Dodaj do ulubionych

Triada oszustwo w Egipcie

10.12.06, 14:25
Chciałabym opisac jak wyrolowało nas biuro Triada podczas wycieczki do Sharm
el Sheikh.Wybralismy sobie hotel Sea Life 5* z rafa koralową,poza
miastem(długo wyczekiwany urlop,małe dziecko)i podpisaliśmy
umowę.Polecieliśmy.A na miejscu na lotnisku o godz 2.00 w nocy poinformowano
nas że z powodu Ramadanu ( duzo gosci )mieszkamy w innym hotelu W CENTRUM
MIASTA bez dojscia do plaży,a jak nam się nie podoba to mozemy czekać na
lotnisku tydzień na powrót do Polski.
Przeciez to niemożliwe zeby TRIADA nie wiedziała o tym przed wyjazdem,tylko ze
wtedy wszyscy zrezygnowaliby z wycieczki!.( w tej sytuacji bylo ok 15 osób).Co
gorsza po złozonej reklamacji prawnik TRIADY odpowiedział ze nie ma podstaw do
zadnych roszczeń bo zostalo wykonane świadczenie zastepcze w tym samym
standardzie.Czy ktos był w podobnej sytuacji,proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Student Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 17:22
      Witam. Jestem studentem drugiego roku turystyki i absolutnie nie mogę się
      zgodzić z prawnikiem Triady gdyż Hotel z rafą koralową poza miastem nie jest w
      takim samym standardzie jak ten wewnątrz miasta bez rafy koralowej... istotna
      jest również oczywiście kategoria hotelu czy był on również 5 gwiazdkowy ? i
      najważniejsza sprawa czy Przyjęła Pani świadczenia zastępcze czy zrezygnowała
      Pani ? Bo w przypadku rezygnacji ma Pani prawo do zwrotu kosztów imprezy a także
      do roszczeń, natomiast w przypadku podpisania zgody na świadczenia zastępcze
      roszczenia będą raczej bezskuteczne :/
      • pietnacha40 Re: Triada oszustwo w Egipcie 11.12.06, 19:06
        W takim przypadku chyba nie ma innego wyjścia niz przyjąć "świadczenie
        zastępcze".Postawiono ich przed faktem na miejscu.Co innego gdyby to było
        jeszcze w Polsce.I nie ma co się opierać na oświadczeniu prawnika z Triady - on
        broni interesów Triady,trzeba iść do innego prawnika.Jest tu na forum parę
        osób,które się z Triadą sądziły i wygrały.
        • Gość: klient Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 10:18
          Było poczytac wpisy na forum i wybrać uczciwe biuro !
          Triadę do sądu.Przegrywają !
    • Gość: Arnie Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.icpnet.pl 14.12.06, 19:53
      Widzieliście to?:antytriada.prv.pl/
      Akurat znam wykonawcę tej strony i jest bardzo wiarygodny,poza tym miałem dużo
      szczęścia że podwykonawcą wycieczki do tajlandii/kambodży była ultima-chyba
      dlatego uniknąłem takich jazd,no i było całekim super:).Tak widzę jednak że to
      jakbym trafił 6 w totka.
      • Gość: Grażyna Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 11:59
        Moja "przygoda" z Triadą skończyła się w sądzie! OCZYWIŚCIE WYGRAŁAM! Było to
        też po wakacjach w Egipcie, gdzie wybrałam się z mężem i dziećmi. Na miejscu
        okazało się, że hotel jest w remoncie (koszmar). Polaków było około 40 osób,
        wszyscy z Triady. Z tego co wiem tylko ja miałam na tyle chęci i siły, żeby
        wytwać do końca przy swojej słusznie złożonej reklamacji. Oczywiście dostałam
        też z Triady jakąś nic nieznaczącą odpowiedź na moją reklamację, ale to tylko
        obruciło się przeciw nim.
        Pamiętajcie! - katalog jest integralną częścią umowy, więc jśli wykupiłaś
        wczasy na podstawie opisu w katalogu, a reklamację złożyłaś w odpowiednim
        czasie po przylocie do kraju, masz tą sprawę wygraną. Nie poddawaj się! Zawsze
        na miejscu trzeba pamiętać, że rezydent musi podpisać (choćby na świstku
        papieru) krótki opis tego co jest nie tak. Najlepiej też mieć zdjęcia, lub film
        pokazujący warunki w jakich was zakwarerowano. oryginały zawsze należy trzymać
        u siebie, a do wszelkich urzędów składaj kopie. Na początku pomoże Ci Federacja
        Konsumentów - są niezastąpieni, bardzo pomocni, a poza tym nie płacisz za
        poradę. Musisz wiedzieć czego oczekujesz jako zadośćuczynienie i trwać w
        przekonaniu, że wygrasz. Moja sprawa ciągnęła się niewiele ponad rok, ale warto
        było, otrzymałam swoje pieniądze. W sądzie nikt z Triady się nie pojawił, był
        ich pełnomocnik w postaci adwokata, a ja byłam sama. Trzymaj się! Oni liczą na
        to, że nikomu się nie będzie chciało dochodzić swoich praw i na tym właśnie
        bazują. Ja z pewnością nigdy już z nimi nie pojadę, ani nikt z moich znajomych.
        Mam sprawdzone biuro i raz tylko się wyłamałam, to był właśnie ten nieszczęsny
        wylot z Triadą. Szkoda że właśnie w Egipcie. Pozdrawiam.
        • Gość: Grzegorz Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 11:13
          triada również nas oszukała, wykupiliśmy hotel 5 gwiazdkowy, a po przylocie
          dowiedzieliśmy sie o zmianie hotelu podobno na lepszy, okazało się, że
          dostaliśmy 4 gwiazdkowy, na naszą reklamację triada odpowiedziała, że ten hotel
          jest lepszy od 5 gwiazdkowego i w takiej samej cenie jak zamówiony, więc
          reklamacji nie uznali, zaproponowali nam bliżej nie określoną zniżkę na kolejny
          wyjazd z czego oczywiscie nie skorzystamy bo im nie wierzymy i nie mamy ochoty
          miec z nimi wiecej do czynienia, sprawę kierujemy do sądu i cierpliwie czekamy.
          • Gość: Grażyna Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:03
            Bardzo dobrze, że nie rezygnujecie z uwzględnienia przez nich reklamacji. Tego
            typu pisemko, to u nich standard. Powodzenia!
          • turysta200 Re: Triada oszustwo w Egipcie 05.02.07, 08:50
            Hotel zupełnie nie odpowiadał opisowi, w odpowiedzi napisali, że biuro
            wywiązało się, skorzystałem z przelotu, transferu i zakwaterowania. Arogancja
            odpowiedzi była adekwatna do arogancji rezydentek na miejscu, których jedyną
            troską była sprzedaż wycieczek fakultatywnych. Proszę o kontakt osoby
            mające "doświadczenie sądowe" z Triadą. Wszystkim wybierającym się na urlop
            mogę szczerze odradzić TRIADĘ. A swoją drogą czy nie należy potraktować ich jak
            innych oszustów czyli zgłosić przestępstwo na policji?
        • www.podroze.kondi.pl Re: Triada oszustwo w Egipcie 06.01.07, 08:48
          Święta prawda.

Wiele biur podróży liczy na to, że oszukanemu klientowi nie będzie się chciało z
          nimi sądzić. Wiele osób machnie ręką, mówiąc..."następnym razem z nimi nie
          pojadę/polecę", ale przy tak prężnie rozwijającej się branży turystycznej, oni
          nawet na to nie liczą, a kolejnych naiwnych znajdą bez problemu. Czas z tym
          skończyć ? Również składałem reklamację, dzięki Rzecznikowi Praw Konsumenta -
          wygrałem, choć rozciągło się to w czasie.

Najważniejsza sprawa : czytać regulamin i reklamacje dac do podpisania
          rezydentce. Przewaznie regulamin mowi o tym, by wlasnie tak uczynic. Ja tak
          zrobilem, co okazalo sie b.przydatne.

Życzę samych pozytywnych wrażeń w podróży.

Pozdrawiam
          Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
          www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl
          (TANIE NOCLEGI)
          • Gość: jacek Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.lnet.pl 06.01.07, 20:22
            "Najważniejsza sprawa : czytać regulamin i reklamacje dac do podpisania
            rezydentce."

Tak, ale niczego poza podpisem rezydenta nie uzyskacie. Nie opisze ze brudno i
            robaki latają, tego żaden nie zrobi!
            Czytać i jeszcze raz czytać regulamin czy warunki uczestnictwa!Bo potem okazuje
            się, że awantura jest nic niewarta, a regulaminu uczestnik nie czytał.
            • Gość: jac Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.toya.net.pl 06.01.07, 21:46
              ale najczęściej rezydent nie chce nic podpisywać ...i co wtedy?
              • Gość: Anika Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: *.chello.pl 07.01.07, 12:02
                Rezydent ma pssi obowiazek napisac "przyjalem do wiadomosci" i sie podpisac. W
                razie konfliktu z biurem dla ktorego pracuje nie jesst to dowod do tego by
                potwierdzic ze reklmacja jest uzasadniona. Rezydent jest czysty a turysta
                zadowiolony ze ma podpis rezydenta.
                Ot i tyle
                • 1artur Re: Triada oszustwo w Egipcie 07.01.07, 12:31
                  Wystarczy w obecności jednego świadka napisać na reklamacji w obecności
                  rezydenta : Rezydent odmówił przyjęcia pisma reklamacyjnego. Jest to dowód
                  wystarczjący do dalszych sporów z organizatorem
    • Gość: kuba Re: Triada oszustwo w Egipcie IP: 212.160.143.* 20.02.07, 11:12
      Chyba jedynym sposobem wyrównania nieco krzywdy jest sąd, ale zepsutego urlopu
      nikt nie wróci. Stosują paskudną zasadę: żeby zwabić klienta są w stanie
      wszystko zrobić - obiecać, nawet przysłowiowe "pocałować go w d...." ale jak
      juz go zwabią i zapłaci to wtedy klient może "w drodze rewanżu pocałować ich w
      d..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka