, 19:32
      Niestety składam się wyłącznie z kompleksówsad Chciałabym myśleć o swoim
      wyglądzie pozytywnie,ale jakoś nie potrafię.
      p.s. Marcelino, przepraszam ze dopisałam się do twego wątku. mam nadzieje że
      jakoś uda ci się ominąć mój wpis i nie doznasz uszczerbku. Pozdrawiam
      • marcelino1 Re: kompleksy 28.04.05, 20:24
        oprócz tego, że jestem naiwna to nie jestem pamiętliwa smile
        Swoją drogą to właśnie Ty natchnęłaś mnie do tego wątku.
        Sama widzisz, że co babeczka to kompleksy smile
        My chyba tak już mamy niestety.
    • silwe_iwo Re: kompleksy 28.04.05, 19:37
      Cześć. Kompleksy, kto ich nie ma? Mam małe piersi i nie przeszkadzało by mi to
      ale wiem, że mój mąż lubi duże. Chyba zrobię operację plastyczną!Mąż oczywiście
      mówi,że moje są śliczne itd. jednak widzę to jakim wzrokiem patrzy na laski w
      internecie z dużym biustem. Chciałabym też mieć super paznokcie-ale naturalne,
      tak zeby się nie łamały. To chyba tyle.
    • musia2002 Re: kompleksy 28.04.05, 20:02
      Ja tez sie dolacze.Tez chcialabym miec wieksze piersi niestety nie mam.Moj maz
      tez twierdzi,ze takie mu sie podobaja tylko dlaczego patrzy na te duze????????
      To od zawsze moj najwiekszy kompleks,a z innymi jakos sobie radze.Lato to
      najgorszy okres dla mnie laski z dekoldami,itp.a ja jak
      zwykle "deska".Pocieszajace jest TYLKO to,ze po rocznym karmieniu syna nie sa
      obwisle[ale to nie leczy kompleksu bo nadal sa male].
    • koleandra Re: kompleksy 28.04.05, 21:05
      No mam kilka...
      Wkurza mnie mój przytłusty podbródek. Tutaj niby wszystko by było ok tylko ten
      podbródek... jak odchudzić podbródek?
      No i oczy... mogły by być brązowe i rzęsy grubsze i dłuższe.
      • aari Re: kompleksy 28.04.05, 23:21
        oj mam mam

po pierwsze zęby sad
        Mam generalnie żłótąkość, nie daja się wybielić sadpoza tym są nierówne -
        dlatego nie uśmiecham się pełną gębą sad A baaardzo mi tego brakuje.
        wkurzają też mnie moje włosy - bo są takie ijakie, bez wyrazu. Ciemny brąz ale
        taki przygaszony, pozatym układają mi siętak jakoś łyso nad czołem - niby gęste
        i ne mam tzw. wysokiego czoła ale jakiś taki zadzior paskudny mi sięrobi, ze
        wygladam jak głupia.

Celulit i rozstępy to chyba standard. No i oczywiście nigdy nie jest się dość
        szczupłym i nie ma wystarczająco płaskiego brzucha - zwłaszcza jak sięurodziło
        dwoje dzieci. Aż się boję co to teraz będzie , po trójeczce ... hehe zobaczymy.

Czasami uda mi się zapomnieć o tych ubytkach i wtedy jestem szczęśliwa smile
    • lola211 Re: kompleksy 28.04.05, 22:15
      Mialam, tak do 25 roku zycia.A potem mi przeszlo i juz ich nie mam.To co mi
      sie srednio podoba staram sie zakrywac, a reszte eksponuje.
    • margarettka Re: kompleksy 28.04.05, 23:25
      mnie sie marzy plaski brzuch..ehhh taki szczuplutki chudziutki sexy wink

u mnie moze nie tragicznie no ale mogloby byc lepiej smile naszczescie rozstepy
      gdziekolwiek sa mi obce
      • juskapl Re: kompleksy 29.04.05, 01:11
        u mnie tez ten plaski brzuszek chodzi po glowie....moze kiedys sie
        spelni ....cwicze na niego ciezko smile))
        • semijo Re: kompleksy 29.04.05, 01:19
          od pasa w góre- nie narzekam...smile eh gdyby jeszcze Bozia zgrabne nóżki dałasmile
    • evee1 Re: kompleksy 29.04.05, 06:47
      mufka51 napisała:
      > Mam jeden,a własciwie dwa.Prawa i lewa pierś.75D!!!!!!!!!!
      Toz to jest biust idealny!!
      Ja nie ma kompleksow, mimo, ze waze 10 kilo wiecej niz kiedys. W sumie uwazam,
      ze najwazniejsze, to dobrze sie czuc i miec dobry humor. I tak jak lola211
      uwazam, ze to co mam niesliczne mozna ukryc, a to co mam sie ladne (hm, u mnie
      chyba tylko uszy bylyby bez zarzutu) eksponowac.
      Ja tam wole byc sympatyczna niz piekna, bo malo kogo bedzie zachwycal moj
      plaski brzuch jak bede zgorzkniala jedza.
      Problemy z cera to nieco inna kategoria niz plaski brzuch, z tym, ze tez bym
      nie przesadzala. Mnie tez co jakis czas napada jakis wstretny pryszcz (a
      teortycznie moglbym juz byc babcia), ale przeciez nie bede z tego powodu
      rezygnowac z zycia towarzyskiego.
      • gagunia Re: kompleksy 29.04.05, 08:25
        75d to wg mnie biust idealny. przez wiele lat takowym sie szczycilam, po
        skonczeniu karmienia zostalo mi 75c i ubolewam nad tym niezmiernie.

W zasadzie nie mam kompleksow co do ciala - wszystko jest w normie i wlasciwych
        proporcjach. Jedyne co bym sobie zmienila to profil nosa. Zawsze marzylam o
        zgrabnym, nieco zadartym nosku i zazdorszcze go mojemu mezowi i jego siostrze.
        NIestety moj nie jest idealnie prosty i jesli ktos sie przyglada mojemu
        profilowi to zaczynam sie stresowac wink

Kiedys znajoma mojej mamy obserwowala mnie zza winkla z aparatem i chciala
        uchwycic ten "piekny" profil, co wywolalo we mnie taki poploch, ze unikalam
        kobity do konca jej urlopu smile
        • kasper68 Re: kompleksy 29.04.05, 08:54
          Jak ja bym chciała mieć tylko jeden lub dwa defekty w figurze! Tymczasem mam
          ich tyle,że aż strach wyliczać.Najgorszy jest duży brzuch(90 cm w pasie!) i
          duży biust(80D, wisi do pasa-prawie).Na kolejnym miejscu plasują się rozstępy,
          podwójny podbródek, płaska,okrągła twarz z nosem jak kartofelek, rzadkie włosy,
          cera z trądzikiem różowatym(są czerwone plamy od czasu do czasu i wypryski
          ropne),bardzo krótka szyja, okulary,dwie blizny po obu stronach ust aż po
          podbródek(efekt wycięcia bliznowców po zarażeniu gronkowcem) .No i jeszcze
          okrągłe plecy- dosyc znacznie wystające z tyłu,jeszcze nie garb ale dużo nie
          brakuje.Prawdę mówiąc jak najrzadziej wychodzę z domu, żeby nie straszyć ludzi.
    • adsa_21 ja mam:-( 29.04.05, 09:08
      grube nogi, zawsze takie mialamsad((
    • jagienkaa Re: kompleksy 29.04.05, 09:25
      ja mam mnóstwo. Ogólnie to chyba najbardziej moje wielkie umięśnione nogi (z
      celulitisem) i brzuch którego się nie mogę pozbyć. Poza tym mam wieeelki nos,
      mały biust (80B) i za wąskie brwismile
    • kubusala Re: kompleksy 29.04.05, 10:08
      Tak się właśnie zastanawiam nad tymi kompleksami i wydaje mi się, że nie ma
      kobiety, która nie miałaby kompleksów. Kiedyś w jakimś programie wypowiadały
      się światowe modelki na temat swoich kompleksów i ręce opadałysmile)No ale modelki
      mają ten plus,ze mogą sobie w kazdej chwili jakąś małą korektę chirurgiczną
      zapodaćsmile
      Ja też mam kompleksy, chociaż gdy mówię o nich znajomym to padają ze śmiechu. Z
      wielu kompleksów wyleczył mnie mój mąż, więc zauważyłam,że to też kwestia
      dowartościowania. Odkąd pamiętam to walczę z nadwagą, moja waga wacha sie od 50-
      70, jak jest bliżej 50 to jestem szczęśliwa, a jak przekracza 60 to... ojej
      najchętniej ubrałabym czarne okulary i nie wychodziła z domu.Poza tym
      zmniejszyłabym trochę nossmile) Ale ogólnie to jestem zadowolona ze swojego
      wyglądu, lubię swój typ urody i ciemną karnację, powiedzmy,że akceptuję.
      Zresztą myslę,że kobietom o południowym typie urodzy jest łatwiej ukryć
      kompleksy, bo wiadomo czarne wyszczupla no i każdy kojarzy takie kobiety z
      temperamentemsmile))Natomiast od blondynek zawsze wymaga sie więcejsmile
      • magdalena1811 Re: kompleksy 29.04.05, 22:35
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=21035713&a=21035713
        Załozyłam juz kiedyś taki wątek na forum i zobacz co z tego wyszło...
        • marcelino1 Re: kompleksy 29.04.05, 22:55
          Sorry, nie zauważyłam, że to już było.
          Każdy temat można zepsuć, bo jak się sama przekonałam w wątku o ubieraniu
          dzieci, o kłótnię na forum nie jest trudno.
          Niektóre tematy są naprawdę fajne a od słowa do słowa i robi się niemiło.
          No cóż, brak tutaj chłopa na forum, bo jak same babki są to się sprzeczają smile
          pozdrawiam
          • umasumak Re: kompleksy 29.04.05, 23:25
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16&s_action=f_add
            Zajrzyj może na forum, do którego link podałam powyżej. Wbrew założeniu, bywa
            tam mnóstwo panów, a tam dopiero się dzieje wink. Pzdr
            • marcelino1 Re: kompleksy 29.04.05, 23:28
              umasumak napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16&s_action=f_add
              > Zajrzyj może na forum, do którego link podałam powyżej. Wbrew założeniu, bywa
              > tam mnóstwo panów, a tam dopiero się dzieje wink. Pzdr

No fakt, bo czasami czytam i się nieźle bawię wypowiedziami fachowców od
              damskich spraw. Ale przynajmniej wesoło smile
    • b_marta26 Re: kompleksy 30.04.05, 21:49
      Ja mam kompleksy
      1. brzuch po ciąży
      2. piersi 75 E

Już z jednym kompleksem sie uporałam miałam całe życie - wędzidełko nad zebami
      przy górnej wardze i jak sie uśmiechałam zawsze mi to przeszkadzało. Własnie
      sobie poprawiłam urodę i usunęłam to wędzidełko!!! Jestem bardzo zadowolona
    • mamaoskarka Re: kompleksy 30.04.05, 22:55
      a ja sie sobie podobam, co prawda moglabym miec 5 kg mniej i lepsze piersi( po
      ciazy niestety sa troche obwisle i za duze 75d) ale przeciez nie mozna miec
      wszystkiego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka